MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wichura wrote:Pęcherzyk rozprężony, okrąglutki. Serduszko cudnie bije, rączki, nóżki, wszystko widać dupka odstawiam więc liczę na mniejsze mdłości
Super:) mamy tylko dzień różnicy 2 ciąży. Wlasnie czekam też na wizyte i mam nadzieję, ze tez zobacze zdrwego bobasaListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Marysia90 wrote:Dziewczyny, jesteście już na zwolnieniu? Ja się czuje fatalnie, ale ciągle liczę, że to przejdzie i chodzę dalej wiernie do pracy ;/
Ja jestem na zwolnieniu, bo krwawieni mialam, ale planowalam pracowac do konca 1 trymestru. Czuję sie srednio wiec raczej nie wrócę juz. Pensję mam też wyższą na zwolnieniuListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Wichura wrote:Lwie, pregna plus ma folian, sama go biorę ze względu na mutacje
O, dobrze wiedzieć
U nas też dobrze po wizycie. 3.61 cm, serduszko 160. Oby tak dalej:)
Reniferra, patuniek86, Kleopatra, Kasialudek, kasiuleek, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Dziewczyny, bo zeświruję. Czy któraś z Was bierze nowothyral zamiast euthyroksu czy letroxu? Ta lekarka dziś na NFZ kazała mi skonsultować z endokrynologiem, czy można to brać w ciąży. Szybko wpisałam w net, a tu że nie można. Osiwieję chyba. Lekarka prywatnie (ta moja główna) nic na ten temat nie mówiła, ja sama nie dopytałam, ale przecież miała w karcie wpisane co biorę. Zła jestem, że tego nie dopilnowałam:(Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Oczywiście jutro będę dzwonić do endo, ale do niego terminy odległe i jeszcze w innym mieście. Może mnie gdzieś wcisną.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Cześć dziewczyny.Trochę mnie nie było bo mam starszego syna w szpitalu i sama też musiałam odwiedzić ostry dyżur, bo plamilam. Na szczęście wszystko ok.i plamienie okazało się być niegroznym w terminie miesiączki po prostu.Gratuluje wszystkim slicznych zdjęć maleństw, ja niestety nie umiem dodać.Tym, które jeszcze nic nie widziały na usg życzę udanych wizyt a wyjezdzajacym udanych urlopów.Będę do Was zaglądać ale rzadko będę miała czas pisać, bo ja prawie całe dnie pracuję i niestety nie mogę liczyć na czas wolny.Pozdrawiam wszystkie.Camilla1983
-
Dobra, dodzwoniłam się do endokrynologa, uspokoił mnie, kazał dalej brać. Uf. No chyba się zna, muszę zaufać. Przy okazji umówiłam się na wizytę, więc mam - 20 sierpnia enokrynolog/ginekolog, 21 sierpnia - prenatalne, 23 sierpnia - wizyta u mojej gin pryw., 28 sierpnia gin NFZ. Trochę dużo. Będę musiała coś poprzesuwać, żeby dziecka co chwilę nie męczyć.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
U nas wszystko ok. Maluszek ma całe 7 mm, serduszko bije, piękne ciałko żółte. Tp z USG to 21.03 - i tej daty będziemy się trzymać, bo wg om 7.03 ( taka ogromna rozbieżność )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/443f469f30c3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:30
She Wolf, iNso87, Reniferra, patuniek86, Kleopatra, Sabela, jenny88, Kasialudek, bbeczka91, Szonka, kasiuleek, Anet85, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dziewczyny gratuluje wszystkich pięknych dzieciaczków:) super, ze teraz już są same pozytywne wizyty.
Ja cały czas Was podczytuje, ale urlopuję się i nie mam za bardzo czasu pisać mdłości mam bardzo bardzo rzadko w porównaniu do poprzednich ciąż tylko piersi mam bardzo bolesne i czuje się jakby miały eksplodować. Czasem coś mnie wykluje w brzuchu ale wtedy siadam albo kładę się na chwile i wszystko mija. Wizytę mam za tydzień i już nie myśle o tym, ze ostatnio serduszko przestało bic w tym czasie bo co ma być to będzie, nie mam na to wpływu. Zastrzyki już sobie robię jak stara weteranka i mnie już nie ruszają No i jestem ciagle głodna. Właśnie zjadłam sporo kolacje i zastanawiam się co by tu jeszcze zjeść. No powiem Wam ze ta ciaza jest zupełnie dla mnie inna niż poprzednie. Może będzie dziewczynka;)Reniferra lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu was podczytuje i zastanawiam sie czy sie odezwać czy nie bo co prawda udzielam sie na lutowkach 2019, ale wszystko wskazuje na to, ze chyba jednak bede marcowa mama . Kalkulator belly obliczył mi termin na 28.02, ale na ostatniej wizycie mój lekarz wyliczył, ze jednak bedzie to 3 marzec
To moja druga ciąża, w domu mam juz niespełna dwuletnie bliźniaczki, a teraz czekamy na kolejnego, trzeciego brzdaca.
Znajdzie sie tu jeszcze miejsce dla zbłąkanej ciężarówki?teverde, Reniferra, jenny88, bbeczka91, iNso87, Szonka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Witamy ej_est.
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!
A właśnie jak to jest z kasą na L4? Jakaś średnia z ostatnich miesięcy czy kwota jak na umowie? Akurat dostałam małą podwyżkę i ciekawa jestem jak to się liczy. Mąż mi mówi, że niby nawet więcej może być bo niedziele w to wchodzą ale ja na prawdę się na tym nie znam.
BTW, zrobiłam dziś ostatnią betę, 24 dpo a wyszło 6700, średnia na ten dzień to ponad 3000 i już spędziłam godzinę czytając o zaśniadzie groniastym. Wiem, nie jestem do końca normalna. Chyba w jego przypadku wynik byłby znacznie wyższy nie? Nigdzie w necie nie piszą ile podwyższony wynik może o nim świadczyć. -
nick nieaktualnyteverde wrote:Witamy ej_est.
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!
A właśnie jak to jest z kasą na L4? Jakaś średnia z ostatnich miesięcy czy kwota jak na umowie? Akurat dostałam małą podwyżkę i ciekawa jestem jak to się liczy. Mąż mi mówi, że niby nawet więcej może być bo niedziele w to wchodzą ale ja na prawdę się na tym nie znam.
Liczą średnia z ostatnich 12 miesięcy i podobno niektórym wychodzi nawet troszkę więcej, ale nie wiem jak to dokładnie działa. Ja w sumie bylam przez to liczenie średniej stratna jakies 500 zl w porównaniu z ówczesna wyplata, ale to dlatego, ze trakcie tych ‚ostatnich’ 12 miesięcy dostałam właśnie podwyżkę i awans, a ze liczy sie średnia z całego roku, a nie aktualna kwota na umówię to bylam niestety w plecyteverde lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:Liczą średnia z ostatnich 12 miesięcy i podobno niektórym wychodzi nawet troszkę więcej, ale nie wiem jak to dokładnie działa. Ja w sumie bylam przez to liczenie średniej stratna jakies 500 zl w porównaniu z ówczesna wyplata, ale to dlatego, ze trakcie tych ‚ostatnich’ 12 miesięcy dostałam właśnie podwyżkę i awans, a ze liczy sie średnia z całego roku, a nie aktualna kwota na umówię to bylam niestety w plecy
Dokładnie. U mnie jest korzystniej, bo się wliczają jakieś nagrody, 13-stka. Jest coś też takiego, że biorą średnie roczne dochody wstecz, ale od momentu, kiedy są 3 miesiące przepracowane bez przerwy (zwolnienia na siebie czy dziecko). Więc jak ktoś dostał teraz podwyżkę, to by choćby jakiś krótki czas z wyższą pensją się liczył, trzeba przepracować ciągiem te 3 miesiące.teverde lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc