X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny, idę serialowe zaległości odrobić, choć pewne zasnę, bo dziś bez drzemki w dzień:)

Reniferra, lkc lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, choc bardzo, bardzo niesmialo.
    Termin na 28.03.19.Mam syna 9cioletniego jednego aniolka, jestesmy z mezem po dlugich staraniach o drugie dzieciatko, z ktorych zrezygnowalismy juz kilka lat temu.Ta ciaza to totalne zaskoczenie, kompletnie nieplanowana. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ;)

Kasialudek, bbeczka91, Panna_Justyna, teverde, Reniferra, lkc, iNso87, Ulv15, Kleopatra, Anet85, kasiuleek, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Witam nowe Mamy. Juz Was dopisałam na naszą listę.

Ja obudzilam się z płaczem. Miałam taki koszmar, że nikomu nie życzę a napewno nie w tym stanie w jakim jestesmy:( aż boję się iść w piątek na wizytę.. Jakaś makarba poprostu. Co się dzieje z tymi snami u mnie ostatnio. Wcześniej też na początku pisałam o poronieniu, że mi się śniło ale ten sen przebija wszystko. Nie wiem czy warto na forum pisać takie glupoty:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i gratuluję udanych wizyt:))) oby same teraz tylko udane wizyty były.
    Ja myślę o genetycznych badaniach i myślę, że jak w piątek po wizycie będzie wszystko ok,to prywatnie zapisze się już na 23.08 do lepszej jakiejś kliniki w mieście. To będzie 12+0 także dobry termin na takie badanie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba prenatalnych badań nie chcę robić. Dla mnie wynik nic nie zmieni, a te badania podają tylko prawdopodobieństwo. Dla mnie to był by za duży stres. W badaniu może wyjśc duże prawfopodobieństwo choroby a dziecko może być zdrowe. I po co mi takie nerwy?

Miłego dnia dziewczyny :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mi w prenatalnych zależy na super dokladnym usg z pomiarami. Wolę wiedzieć, jeśli cos jest nie tak. Pappa na pewno wyjdzie mi kiepsko ze wzgledu na tarczycę i poronienia, wiec jesli usg bedzie ok, prawdopodobienstwo wyjdze spore to zamierzam sie nie stresować:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że nie tylko ja mam zamiar latać w ciąży, teraz mniej się waham :) lekarka prowadząca powiedziała, że z ciążą wszystko jest ok, więc nic się raczej nie będzie działo, ale nie powie mi, czy mogę, czy nie mogę lecieć, bo decyzja należy do mnie :/ stąd moja niepewność :)

Super, że same dobre wieści z wizyt :)

Ja planuję zrobić pappa i usg genetyczne, a jeśli wyjdzie coś nie tak będę się zastanawiać, czy nie zrobić nifty albo harmony (jeszcze nie zglebialam dokładnie tego tematu).

Inso87 żywe sny w ciąży to ponoć norma. Ja ostatnio miałam koszmar, że umarłam i ja i dziecko przy CC, bo dostałam krwotoku z macicy. :(

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to np mam mega sny z finiszem, masakra :D średnio dwa razy w tyg :D męża mi nie trzeba, hahaha

iNso87, sunshine03, Reniferra, lkc lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam w locie do poduszki przy tej mojej trójce i jeszcze mały ok 3 pobudek w nocy, a od rana w pracy więc ogólnie jestem niedospana.
    U nas nieziemskie upały mamy w pracy jeden wiatrak na pokój, zwariować można :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja chyba prenatalnych badań nie chcę robić. Dla mnie wynik nic nie zmieni, a te badania podają tylko prawdopodobieństwo. Dla mnie to był by za duży stres. W badaniu może wyjśc duże prawfopodobieństwo choroby a dziecko może być zdrowe. I po co mi takie nerwy?

Miłego dnia dziewczyny :)
    Szonka ale ja nie mówię o Pappa, nifty czy inne cuda. Ja mowie o normalnym badaniu genetycznym usg. Chcę iść do jakiego lepszego lekarza bo tej swojej nowej ginki słabo ufam i nie wiem czy potrafi zmierzyć kość nosowa itp itd. Ja na te testy też nie idę. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Fajnie, że nie tylko ja mam zamiar latać w ciąży, teraz mniej się waham :) lekarka prowadząca powiedziała, że z ciążą wszystko jest ok, więc nic się raczej nie będzie działo, ale nie powie mi, czy mogę, czy nie mogę lecieć, bo decyzja należy do mnie :/ stąd moja niepewność :)

Super, że same dobre wieści z wizyt :)

Ja planuję zrobić pappa i usg genetyczne, a jeśli wyjdzie coś nie tak będę się zastanawiać, czy nie zrobić nifty albo harmony (jeszcze nie zglebialam dokładnie tego tematu).

Inso87 żywe sny w ciąży to ponoć norma. Ja ostatnio miałam koszmar, że umarłam i ja i dziecko przy CC, bo dostałam krwotoku z macicy. :(
    Matko co za sen. To może ja napiszę co mi się śniło.. Poronilam i na papierze miałam pełno krwi i w drugim ręku małego czlowieczka który że mnie wypadł;/ do tego na parkingu u rodziców moich pod blokiem ktoś wykopal dwa dolki/groby i ja miałam tam włożyć to dziecie:/makabra..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Ja to np mam mega sny z finiszem, masakra :D średnio dwa razy w tyg :D męża mi nie trzeba, hahaha
    To się usmialam:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Dziewczyny, jesteście już na zwolnieniu? Ja się czuje fatalnie, ale ciągle liczę, że to przejdzie i chodzę dalej wiernie do pracy ;/

Przez przypadek polubiłam post..
    Ja mimo, że do południa czuje sie w miarę dobrze to cały czas myślę o zwolnieniu. Wczoraj wieczorem czułam się bardzo źle.. Po pracy jestem tak zmęczona, że marzę o łóżku.. Najbardziej cierpi przez to mój syn, dlatego chyba pójdę niedługo na zwolnienie.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    Inso, ja się właśnie wczoraj już też zapisałam na genetyczne na 23.08 :).
    Te sny to podobno norma. Wichura Tobie zazdroszczę :D. Mi się śniło, że nie mogłam chodzić/biegać. Po przebudzeniu okazało się, że podświadomość mi sygnał wysłała, bo byłam tak dziwnie poskręcana, że potem kręgosłup mnie bolał pół dnia

iNso87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie odzywałam się przez weekend, bo czuję się beznadziejnie. Od wczoraj to już w ogóle, nie jestem w stanie wstać z łóżka. Strasznie mi niedobrze i słabo, nie mogę nic jeść, jak nie jem to niedobrze z głodu, jak zjem to jeszcze gorzej... Wstanie z łóżka to wyzwanie. Nie mam siły nawet sobie zrobić czegokolwiek do jedzenia. Tak więc... L4 to była konieczność. Do tego upały nie pomagają... A co do snów to dziś też miałam okropny sen związany z utratą ciąży, a 2 dni temu z drugą cc i krwotokiem. I już mam złe myśli :( Masakra.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, ja w poprzedniej ciazy zrobilam tylko usg genetyczne, ale nie robilam
    PAPPA, mimo ze w UK jest refundowany.
    Mysle, ze wyszloby mi wysokie ryzyko ze wzgledu na wiek i poronienie. W tej ciazy tez chyba sobie go daruje.

Wichura, ja tak mialam poprzednio! Prawie co noc erotyczne sny z finiszem :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię usg genetyczne bez pappa.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta 13 sierpnia godz. 14:00.

Dzisiaj mam humory, ale to raczej przez to że się nie wyspałam (nie ma to jak oglądać seriala do późna) albo przez szefa, który dzisiaj swoją energią zamraża...

Też raczej nie zdecyduję się na pappa. Niepotrzebne nerwy, a po poronieniu i z mutacją pewnie od razu wyskoczy większe prawdopodobieństwo.

Co do snów, to śni mi się coś od czasu do czasu, ale zwykle nie pamiętam co. Ze snów ciążowych to kilka dni temu śniło mi się, że trzymam w ramionach moje maleństwo z nieodciętą pępowiną, która jest połączona jeszcze z "nieurodzonym" łożyskiem. I tak sobie łażę i tulę dzieciątko, a między nogami dynda.
    Ot, taki sen - przypomnienie jak bardzo chciałabym porodu domowego, ale chyba nie będzie mi to dane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 12:31

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Witamy ej_est.

BTW, zrobiłam dziś ostatnią betę, 24 dpo a wyszło 6700, średnia na ten dzień to ponad 3000 i już spędziłam godzinę czytając o zaśniadzie groniastym. Wiem, nie jestem do końca normalna. Chyba w jego przypadku wynik byłby znacznie wyższy nie? Nigdzie w necie nie piszą ile podwyższony wynik może o nim świadczyć.

Kochana nie wiem w jakim jesteś dokładnie tygdniu ciazy ja z moją córką w 5t3d
    bete miałam:

Beta-HCG 18403,85mIU/ml

to ponad 2 razy tyle co ty
    Mysle ze nie masz sie co wkrecać poczekaj do wizyty nich ci zrobia dobre usg

teverde lubi tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ;-)
    Dobrze, że poruszyłyście temat badań prenatalnych, sugerowałam go wcześniej ze wzgledu na to, że moj ginekolog skierował mnie na badania PAPP-A i zapisana jestem na 20.08. Jednak mam coraz większe wątpliwości czy pobierać krew, może lepiej zrobić tak, że pójdę tylko na usg. Mam 32 lata, wcześniej poroniłam, miałam zespół HEELP - cięzkie powikłanie rzucawki, więc pewnie po wpisaniu tych parametrów wyjdzie mi wyższe ryzyko chociażby ze względu na wiek. To jest tylko badanie przesiewowe, statystyczne, obliczane na podstawie jakiegoś schematu - mam coraz więcej wątpliwości....
    Znajoma robiła test PAPP-A wyniki wyszły jej żle, więc zdecydowała się na badanie inwazyjne w któym wyszło, że jest dziecko zdrowe. Sporo jednak nerwów zjadła przez ten czas
    Delvila ile masz lat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 12:53

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ