MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyteverde wrote:Witamy ej_est.
BTW, zrobiłam dziś ostatnią betę, 24 dpo a wyszło 6700, średnia na ten dzień to ponad 3000 i już spędziłam godzinę czytając o zaśniadzie groniastym. Wiem, nie jestem do końca normalna. Chyba w jego przypadku wynik byłby znacznie wyższy nie? Nigdzie w necie nie piszą ile podwyższony wynik może o nim świadczyć.
Ja miałam bardzo podobnie, bo 24 dpo miałam 6600. 6+1 widziałam bijące serduszko bądź spokojnateverde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam ostatnio fazę na sok 100% pomarańczy i dzis grejpfruta wypiłam już 3 takie.. Mam wrażenie, że po nich mi lepiej i tego okropnego smaku nie czuje w buzi. A dziś na obiad zrobiłam udka i dopadłam już do jednego mimo, że ziemniaki jeszcze się gotują i buraczki na surowke czekają.. Matko znowu się nazre i wieczorem będzie mnie żołądek bolal:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 13:30
-
iNso87 ja też muszę pomyśleć zanim powiem ile mam lat. Jakoś nie czuję, że już tak blisko do 30.
Czasami to dobrze - wciąż czuje się piękna i młoda, ale z drugiej strony nadal tak bardzo nieodpowiedzialna i roztrzepana ;pMagdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja będę robiła testy PAPP-A ze względu na wiek. Chociaż zastanawiam się czy naprawdę są potrzebne.W ostatniej utraconej ciąży wszystkie wyniki badań prenatalnych wyszły ok.a kilka dni później serduszko małej przestało bić i nikt mie wie dlaczego.Camilla1983
-
Delvila ja w listopadzie skończyłam 30 właśnie w tamtym roku i juz zapomnialam, że teraz to 31 hahaha
Tak, ja czuję się lepiej no i wyglądam lepiej niż jak miałam 21lat:p czy 25;)
Camilla ja to żeby nie forum to nawet bym nie wiedziała o tych różnych testach. Z resztą teraz też nie wnikam. Chcę mieć napewno 3konkretne usg zrobione w każdym trymestrze a reszta to już wola lekarza. -
Camilla1983 wrote:Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja będę robiła testy PAPP-A ze względu na wiek. Chociaż zastanawiam się czy naprawdę są potrzebne.W ostatniej utraconej ciąży wszystkie wyniki badań prenatalnych wyszły ok.a kilka dni później serduszko małej przestało bić i nikt mie wie dlaczego.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny
Ja dalej męczę się z wymiotami do południa... A te upały dodatkowo mnie odbijają Ja w lutym 30 będę mieć w co nie wierzę haha kiedy te lata minęły?!
-
Nie ma czegoś takiego jak USG genetyczne. Badanie prenatalne 1ego trymestru to USG z dokładnymi pomiarami, test pappa i wywiad lekarski przeprowadzone przez lekarza posiadającego certyfikat FMF(w internecie można znaleźć aktualną listę lekarzy).
USG, to USG, po wpisaniu pomiarów też wychodzi sama statystyka. Bliska mi osoba miała USG w porządku, pappa zawyżył znacznie ryzyko i faktycznie okazało się że maluszek miał Zespół Edwardsa.
Badania prenatalne to wolny wybór każdej ciężarnej, ale musicie mieć świadomość że samo USG to to nie jest badanie 1ego trymestru.jenny88, sunshine03, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Bbeczka jasne, ale nie kazdy chce tego stresu.
Ja mam 40 lat, ryzyko pewnie wyszloby ogromne25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Babeczka oczywiście, że jest usg genetyczne - takie jest nazewnictwo. U mnie właśnie ze względu na wiek ryzyko będzie większe, a wtedy dojdzie sters czy decydować się na inne bardziej inwazyjne badania ...Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
She Wolf wrote:Bbeczka jasne, ale nie kazdy chce tego stresu.
Ja mam 40 lat, ryzyko pewnie wyszloby ogromne -
Mnie też w poprzedniej ciazy gin prowadzący wysyłał właśnie na Usg genetyczne właśnie 1 trymestru. Sam się nie brał za to. I to było badanie na nfz. Pomiar Dzidzki przede wszystkim przeziernisci i kości nosowej i przepływy. Później będzie prenatalne/polowkowe w którym też mnie gin kierował do innego lekarza na samo usg oczywiście. Też na nfz. Ale poszłam dla 3d/4d jeszcze sama dodatkowo prywatnie i to było usg 2 trymestru.
-
Dziewczyny tutaj jest fajnie wyjaśnione odnośnie badań I trymestru https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/ Ja w pierwszej ciąży robiłam i USG i krew, ryzyko na szczęście wyszło bardzo niskie, po wynikach badań z krwi jeszcze się obniżyło. W tej będę robić tak samo ale jak pisała bbeczka, to wybór każdej z nas
-
Moim zdaniem wszystko jest fajnie jak się jest przed 30, m.in. na blogu mamaginekolog jest to idealnie pokazana na filmie co się dzieje gdy matka jest już powyżej 35 r.z. W Polsce powinny być chociaż częściowo refundowane badania takie jak NIFTY, czy HARMONY, to daje większy spokój i pewność,że dziecko będzie zdrowe. Generalnie to jakaś nagonka z tymi badaniami prenatalnymi jest bo każdy proponuje , każdy zaleca ich wykonanie ...Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Rub45 wrote:No bez przesady moje drugie dziecko nosiłam w twoim wieku ni tez mi robili bo mieszkam w UK ryzyko nie wyszło duze o dziwo wiadomo miałam stracha ale zrobilam 2 porzadne usg dodatkowo w pl prenatalne i to ok 32tc z echem serca i przepływami Córka jest absolutnie zdrowa
Ale nie rozumiem o co Ci chodzi?
Kazdy ma prawo decydowac o sobie. To ze Tobie wyszlo dobrze, nie znaczy, ze komus innemu wyjdzie tak samo.
Ja wole oszczedzic sobie nerwow. To i tak nic by w moim przypadku nie zmienilo.
W poprzedniej ciazy nie robilam Papp-a i dobrze mi z tym.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty