X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:
    Jak bede w Polsce to pewnie cos dostane, tutaj nie mam na co liczyc. Mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie dobrze.strasznie sie boje, jak czytam dziewczyny o Waszych objawach to boje sie jeszcze bardziej, bo ja nie mam zadnych, moze przez 3 dni bylam oslabiona i krecilo mi sie troche w glowie, ale to bylo w zeszlym tygodniu. Teraz zero.
    To dobrze, że będziesz w Polsce, przynajmniej będziesz miała usg, trzymam kciuki :)
    A co do objawów z synem nie miałam żadnych i wszystko było dobrze :)

Alisssa lubi tę wiadomość

• Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) dziś wizytowałam :) wg usg termin tak jak wg om czyli 24.03.2019

Dziś już widziałam serduszko :) wszystko jest ok :)

Trzymam kciuki za was! :)

She Wolf, Alisssa, iNso87, teverde, bbeczka91, kasiuleek, Rub45, Anet85, Sana, Kleopatra, lkc, Reniferra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Aganiela Nowa

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem przyszłą listopadowką 2018. Piszę u Was ponieważ zrobiłam za duży zapas witamin Prenatal Uno. Posiadam dwa opakowania do odsprzedania. Termin ważności luty 2021. Ja zapłaciłam za nie 49,98 zl, od sprzedam za 20 zł + koszt wysyłki. Moge dołączyć paragon zakupu. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to proszę pisać. Życzę Wam spokojnej ciąży. Pozdrawiam.

Anielka - 12.10.2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:
    Anet85 ja niestety nic nie biore, mieszkam w UK i do 12 tygodnia jestem zostawiona sama sobie, lekow na ewentualne podtrzymanie nie daja.Narazie bylam tylko i GP i przyjal do wiadomosci ze jestem w ciazy, ustalil termin porodu i kaxal mi sie zapisac do poloznej, ktora ma sie ze mna skontaktowac i umowic na wizyte i wtedy dopiero po przejrzeniu mojej historii zdecyduje co z tym zrobimy... tak to tu wyglada niestety, boje sie strasznie ze znow zbagatizuja i skoncze jak ostatnio.W przyszlym tygodniu jade do Polski i tam odwiedze lekarza i zrobie usg.

U mnie taka sama historia trzymam kciuki ja tez w przyszłym tygodniu do Pl to sobie wszytko sprawdzę i porobię badania

• Sana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Po wczorajszej wizycie takie wieści - z usg wychodzi 5-6 tc, czyli ciąża ciut młodsza niż z owu. Nie było jeszcze można określić bicia serca, także sprawdzimy to za tydzień. No ale pęcherzyk ciążowy jest, jest na swoim miejscu.
    Mam jakiegoś małego krwiaka, także mam łykać luteinę. Zostawiam foto, choć niewiele na nim widać :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4fdadda2d79.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:38

bbeczka91, Kleopatra, She Wolf, teverde, Sabela, Panna_Justyna, iNso87, lkc, Alisssa, Reniferra, Rub45, Marza89, kasiuleek, kehlana_miyu, jenny88, Malutka_27 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, dawno mnie nie było ale Was podczytuje:) Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamuski:)

Dużo z Was pisze o mdłościach i jak sobie z nimi radzić. Ja mam problem z chronicznym zmęczeniem, macie na to jakieś rady?wstaję,pokrece się i bym już szła spać czy leżeć, nie mam na nic siły...najgorzej jest w południe...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpiąca. Właśnie idę na drzemke z juniorem bo inaczej nie będzie żyło.

teverde lubi tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Hej Kobietki, dawno mnie nie było ale Was podczytuje:) Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamuski:)

Dużo z Was pisze o mdłościach i jak sobie z nimi radzić. Ja mam problem z chronicznym zmęczeniem, macie na to jakieś rady?wstaję,pokrece się i bym już szła spać czy leżeć, nie mam na nic siły...najgorzej jest w południe...
    Ja mam tak samo :) ale nie walczę ze sobą tylko kładę się np. na 15-20 minut i odpoczywam :) piję mrożoną kawę albo zimną lemoniadę i trochę mnie to stawia na nogi. No i wcześniej kładę się spać, bo po prostu nie daję rady :) jak skończą się te upały pewnie będzie trochę lepiej :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmęczona ale praca plus 3 dzieci z których najmłodszy dziś w nocy miał 7 pobudek to już sama nie wiem czy to od ciąży ;p ogólnie jest mi cały czas lekko niedobrze i tyle. Jeszcze 3 dni i urlop.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego zmęczenia mam powoli dość. rano w pracy. Przychodzę o 15, jakiś obiad w miarę na szybko. o 16 już w łóżku i 2 godz. spania Potem wstanę na chwilę się jeszcze pokręcę i znowu spać.
    W domu nic nie porobione, góra prania itd. bo ja tylko śpię ;p

Wczoraj byłam u mojej mamy w odwiedzinach (była też siostra z dzieciakami). Pojechałam zaraz po pracy. Wróciłam ok. 20 i zaraz do łóżka. Nic mnie nie ruszyło do rana.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra ja też zaraz jadę na urlop ;)

chyba zaczyna mi się infekcja intymna. Macie jakieś sprawdzone sposoby/specyfiki itp.?

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila, jedz/pij żurawinę! Sprawdzony sposób :) ja w pierwszej ciąży brałam też Urosept i szybko pomógł.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam morfo i mocz
    Powiem wam, że weszłam bez kolejki i jedyne co mi przychodzi do głowy... GŁUPIA BYŁAM, ŻE NIE KORZYSTAŁAM Z PRAWA PIERWSZEŃSTWA w pierwszej ciąży i jak to ciele siedziałam z mdłościami 40 w kolejce. Wczoraj w labo o 7 15, wyszłam o 7 25

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja sie witam. Ja dzis wlasnie bylam na oddaniu moczu i krwi,zeby na piatek miec wynik. Ja na szczescie teraz chodze do takiej przychodni gdzie sa sami ginekolodzy i maja swoj lab to dzis o 8 zaszłam i nikogo nie bylo:D i 8:05 w aucie.. raj ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ktos wymyślił takie coś jak bajki, tylko wtedy mam trochę spokoju....ile razy robiłyście już badania?ja planuję iść w sobotę bo póki co upały mnie odstraszają...a wynik i tak potrzebny mi dopiero na 16.08 na drugą wiztę.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ja dopiero pierwszy raz dostalam skierowanie a w piatek jak bedzie ok to dostane karte ciazy. Mam nadzieje,ze nie zapomnę gr. krwi ze soba zabrac do wpisania.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko!!! <3

Reniferra, iNso87, bbeczka91, ksiazka, monniqu, Rub45, Kleopatra, Marza89, Sana, Szonka, jenny88, Sabela, Malutka_27, s1985, Kasialudek, kasiuleek, teverde lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dobrze że ktos wymyślił takie coś jak bajki, tylko wtedy mam trochę spokoju....ile razy robiłyście już badania?ja planuję iść w sobotę bo póki co upały mnie odstraszają...a wynik i tak potrzebny mi dopiero na 16.08 na drugą wiztę.

Mnie i corkę tez bajki ratują:)

Gdzie jedziecie na urlopy? My chcemy gdzieś skoczyć, ale na krotko, jakies 5 dni. Maz noe chce nad morze, ja uwielbiam, ale chyba odpuszcze bo plazowanie i tak odpada. Szukam czegos blisko w miare, z atrakcjsmi dla dzieci. Macie jakies super hiper miejscowki do polecenia? Najlepiej zachodnia część Polski, moze gory?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:
    W Londynie czy innych duzych miastach pewnie o to duzo latwiej. Sa nawet polscy lekarze i polskie kliniki. W mojej okolicy nie ma. Selekcja naturalna jak to mowia...

Kochana jest odpowiednik akardu nawet w Tesco ja biore nazywa sie Aspiryn 75 jak chcesz to sobie kup nawet online Wiem ze jet ciężko u mnie to juz 3 ciąża w UK dasz rade zobaczysz U mnie tez nie ma zadnych polskich lekarzy w okolcicy
    ....przytulam

• Chasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki <3
    gratuluję udanych wizyt <3
    U nas tdziś mega gorąco i ja to średnio znoszę ale daje radę ;p dziś z rana takie mdłości że prawie zwymiotowałam ale sie trzymam :)
    Mamcia moja zrobiła mi przepyszna zupę ze świeżych warzyw i zjadłam w południe takie talerz i jak ręka odjął :D
    My w tym roku nigdzie nie jedziemy mąż aktualnie ma 2gi tydzien urlopu i pracuje na budowie mamy nadzieje że uda nam sie wejsc do nowego domu w grudniu <3 Bo w marcu nowy członek rodziny zawita <3

kasiuleek lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ