X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endokrynolog kazała brać Wit z jodem.
    Ja też muszę 5 spakować a jedziemy w Bieszczady. Nie wiedziałam że jestem w ciąży jak rezerwowalam bo tak bym chyba nie jechała tak daleko. Jestem w Pomorza i to od nas jakieś 700km. Ale mamy nocleg po drodze więc rozbijemy to na dwa dni :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas wszystko w porządku. Małe ma 1,95cm. Serduszko jak dzwon. Widać było nawet ruchy. Jutro fotkę wrzucę, kiedy odpalę kompa, bo dzisiaj już padam a dopiero wróciliśmy z rodzinnych pogaduch. Dziękuję za zainteresowanie i życzę dobrej nocki :*

Rub45, patkaaxx28, teverde, kasiuleek, iNso87, Kleopatra, Sana, Ulv15, ksiazka, bbeczka91, sunshine03, jenny88, Bribrami lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mi endokrynolog kazała brać Wit z jodem.
    Ja też muszę 5 spakować a jedziemy w Bieszczady. Nie wiedziałam że jestem w ciąży jak rezerwowalam bo tak bym chyba nie jechała tak daleko. Jestem w Pomorza i to od nas jakieś 700km. Ale mamy nocleg po drodze więc rozbijemy to na dwa dni :)

Ja za 10 dni bede jechała samochodem z UK do pl zazdroszczę ci ze u ciebie tylko 700km ;-)

• teverde Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia mi ginka kazała brać Pregnę Plus. Widziałam, że inne dziewczyny też o niej pisały.

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziś na 12 wizyta, trzymajcie kciuki bo ostatnio pęcherzyk był splaszczony cokolwiek to oznacza..

Rub45, Reniferra lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Cześć! Dziś na 12 wizyta, trzymajcie kciuki bo ostatnio pęcherzyk był splaszczony cokolwiek to oznacza..
    Trzymam kciuki!
    Nic sie nie martw mi gintez powiedzial w poprzedniej ciąży,ze pęcherzyk splaszczony..wlasnie cokolwiek to znaczy..a mam zdrowa Panienkę ;)

Juz przeprawiam Twoja wizytę na pierwszej stronie. Myślałam,ze jest jutro:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lista wizyt zaktualizowana. Spójrzcie i dajcie znac czy dzień jest ok i podajcie godzinę. Kogoś jak nie wpisałam w ogóle to dajcie znac.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso ja mam na 12:00 (03.08) ;)

Trzymamy kciuki Wichura!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 08:52

iNso87 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, ja biorę tylko Pregnę Plus.

Wichura trzymam kciuki!

iNso, ja mam wizytę jutro o 12:50 :)

iNso87, jenny88 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso ja mam wizytę dzisiaj na 17

Czuje się byle jak, wydaje mi się, że o wiele gorzej niż w poprzedniej ciąży. Cycki mnie bolą jak diabli i twarde są jak glazy. Tak to są cycki nie piersi! :/
    Mdli mnie pół dnia, z resztą mdli mnie o każdej porze.

Niecierpliwie czekam na wizytę. Ostatni raz się umówiłam na tak pozno.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:09

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa z policją na szczęście się wyjaśniła. Tylko niepotrzebne nerwy mi zafundowali...
    okazało się, że świadek wydarzenia spisał tylko początek rejestracji i zrobili typowanie numerów (policjant mnie okłamał mówiąc, że świadek spisał całą moją rejestrację). Do uszkodzenia samochodu przyznał się ktoś inny.
    Byłam tak zestresowana, że w piątek zaczęło mnie mocniej boleć podbrzusze. Dzisiaj weszłam w 8 tydzień (7t0d), tydzień, w którym serduszko Marty przestało bić. Boję się...

Jest dokładnie tak samo jak w poprzedniej ciąży. Pierwszych kilka dni lekkie mdłości, potem nagle wszystko się kończy - żadnych objawów. i jak w ostatnim tygodniu po przyjściu z pracy dzień w dzień spałam po 2 godziny, tak teraz czuję się popołudniami coraz mniej senna. Wraca energia. Ciało nie pokazuje, że rośnie we mnie maleństwo...

Chasia, ja jestem obstawiona witaminami, ale to ze względu na mutację. Biorę Optimal Prenatal - bardzo drogie, ale i bardzo dobre składowo.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz wizyty wpisane :)

Delvila no to miałaś przeżycie;/ co za durnie.. Nasza policja to naprawde zadziwia. Nie martw sie. Na pewno jest wszystko w porządku. Jednego dnia objawy mogą zelzec a na drugi znowu wracają. No i masz w glowie caly czas to,ze nieszczęście Cie spotkalo w tych dniach i dlatego tak organizm reaguje,bo sama sie nakręcasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:25

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Trzymam kciuki!
    Nic sie nie martw mi gintez powiedzial w poprzedniej ciąży,ze pęcherzyk splaszczony..wlasnie cokolwiek to znaczy..a mam zdrowa Panienkę ;)

Juz przeprawiam Twoja wizytę na pierwszej stronie. Myślałam,ze jest jutro:)

No właśnie, wolę nie czytać. Dostałam magnez i dupka, rzygać rzygam więc chyba wszystko ok. Oby i u mnie wyklula się panienka! Dzięki, od razu mi lepiej :*

iNso87 lubi tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila, głowa do góry! Nawet nie wiesz jak działa potęga świadomości. Nie myśl o złych rzeczach bo wtedy je przyciągasz!!!!

lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Piszecie o mdłościach - szkoda mi Was, mnie męczą, ale tyko tak z 2 razy w ciazu dnia i koniec. W pierwszej ciazy nie miałam objawów, w tej są ale niewielkie.
    Powiem Wam, że w piątek powiedzieliśmy naszej córci (6,5roku), że będziemy mieć bobasa, oczywiście bardzo się ucieszyła. Rozmawiałam z mężem jak to zrobić, ale stwierdził, że skoro jest wszystko ok i ciąza rozwija się prawidłowo to trzeba jej powiedzieć. Tym bardziej, że za tydzień jedziemy do moich rodziców- Oliwka miała zostać tam sama, ale ja też z nią będę-więc się domyślą, ze cos tu nie gra - powiemy im. Nie chcieliśmy, aby Oliwka dowiedziała się od kogoś przypadkiem. Teraz się martwię czy dobrze zrobiliśmy...dzisiaj zaczynam 10 tydzień. Martwię sie szczególnie tym, że ginekolog skierował mnie na test PAPP-A - termin 20.08. ze względu na wcześniejsze poronienie (6t/10t), bo gdy coś wyjdzie źle....jestem taka rozchwiana emocjonalnie, że szok. Tłumaczę sobie, że ta druga ciąza rozwijała się źle, słabo - nie było zarodka, nie było serduszka. Zarodek pojawił się na 3 dni przez zabiegiem , ale oczywiście beta zaczeła spadać, pęcherzyk zaczął się fałdować.Może to była jakaś wada jaja płodowego, albo plemnika...cięzko stwierdzić. Teraz sam ginekolog mówi, że jest o niebo lepiej rozwój przebiega prawodłowo. W piątek mam wizytę, ale bez usg mam iśc z wynikami badań między 9-10, a póżniej u niego dopiero 31.08 10.45.
    Delvila całe szczęście, że ta sprawa z wezwaniem się wyjaśniła. Staraj się myśleć pozytywnie, chociaż wiem jak bardzo jest to trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:01

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Delvila Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura, doskonale zdaję sobie sprawę, że myśli przyciągają. Staram się myśleć pozytywnie, ale momentami jest ciężko.
    Teraz mam przynajmniej świadomość, że robię wszystko co w mojej mocy, by było dobrze.
    Ciągle sobie powtarzam, że dziecko będzie z nami tak długo jak będzie chciało i nic na to nie poradzimy. Możemy się tylko cieszyć z czasu jaki będzie nam dany, obojętnie jak będzie długi.

Wichura lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Delvila dobrze, ze już po sprawie :) Proszę nie myśleć o złych rzeczach, wiem, że ciężko, każdy pamięta o swoich stratach, ale nie wspominaj tak, to naprawdę teraz może Ci tylko zaszkodzić, nie stresuj się na zapas.

Inso ja mam wizytę w środę o 15.00.

Chasia ja brałam witaminy, ale powodowały u mnie większe mdłości, więc przestałam brać i jest mi lepiej. Będę próbowała brać znowu od drugiego trymestru, teraz staram się jeść więcej ryb, bo w mojej diecie tylko tego brakuje a tak to jem zdrowo i wszystkiego po trochu, także myślę, że jest dobrze :) w pierwszej ciąży nie brałam żadnych witamin, lekarz nie kazał, nie wiem czemu teraz pokusiłam się na branie witamin.

Anet85 myślę, że dobrze zdobiliście, skoro teraz wyjeżdżacie do rodziny to córka mogłaby posłuchać od kogoś, a lepiej jak się dowie od Was :) i złe myśli odrzucamy, ale to już! ja też dzisiaj zaczęłam 10 tydzień :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

Anet85, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziewa moja kumpela z tym samym TP ? inspeMama jesteś ?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka inspe..ostatnio pisala jakiś czas temu. Mysle,ze udziela sie częściej n wątku IVF. Szukala tez tu mamy po inseminacji chyba jak dobrze pamiętam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devila nie martw się, co ma być to będzie, ale mi objawy dzisiaj też zelżały mocno. Było mi niedobrze dzisiaj rano a teraz nic co jest niepodobne do ostatnich dni. Taki dzień po prostu. Już tak miałam w zeszłym tygodniu i po takim dniu wróciły z większą siłą więc boję się co będzie jutro... Także zachowaj zimną krew. Wiem że łatwo powiedzieć ;)
    iNso ja mam na 20:45 wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:11

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ