X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobeeerek :)
    Można się przyłączyć?
    Mamy 9-10 tydz.

Termin na 16.03.2019.
    Suplementacja - Folik - z zalecenia gin.
    Pierwsze usg zaplanowane na 31.08.
    Nie mogę się doczekać.

Wykonane badania- cytologia,morfologia,mocz - czy powinnam w tym terminie coś jeszcze>?

Czy was tez lekki ból brzucha wpędza w panikę. Być może u mnie to dlatego że 5 lat starań. Brak jednoznacznej diagnozy i dla nas dwie kreski to jak cud ale mam wrażenie że popadam w paranoje. Ratujcie :P

Makowe Szczęście, teverde, iNso87, ej_est lubią tę wiadomość

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zlecil morfo mocz i glukoze

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    Można się przyłączyć?
    Mamy 9-10 tydz.

Termin na 16.03.2019.
    Nie mogę się doczekać.

Wykonane badania- cytologia,morfologia,mocz - czy powinnam w tym terminie coś jeszcze>?

Czy was tez lekki ból brzucha wpędza w panikę. Być może u mnie to dlatego że 5 lat starań. Brak jednoznacznej diagnozy i dla nas dwie kreski to jak cud ale mam wrażenie że popadam w paranoje. Ratujcie :P
    Jak miałam mdłości to niewyrabialam jak się skończyły martwię się czy nie za wcześnie się skończyły i czy wszystko ok. Jesteśmy w podobnym czasie ja teraz 9+6 dni :)

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Mi zlecil morfo mocz i glukoze
    Mi nie zlecili glukozy ani moczu - dziwne prawda? Co kraj to obyczaj

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    Można się przyłączyć?
    Mamy 9-10 tydz.

Termin na 16.03.2019.
    Nie mogę się doczekać.

Gratulacje Zimowaa!! Tez mam termin na 16ego:) witamy!

s9cmnt1.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zimowaa :)
    Rub, musi być dobrze, trzymam kciuki!

Ja wczoraj zaryzykowałam i wykupiłam wakacje na Krecie. Lecę w sobotę w nocy. Obie lekarki pytałam i obie mówiły, że nie ma problemu jeśli tylko się przespaceruję po samolocie czasem no i nie mogę się przegrzewać na miejscu. Ale już wolę się przegrzewać tam z szansą na schłodzenie w morzu, niż zdychać tu w mieście ;) Mam nadzieję, że mdłości do tego czasu trochę miną!

Rub45, Butterfly 83, Kleopatra lubią tę wiadomość

• enka90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Od rana cholernie się stresuje dzisiejsza wizytą. Ostatni raz zgodziłam się na taką późną wizytę, cały dzień w nerwach :(

Pierwsze usg?

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Cześć Zimowaa :)
    Rub, musi być dobrze, trzymam kciuki!

Ja wczoraj zaryzykowałam i wykupiłam wakacje na Krecie. Lecę w sobotę w nocy. Obie lekarki pytałam i obie mówiły, że nie ma problemu jeśli tylko się przespaceruję po samolocie czasem no i nie mogę się przegrzewać na miejscu. Ale już wolę się przegrzewać tam z szansą na schłodzenie w morzu, niż zdychać tu w mieście ;) Mam nadzieję, że mdłości do tego czasu trochę miną!

Kochana super cieszę się że wypoczniesz
    Jak wszystko i ciebie ok to nie ma żadnych przeciwwskazań ja latalam w ciąży z córką i było ok zupełnie mi nie przeszkadzało że w ciąży byłam

teverde lubi tę wiadomość

• mimoza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę wakacji! Dwa lata temu kuzyn męża z dziewczyną polecieli do Afryki, a była w 4 miesiącu ciąży.
    Ja jakoś sobie w ciaY odpuściłam dalekie podróże, a w tym roku też z takim Maluchem jedynie w góry się wybrałam, bo w miarę blisko i o ile wakacje super, to powrót koszmar!! Z drugiej strony czytałam, że z takim niemowlakiem łatwiej się podróżuje niż ze starszymi dziećmi, które się nudzą, marudzą..

Ja w pierwszej ciąży te panikowałam przy każdym nawet lekkim bólu, teraz mniej, ale zawsze jakiś niepokój jest.

Co do wizyt, to mam 23.08, na szczęście po 10 bo te nie cierpię czekać cały dzień na wizytę.

Chciałam się zapytać, czy dużo Was chodzi na NFZ do gin?

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Tippy Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałem się dłuższy czas ale miałam duże zawirowania z ciążą. Niestety i tym razem się nie udało. Tak musiało być i nie miałam na to wpływu. Życzę Wam udanych i spokojnych ciąż :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ.
    My ostatnia noc w Bieszczadach. Będę tęsknil, byliśmy 7 nocy a w sumie mało co zobaczyliśmy. Dzieciaki super, praktycznie cały dzień na dworze. Jutro jedziemy na kilka dni do Łodzi i powrót do domu.
    Trzymam kciuki za wizyty.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tippy :( :( :( bardzo mi przykro

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tippy przykro mi :( mocno trzymam za Ciebie kciuki

Mimoza ja chodzę na NFZ, narazie jest ok zobaczymy jak będzie dalej :) A ta Afryka w 4 m-cu ciąży to według mnie igranie z losem. Całe szczęście, że się tam nie rozchorowała :p

Bbeczka91 jak wizyta?

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • teverde Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, ja się przerzucilam na NFZ ale mam na prawdę dobrą i zaufaną lekarkę. Póki co trzymam jeszcze termin u prywatnej bo do niej mnie zapisała moja dotychczasowa "staraniowa" lekarka, ale nie wiem czy do niej pójdę. Co prawda sprzęt mają lepszy i pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić, ale jest dopiero rezydentką i nie mam przekonania. Dużo dziewczyn chodzi "na dwa fronty" i zastanawiam się nad tym, ale bez ukrywania przed żadną.. No sama nie wiem.

Bardzo mi przykro Tippy..

• teverde Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Jeszcze odnośnie podróżowania. Jakby któraś była zainteresowana, to w biurze podróży powiedziałam, że jestem w ciąży i babeczka powiedziała, że dobrze, że o tym mówię, bo ubezpieczyciele najbardziej bolą się zębów i ciąż :D I powiedziała, że najszersze ubezpieczenie dla ciężarnych ma firma, o której pierwsze słyszę - Collonade Insurance Société Anonyme. Nie znam się, nie wiem czy to prawda, ale piszę Wam na wszelki W ;)

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Mimoza, ja się przerzucilam na NFZ ale mam na prawdę dobrą i zaufaną lekarkę. Póki co trzymam jeszcze termin u prywatnej bo do niej mnie zapisała moja dotychczasowa "staraniowa" lekarka, ale nie wiem czy do niej pójdę. Co prawda sprzęt mają lepszy i pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić, ale jest dopiero rezydentką i nie mam przekonania. Dużo dziewczyn chodzi "na dwa fronty" i zastanawiam się nad tym, ale bez ukrywania przed żadną.. No sama nie wiem.

Bardzo mi przykro Tippy..
    Ja rozumiem dziewczyny ze czasami chodzą do 2 lekarzy sama tak zrobiłam ostatnio jak nie byłam zadowolona z wizyty ale dla mnie dubblowanie nie ma sensu. Myślę że ważne żeby znaleźć fajnego lekarza zaufać i się go trzymać szkoda czasu i pieniędzy na łażenie do kilku no chyba że podejście lekarza nie pasuje to się szuka dalej.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tippy wrote:
    Nie odzywałem się dłuższy czas ale miałam duże zawirowania z ciążą. Niestety i tym razem się nie udało. Tak musiało być i nie miałam na to wpływu. Życzę Wam udanych i spokojnych ciąż :)
    Kochana przytulam bądź dobrej myśli nowy cykl nową szansą

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/104b3e90f07b.jpg

Maluchy rosną zdrowo, wszystko ok, szyjka ma 3,5cm :) Następna wizyta za 2 tyg, a 3.09. prenatalne. Teraz na spokojnie mogę znów zająć się urządzaniem mieszkania i sprawami związanymi z remontem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:47

Makowe Szczęście, mimoza, enka90, Ulv15, Panna_Justyna, Reniferra, Marza89, Kleopatra, iNso87, ej_est, kehlana_miyu, kasiuleek lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Pierwsze usg?
    Nie, u mnie ciąża bliźniacza, wizyty co 2 tyg, więc to już 3 :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tippy wrote:
    Niechcący polubiłam, a chciałam zacytować.
    Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć przyczynę problemu i ja wyeliminować. Trzymam kciuki, powodzenia!

syy2e6yd7ct4c97p.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ