SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie Dziewczyny! :D wieki mnie nie bylo :D Wczoraj pozno wrocilismy z nad morza a dzis ogarniam sie caly dzien,to pranie,to rozkladanie rzeczy nie wyrobie sie do konca dnia. Musze przestawic sie na tryb dom ;D
    Zaraz postaram sie choc troche nadrobic i wpisac Nowe Mamusie jak takowe sa. O wizytach nie wspomne na pierwszej stronie :D

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso to jak juz na spokojnie bedziesz wpisywac wizyty to ja mam w czwartek o 20.00

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam nadrobilam :D

Ulv ok juz zapisuje. :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witam dziewczyny! Mogę dołączyć? :)

Ciągle nie wierzę, że w ogóle tu jestem, na fioletowej stronie! <3

Na Ovufriend spędziłam wiele czasu, po 2,5 roku starań po raz pierwszy ujrzałam dwie kreski! Staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem, ale nie wiedziałam że to takie trudne! Też macie z tym problem?
    Witaj! Na kiedy masz termin ?

Monaaash u Ciebie jaki termin>?
    Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy? Ja zbytnio nie bylam chetna do brania witamin bo urodzilam poprzednio dziecko z duza waga, ale ginekolog zalecil mi witaminy zawierajace zelazo jod dha witamine d i kwas foliowy (pregna plus), wiec chyba takie minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:07

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witaj! Na kiedy masz termin ?

Monaaash u Ciebie jaki termin>?
    Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?

iNso87, hej! :)

Termin wg OM 25.03, wg USG dwa dni później, no ale trzymam się tego 25 ;)

Elcia89 - ja na razie biorę Prenatal Uno, ale chyba będę musiała włączyć coś z żelazem, lub samo żelazo jeszcze.

iNso87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso <3
    Elcia ja wlasnie biore z
    dokladnie takim skladem tylko ze nazywaja sie omegamed optima forte. A to z tymi "witaminami" nie chodzi wlasnie o to ze zawieraja stricte witaminy (czyli wit. b,c,e itd.) i to sprzyja wysokiej masie urodzeniowej, a jezeli chodzi o suplementy (czyli zelazo, jod,dha itp.) to juz przeciez nie witaminy... Troche to dla mnie nie jest jasne. Czy w koncu tylko witaminy sprzyjaja wysokiej masie urodzeniowej dziecka czy suplementy tez? A moze to jest zwyczajny mit?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:44

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema :/ No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?

mhsvqps6gsnsidfx.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ja tez nie lubilam sie smarowac kremami czy olejkami do ciala. Jedynie do twarzy kremu uzywam z Pharmacerisu. W pierwszej ciazy zaczelam uzywac jakiejs tam serii do brzucha i piersi ale nie pamiętam firmy. Chciałam tak naprawde dotrwać do konca bez rozstępu. Nie udalo się,2tyg przed porodem brzuch i piersi wysypalo w rozstepach. W drugiej ciąży stosowalam Bio oil. Oczywiście tez troche wysypalo mnie w tych dziadach. Teraz mam to w tylku i niczego nie stosuje. Skore mam normalna póki co. Nie miałam problemu nigdy z sucha. Zobaczymy potem.

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema :/ No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?
    Nie wierzę, że te preparaty zapobiegna rozstępom ale brzuszki nam rosną i piersi :D I dobrze je nawilżać, nie będą swedziec. Słyszałam, że super jest olejek migdałowy :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o prenatalnych,ja usg z pomiarami mam 23.08 czyli juz zaraz;) to tylko za tydzień w środę. Potem w piatek idę na wizytę do swojej ginki. Zobaczymy jakie ona usg mi zrobi. Póki co dalej nic nie krwawię. To byl jednorazowy incydent. Wróciłam do domu i mam wrażenie,ze dzis moje mdlosci sięgają zenitu;/ a smak w ustach kwasu nie pomaga..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 18 marca

iNso87 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam wizyte w srode na 14.15 :)

Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.

Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Inso ja mam wizyte w srode na 14.15 :)

Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.

Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.
    U mnie tarczyca pod kontrola TSH ponizej 2, a suche tylko tam gdzie smarowalam. Juz nie smaruje, zobaczymy co bedzie :p

She Wolf lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Witam wszystkie mamy :-) Ja mam jeszcze urlop i się totalnie lenię :-) Dodatkowo urodziny - jest bosko :-)
    Wizyta kontrolna u mojego gina 22.08, u endo i kardiologa 21.08 :-) Mam napięty grafik w przyszłym tygodniu :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam wizytę 22.08 a potem fruuuuu nad morze <3 Chasia no i super, że nie ma się czym martwić :)

iNso87 podziwiam, że ogarniasz tę listę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:06

iNso87 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja mam jutro wizytę, a prenatalne 24.08

Elcia89, ja biorę pregna plus i dodatkowo pregna dha bo nie jem za dużo ryb.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :) jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku ;)

Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku :)

Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim blogu :)

Alisssa lubi tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. U mnie dzis gorszy dzien, strasznie mi slabo i jak tylko robie sie glodna to strasznie mnie mdli i czuje, ze zemdleje. A apetyt mam.
    Calkiem inaczej niz w poprzedniej ciazy... moze jednak na dziewczynke?

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    Witajcie kobitki :) jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku ;)

Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku :)

Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim blogu :)

Hetmanka to szczesciara z Ciebie, ja tez mam dni, ze zero objawow, ale coraz czesciej mdli mnie z glodu. W pierwszej ciazy zdecydowanie bylo latwiej, ale to juz 10 lat minelo. Ja dzis bylam na badaniach krwi, w czwartek bede miala wszystkie wyniki przed wizyta u ginekologa.
    Poki co nikt sie jeszcze nie domyslil, poczekam i powiem po wizycie. Nawet rodzice nie wiedza, mialam zamiar poczekac do konca 1ego trymestru, ale w sobote ide na wesele i beda pytac, eiec poczekam tylko do wizyty w czwartek.

l22ne6ydwpsordge.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ