X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie Dziewczyny! :D wieki mnie nie bylo :D Wczoraj pozno wrocilismy z nad morza a dzis ogarniam sie caly dzien,to pranie,to rozkladanie rzeczy nie wyrobie sie do konca dnia. Musze przestawic sie na tryb dom ;D
    Zaraz postaram sie choc troche nadrobic i wpisac Nowe Mamusie jak takowe sa. O wizytach nie wspomne na pierwszej stronie :D

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso to jak juz na spokojnie bedziesz wpisywac wizyty to ja mam w czwartek o 20.00

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam nadrobilam :D

Ulv ok juz zapisuje. :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witam dziewczyny! Mogę dołączyć? :)

Ciągle nie wierzę, że w ogóle tu jestem, na fioletowej stronie! <3

Na Ovufriend spędziłam wiele czasu, po 2,5 roku starań po raz pierwszy ujrzałam dwie kreski! Staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem, ale nie wiedziałam że to takie trudne! Też macie z tym problem?
    Witaj! Na kiedy masz termin ?

Monaaash u Ciebie jaki termin>?
    Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy? Ja zbytnio nie bylam chetna do brania witamin bo urodzilam poprzednio dziecko z duza waga, ale ginekolog zalecil mi witaminy zawierajace zelazo jod dha witamine d i kwas foliowy (pregna plus), wiec chyba takie minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:07

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witaj! Na kiedy masz termin ?

Monaaash u Ciebie jaki termin>?
    Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?

iNso87, hej! :)

Termin wg OM 25.03, wg USG dwa dni później, no ale trzymam się tego 25 ;)

Elcia89 - ja na razie biorę Prenatal Uno, ale chyba będę musiała włączyć coś z żelazem, lub samo żelazo jeszcze.

iNso87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso <3
    Elcia ja wlasnie biore z
    dokladnie takim skladem tylko ze nazywaja sie omegamed optima forte. A to z tymi "witaminami" nie chodzi wlasnie o to ze zawieraja stricte witaminy (czyli wit. b,c,e itd.) i to sprzyja wysokiej masie urodzeniowej, a jezeli chodzi o suplementy (czyli zelazo, jod,dha itp.) to juz przeciez nie witaminy... Troche to dla mnie nie jest jasne. Czy w koncu tylko witaminy sprzyjaja wysokiej masie urodzeniowej dziecka czy suplementy tez? A moze to jest zwyczajny mit?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:44

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema :/ No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?

mhsvqps6gsnsidfx.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ja tez nie lubilam sie smarowac kremami czy olejkami do ciala. Jedynie do twarzy kremu uzywam z Pharmacerisu. W pierwszej ciazy zaczelam uzywac jakiejs tam serii do brzucha i piersi ale nie pamiętam firmy. Chciałam tak naprawde dotrwać do konca bez rozstępu. Nie udalo się,2tyg przed porodem brzuch i piersi wysypalo w rozstepach. W drugiej ciąży stosowalam Bio oil. Oczywiście tez troche wysypalo mnie w tych dziadach. Teraz mam to w tylku i niczego nie stosuje. Skore mam normalna póki co. Nie miałam problemu nigdy z sucha. Zobaczymy potem.

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema :/ No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?
    Nie wierzę, że te preparaty zapobiegna rozstępom ale brzuszki nam rosną i piersi :D I dobrze je nawilżać, nie będą swedziec. Słyszałam, że super jest olejek migdałowy :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o prenatalnych,ja usg z pomiarami mam 23.08 czyli juz zaraz;) to tylko za tydzień w środę. Potem w piatek idę na wizytę do swojej ginki. Zobaczymy jakie ona usg mi zrobi. Póki co dalej nic nie krwawię. To byl jednorazowy incydent. Wróciłam do domu i mam wrażenie,ze dzis moje mdlosci sięgają zenitu;/ a smak w ustach kwasu nie pomaga..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 18 marca

iNso87 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam wizyte w srode na 14.15 :)

Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.

Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Inso ja mam wizyte w srode na 14.15 :)

Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.

Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.
    U mnie tarczyca pod kontrola TSH ponizej 2, a suche tylko tam gdzie smarowalam. Juz nie smaruje, zobaczymy co bedzie :p

She Wolf lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Witam wszystkie mamy :-) Ja mam jeszcze urlop i się totalnie lenię :-) Dodatkowo urodziny - jest bosko :-)
    Wizyta kontrolna u mojego gina 22.08, u endo i kardiologa 21.08 :-) Mam napięty grafik w przyszłym tygodniu :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam wizytę 22.08 a potem fruuuuu nad morze <3 Chasia no i super, że nie ma się czym martwić :)

iNso87 podziwiam, że ogarniasz tę listę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:06

iNso87 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja mam jutro wizytę, a prenatalne 24.08

Elcia89, ja biorę pregna plus i dodatkowo pregna dha bo nie jem za dużo ryb.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :) jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku ;)

Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku :)

Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim blogu :)

Alisssa lubi tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. U mnie dzis gorszy dzien, strasznie mi slabo i jak tylko robie sie glodna to strasznie mnie mdli i czuje, ze zemdleje. A apetyt mam.
    Calkiem inaczej niz w poprzedniej ciazy... moze jednak na dziewczynke?

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    Witajcie kobitki :) jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku ;)

Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku :)

Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim blogu :)

Hetmanka to szczesciara z Ciebie, ja tez mam dni, ze zero objawow, ale coraz czesciej mdli mnie z glodu. W pierwszej ciazy zdecydowanie bylo latwiej, ale to juz 10 lat minelo. Ja dzis bylam na badaniach krwi, w czwartek bede miala wszystkie wyniki przed wizyta u ginekologa.
    Poki co nikt sie jeszcze nie domyslil, poczekam i powiem po wizycie. Nawet rodzice nie wiedza, mialam zamiar poczekac do konca 1ego trymestru, ale w sobote ide na wesele i beda pytac, eiec poczekam tylko do wizyty w czwartek.

l22ne6ydwpsordge.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ