MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie Dziewczyny! wieki mnie nie bylo Wczoraj pozno wrocilismy z nad morza a dzis ogarniam sie caly dzien,to pranie,to rozkladanie rzeczy nie wyrobie sie do konca dnia. Musze przestawic sie na tryb dom
Zaraz postaram sie choc troche nadrobic i wpisac Nowe Mamusie jak takowe sa. O wizytach nie wspomne na pierwszej stronielkc lubi tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:Witam dziewczyny! Mogę dołączyć?
Ciągle nie wierzę, że w ogóle tu jestem, na fioletowej stronie!
Na Ovufriend spędziłam wiele czasu, po 2,5 roku starań po raz pierwszy ujrzałam dwie kreski! Staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem, ale nie wiedziałam że to takie trudne! Też macie z tym problem?
Monaaash u Ciebie jaki termin>?
Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:10
-
Jakie bierzecie witaminy? Ja zbytnio nie bylam chetna do brania witamin bo urodzilam poprzednio dziecko z duza waga, ale ginekolog zalecil mi witaminy zawierajace zelazo jod dha witamine d i kwas foliowy (pregna plus), wiec chyba takie minimum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:07
-
iNso87 wrote:Witaj! Na kiedy masz termin ?
Monaaash u Ciebie jaki termin>?
Mama360 a Ty chyba juz na kwiecien masz termin>?
iNso87, hej!
Termin wg OM 25.03, wg USG dwa dni później, no ale trzymam się tego 25
Elcia89 - ja na razie biorę Prenatal Uno, ale chyba będę musiała włączyć coś z żelazem, lub samo żelazo jeszcze.iNso87 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
iNso
Elcia ja wlasnie biore z
dokladnie takim skladem tylko ze nazywaja sie omegamed optima forte. A to z tymi "witaminami" nie chodzi wlasnie o to ze zawieraja stricte witaminy (czyli wit. b,c,e itd.) i to sprzyja wysokiej masie urodzeniowej, a jezeli chodzi o suplementy (czyli zelazo, jod,dha itp.) to juz przeciez nie witaminy... Troche to dla mnie nie jest jasne. Czy w koncu tylko witaminy sprzyjaja wysokiej masie urodzeniowej dziecka czy suplementy tez? A moze to jest zwyczajny mit?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:44
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?
-
Ulv ja tez nie lubilam sie smarowac kremami czy olejkami do ciala. Jedynie do twarzy kremu uzywam z Pharmacerisu. W pierwszej ciazy zaczelam uzywac jakiejs tam serii do brzucha i piersi ale nie pamiętam firmy. Chciałam tak naprawde dotrwać do konca bez rozstępu. Nie udalo się,2tyg przed porodem brzuch i piersi wysypalo w rozstepach. W drugiej ciąży stosowalam Bio oil. Oczywiście tez troche wysypalo mnie w tych dziadach. Teraz mam to w tylku i niczego nie stosuje. Skore mam normalna póki co. Nie miałam problemu nigdy z sucha. Zobaczymy potem.
Ulv15 lubi tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:Jedna rzecz ktora odkrylam ostatnio i tez nie wiem czy tak macie czy to zauwazylyscie u siebie, a mianowicie uzywanie olejkow do ciala. Nigdy, przenigdy w zyciu nie uzywalam zadnych balsamow do ciala ani oliwek bo nie mialam problemow z sucha skora i nie chcialo mi sie. Oczywiscie jak zaszam w ciaze to uslyszalam ze powinno od samego poczatku zaczac nawilzac brzuszek, piersi no bo rozstepy... Codziennie smarowalam sie oliwka od paru tygodni, ale ostatnio jakos to zaniedbalam i dzisiaj rano zwrocilam uwage ze mam tak sucha skore na brzuchu ze az zaczela sie delikatnie luszczyc! Zaczynam sie powaznie zastanawiac czy z tym nawilzaniem "na wszelki wypadek" to nie jest sciema No bo jak to mozliwe zebym miala tak sucha skore chociaz wczesniej wszystko bylo ok?
Ulv15 lubi tę wiadomość
. -
Pisalyscie o prenatalnych,ja usg z pomiarami mam 23.08 czyli juz zaraz;) to tylko za tydzień w środę. Potem w piatek idę na wizytę do swojej ginki. Zobaczymy jakie ona usg mi zrobi. Póki co dalej nic nie krwawię. To byl jednorazowy incydent. Wróciłam do domu i mam wrażenie,ze dzis moje mdlosci sięgają zenitu;/ a smak w ustach kwasu nie pomaga..
-
nick nieaktualny
-
Inso ja mam wizyte w srode na 14.15
Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.
Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Inso ja mam wizyte w srode na 14.15
Dziewczyny, ja w poprzedniej ciazy mialam ogromny brzuch, ani razu go nie smarowalam, a mialam doslownie kilka malutkich rozstepow. Dodatkowo mialam wtedy 38 lat, ale skora nadal w dobrej kondycji. Sklonnosc do rozstepow jest raczej genetyczna.
Ps. sucha skora moze byc objawem problemow z tarczyca, wiec warto zrobic badanie.She Wolf lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam wszystkie mamy Ja mam jeszcze urlop i się totalnie lenię Dodatkowo urodziny - jest bosko
Wizyta kontrolna u mojego gina 22.08, u endo i kardiologa 21.08 Mam napięty grafik w przyszłym tygodniuPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witajcie kobitki jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku
Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku
Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim bloguAlisssa lubi tę wiadomość
-
Hetmanka wrote:Witajcie kobitki jak się czujecie? Ja nadal bezobjawowo - czasem tylko poboli mnie brzuch, ale to raczej jak zjem za dużo albo jak coś „leży” na żołądku
Odebrałam wyniki badań i wszystko w porządku
Bardzo fajny suplement dla kobiet w ciąży to symvital mama - pan Tabletka polecał na swoim blogu
Hetmanka to szczesciara z Ciebie, ja tez mam dni, ze zero objawow, ale coraz czesciej mdli mnie z glodu. W pierwszej ciazy zdecydowanie bylo latwiej, ale to juz 10 lat minelo. Ja dzis bylam na badaniach krwi, w czwartek bede miala wszystkie wyniki przed wizyta u ginekologa.
Poki co nikt sie jeszcze nie domyslil, poczekam i powiem po wizycie. Nawet rodzice nie wiedza, mialam zamiar poczekac do konca 1ego trymestru, ale w sobote ide na wesele i beda pytac, eiec poczekam tylko do wizyty w czwartek.