Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka90,teraz jak juz wiedza o Twojej ciazy,na bank nie bedzie problemu zeby ktos Cie wyreczyl w niektorych czynnosciach.

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    U mnie zmeczenie i czasem trudnosci ze zlapaniem oddechu no i brzuch boli mnie o wiele czesciej, strasznie wrazliwy zoladek mi sie zrobil. +tradzik :( Tyle dobrego ze mdlosci o wiele rzadsze.
    Z moich objawow, to sennosc juz nie tak bardzo, duzo gorzej bylo przed i w okolicach testu, teraz juz mnie to nie meczy. Mdlosci od poczatku jeden dzien mam jeden nie i to bez reguly. Jedynie to jak glodnieje to mi sie robi niedobrze, czesciej jem, ale tez nie za duzo, bo brzuch boli, poza tym zaparcia...okropne i tradzik tez, a juz mialam spokoj z ceea przez dluzszy czas.
    I w ogole jest inaczej niz w pierwszej ciazy, wtedy apetytu nie mialam do 4tego miesiaca, ale bez mdlosci i jadlam duuuzo owocow o warzyw i slodkosci, teraz z warzyw najlepiej frytki ;)86

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    A ja mieszkałam w Hampshire. Bardzo ładne i bogate hrabstwo. :-)
    Ja mieszkam w Cambridgeshire :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze się nie pytałam lekarza. Byłam zaaferowana pierwszą wizytą :) Wiem, że włosy mogą się sypać w ciąży chociaż u większości kobiet bardzo się poprawiają. Wszyscy mówią, że to przejdzie ale do tego czasu mogę zostać łysa ;) No nic, najważniejsze jest zdrowie maluszka. Najwidoczniej musi dużo wyssać z mamusi :) Teverde, używałam sporadycznie Jantara przed ciążą ale faktycznie muszę przeanalizować jego skład pod względem bezpieczeństwa stosowanie.

Alisssa, niestety ludzie lubią wtykać nos w nieswoje sprawy ale najważniejsze, że wszystko wyszło dobrze i nie miałaś żadnych nieprzyjemności :) Też jestem pełna obaw, zwłaszcza przez to, że właśnie dużo osób już wie. Dzisiaj jeszcze poinformujemy do końca moich najbliższych bo będzie klapa jak się dowiedzą z jakiegoś innego źródła... A miałaś w rodzinie bliźniaki? :) Kiedy masz wizytę w PL? :) O, to Ty już jesteś mamusią? :)

teverde lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Ja mam problem z włosami. Też mi bardzo wypadają. Zrobiły się suche. Mogę ich nie myć tydzień albo i dłużej, będę jak sztuczne, jak u lalki, gdzie miałam zawsze duży problem z tłustymi włosami i myłam je co 2 dni!
    Tak miałam w poprzedniej ciąży, z dziewczynką! Więc może i teraz się okaże, że córeczka.
    Z synem, w 1 ciąży, miałam tłuste włosy, trądzik, jakbym zaczęła dojrzewać.
    Ogólnie, któryś z profesorów mi powiedział, że płód żeński wytwarza żeńskie hormony- logiczne, stąd przesuszone włosy, skóra itd. Z kolei chłopcy dostarczają nam testosteronu, stąd problemy z wykwitami na skórze, nadmierna produkcja sebum itp.
    Więc może coś w tym jest... W moich ciążach poprzednich się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:23

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wypadaja wlosy, ale u mnie to pewnie przez lupiez, mam lojotokowe zapalenie skory. A myslalam ze wlasnie w ciazy bedzie lepiej. Kiedys stosowalam ampulki z Vichy, bardzo mi pomogly ale teraz nie wiem czy mozna.
    A do tego mdlosci mam caly czas, od rana do wieczora, zmeczenie i sennosc. Wczoraj mialam urodziny, po powrocie z pracy zjadlam kolacje na szybko i poszlam spac,obudzilam sie po 23, a chcialam z mezem spedzic fajny wieczor. I jeszcze bolala mnie glowa i boli tez dzis, tak jakby cisnieniowy bol. Moze w drugim trymestrze bedzie lepiej:)

s9cmnt1.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w skończonym 9 tygodniu :) Cieszę się bardzo, że czas tak szybko płynie, do wizyty już tylko 3 dni.
    Na Śląsku cudowne ochłodzenie, od wczorajszego popołudnia co chwile pada deszcz.
    Miłego weekendu wszystkim :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mayka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży czy z chłopcem czy z dziewczynka wygladam ok. Procz tego ze znacznie przytulam...
    Ale problemu ze skórą nie mialam nigdy. Włosy hmmm może nieznaczne poprawienie w poprzedniej ciąży z córką z chłopakami nie pamiętam.
    U nas na opolszczyznie też ochłodzenie, trochę szkoda bo chciałam z dziećmi i mężem nad jezioro jechać bo w tyg nie ma możliwości.
    Miłego weekendu...

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Werka35 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mogę się dołączyć? Mam termin na 30 marca :-) pozdrawiam wszystkie cieplutko

mimoza, Makowe Szczęście, bbeczka91, teverde, Macy, Rub45, iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

thgf9n73mp713oee.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się właśnie rozpadało. Dzisiaj synek kończy 10 miesięcy!!! Nie wiem kiedy to przeleciało! U mnie ostatnio też coś bardziej włosy wypadają, ale jakiejś tragedii nie ma. Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, urósł Wam brzuszek? Wczoraj znajoma pytała się przyjaciółki czy czasem w ciąży nie jestem. Kurde dopiero początek ciąży, a po mnie już widać!

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Werka35 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy zaczęły wypadać już przed ciążą-ratuję się herbatką z pokrzywy 3-4razy w tyg. Brzuszka jeszcze nie widać :-) ale coś za szybko chudnę w ciągu 4tyg-aż 4 kg :-(

thgf9n73mp713oee.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze życie niesprawiedliwe ja walczę by nie utyć za dużo, gdzie reszta chudnie :p
    Tak serio to ja się raczej pilnuje mam 11 tydz i 1 kg do przodu

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • teverde Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka35 wrote:
    U mnie włosy zaczęły wypadać już przed ciążą-ratuję się herbatką z pokrzywy 3-4razy w tyg. Brzuszka jeszcze nie widać :-) ale coś za szybko chudnę w ciągu 4tyg-aż 4 kg :-(
    Poza tym pokrzywa ponoć jest dobra na progesteron :) Pamietam, że dużo staraczek ją piło.
    Na włosy i paznokcie ponoć najlepiej działa skrzypokrzywa, czyli połączenie skrzypu i pokrzywy. Tylko w sprawach ciążowych jestem zielona i nie wiem co można pić a czego nie. Ostatnio czytałam, że jedna mięta jest wskazana, a druga nie. Nie wiedziałam wcześniej, że w ogóle są dwa rodzaje mięty :P

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch już widać dość znacznie; w kolejnych ciążach to normalne, jak czytałam, z uwagi na rozluźnione powłoki brzuszne. U pierworódek tego tak nie widać od razu.
    Ja mam mdlosci, wymioty, bóle głowy i zgage. Full opcja ciążowa! Ale oby tylko dzieciątko było zdrowe!
    Ja już nic nie mówię o opałach, bo u mnie ciągle ok 40°C . Był czas przywyknąć hi hi ;-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Kurcze życie niesprawiedliwe ja walczę by nie utyć za dużo, gdzie reszta chudnie :p
    Tak serio to ja się raczej pilnuje mam 11 tydz i 1 kg do przodu
    Nie martw sie ja tez juz prawie kilo do przodu, ale z tego co czytalam to tak do 2kg mozna w pierwszym trymestrze utyc i to jest zupelnie w normie!

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem wyglądam jak w 4 m-cy, ale to przez totalny brak mięśni brzucha, rozciągnięta skórę, no i co tu dużo gadac-obzeram się ostatnio jak świnka. Na razie 1 kg do przodu i już jestem przerażona, bo w ciąży z córką skończyło się na +30. Staram się pilnować, ale po południu jak zaczyna mnie mdlić, to najchętniej bym ciągle coś jadła, bo wtedy mdłości są słabsze przez chwilę. No i przez to że mieszkam chwilowo u rodziców (u nas remont) to tu codziennie jakieś drożdżówki, ciasteczka i inne słodkości. I jak tu się nie spaść...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka35 wrote:

Cześć Werka
    Ja też chudnę,wydaje mi się że jem normalnie a w moczu mam sporo ciał ketonowych.

Dzisiaj przeszłam jakiś kryzys,o 7 rano zerwało mnie z łóżka,dostałam jakiegoś napadu paniki że coś jest nie tak,że znowu powtórzy się sytuacja z poronieniem,nie wiem skąd to nagłe uczucie,zaparzyłam sobie melisę,zjadłam i przeszło.
    Podejrzewam że mogę mieć jakiś nawrót nerwicy lękowej która kiedyś często zdarzała się wcześniej,czuję lęk o tą ciążę i chyba powoli wariuje.Pewnie bierze się to stąd że poprzednia ciąża zakończyła się dokładnie w tym czasie.
    Dziewczyny które przechodziły poronienia-jak sobie radzicie w obecnej ciąży z lękiem?

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj Dziewczyny :)
    Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
    Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
    Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
    Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie :(?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do gin, ewentualnie zadzwoń do szpitala na oddział zakazny, oni Ci powiedzą co robić

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • maarta80 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia z tego co wiem klasa IgG przeciwciał mówi o przebytym w przeszlosci zakazeniu A to nie ma wpływu na ciaze. Zawsze sprawdza się też klasę IgM przeciwciał bo one świadczą o świeżym zakazeniu. Więc sprawdź w badaniach czy masz też toxo IgM jeżeli ujemny to się nie martw. A z moczem poszlabym do rodzinnego.

Syn 2011r
    Starania od 2015r
    Poronienie 2016r
    Choroba Hashimoto, AMH 0.4
    ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,
    rg50ugpj8lzwak57.png
‹‹ ‹ 151 152 153 154 155 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ