MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulv15 wrote:U mnie zmeczenie i czasem trudnosci ze zlapaniem oddechu no i brzuch boli mnie o wiele czesciej, strasznie wrazliwy zoladek mi sie zrobil. +tradzik Tyle dobrego ze mdlosci o wiele rzadsze.
I w ogole jest inaczej niz w pierwszej ciazy, wtedy apetytu nie mialam do 4tego miesiaca, ale bez mdlosci i jadlam duuuzo owocow o warzyw i slodkosci, teraz z warzyw najlepiej frytki ;)86 -
No właśnie jeszcze się nie pytałam lekarza. Byłam zaaferowana pierwszą wizytą Wiem, że włosy mogą się sypać w ciąży chociaż u większości kobiet bardzo się poprawiają. Wszyscy mówią, że to przejdzie ale do tego czasu mogę zostać łysa No nic, najważniejsze jest zdrowie maluszka. Najwidoczniej musi dużo wyssać z mamusi Teverde, używałam sporadycznie Jantara przed ciążą ale faktycznie muszę przeanalizować jego skład pod względem bezpieczeństwa stosowanie.
Alisssa, niestety ludzie lubią wtykać nos w nieswoje sprawy ale najważniejsze, że wszystko wyszło dobrze i nie miałaś żadnych nieprzyjemności Też jestem pełna obaw, zwłaszcza przez to, że właśnie dużo osób już wie. Dzisiaj jeszcze poinformujemy do końca moich najbliższych bo będzie klapa jak się dowiedzą z jakiegoś innego źródła... A miałaś w rodzinie bliźniaki? Kiedy masz wizytę w PL? O, to Ty już jesteś mamusią?teverde lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Hej wszystkim. Ja mam problem z włosami. Też mi bardzo wypadają. Zrobiły się suche. Mogę ich nie myć tydzień albo i dłużej, będę jak sztuczne, jak u lalki, gdzie miałam zawsze duży problem z tłustymi włosami i myłam je co 2 dni!
Tak miałam w poprzedniej ciąży, z dziewczynką! Więc może i teraz się okaże, że córeczka.
Z synem, w 1 ciąży, miałam tłuste włosy, trądzik, jakbym zaczęła dojrzewać.
Ogólnie, któryś z profesorów mi powiedział, że płód żeński wytwarza żeńskie hormony- logiczne, stąd przesuszone włosy, skóra itd. Z kolei chłopcy dostarczają nam testosteronu, stąd problemy z wykwitami na skórze, nadmierna produkcja sebum itp.
Więc może coś w tym jest... W moich ciążach poprzednich się sprawdziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:23
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Mi tez wypadaja wlosy, ale u mnie to pewnie przez lupiez, mam lojotokowe zapalenie skory. A myslalam ze wlasnie w ciazy bedzie lepiej. Kiedys stosowalam ampulki z Vichy, bardzo mi pomogly ale teraz nie wiem czy mozna.
A do tego mdlosci mam caly czas, od rana do wieczora, zmeczenie i sennosc. Wczoraj mialam urodziny, po powrocie z pracy zjadlam kolacje na szybko i poszlam spac,obudzilam sie po 23, a chcialam z mezem spedzic fajny wieczor. I jeszcze bolala mnie glowa i boli tez dzis, tak jakby cisnieniowy bol. Moze w drugim trymestrze bedzie lepiej:) -
Dzień dobry w skończonym 9 tygodniu Cieszę się bardzo, że czas tak szybko płynie, do wizyty już tylko 3 dni.
Na Śląsku cudowne ochłodzenie, od wczorajszego popołudnia co chwile pada deszcz.
Miłego weekendu wszystkim -
Ja w każdej ciąży czy z chłopcem czy z dziewczynka wygladam ok. Procz tego ze znacznie przytulam...
Ale problemu ze skórą nie mialam nigdy. Włosy hmmm może nieznaczne poprawienie w poprzedniej ciąży z córką z chłopakami nie pamiętam.
U nas na opolszczyznie też ochłodzenie, trochę szkoda bo chciałam z dziećmi i mężem nad jezioro jechać bo w tyg nie ma możliwości.
Miłego weekendu...Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
U nas się właśnie rozpadało. Dzisiaj synek kończy 10 miesięcy!!! Nie wiem kiedy to przeleciało! U mnie ostatnio też coś bardziej włosy wypadają, ale jakiejś tragedii nie ma. Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, urósł Wam brzuszek? Wczoraj znajoma pytała się przyjaciółki czy czasem w ciąży nie jestem. Kurde dopiero początek ciąży, a po mnie już widać!
-
Werka35 wrote:U mnie włosy zaczęły wypadać już przed ciążą-ratuję się herbatką z pokrzywy 3-4razy w tyg. Brzuszka jeszcze nie widać ale coś za szybko chudnę w ciągu 4tyg-aż 4 kg
Na włosy i paznokcie ponoć najlepiej działa skrzypokrzywa, czyli połączenie skrzypu i pokrzywy. Tylko w sprawach ciążowych jestem zielona i nie wiem co można pić a czego nie. Ostatnio czytałam, że jedna mięta jest wskazana, a druga nie. Nie wiedziałam wcześniej, że w ogóle są dwa rodzaje mięty -
U mnie brzuch już widać dość znacznie; w kolejnych ciążach to normalne, jak czytałam, z uwagi na rozluźnione powłoki brzuszne. U pierworódek tego tak nie widać od razu.
Ja mam mdlosci, wymioty, bóle głowy i zgage. Full opcja ciążowa! Ale oby tylko dzieciątko było zdrowe!
Ja już nic nie mówię o opałach, bo u mnie ciągle ok 40°C . Był czas przywyknąć hi hi
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
mayka wrote:Kurcze życie niesprawiedliwe ja walczę by nie utyć za dużo, gdzie reszta chudnie :p
Tak serio to ja się raczej pilnuje mam 11 tydz i 1 kg do przodu -
Ja wieczorem wyglądam jak w 4 m-cy, ale to przez totalny brak mięśni brzucha, rozciągnięta skórę, no i co tu dużo gadac-obzeram się ostatnio jak świnka. Na razie 1 kg do przodu i już jestem przerażona, bo w ciąży z córką skończyło się na +30. Staram się pilnować, ale po południu jak zaczyna mnie mdlić, to najchętniej bym ciągle coś jadła, bo wtedy mdłości są słabsze przez chwilę. No i przez to że mieszkam chwilowo u rodziców (u nas remont) to tu codziennie jakieś drożdżówki, ciasteczka i inne słodkości. I jak tu się nie spaść...
-
Werka35 wrote:U mnie włosy zaczęły wypadać już przed ciążą-ratuję się herbatką z pokrzywy 3-4razy w tyg. Brzuszka jeszcze nie widać ale coś za szybko chudnę w ciągu 4tyg-aż 4 kg
Cześć Werka
Ja też chudnę,wydaje mi się że jem normalnie a w moczu mam sporo ciał ketonowych.
Dzisiaj przeszłam jakiś kryzys,o 7 rano zerwało mnie z łóżka,dostałam jakiegoś napadu paniki że coś jest nie tak,że znowu powtórzy się sytuacja z poronieniem,nie wiem skąd to nagłe uczucie,zaparzyłam sobie melisę,zjadłam i przeszło.
Podejrzewam że mogę mieć jakiś nawrót nerwicy lękowej która kiedyś często zdarzała się wcześniej,czuję lęk o tą ciążę i chyba powoli wariuje.Pewnie bierze się to stąd że poprzednia ciąża zakończyła się dokładnie w tym czasie.
Dziewczyny które przechodziły poronienia-jak sobie radzicie w obecnej ciąży z lękiem?
-
Hejj Dziewczyny
Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie ? -
Chasia z tego co wiem klasa IgG przeciwciał mówi o przebytym w przeszlosci zakazeniu A to nie ma wpływu na ciaze. Zawsze sprawdza się też klasę IgM przeciwciał bo one świadczą o świeżym zakazeniu. Więc sprawdź w badaniach czy masz też toxo IgM jeżeli ujemny to się nie martw. A z moczem poszlabym do rodzinnego.Syn 2011r
Starania od 2015r
Poronienie 2016r
Choroba Hashimoto, AMH 0.4
ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,