MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tlumaczyl ze toodwarstwienie kosmowki to przestrzen plynowa, gdy zarodek wzera sie w sluzowke macicy dochodzi do jakichs nieprawidlowosci oi moze byc takie odwarstwiemie ale mi sie wydaje ze to wlasnie to samo co krwiak. Czytalam ze jesli cos takiego wystepuje to w tych ciazach jezeli sie donosi to sa to czesciej plody zenskie i wtstepuje czesciej nadcisnienie indukowane ciaza. W ogole nastepna wuzyte mam na koniec sierpnia a 11 lub 13 wrzesnia prenatalne razem z badaniem krwi. Nie wiem jakos mi na nich nie zalezy bo nie wyovrazam sobie usunac ciazy.
-
nick nieaktualnyElcia 89 nie po to są badania prenatalne, żeby usuwać ciążę, ale głównie po to, żeby wykryć choroby czy wady, które można leczyć jeszcze w brzuszku albo zaraz po porodzie poza tym jeśli dziecko miałoby się urodzić chore to lepiej się na to przygotować, może być np.potrzebny poród w bardziej wyspecjalizowanym szpitalu
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
U mnie zmeczenie i czasem trudnosci ze zlapaniem oddechu no i brzuch boli mnie o wiele czesciej, strasznie wrazliwy zoladek mi sie zrobil. +tradzik Tyle dobrego ze mdlosci o wiele rzadsze.
-
Hetmanka wrote:Dziewczyny jak się czujecie?
słuchajcie ja się ostatnio budzę w środku nocy z takim mega wilczym głodem
U mnie prenatalne dopiero 11 września - będzie wtedy 12+2
Żadnych objawów nie mam Dobrze się czuję i mam energię. Zupełnie inaczej niż w poprzedniej która poronilam szłam wcześnie spać chodziłam zmęczona -
Hetmanka wrote:Dziewczyny jak się czujecie?
-
Hetmanka wrote:U mnie prenatalne dopiero 11 września - będzie wtedy 12+2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:43
-
nick nieaktualnyJa mam prenatalne 7 września będzie to 12t5d
Co do samopoczucia, to spać mi się chce ciągle i mdłości niestety właśnie w tym tygodniu są jakieś większe mam odruch wymiotny za każdym razem, jak myję zębyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 19:57
-
Ja też mam problemy z żołądkiem. Wystarczy że zjem coś, co jest mocniej doprawione i normalnie czuje jak mnie boli. Poza tym brzuch mi coraz częściej dokucza, ale tłumacze to sobie powiększająca się macicą. No i jestem ciągle głodna. Muszę jeść często,ale malutkie porcje, bo po przejedzeniu też boli mnie zoladek.
-
Co dziewczyny myslicie o tym zeby chodzic do dwoch lekarzy jednego na nfz drugiego prywatnie? To ma jakis sens? Bylam prywatnie u dobrego lekarza i zamierzam chodzic cala ciaze tam bo on tez pracuje w szpitalu ale jestem tez zaisana do gina na nfz ktorego uwazam tez za dobrego bo w pierwszej ciazy jako jedyny z niewielu trafil mi od razu z diagnoza. Tylko ze moj maz mowi ze jesli tamten mi odpowoada prywatnie to po co mam chodzic do drugiego ze beda zalecac inne sposoby leczenia i co ja wtedy zrobie? Ktoras z Was tak chodzi? I tez glupio mi bedzoe przed tym lekarzem prywatnym jesli sie dowie ze chodze do drugiego gin bo ten prywatny mnie zna osobiscie i nie przyjmuje ode mnie pieniedzy. Ale jestem wystraszona troche po pierwszej ciazy bo mialam na koncowce spore problemy i chce byc pod dobra opieka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 23:19
-
Według mnie może przysporzyć Ci to tylko niepotrzebnego stresu Jeden lekarz coś Ci zaleci, drugi zupełnie coś innego i już panika co tu robić. Jeśli chodzisz prywatnie do lekarza, który Ci odpowiada i ba, nie płacisz za to to ja bym się nie zastanawiała Ja chodzę na NFZ. W zasadzie dobrze nie znam swojej lekarki bo się przeprowadziłam i wcześniej chodziłam prywatnie ale mam nadzieję, że będzie ok.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z wypadaniem włosów? Moje zaczęły się sypać jeszcze przed dodatnim testem ciążowym. Zwaliłam wszystko na suchy szampon bo co jakiś czas, jak z nim przesadziłam, miałam podobnie. Wszystko odstawiłam, dowiedziałam się, że zafasolkowałam i do tej pory włosy lecą jak głupie. Macie jakieś bezpieczne sposoby jak sobie z tym radzić? Wolałabym nie zmieniać suplementów bo wybrałam takie, które mają bardzo podstawowy skład.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 06:54
Hashimoto, Letrox -
enka90 wrote:Według mnie może przysporzyć Ci to tylko niepotrzebnego stresu Jeden lekarz coś Ci zaleci, drugi zupełnie coś innego i już panika co tu robić. Jeśli chodzisz prywatnie do lekarza, który Ci odpowiada i ba, nie płacisz za to to ja bym się nie zastanawiała Ja chodzę na NFZ. W zasadzie dobrze nie znam swojej lekarki bo się przeprowadziłam i wcześniej chodziłam prywatnie ale mam nadzieję, że będzie ok.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z wypadaniem włosów? Moje zaczęły się sypać jeszcze przed dodatnim testem ciążowym. Zwaliłam wszystko na suchy szampon bo co jakiś czas, jak z nim przesadziłam, miałam podobnie. Wszystko odstawiłam, dowiedziałam się, że zafasolkowałam i do tej pory włosy lecą jak głupie. Macie jakieś bezpieczne sposoby jak sobie z tym radzić? Wolałabym nie zmieniać suplementów bo wybrałam takie, które mają bardzo podstawowy skład.. -
enka90 wrote:I jak Alisssa? Ja pracuje w labie z materiałem zakaźnym i chcąc nie chcąc musiałam poinformować o ciąży. Niektórych wcześniej, jeszcze przed pierwszą wizytą u lekarza, bo zmusiła mnie do tego sytuacja. W środę dowiedzieli się już wszyscy. Nie będę ryzykować i po urlopie idę na zwolnienie. Boję się tylko przyszłego tygodnia bo zostaję sama ale liczę, że ktoś mnie wyręczy w części zadań.
Nawet maja najblizsza rodzina jeszcze nie wie. Tylko ja i maz i w pracy. Strasznie sie bije ze cos moze byc nie tak, choc pewnie panikuje bo nie mam do tego zadnych podstaw
Poxa tym mam jakies dziwne mysli, ze okaze sie ze to blizniaki... serio, niewiem skad takie cos, ale tak mam. Mam nadzieje, ze to przeczucie sie nie sprawdzi. -
enka90 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z wypadaniem włosów? Moje zaczęły się sypać jeszcze przed dodatnim testem ciążowym. Zwaliłam wszystko na suchy szampon bo co jakiś czas, jak z nim przesadziłam, miałam podobnie. Wszystko odstawiłam, dowiedziałam się, że zafasolkowałam i do tej pory włosy lecą jak głupie. Macie jakieś bezpieczne sposoby jak sobie z tym radzić? Wolałabym nie zmieniać suplementów bo wybrałam takie, które mają bardzo podstawowy skład.
Elcia89 wrote:Co dziewczyny myslicie o tym zeby chodzic do dwoch lekarzy jednego na nfz drugiego prywatnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 07:50