MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, musialam na chwile zostawic forum, ponieważ Wasze straty bardzo mnie meczyly. Myślałam ze już koniec strat, ale dzisiaj znowu przeczytałam. Bardzo mi przykro, tule mocno
Ja prenatalne miałam już 2 tyg temu, pisałam ze mały mial 5,5 cm a nt 1,2. Czekam na wyniki PAPA. następna wizyta dopiero za 2 tyg, jeszcze tyle czekania...
Kleopatra, kehlana_miyu, patuniek86, teverde lubią tę wiadomość
-
Ciesze sie bardzo, ze reszta ok
Ja za to bylam dzisiaj u urologa bo mam zle wyniki moczu... i.... trafilam na jakiegos idiote!!! Najadlam sie tyle strachu, ze to nie do opisania!! Stwierdził ze mam guzek 2cm na pecherzu... i wyslal do szpitala pojechalam od razu a tam juz po nazwisku lekarza wiedzieli ze to pomylka, od razu kolejne usg i uspokojenie.... horror. Nikomu nie zycze uwazajcie na 'lekarzy' -
Sunshine, straszne wieści. Bardzo mi przykro. Też już myślałam, że limit złych wiadomości się u nas już wyczerpał.
Msmarmify, nie mam słów... guz pęcherza? 2cm? U tak młodej osoby? Ciekawa jestem tylko co on Ci tam wymierzył... wyimaginowaną plamę.
Cieszę się, że inne wieści są dobre.
-
Sunshine bardzo mi przykro.
Właśnie wróciłam z wizyty. Z dobrych wieści, to nasz mały Ludź ma 63,5 mm. co odpowiada 12+4 dni - data porodu nie została zmieniona (6 marca 2019) i uwaga to Dziewczynka! na 90% jestem niesamowicie szczęśliwa na początku badania płakałam ze szczęścia, łzy leciały mi ciurkiem. Później sprawy zaczęły się komplikować...
Niestety jestem w grupie średniego ryzyka....
1:1335 ....
Lekarz od razu zrobił Test Harmony, także krew jest w drodze do Kalifornii. Teraz czekanie .... 10 dni... Wpadłam w taką histerię, że Lekarz, Pielęgniarki ani mój Mąż nie mogli mnie uspokoić.
Na usg wszystko dobrze, ma 2 nóżki, rączki, serduszko piękne.
Wszystkie parametry dzidzi są w normie kość nosowa widoczna,przepływ krwi obwodowej ok.Jedynie przezierność karkowa nt wyniosla 2,4 mm (mierzył 3 razy raz mu wyszło 1,7; 1,9 i 2,4) przy crl 63,5 mm.. Czyli górna granica.
Tak bardzo się boję o moje MaleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:16
patuniek86, iNso87, Adonis_26 lubią tę wiadomość
. -
Makowa - polubiłam, zanim do końca doczytałam.
Chciałabym Ci przypomnieć, że Twoje ryzyko nie jest wysokie. Wysokie zakłada się poniżej 1:300. Średnie 1:300 - 1:1000 (gdzieś czytałam, a ostatnio bardzo dużo czytam). Test Cię na pewno uspokoi.
I pamiętaj - z takimi wynikami, jak Twoje, tylko jedno dziecko na 1335 rodzi się chore.
Oddychaj spokojnie, bo taki poziom stresu, jaki właśnie przeżywasz bardziej szkodzi maleństwu, niż cokolwiek innego.
I wiem, że łatwo powiedzieć. Ale jestem bardzo dobrej myśli :-*Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyHej, tu Książka. Tel mi się zawiesił. Myślałam ze sobie pisze a tu rach ciach, wylogowalo mnie i konto usuniete:/ ehh... przecież to nie tak łatwo, trzeba potwierdzić, no ale już trudno. Później ustawie zdjęcie. Tutaj wyżej to moje wpisy z konta usunietego.
Makowa trzymam kciuki za kolejne wyniki. Wiadomo ze denerwujesz się o maleństwo, bądź dobrej mysli, ja jestemMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
patuniek86 dziękuję, za to co napisałaś. Masz rację, Lekarz też mi to tłumaczył i to, że to tylko statystyki. Za 10 dni wyniki.
Wiem, że chciałam jak każda kobieta usłyszeć, że wszystko jest w 100% dobrze i móc się na maksa cieszyć a tu trzeba czekać jeszcze 10 dni. Jeśli coś będzie nie tak przejdziemy do amniopunkcji.teverde lubi tę wiadomość
. -
nick nieaktualny
-
Tylko jedno pytanie - 10 dni, czy 10 dni roboczych? Bo w opisach wszystkich testów piszą o dniach roboczych. A wolałabym, żebyś się niepotrzebnie nie denerwowała, jeśli wyniki przyjdą nieco później-bo nie liczyłaś dni roboczych
Też mnie zastanawia ta rozbieżność w NT. W końcu to właśnie 12 tydzień. Więc za wcześnie jeszcze, żeby dzieciaczek zaczął odchylać główkę. Chociaż może...
Ja też tak myślę, że lekarz wolał dmuchać na zimne Ten ostatni pomiar był już na wyrost i stwierdził, że lepiej zrobić test wolnego płodowego dna, niż zgadywać
Więc tym bardziej nie martw się.
A plus testu - za 10 dni będziesz mieć 100% pewności co do płciPola Róża
-
Ksiazka1 wrote:Makowa a co do nt to lekarz uznał że jest 2,4? Bo te pomiary mają sporą rozbieżność, dziecko tak mocno się wiercilo?
teverde lubi tę wiadomość
. -
Bonda wrote:Cieszę się,że wszystko dobrze.Pisz,dobre informacje są tutaj jak najbardziej potrzebne.
Widzialam główkę, rączki, nóżki, serduszko. Duży dzidziulek, bo 3,27 cm co odpowiada 10+1 a nie 9+6, ale mam się nie martwić bo to się może zmieniać, błąd pomiaru też wchodzi w grę, itp. Powiedziała, że możemy już na tym etapie posłuchać serduszka, no i pierwszy raz usłyszałam serdunio! Biło ponad 170 unm. Generalnie wszystko jest ok.
Na zdjęciu nie widać nóżek, ale na ekranie je widziałam
Za tydzień mam wizytę prywatną na lepszym sprzęcie, a za 2 tygodnie prenatalne. Chciałam olać tą za tydzień, ale zmroziła mnie kolejna strata i chyba i tak pójdę zobaczyć Nelonka bo akurat tego samego dnia moja babcia ma urodziny i planujemy powiedzieć całej rodzince. Będę spokojniejsza, mając najaktualniejszy obraz sytuacji. Ponoć częste USG nie szkodzi.. Jak myślicie? Bo mąż mówi, że przesadzam i szkoda kasy..
patuniek86, Makowe Szczęście, Bonda, Izziee, kehlana_miyu, monniqu, iNso87, Kleopatra, Reniferra, bbeczka91, Ankakaranka87, Sabela lubią tę wiadomość
-
Makowa, no to już w ogóle spokój ma Cię ogarnąć!
Jeśli tylko dlatego wpisał 2,4, to Ty się przestań już zamartwiać
I tak z ciekawości-a gdzie masz test harmony w ramach ubezpieczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:15
Pola Róża