MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Wizyty czasem wpisuje z poprzednich postów albo wnioskuję po poscie:) To mam usunąć narazie??
-
Inso, możesz jeszcze dopisywać płcie na pierwszej stronie? Jeśli to nie za dużo roboty oczywiście.
iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Makowe szczęście, będzie śliczna, zdrowa córeczka!
Mi NT na prenatalnych zmierzyła 2 razy: 1,7 i 1,6. Wpisała 1,6 i powiedziała, że wynik jest powtarzalny.To więc chyba zależy od tego jakie są te rozbieżności. -
Sunshine mnie tez bardzo przykro
Ciężko mi napisać ze u mnie ok, maluch ma już 3,81 cm i wszystko jest w porządku - uspokoiłam się dzięki temu badaniu.iNso87, bbeczka91, teverde, Kleopatra, Sabela, Ankakaranka87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Kurde ja też myślałam, że już wyczerpałyśmy liit nieszczęść, po ostatniej serii
Współczuję sunshine i trzymam kciuki byś niedługo też mogła się cieszyć bobaskiemw Twoich ramionach.
Gratuluję udanych wizyt!
Makowe szczęście nie przejmuj się, będzie dobrze. Na mojej drugiej grupie też była podobna sytuacja i dziewczynka jest śliczna i zdrowa. 1:1300 to tak naprawdę przecież bardzo małe prawdopodobieństwo.
-
Okropne wieści brak słów, sunshine bądź dzielna.
Makowe Szczęście gratuluję córeczki Też mi się marzy Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze
Przez te wszystkie straty tak bardzo się boję. Ostatnie usg miałam 6.08 a kolejne, prenatalne dopiero 19.09. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty.
Hashimoto, Letrox -
U moich maluszków też wszystko ok, lekarz pierwszy raz puścił bicia serduszek niby wczoraj słuchałam przez detektor, ale dzisiaj widząc i słysząc jednocześnie było to dla mnie miłe przeżycie. Prenatalne w poniedziałek na 12.00, a następna zwykła wizyta dopiero za 4 tyg. Dobrze, że mam detektor to łatwiej mi minie ten czas do wizyty.
Sunshine przykro mi, robiłaś badania na cmv, że masz podejrzenia że to przez to?
Makowe, te ryzyko które podałaś dotyczy ZD? Wcale nie jest ono jakieś mega wysokie, ale fajnie że mogłaś zrobić Harmony za darmo. To bardzo dobre badanie, które w przeciwieństwie do USG+pappa nie opiera się na statystyce, a realnym badaniu dna Trzymam mocno kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:37
iNso87, enka90, teverde, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Sunshine tak mi przykro, bardzo Ci wspolczuje.
Po przeczytaniu tych strasznych wiesci bardzo sie balam przed dzisiejszym badaniem.
Na szczescie wszystko dobrze:)))
Serduszko bije 169 uderzen. CRL 5.37, NT 1.4, wyglada na to ze dzidzius jest 3 dni starszy ale doktor na razie zostawil wczesniej wyliczona date porodu.(wg om 11+4, wg usg 12+0)
Badanie bylo dosc szybkie, chyba spodziewalam sie ze bedzie bardziej dokladnie badal i pokaze mi wiecej a on tylko zmierzyl i powiedzial ze wszystko dobrze.
Za tydzien 4.09 mam usg genetyczne w szpitalu.
Pozniej wstawie zdjecie bo bateria mi siada a jade w korku juz 1,5 godz.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2238159c2b33.jpg
A przed badaniem kupilam sobie spodnie ciazowe bo juz nie mam w czym chodzic, ponizej zdjecie z przymierzalni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3229a83628f3.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:10
bbeczka91, Reniferra, enka90, iNso87, patuniek86, teverde, Kleopatra, Ulv15, Ankakaranka87, Sabela, kehlana_miyu, lkc lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Sunshine bardzo mi przykro.
Właśnie wróciłam z wizyty. Z dobrych wieści, to nasz mały Ludź ma 63,5 mm. co odpowiada 12+4 dni - data porodu nie została zmieniona (6 marca 2019) i uwaga to Dziewczynka! na 90% jestem niesamowicie szczęśliwa na początku badania płakałam ze szczęścia, łzy leciały mi ciurkiem. Później sprawy zaczęły się komplikować...
Niestety jestem w grupie średniego ryzyka....
1:1335 ....
Lekarz od razu zrobił Test Harmony, także krew jest w drodze do Kalifornii. Teraz czekanie .... 10 dni... Wpadłam w taką histerię, że Lekarz, Pielęgniarki ani mój Mąż nie mogli mnie uspokoić.
Na usg wszystko dobrze, ma 2 nóżki, rączki, serduszko piękne.
Wszystkie parametry dzidzi są w normie kość nosowa widoczna,przepływ krwi obwodowej ok.Jedynie przezierność karkowa nt wyniosla 2,4 mm (mierzył 3 razy raz mu wyszło 1,7; 1,9 i 2,4) przy crl 63,5 mm.. Czyli górna granica.
Tak bardzo się boję o moje Maleństwo
Witaj! W ciąży z córką najadłam się strachu podczas prenatalnych bo nt wyszło 3.5 . Ponowne badanie po prawie 2 tygodniach rozwiało wątpliwości, że po prostu tak 'wyszło' w tym czasie i córka urodziła się zdrowa.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
enka90 wrote:Bbeczka91 i jak oceniasz detektor?
enka90 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś na wizycie lekarz zmierzył nt i wyszło 1.1, choć wiadomo ze na tych genetycznych będzie bardziej miarodajne bo jest jeszcze po prostu wcześnie, a Dzidziuś wg usg starszy o 2 dni - jest 10+5 a wg om 10+3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:25
teverde, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Super wieści dziewczyny! Teraz już tylko takie! Chyba na żadnym wątku nie ma takiej statystyki jak u nas, co jest okropnie przykre. Nie ma mowy, żeby mogła się jeszcze pogorszyć, nie zgadzam się na to. Teraz mamy już tylko rzygać tęczą!
patuniek86, Ulv15, klamka, Reniferra, enka90, Hetmanka, lkc lubią tę wiadomość