MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie-jakby któraś była z Warszawy i okolic, to mam namiar na podobno rewelacyjny serwis wózków I tani
Starszy Pan, a robi cuda
Mój wózek jest po dwóch chłopcach, pod koniec użytkowania zaczyna w nim powietrze schodzić (koła pompowane, bez dętki).
Pan po pierwszym naprawił koła, nasmarował co trzeba, pomalował stelaż, bo był mocno zarysowany-po serwisie podobno wózek wyglądał, jak nowy I wziął 130 zł
Koła wytrzymały do drugiego dziecka i praktycznie 2 lata jego życia
Więc teraz ja oddaję to do serwisu
Jakbyście chciały namiar, to mogę podaćPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja auta większego nie potrzebuję, ale większe prowadziłam, mając również w środku małe dziecko w foteliku i powiem tylko jedną rzecz
Odsuwane drzwi
Oczywista oczywistość, ale gdyby spodobało by się Wam jakieś auto z normalnymi drzwiami (np. Espace) to nie polecam
A tak to bierzcie, co chcecie Mi się Peugeot 8007 strasznie podoba Chociaż nigdy to nie potrzebowałam i nie sprawdzałam cen
Znajomi z 4 dzieci mają vw transporter. I to też mega-samochód. Wszyscy bardzo wygodnie się mieszczą, a i miejsca na bagaże, wózki itp sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 23:26
Pola Róża
-
No bede czekac na wyniki z papa i jesli tam wyjdzie bardzo niskie ryzyko to raczej nie bede nic robic. Na pewno bede konsultowac to ze swoim ginekologiem i jesli on zaleci mi dokladniejsze badanie to zrobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 00:16
-
Hej!
Witam się w rozpoczętym 16 tygodniu
Ogarniam się i musze dzieci porozwozic. Ostatni tydzień w przedszkolu był super tak teraz jest zmiana frontu i Lena nie chce chodzić i płacze. Musiała się do czegoś ostro zrazic, bo na hasło idziemy na podworku dostaje szału i płacze.. Oczywiscie Panie nic nie zauważyły, zeby coś się stało.. Eh:/kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Mayka a nad czym myślicie? My też mamy ten problem ze musimy kupić większe auto.
Vw caddy maxi
Albo Sharan zresztą musimy poszperać bo jest triche taki aut. Nie ukrywam ze
Zależy mi na bagażniku a nie 7 osobowe auto i nawet torby nie włożę czy wózka...
A wy macie coś na oku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:53
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
No właśnie mamy dużu problem bo takie duże auta typu vw multivan t5 są dla bas za drogie a wszystkie typu Sharan czy zafira są małe. Nie przekonują mnie te siedzenia w bagażniku bez strefy zgniotu. Myśleliśmy o Grand voyager ale te amerykance dużo pala i niby części są drogie. Więc ogólnie nie mamy jakoś pomysłu. Musi to być auto co ma 3 rzędy siedzeń takie pełnowymiarowe i bagażnik. Ciężka sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:13
-
iNso87 wrote:Hej!
Witam się w rozpoczętym 16 tygodniu
Ogarniam się i musze dzieci porozwozic. Ostatni tydzień w przedszkolu był super tak teraz jest zmiana frontu i Lena nie chce chodzić i płacze. Musiała się do czegoś ostro zrazic, bo na hasło idziemy na podworku dostaje szału i płacze.. Oczywiscie Panie nic nie zauważyły, zeby coś się stało.. Eh:/
INso u mnie z córką podobnie. Pierwszy tydzień był super, chętnie do przedszkola chodziła i się nawet za mną nie od wracała jak wchodziła do sali. A teraz jak podjeżdżamy pod przedszkole, to już jej się broda trzęsie. A dzisiaj płakała i mnie puścić nie chciała...
Mam nadzieje, że to minie, bo mi serce pęknieiNso87 lubi tę wiadomość
-
ewcia u mojego malucha NT też wynosiło 2,4 mm rzy CRL 65mm, w panice zrobiłam test z wolnego DNA płodowego i PAPPa też. Oczywiście cały weekend przyryczałam taka mnie ogarnęła panika. Bardzo szybko otrzymałam wynik testu neoBona, tylko 2 dni wcześniej miałam wyniki krwi z PAPPA – po których byłam już trochę spokojniejsza, w neoBonie wykluczyli aberracje chromosomowe 1,13,18 – odetchnęłam z ulgą. Wiem, że łatwo jest napisać nie martw się na zapas – ale faktycznie staraj się zająć czymś innym, zajmij głowę innymi myślami. Będzie dobrze – chłopaki tak mają Ulv5 myśle, że u Ciebie wynik Harmony to będzie już formalność – dziecko jest zdrowe i koniec tego się trzymajmy , aczkolwiek ja o swojego Stasia Janka też się martwię. Kurcze bratowa zabrała nam imie Staś dla swojego syna i teraz nie wiem czy tak nazwać naszego bobasa. Nazwisko będzie inne. A Stanisław od Stanisława Papczyńskiego w sobotę jedziemy na msze z błogosławieństwem na ciężarnych.
Renifera bardzo podoba mi się ten wózek roan bass soft waga gondoli ze stelazam 13,1 kg – u nas kryterium jest przede wszystkim lekkośc bo również mieszkamy na II piętrze bez windy , drugim cena . Chyba musze się powoli rozglądać za wózkiem , szkoda, ze nie mamy takiego farta jak Patunek
Pochwalę się dzisiaj kupiłam pierwsze zestawy ubranek dla synka – po 2 szt. Body na krótki i długi rękaw i 2 szt. spodenek dresowych Jak będę u mamy to muszę przeszperać wszystkie ubrana po córci, przecież w białych bodziakach synek też może chodzić
Łóżeczko mamy, tyle, że wymaga odświeżenia i przemalujemy na biały kolor tak aby pasowało do pokoju . Staram się bardzo spokojnie planować zakupy, myśle że po połówkowym badaniu ruszę pełną parą. Idę teraz troche poćwiczyć może pomoże na zaparacia . Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:44
patuniek86, Ulv15, Reniferra lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Jeśli chodzi o łóżeczko, znajomy ma dać
Tylko musi poszukać, bo nie wie, gdzie ma Takie problemy mają ludzie mieszkający w domach Ja na moich 38 metrach nie mam problemu
Dziewczyny, dostałam 6 par spodni (poprzednią przechodziłam w 1), 2 sukienki-w tym jedną śliczną czarną- I kurtkę jesienno-wiosenną Takaz miejscem na brzuszek Na razie przy 3p stopniach się nie przydaPola Róża
-
My mamy w sumie dwa dobre auta w tym jedno nowe nad drugim sie zastanawiamy czy nie zmieniac ale jakos bez przekonania na razie ale jakbym miala kupowac duuuuze to s maxa albo tourana, co do zafiry to powiem Wam, ze mieliśmy wypadek w nim.. tir wjechal nam do tylu i z tylu siedzialy dzieci.. na tej bagazowej przestrzeni.. tyl skasowany ale dzieciom nic sie nie stalo.. wiec calkiem mi zaimponowala
Wozek no to juz tez mowilam ze bugaboo cameleon:p moja milosc
Ubranek tez juz mam sporo kupionych haha teraz juz obiecalam sobie ze doczekam do potwierdzenia płci... łatwo nie jest :p
U nas w listopadzie remont sie zaczyna wiec wymyslam kolory itd no i koncze zabawe z przetworami powoli -
Inso, Natis-chociaż ciężko w to uwierzyć, to takie kryzysy są normalne
Dziecko zaraz po wejściu do sali się uspokaja i zaczyna bawić, zapomina o małej histerii sprzed 2 minut- to tylko Wy przeżywacie
Na początku prowadzicie maluchy i jest dobrze. Potem przychodzi weekend i okazuje się, że rodzice są w domu i one też. To dlaczego nie mogą zostać w domu? I z reguły kolejny tydzień jest już gorszy A naprawdę nic strasznego nie musi się wydarzyć
Jeszcze chwila i przejdzieiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Przyszła mi myśl dotycząca wózków- z córcią mieliśmy wózek 2w1 Jedo , ale wydawał mi się dość ciężki i ze spacerówki praktycznie nie korzystałam, bo bardziej sprawdziła się spacerówka typu parasolka z innej firmy - nie pamiętam jakiej. Była lekka zajmowała mało miejca i moglam w jedną rękę wziac wózek a na drugą córcie. Hmm moze rozwaze opcje tylko gondola, a później kupie spacerowke
Mayka - czekam na cudne wiesciiNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny ❤️
My w maju kupiliśmy Passata combi, jest tyle miejsca, że na wszystko nam wystarczy, drugie mniejsze chcemy kupić dla mnie, ale to raczej za rok
Ja nie mam pojęcia jaki wózek kupimy haha
Mayka udanej wizyty! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 12:12
-
Melduję się po prenatalnych - wszystko dobrze, ryzyko niskie, termin porodu zostaje taki jak z owulacji. Co do płci niestety doktor nic na pewno nie stwierdził, z delikatnym wskazaniem na dziewczynkę, ale jeszcze się nie nastawiam. Uff tak się cieszę, że dzidzia cała i zdrowa
Marza89, patuniek86, Anet85, Ulv15, Kleopatra, bbeczka91, klamka, Sana, Salsefia, Ksiazka1, Sabela, iNso87, Parsleyek, kehlana_miyu, Reniferra, Ankakaranka87, msmarmify, teverde, lkc lubią tę wiadomość
-
mamakropka wspaniałe wiadomości, aby tak dalej
Skończyłam czytać ksiązkę "Chata" jak macie wolny czas to polecam Teraz zabiorę się za haft krzyżykowy, już ze 3 lata temu miałam wyhaftować córci kotka, zaczełam i nie było czasu aby skończyć. Teraz jest czas więc do działa. Obiad gotowy, posprzątane wiec mozna robic to co sie lubi. Córcia zadowolona w zerówce - zobaczymy jak długo potrwa jej zadowolenie ;-/Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
mamakropka. Super wieści
My z Renault Clio zmieniamy na Grand Scenica.
Mamy jedno auto którym głównie ja jeżdżę bo mąż ma firmówkę. Pierwsze dziecko jednak nie wyobrażam sobie wyjazdów walizki, wózek, psiak w obecnym bagażniku.
Dziś to ja zaszalałam w Auchanie koszulki z dobrej bawełny po 10 zł. No to wzięłam we wszystkich możliwych kolorach bo rozmiary do XXL i troche dłuższe:)