X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:38

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - zgodnie z wpisem mamaginekolog, pomiędzy 11a14 tygodniem każde dziecko ma ten sam "rozmiar" ;-)
    Na podstawie tego ustal się datę porodu. Chociaż termin porodu jest i tak umowny ;-) Tylko 5% kobiet rodzi w podanym terminie ;-)

klamka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, okazało się, że brakuje wyników pappa. Tzn ja się nie zdziwiłam, że nie ma bo na sierpniowych wizytach u położnej nie dostałam skierowania. Jak się dziś okazało powinna wypisać. Pobrali dziś krew i tydzień niepewności.
    Wg usg wszystko dobrze, u jednego przeziernosc 1 u drugiego 1,2.
    I najprawdopodobniej będzie para <3

Reniferra, Butterfly 83, Hetmanka, patuniek86, enka90, bbeczka91, Ksiazka1, kehlana_miyu, Ulv15, lkc, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej z Was zna płeć! Super! Gratuluję dziewczyny :)

Jakie modele wózków macie wybrane? My przy córce mieliśmy wózek Bebetto Holland i bardzo fajnie nam się sprawdził :) teraz jeszcze nie wiemy na jaki się zdecydujemy.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można dołączyć? Jestem juz na kwietniowkach, ale usg wskazuje, ze jednak tp jeszcze w marcu ;)

Reniferra, Ksiazka1, iNso87, teverde, Ulv15, lkc, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Coraz więcej z Was zna płeć! Super! Gratuluję dziewczyny :)

Jakie modele wózków macie wybrane? My przy córce mieliśmy wózek Bebetto Holland i bardzo fajnie nam się sprawdził :) teraz jeszcze nie wiemy na jaki się zdecydujemy.
    Bugaboo bee

Sana lubi tę wiadomość

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india Witamy :)

My wybraliśmy 3w1 Graco Symbio - typowy miejski, plus za przekładana rączkę, łatwe składanie i małą spacerówkę. to były czynniki decydujące.

Sana lubi tę wiadomość

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć India :)
    Z tymi terminami to różnie. Teoretycznie najważniejszy jest termin z USG ok 12 t.c. (czyli np z tych prenatalnych). W praktyce dużo lekarzy patrzy i tak na termin z OM jeśli nie są to np 2-3 tygodniowe różnice. Prawda est taka, że i tak nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy urodzimy :P. Dlatego ja w ogóle nie zwracam uwagi na to, że termin z USG mam szybciej o te kilka dni.

Co do wózka to ja jestem już baaaardzo nastawiona na roan bass soft. Jeju jak one mi się podobają. I nie są ciężkie, a u mnie to istotne (2. piętro bez windy).

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co chce do Was napisać to muszę najpierw dobre kilka minut spędzić żeby nadrobić zaległości :) wiec napisze kilka rzeczy które zapamiętałam :p

Na zgagę słyszałam ze dobrze jest wypić szklankę mleka (myśle ze można tez mniej, byleby pomogło)

Co do wózka to my kompletnie nie mamy typu i muszę powoli zacząć się rozglądać :)

Jeśli chodzi o zakupy to ja tez już mam ogromna chęć kupić kilka rzeczy, ale jeszcze się wstrzymam, myśle ze do listopada :) mam nadzieje ze płeć się nie zmieni bo teraz już oglądam wszystko dla chłopców :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nie dam rady teraz nadrobić wszystkich wiadomości, ale widzę że same dobre! Gratulacje! Super!
    My zwiedzamy I dużo odpoczywamy, i smakujemy :) jedzenie jest przepyszne (boję się o wagę) już zdecydowanie widać brzuszek :) Mała rośnie :) czuje się dobrze, gdyby nie zaparcia nie czuła bym ciąży :) ratują mnie śliwki :)
    Buziaki ze słonecznej Sycylii!

Reniferra, enka90, bbeczka91, Izziee, Ksiazka1, iNso87, kehlana_miyu, Hetmanka, Ulv15, lkc, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Wlasnie wrocilam z badan krwi i robilam grupe krwi, posredni odczyn coombsa, wr, antygen hbs, hcv, hiv,toxoigm, toxo igg, cmv igm, cmv igg. (Nie zrobilam tylko rozyczki). Zaplacilam za to 230 zl. I nie wiem czy to duzl czy malo bo poszlam specjalnie do szpitalnego labolatorium zeby bylo taniej. A wy ile placilyscie za mniej wiecej taki zestaw badan?
    Co do moich prenatalnych to i tak wyniki beda dopiero za tydzien wiec musze czekac. Wszystko ok oprocz tego ze przeziernosc 2,4. Chociaz moze dlatego tez bo dzidzius duzy wyszedl o tydzien wiekszy chyba troche ponad 7 cm. Wiecie z czego to wynika ze z usg termin o tydzien wczesniej a z om o tydzien pozniej? To znaczy ze mialam owulacje wczesniej czy ze po prostu szybko rosnie? A ktoras z was tak miala ze z usg prenatalnego termin wychodzil o tydzien wczesniej i tez wczesniej urodzila?

A i zapomnialam napisac ! Bedzie chlopiec Witold.

Planujesz robić dodatkowo jakieś testy przez NT.?

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia tez nie wiem czy to dużo kasy za tę badania czy nie. Ale wiem ze w synevo w ciąży dostaje się kupon zniżkowy 20% przez całą ciaze i dla najbliższej rodziny też. Ja korzystam i od razu mężowi pakiet robie. Ceny porownywalam z Diagnostyką i faktycznie ze zniżką wychodzi dużo mniej, więc to nie ściana. Moim zdaniem warto jak ktoś robi wszystkie badania prywatnie.

A grupę krwi musialas robić? Przy pierwszej ciazy nie miałaś czy zgubilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:35

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91db6c92fca7.jpg

patuniek86, iNso87, Ksiazka1, Izziee, enka90, Salsefia, teverde, bbeczka91, Sabela, Ulv15, Marza89, lkc, Parsleyek, Alisssa, Makowe Szczęście, Kleopatra, Sana, msmarmify, Reniferra lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało mi się wstawić link do zdjęcia na moim nie współpracującym telefonie :) U nas wszystko dobrze :) Kość nosowa jest, NT 2,0 i wszystkie organy na miejscu :) Maluch pięknie pozował :) Na 80% będzie drugi synek, ale za wcześnie jeszcze, żeby to stwierdzić na pewno. Tak się cieszę i tak mi ulżyło!

Ksiazka1, iNso87, Marza89, lkc, Parsleyek, Alisssa, Kleopatra, Sana, msmarmify lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana super foto :d

Cieszę się z Waszych wizyt Dziewczyny:)))

India witaj! Jasne, że możesz dołączyć, na kiedy masz termin? :) Jaki wpisać na pierwszą stronę?

U nas greentom i bugaboo cameleon narazie na pierwszym planie w wyborze. Bardziej chodzi o gondole. Potem moze spacerówka któraś z tych bądź z większych to ten Stokke V4 <3

klamka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy używać ponownie Mutsy Evo, fajnie nam się sprawdził przy synku i dalej jest w dobrym stanie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mayka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chicco trio love, a spacerowke to recaro wszystko po jednym dziecku corka ma 1.5 roku wiec zmieniać ni będziemy.
    Niestety musimy za to kupic nowe auto na min 6 osób, wiec raczej przymierzam się do tego.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój problem z wózkiem właśnie się rozwiązał :-D

Byłam u koleżanki, po ciąży ma kilka ubrań i mi je dała :-)
    No to mam też wózek :-D
    X-Lander, pełen zestaw w kolorze czerwonym. Stelaż ze spacerówką mieści się bez problemu w bagażniku ;-)
    Fotelik maxi-cosi :-) Bezwypadkowy ;-)

I się popłakałam, bo właśnie kupę kasy zostało w portfelu :-)
    A po wszystkim po prostu oddam wózek i nie mam problemu z miejscem :-)

Ale czad :-)

klamka, iNso87, Sana, Reniferra lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    A ja dzisiaj pierszy raz od trzech miesiecy zjadlam nareszcie soczewice. Jesssu, no nie wyobrazacie sobie nawet jak to smakowalo. Ja jem mega duzo straczkow (codziennie), znaczy do czasu ciazy tak bylo... a potem przyszla awersja, przez ktora nie moglam nic, co bylo moim codziennym jedzeniem... to byla masakra. Oczywiscie apetyt wcale nie zmalal, tylko byl taki normalny, a ja nie wiedzialam co jesc... I jadlam co udalo mi sie przelknac. Ale teraz juz kubki smakowe reaguja normalnie, i jeeesuuu, co za cudowne uczucie. Moge dziecko nareszcie karmic zdrowym jedzeniem. Jakos teraz kubki smakowe mu sie wyrabiaja, wiec nie popuszcze... :)

Znam to uczucie :D

elcia mi wyszlo NT 2,7 i tez na usg 7,4cm i caly czas malenstwo "starsze o tydzien" niz wychodzi z liczenia od miesiaczki. Martwilam sie tym NT ale polozna zadzwonila z wynikami Pappa i bylo ze bardzo niskie prawdopodobienstwo bo 1:4326, ale wciaz czekam na harmony w poniedzialek. Teoretycznie przeciez wszystko jest u Ciebie w normie. Teraz kwestia jak Ty sie z tym czujesz. Ja wiem ze spokojna bede dopiero w poniedzialek.

Co do ubranek, dzisiaj wstapilam do tesco zeby zobaczyc a noz cos ciekawego znajde dla bobasow- nigdy wczesniej nie zwracala uwagi i takie sliczne ubranka znalazlam :)
    Oczywiscie nie kupilam alee jak juz bedzie ten poniedzialek to nie wiem czy sie powstrzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:31

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • india Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kehlana super foto :d

Cieszę się z Waszych wizyt Dziewczyny:)))

India witaj! Jasne, że możesz dołączyć, na kiedy masz termin? :) Jaki wpisać na pierwszą stronę?
    <3
    29 marzec :)

Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ