MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klamka - zgodnie z wpisem mamaginekolog, pomiędzy 11a14 tygodniem każde dziecko ma ten sam "rozmiar"
Na podstawie tego ustal się datę porodu. Chociaż termin porodu jest i tak umowny Tylko 5% kobiet rodzi w podanym terminieklamka lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
My po wizycie, okazało się, że brakuje wyników pappa. Tzn ja się nie zdziwiłam, że nie ma bo na sierpniowych wizytach u położnej nie dostałam skierowania. Jak się dziś okazało powinna wypisać. Pobrali dziś krew i tydzień niepewności.
Wg usg wszystko dobrze, u jednego przeziernosc 1 u drugiego 1,2.
I najprawdopodobniej będzie paraReniferra, Butterfly 83, Hetmanka, patuniek86, enka90, bbeczka91, Ksiazka1, kehlana_miyu, Ulv15, lkc, Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySana wrote:Coraz więcej z Was zna płeć! Super! Gratuluję dziewczyny
Jakie modele wózków macie wybrane? My przy córce mieliśmy wózek Bebetto Holland i bardzo fajnie nam się sprawdził teraz jeszcze nie wiemy na jaki się zdecydujemy.Sana lubi tę wiadomość
-
Cześć India
Z tymi terminami to różnie. Teoretycznie najważniejszy jest termin z USG ok 12 t.c. (czyli np z tych prenatalnych). W praktyce dużo lekarzy patrzy i tak na termin z OM jeśli nie są to np 2-3 tygodniowe różnice. Prawda est taka, że i tak nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy urodzimy . Dlatego ja w ogóle nie zwracam uwagi na to, że termin z USG mam szybciej o te kilka dni.
Co do wózka to ja jestem już baaaardzo nastawiona na roan bass soft. Jeju jak one mi się podobają. I nie są ciężkie, a u mnie to istotne (2. piętro bez windy). -
Dziewczyny co chce do Was napisać to muszę najpierw dobre kilka minut spędzić żeby nadrobić zaległości wiec napisze kilka rzeczy które zapamiętałam :p
Na zgagę słyszałam ze dobrze jest wypić szklankę mleka (myśle ze można tez mniej, byleby pomogło)
Co do wózka to my kompletnie nie mamy typu i muszę powoli zacząć się rozglądać
Jeśli chodzi o zakupy to ja tez już mam ogromna chęć kupić kilka rzeczy, ale jeszcze się wstrzymam, myśle ze do listopada mam nadzieje ze płeć się nie zmieni bo teraz już oglądam wszystko dla chłopcówButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Nie dam rady teraz nadrobić wszystkich wiadomości, ale widzę że same dobre! Gratulacje! Super!
My zwiedzamy I dużo odpoczywamy, i smakujemy jedzenie jest przepyszne (boję się o wagę) już zdecydowanie widać brzuszek Mała rośnie czuje się dobrze, gdyby nie zaparcia nie czuła bym ciąży ratują mnie śliwki
Buziaki ze słonecznej Sycylii!Reniferra, enka90, bbeczka91, Izziee, Ksiazka1, iNso87, kehlana_miyu, Hetmanka, Ulv15, lkc, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość
. -
Elcia89 wrote:Wlasnie wrocilam z badan krwi i robilam grupe krwi, posredni odczyn coombsa, wr, antygen hbs, hcv, hiv,toxoigm, toxo igg, cmv igm, cmv igg. (Nie zrobilam tylko rozyczki). Zaplacilam za to 230 zl. I nie wiem czy to duzl czy malo bo poszlam specjalnie do szpitalnego labolatorium zeby bylo taniej. A wy ile placilyscie za mniej wiecej taki zestaw badan?
Co do moich prenatalnych to i tak wyniki beda dopiero za tydzien wiec musze czekac. Wszystko ok oprocz tego ze przeziernosc 2,4. Chociaz moze dlatego tez bo dzidzius duzy wyszedl o tydzien wiekszy chyba troche ponad 7 cm. Wiecie z czego to wynika ze z usg termin o tydzien wczesniej a z om o tydzien pozniej? To znaczy ze mialam owulacje wczesniej czy ze po prostu szybko rosnie? A ktoras z was tak miala ze z usg prenatalnego termin wychodzil o tydzien wczesniej i tez wczesniej urodzila?
A i zapomnialam napisac ! Bedzie chlopiec Witold.
Planujesz robić dodatkowo jakieś testy przez NT.?. -
nick nieaktualnyElcia tez nie wiem czy to dużo kasy za tę badania czy nie. Ale wiem ze w synevo w ciąży dostaje się kupon zniżkowy 20% przez całą ciaze i dla najbliższej rodziny też. Ja korzystam i od razu mężowi pakiet robie. Ceny porownywalam z Diagnostyką i faktycznie ze zniżką wychodzi dużo mniej, więc to nie ściana. Moim zdaniem warto jak ktoś robi wszystkie badania prywatnie.
A grupę krwi musialas robić? Przy pierwszej ciazy nie miałaś czy zgubilas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:35
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91db6c92fca7.jpgpatuniek86, iNso87, Ksiazka1, Izziee, enka90, Salsefia, teverde, bbeczka91, Sabela, Ulv15, Marza89, lkc, Parsleyek, Alisssa, Makowe Szczęście, Kleopatra, Sana, msmarmify, Reniferra lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Uff, udało mi się wstawić link do zdjęcia na moim nie współpracującym telefonie U nas wszystko dobrze Kość nosowa jest, NT 2,0 i wszystkie organy na miejscu Maluch pięknie pozował Na 80% będzie drugi synek, ale za wcześnie jeszcze, żeby to stwierdzić na pewno. Tak się cieszę i tak mi ulżyło!
Ksiazka1, iNso87, Marza89, lkc, Parsleyek, Alisssa, Kleopatra, Sana, msmarmify lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana super foto :d
Cieszę się z Waszych wizyt Dziewczyny:)))
India witaj! Jasne, że możesz dołączyć, na kiedy masz termin? Jaki wpisać na pierwszą stronę?
U nas greentom i bugaboo cameleon narazie na pierwszym planie w wyborze. Bardziej chodzi o gondole. Potem moze spacerówka któraś z tych bądź z większych to ten Stokke V4klamka lubi tę wiadomość
-
My mamy chicco trio love, a spacerowke to recaro wszystko po jednym dziecku corka ma 1.5 roku wiec zmieniać ni będziemy.
Niestety musimy za to kupic nowe auto na min 6 osób, wiec raczej przymierzam się do tego.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
No to mój problem z wózkiem właśnie się rozwiązał
Byłam u koleżanki, po ciąży ma kilka ubrań i mi je dała
No to mam też wózek
X-Lander, pełen zestaw w kolorze czerwonym. Stelaż ze spacerówką mieści się bez problemu w bagażniku
Fotelik maxi-cosi Bezwypadkowy
I się popłakałam, bo właśnie kupę kasy zostało w portfelu
A po wszystkim po prostu oddam wózek i nie mam problemu z miejscem
Ale czadklamka, iNso87, Sana, Reniferra lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
klamka wrote:A ja dzisiaj pierszy raz od trzech miesiecy zjadlam nareszcie soczewice. Jesssu, no nie wyobrazacie sobie nawet jak to smakowalo. Ja jem mega duzo straczkow (codziennie), znaczy do czasu ciazy tak bylo... a potem przyszla awersja, przez ktora nie moglam nic, co bylo moim codziennym jedzeniem... to byla masakra. Oczywiscie apetyt wcale nie zmalal, tylko byl taki normalny, a ja nie wiedzialam co jesc... I jadlam co udalo mi sie przelknac. Ale teraz juz kubki smakowe reaguja normalnie, i jeeesuuu, co za cudowne uczucie. Moge dziecko nareszcie karmic zdrowym jedzeniem. Jakos teraz kubki smakowe mu sie wyrabiaja, wiec nie popuszcze...
Znam to uczucie
elcia mi wyszlo NT 2,7 i tez na usg 7,4cm i caly czas malenstwo "starsze o tydzien" niz wychodzi z liczenia od miesiaczki. Martwilam sie tym NT ale polozna zadzwonila z wynikami Pappa i bylo ze bardzo niskie prawdopodobienstwo bo 1:4326, ale wciaz czekam na harmony w poniedzialek. Teoretycznie przeciez wszystko jest u Ciebie w normie. Teraz kwestia jak Ty sie z tym czujesz. Ja wiem ze spokojna bede dopiero w poniedzialek.
Co do ubranek, dzisiaj wstapilam do tesco zeby zobaczyc a noz cos ciekawego znajde dla bobasow- nigdy wczesniej nie zwracala uwagi i takie sliczne ubranka znalazlam
Oczywiscie nie kupilam alee jak juz bedzie ten poniedzialek to nie wiem czy sie powstrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:31