MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeglądam już któryś dzień ubranka dziecięce i mam ochotę już coś kupić. Może jutro się potwierdzi chłopczyk to coś zamówię
klamka, Ulv15, Ja90 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja mam już trochę pieluszek kupionych ;p a ubranka to planuję uszyć. Dostałam trochę materiałów od siostry, ale na razie jakoś zabrać się nie umiem. Dopiero co uszyłam pierwszą rzecz i kompletnie nie ogarniam jeszcze szycia na maszynie ;p
patuniek86 lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
LwieSerce-ja już kupiłam pierwszy mini komplet I serce mi jakoś urosło
Ale powiem Wam, że trochę się zdenerwowałam wczoraj.
Starsza miała kocyk - 12 lat temu kosztował sporo, hiszpańska firma...
Jeszcze pół roku temu, przed przeprowadzką był u nas w domu. Mięciutki, w ogóle bez śladów zużycia-taki dobry. Córką czasami z nim spała
I zniknął. Zapytałam ją-zabrała to do babci.
No to wczoraj dzwonię do babci z prośbą o zwrot. No i co? Oddała kocyk bez pytania innemu dziecku z rodziny, z którą to rodziną ja nie utrzymuję kontaktu (rodzina pierwszego męża).
Normalnie wkurzyłam się... A młoda też o niczym nie wiedziała, chciała oddać kocyk swojemu bratu/siostrze. Więc powiedziała, że w takim razie odda swój ukochany obecnie koc 200x200 cm Żeby już uniknąć takich sytuacji ostatecznie zgodziła się pomoc mi wybrać nowy koc w odpowiednim rozmiarze
Bo przecież nie zabiorę 4-miesiecznemu, obcemu dziecku koca...
No to się wygadałamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:24
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 Ty pisałaś o tym komplecie bambi? Ja miałam dla córki, biały w paseczki miętowe. Body, półśpiochy i czapeczka. to było moje ulubione ubranko:)
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja też patrzę z utęsknieniem na ciuszki dziecięce, ale jakoś boję się kupić... Kurde korci jak nic, ale chyba jeszcze poczekam
-
Marza89 wrote:Ja też patrzę z utęsknieniem na ciuszki dziecięce, ale jakoś boję się kupić... Kurde korci jak nic, ale chyba jeszcze poczekam
Ja też czekam ... Korci strasznie. Do kiedy planujesz się wstrzymać? -
nick nieaktualny
-
Zimowaa wrote:Ja też czekam ... Korci strasznie. Do kiedy planujesz się wstrzymać?
Jak wszystko będzie dobrze to tak między 6-7 miesiącem już zacznę już połowa 4 miesiąca więc szybko zleci -
nick nieaktualny
-
Ja na szczęście łóżeczko i wózek już mam. Łóżeczko jeszcze moje, a wózek od siostry, tylko muszę go przejrzeć i przeprać.
Z większych wydatków to chyba jedynie fotelik samochodowy, a i przydałoby się większe auto ;pklamka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
No właśnie, ja mam citroen c3, więc miejsca w bagażniku nie za wiele
A ponieważ nie mam nic-i to dosłownie, muszę zacząć myśleć
Wózki przeglądam, ale muszą spełnić parę warunków-stelaż musi się mieścić do bagażnika, nie może zbyt dużo ważyć- mam wysoki parter i bardzo małą windę. Więc może się okazać, że na 3 piętro będę musiała taszczyć wszystko...
Nie mówię oczywiście o wyglądzie, bo w dobrej cenie chyba każdy wózek mi się spodobaklamka lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
My mamy Seicento i Honda Civic z 97r., która powoli się rozpada ;p Ale jakoś to ogarniemy. Ogólnie to planuję chustować, jak się uda to nie będę musiała wózka wszędzie wozić.
klamka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Wlasnie wrocilam z badan krwi i robilam grupe krwi, posredni odczyn coombsa, wr, antygen hbs, hcv, hiv,toxoigm, toxo igg, cmv igm, cmv igg. (Nie zrobilam tylko rozyczki). Zaplacilam za to 230 zl. I nie wiem czy to duzl czy malo bo poszlam specjalnie do szpitalnego labolatorium zeby bylo taniej. A wy ile placilyscie za mniej wiecej taki zestaw badan?
Co do moich prenatalnych to i tak wyniki beda dopiero za tydzien wiec musze czekac. Wszystko ok oprocz tego ze przeziernosc 2,4. Chociaz moze dlatego tez bo dzidzius duzy wyszedl o tydzien wiekszy chyba troche ponad 7 cm. Wiecie z czego to wynika ze z usg termin o tydzien wczesniej a z om o tydzien pozniej? To znaczy ze mialam owulacje wczesniej czy ze po prostu szybko rosnie? A ktoras z was tak miala ze z usg prenatalnego termin wychodzil o tydzien wczesniej i tez wczesniej urodzila?
A i zapomnialam napisac ! Bedzie chlopiec Witold.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:17
patuniek86, Ankakaranka87, iNso87, Kleopatra, bbeczka91, Reniferra, Ksiazka1, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Elcia-witamy Witka
Teoretycznie od momentu owulacji wszystko wygląda identycznie, ale skoro moment implantacji to może być tydzień różnicy, sama owulacja może też przecież kiedy indziej nastąpić...
Wymienione przez Ciebie badania są wykonywane w ramach NFZ i obowiązkowe, dlatego nie jestem w stanie Ci powiedzieć, czy to dużo, czy mało.
Ja mam też prywatny pakiet w Medicover, obejmuje i te badania. A te, których nie obejmuje-lekarz wystawia skierowanie na NFZPola Róża
-
U mnie termin z OM - 16.03 Według USG 25.03 także dowiemy się co wyjdzie jeszcze na usg 20 (prenatalne) Lekarz powiedział że owu mogła się przesunąć - byliśmy też na Krecie a zmiana klimatu zawsze powodowała u mnie zmiany hormonalne.
Wszystkie te badania robiłam na NFZ także co do ceny się nie wypowiem