X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia ja miałam identyczna sytuację. Złożyłam podanie o powrót i przyniosłam l4. Wszystko załatwiłam bez problemu, ale wcześniej poinformowałam dyrektorka telefonicznie że jestem w ciąży i przyniosę zwolnienie. Jakos tak chciałam być fair.
    A gdzie zapisalas się do szkoły rodzenia? Przy szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 15:09

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja biegnę się Wam pochwalić,że wracając z zakupów, zadowolona i zrelaksowana, słuchając muzyki i prowadząc auto, wypiłam sobie naturalny soczek ananasowy , z lekka kwaśny, moja Sophie dała mi znać o sobie!!! <3
    Chyba lubi to co mama hi hi :-D

Co do porodu, to nastawiam się na sn, syna urodziłam sn, no i w sumie dość szybko . Krótko po północy byłam na porodowce A 03.50rano się urodził. Corcie [*] urodziłam sama ,no ale wiadomo , to było maleństwo. Także mam nadzieję teraz też na sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 15:42

klamka, Makowe Szczęście, mamakropka., Ksiazka1, iNso87, msmarmify, lkc lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kołyski, czyli te pierwsze foteliki są tyłem do kierunku jazdy. Dopiero kolejne to wybór rodzica. Mój młody jeździ w britax max way tyłem.
    Ja rodziła raz SN a 2xcc. Ostatnia cesarke super wspominam. Szybko doszłam do siebie. Teraz też się umówię na cc. Ogólnie ciężko w naszych szpitalach o cc, ale jak ktoś zna lekarza albo załatwi sobie skierowanie to pewnie da radę załatwić.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rodziłam córkę nieco dłużej, bo na porodówkę trafiłam o 20, skurcze co 3 minuty. Urodziłam o 12.10 w południe dnia następnego ;-)
    Brak rozwarcia spowodowany nieskracającą się szyjką macicy...

Wtedy nie było zzo bezpłatnego na życzenie ;-)
    Więc musiałam zapłacić 500 zł, żeby rozluźnić mięśnie. Inną opcją było przebicie błon płodowych, ale położna stwierdziła, że to spowoduje jeszcze większy ból... I nie gwarantuje skracania się szyjki.
    Całą noc byłam masowana (szyjka-najgorszy ból, jaki pamiętam)

Dopiero, jak o 8 rano dostałam pierwszą dawkę zzo wszystko ruszyło ;-)
    O 10 druga dawka i finał 30 minut temu skończył lekcję :-D

Dlatego ogromnie się cieszę, że teraz zzo jest bezpłatne ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe_Szczęście ja po cc jak kichnęłam to miałam wrażenie że mi ranę rozerwie. Okropne uczucie. Pionizacja bolała mnie bardzo, wstawanie z łóżka przez pierwszy tydzień też było ciężkie, bolało że trudno było mi złapać oddech. Po tygodniu już super śmigałam, wyciąganie szwów nie bolało w ogóle a rana ładnie i szybko się zagoiła.

Butterfly ale super! Ach nie mogę się tego doczekać, może też wyskoczę do sklepu po sok ananasowy? :D

A macie już upatrzone jakieś foteliki samochodowe? Przy córce mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix, teraz myślałam o Cybexie ale czytałam że dzieci z nich szybko wyrastają, że mają w środku jakoś mało miejsca.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam do czegoś przyznać, kupiłam pierwsze ciuszki! Od Mamy Ginekolog dwa zestawy :)

Butterfly 83, patuniek86, mamakropka., Katia89, Ksiazka1, Sana, Reniferra, iNso87, Anet85, lkc lubią tę wiadomość

.
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę wam już kupowania ciuszków!

Ja mam adapter besafe po pierwszej ciąży, teraz też już go zamontowałam. Nie wyobrażam sobie jazdy bez pasów, a jednak ten brzuszny mnie uwieral bez adaptera...
    Co do fotelików to już chyba kiedyś pisałam, ten pierwszy mieliśmy kiddy evolune isize i bardzo polecam! Teraz synek przesiadl się do gb vaya też tyłem do kierunku jazdy, a kiddy czeka na rodzeństwo :)

iNso87 lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe szczęście, super! Ja też bym już chciała kupować i kupować :D ale nie mam jeszcze potwierdzonej płci.... Więc muszę poczekać co by niespodzianki nie było. Ale te ciuszki malutkie tak kuszą, są takie słodkie :)

age.png

Wysłany: 25 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Makowe szczęście, super! Ja też bym już chciała kupować i kupować :D ale nie mam jeszcze potwierdzonej płci.... Więc muszę poczekać co by niespodzianki nie było. Ale te ciuszki malutkie tak kuszą, są takie słodkie :)

My znaliśmy płeć już w 12 tc, a te ciuszki od MamyGinekolog są białe :) i podobno bawełna jest genialna i można prać w 90 stopniach.

My w szpitalu będziemy mieli dostępne ubranka, ale na wyjście na pewno przebierzemy Kornelkę już te ciuszki :)

Chciałabym już Ją czuć :)

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na badaniach prenatalnych pani doktor powiedziała że na 80 % dziewczynka... Ale chce potwierdzenia :D dlatego czekam. Już wybrałaś imię? Kornelka brzmi bardzo ładnie :)

age.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe_Szczęście super, też planuję kupić te zestawy :) jak dojdą daj znać czy faktycznie takie super :)

Mi na prenatalnych pani doktor powiedziała, że na 50% dziewczynka :D także dalej żyjemy w nie wiedzy :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 25 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przez te badania genetyczne wiemy na 100% że będzie Dziewczynka. Tak zdecydowaliśmy się na Cornelia. Będzie przez C, po długich negocjacjach. Może jeszcze się uda wywalczyć K, zobaczę co się da zrobić.
    Bardzo mi zależało, żeby Malutka miała polska wyprawkę. Urodzi się tak daleko od mojego kraju, że chcę żeby to co ją otuli w pierwszych chwilach było stąd.

Sana, Katia89, patuniek86 lubią tę wiadomość

.
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️
    Ja z niecierpliwością czekam na wizytę w sobotę, ostatnio czuje klucie w podbrzuszu, nie wiem czy to rozciąganie czy coś złego...

Też założyłam kartę rossne ;)

LwieSerce ja zapisałam się do szkoły rodzenia Ksenia, a położna P. Habura, wszystkie moje koleżanki, które ją miały zachwalają! ;)

Ja zapisałam się w sierpniu i termin na styczeń tyle kobiet rodzacych :O

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    My przez te badania genetyczne wiemy na 100% że będzie Dziewczynka. Tak zdecydowaliśmy się na Cornelia. Będzie przez C, po długich negocjacjach. Może jeszcze się uda wywalczyć K, zobaczę co się da zrobić.
    Bardzo mi zależało, żeby Malutka miała polska wyprawkę. Urodzi się tak daleko od mojego kraju, że chcę żeby to co ją otuli w pierwszych chwilach było stąd.

Robiliście specjalne badania na płeć czy po prostu z usg wam wyczytał lekarz? :)

age.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka tak zapisalam sie przy szpitalu

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Robiliście specjalne badania na płeć czy po prostu z usg wam wyczytał lekarz? :)

Kati, Makowe miała robione Harmony. Tam oceniają również płeć dziecka, więc stąd pewność, że to dziewczynka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 17:54

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, właśnie o kseni myślałam. Ale pewnie już nie mam szans, żeby się dostać:P

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już wynik swojego egzaminu i udało mi się poprawić poprzedni o 6% więc mam większą szansę dostać się na specjalizację tam, gdzie chcę. Majunia w brzuszku mi dobrze podpowiadała ;)

Katia89, patuniek86, Sana, Salsefia, Ksiazka1, bbeczka91, Makowe Szczęście, iNso87, Marza89, Zimowaa, Kleopatra, Anet85, lkc, msmarmify, Malutka_27, teverde lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra super! Gratulacje :)

Reniferra lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 25 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Z usg lekarz powiedział, że na 90% dziewczynka, później ze względu na pappa i ryzyko miałam harmony test I w nim miałam 100% potwierdzenie

Katia89 lubi tę wiadomość

.
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ