X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd ale wydaje mi się, że jeśli nie ma żadnych wskazań do cc to szpital państwowy nie wykona cięcia na życzenie. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
    Znajoma która bardzo nie chciała rodzić naturalnie poszła prywatnie do okulisty i kupiła sobie oświadczenie o okulistycznych wskazaniach do cc.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście kardiolog mi powiedział, że nie mam przeciwwskazań do sn ;-)
    Wadę wzroku mam małą...

Obym rodziła siłami natury... Nie chciałabym bardzo, bardzo mieć operacji...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka super ! Dobrze z maleństwem wszystko w porządku ;-)
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia ze szkołą rodzenia. Na następnej wizycie zapytał swojego lekarza czy w szpitalu gdzie chce rodzić są takie zajęcia ;-)
    U mnie z CC jest tak że mam tętniaka w głowie który rok temu został zabezpieczony i w Warszawie przy wypisie lekarz prowadzący mówił że niby nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu ale jak dla mnie jest to za duży wysiłek. Ginekolog narazie nic nie wspominał o porodzie tylko dopytywał o tętniaka. Zapisałam się w styczniu do poradni neurochirurgicznej w Warszawie i mam nadzieję że mi wszystko wytłumaczą ;-)

klamka lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana z cc też jest różnie, zalezy jaki lekarz i jaki szpital. Moja kuzynka rodziła cc na życzenie i w karcie ma wpisae: odmowa porodu sn. Wiem, że chodziła prywatnie do lekarza, który pracował w szpitalu i od niego dostała skierowanie.

Chyba ze wszystkim jest tak, ze co przypadek to inne doświadczenie.

a co do pieluch i chusteczek to naprawdę uważajcie z zapasami, bo może się okazać, że dziecko ma uczulenie albo Wam nie będą pasowały dane pieluchy. jeżeli ktoś ma sprawdzone to oki, ale dziecko może rożnie też zareagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:10

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zwykle się rozpisałyście ;-)) tyle tematów, że nie wiem do którego się odnieść.
    Mamakropka bardzo ciekawy link, drugi o fotelikach też super. My pewnie zdecydujemy sie na fotelik tyłem do kierunku jazdy. Jeśli chodzi o bujaczki, zastosowanie fotelika zamiast gondoli to generalnie nie popieram. Córcia miała bujaczek ale używałam tylko wtedy jak byłam w kuchni i np. obierałam ziemniaki itp. Tak spędzałyśmy czas na dywanie , na macie i sie bawiłyśmy. Dziecko musi miec swobodę ruchów, przestrzeń...
    Zastanawiałyście się nad adapterami do pasów dla kobiet w ciązy? jeździcie z zapiętymi pasami w samochodzie? Ja ostatnio naoglądałam sie tyle testów, że myślałam chwile o takim adapterze, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł. Z córcią zapinałam tylko pas piersiowy , a dopóki nie przeszkadzał mi brzuch to zakładałam tez brzuszny, teraz im więcej człowiek czyta, tym więcej ma wątpliwości.
    Ja z tego wzgledu, że znamy już płeć zakupiłam parę ubranek 50/56 - niedługo jadę do rodziców i zrobię przegląd ubranek po córci, miała sporo taki unisex, wiec sie przydadzą. Moja mała topiła się w ubrankach 50, ale ważyła tylko 2350 i 52 cm...
    wszystko przez podstepnie rozwijającą sie gestoze , co przyczyniło się też do niskiej masy urodzeniowe. Musiałam mieć cięcie na cito z powodu wysokiego RR poza tym i tak mnie czekało cięcie bo córcia była położona miednicowe. Bardzo żle wspominam cc,nie mówiąc juz o powikłąniach, mam nieciągłość blizny ok 4 mm na macicy własnie po cc, miałam robione dodatkowo łyżeczkowanie ( aczkolwiek przy porodzie sn czasami tez jest koniecznie) Teraz bardziej chciałabym rodzic sn, ale wiem, że jest zbyt dużo czynników które mogą mi nie sprzyjać....przy córci tez nastawiałam sie na sni nic z tego nie wyszło...Staram się w tej kwestii być spokojna tak mniej więcej do stycznia....wiem ze planowanie cc tez sie wspomina inaczej, ale mimo wszystko co natura to natura;-).
    W kwestii pieluch, to przy Oliwce zastanawiałam się nad wielorazowymi, ale odpuściłam, jak porozmawiałam z mamą o kwestii prania suszenie prasowania itp...my używaliśmy chwile Pampersa, a później doskonale sprawdziły nam się pieluchy Bella Happy - jak dla mnie rewelacja, zawsze kupowałam przez internet na promocji, może użyłam kilka paczek z Dady, ale jakoś średnio nam pasowały. Córcia już jak miała 1,5 roczku to zaczęła siadać na nocnik , a jak miała 2 latka to przesypiała już noce bez pampersa. Pewnie z chłopakiem będzie inaczej ,...tak słyszałam, że chłopcy później się odzwyczajają od pieluch. Jeśli chodzi i chusteczki to też trzeba uważać, bo u córci zauważyłam , ze zaczeły się sklejać wargi, jak się później zagłębiłam w temat to sprawcą mogą być chusteczki przynajmniej u nas, bo sudocremu praktycznie nie używałam. Jak zrobiła kupkę to czasami smarowałam linomagiem - maścia i to wszytsko.
    b] Klamka[/b] super, że u maleństwa wszystko jest dobrze, niech nadal się tak ładnie rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:34

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na Bella Happy i widzę, że wprowadzili tyle nowości, że szok;-) https://www.blizejciebie.pl zawsze tutaj zamawiałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:19

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak zwykle można liczyć na Wasze wypowiedzi :D jeszcze chciałam Was zapytać czy któraś z Was lub znajomych mi iala doświadczenie z porodem prywatnym w medfemina we Wrocławiu?

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, ja korzystam z adaptera do pasow besafe.

W citroenie pas przechodzi mi przez brzuch, nie przez miednicę, dlatego dosyć szybko zaopatrzyłam się w adapter i jestem mega-zadowolona. Nic mnie nie uwiera, czuje się bezpiecznie, a przy jutrzejszym hamowaniu pas i tak trzyma.

Wprawdzie w polskim prawie nie trzeba zapisać pasów przy widocznej ciąży, ale w razie wypadku giniemy oboje. Niezapięte pasy są o wiele bardziej niebezpieczne, niż zapięte.

Anet85, msmarmify, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też patrzyłam na te adaptery, mąż mówi, że zbyt czesto samochodem teraz nie jeżdżę, ale jak już jedziemy to 300 -500 km w JEDNĄ strnę - więc spore odległości. Wydatek rzędu 200 -300 zł, czasami taniej jak się znajdzie używany

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam z przesyłką 166,52 ;-) - za nowy i nieużywany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:51

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rozważam zakup adaptera. Póki co brzuszek jest malutki i nie przeszkadza mi pas dolny tak bardzo, jak mnie drażni w brzuch to zapinam tylko piersiowa pas ale w planach mam zamiar kupić. Bezpieczeństwo przede wszystkim :)

age.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super cena - podaj proszę namiary jak mozesz ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, sprawdziłam i teraz tylko adapter tyle kosztuje - sprawdź na ceneo ;-) U mnie wyświetla się ten sprzedawca jako pierwszy :-) "dwuimienny" ;-)

Reklamy robić nie będę, jak sprawdzisz, to zobaczysz :-)

msmarmify, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też oferta za 79 zł, ale to wypożyczenie. Mi się nie opłaca wypożyczać skoro adapter mam od sierpnia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:07

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry temat z tymi pasami od początku wiedziałam, ze będę potrzebowała bo dużo jeżdżę, a teraz brzuszek już Wystaje i ciut gniota, ale bez pasów nie pojadę :P widziałam właśnie ten besafe, patrzyłam i na nowe i na używane i sama nie wiem co lepiej w sumie... patuniek gdzie kupowałas??

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK ok już widzę zdazylyscie napisać zanim się wyslowilam haha

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo. Wypożyczanie się średnio opłaca, widziałam ofertę za 30zł/m-c i 20zł/m-c plus kaucja 50 zł

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi pasami to mordega naprawdę. Sama teraz jak prowadzę to wkurza mnie ten pas na dole pod brzuchem:/ uciska mi strasznie:/ Co prawda nigdy nie miałam wcześniej tego adaptera i pewnie teraz się przemecze jakoś. Daleko raczej nie jeżdżę. Narazie póki muszę to woze córkę do szkoly a to raptem 5km w jedną stronę. Do Mamy mam po drodze do tej szkoły i do Teściowej tez;) także wszystko w obrębie paru km. Gina mam też 2km dalej od szkoły. Takze Ten. Bez pasów mimo to nie jeżdżę. Wole jednak zapiac.

Do szkoly rodzenia nie chodziłam w pierwszej ciazy. Takze nie wiem co straciłam. W drugiej po paru latach nikt mi nie zaproponował, pewnie dlatego, że miałam już dziecko? Teraz też nikt nic nie mówi a ja chodzić nie zamierzam;)

Do cc sama się nastawiam ale raczej mam z góry już powód do zabiegu. 2cc wcześniejsze. Chcialam sn przy drugiej. Coz nie wyszło. Skończyło się jak w pierwszej. Najpierw sn potem cc.
    Sądzę, że jeśli chodzi o pierworodki to w "zwykłych" szpitalach nikt nie zdecyduje o cc. Beda "cisnąć", zeby urodzić sn. W moim przypadku tak było. Mimo, że nie dałam rady urodzić a wody odeszły i dalej kazali mi się męczyć kolejne 20h..A rozwarcie 4cm jak było tak zostalo a dziecko ponad 4kg..to juz było bestwialstwo z ich strony. Na szczęście przy drugim porodzie odrazu mi cc zaproponowali ale chciałam sn. Jak nie wyszło i prosilam o cc to w ciągu godziny mialam cc.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pracujesz ? Czy jestes najakims urlopie?
    Ja jestem na wychowawczym bo synek ma rok i 9 miesuecy i macierzynski mi sie juz skonczyl a teraz zlozylam podanie o powrot do pracy i pierwszego dnia zloze l4 i troche sie stresuje ta sytuacja. Ktos ma podobnie?
    A propo szkoly rodzenia to nie chodzilam w pierwszej ciazy a w tej juz sie zapisalam. Bede chodzic od stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:46

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka gratuluję :) Super ;)

Dziewczyny powiedzcie mi a jak po cc? szybko doszłyście do siebie?

klamka lubi tę wiadomość

.
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ