X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniffera Gratuluję! I trzymam kciuki żeby się udało dostać na specjalizację!

Reniferra lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, gratulacje :-) To teraz trzymamy kciuki za specjalizację :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Inso pracujesz ? Czy jestes najakims urlopie?
    Ja jestem na wychowawczym bo synek ma rok i 9 miesuecy i macierzynski mi sie juz skonczyl a teraz zlozylam podanie o powrot do pracy i pierwszego dnia zloze l4 i troche sie stresuje ta sytuacja. Ktos ma podobnie?
    A propo szkoly rodzenia to nie chodzilam w pierwszej ciazy a w tej juz sie zapisalam. Bede chodzic od stycznia.
    Elcia ja jestem teraz szczęśliwa bezrobotna ;) Jak urodziłam Lene w grudniu to akurat umowa mi się skończyła i oczywiscie nie przedłużyli. Macierzyński miałam jeden miesiąc z pracy a potem juz do roku ZUS mi płacił.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Klamka gratuluję :) Super ;)

Dziewczyny powiedzcie mi a jak po cc? szybko doszłyście do siebie?
    Pierwsza ciąża to była masakra.. Dlugo dochodziłam do siebie;/ okropnie wspominam pionizacje. Po drugiej ciąży było super. W ten sam dzień doszłam do siebie:) Także nie wiem od czego to zależy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo napisałyscie. Zaraz będę nadrabiać. Ja po wizycie u endo. To samo co z Lena. Dawka 50 była i tsh z 3,4 spadło na 2,3. Teraz dawka 75 i kontrol pod koniec listopada. Pewnie spadnie do 1,6 i tak już zostanie do porodu;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u lekarza udana, wszystko dobrze, maluch zdrowy spał sobie słodko podczas usg. Wyniki pappa dobre - małe ryzyko wad. Lekarka powiedziała że na 90% będzie chłopiec... Starszy synek będzie miał młodszego braciszka. Liczyłam po cichu na dziewczynkę ale ważne że maluch zdrowy ;) Następna wizyta za miesiąc dopiero.

patuniek86, iNso87, mamakropka., Reniferra, Butterfly 83, Marza89, Ankakaranka87, bbeczka91, Makowe Szczęście, Zimowaa, Kleopatra, Parsleyek, Anet85, Ksiazka1, Sana, Ulv15, msmarmify, kehlana_miyu, Malutka_27 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis weszlam na chwile do Pepco po drodze od endo. Byliśmy z Malzem we dwójkę. Nie wiem czemu ale widziałam tylko dziewczynskie rzeczy od ubrań po grzechotki z jednorożecem i tetrami różowymi hahaha No nic dla chłopca nawet w oczy mi się nie rzuciło. I mowie do Malza co jest? Wyprzedali meskie:p a Malz się śmieje, że widocznie będzie 3 baba skoro tylko dla dziewczynki widzę rzeczy:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra gratulacje! Powodzenia w rekrutacji, a zdradzisz jaką specjalizacje wybrałaś? :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo. Kciuki się przydadzą.
    Gratuluję też udanych wizyt :)

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ekstra, gratuluję:)

Inso, ja nie wiem, czy to się coś nie zmieniło w "technologii" cc. Bo moja siostra 9 lat temu po cc dochodziła do siebie bardzo długo, no tygodnie. Ja na drugi dzień śmigałam. Jak mnie mój szwagier zobaczył, w jakiej jestem formie to był w szoku.
    Pierwsze godziny po operacji nie były łatwe, jak znieczulenie puszczało. Pionizacja najgorsza. I pamiętam że śmiać się nie mogłam, a mnie mąż tak rozśmieszył, że go za drzwi wyrzuciłam, bo myślałam że mi się od tego ataku śmiechu blizna rozejdzie. Po pierwszym prysznicu wstąpiły we mnie nowe siły.

Makowe Szczęście, Reniferra lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk gratuluję synka;)

Madziakk lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Reniferra ekstra, gratuluję:)

Inso, ja nie wiem, czy to się coś nie zmieniło w "technologii" cc. Bo moja siostra 9 lat temu po cc dochodziła do siebie bardzo długo, no tygodnie. Ja na drugi dzień śmigałam. Jak mnie mój szwagier zobaczył, w jakiej jestem formie to był w szoku.
    Pierwsze godziny po operacji nie były łatwe, jak znieczulenie puszczało. Pionizacja najgorsza. I pamiętam że śmiać się nie mogłam, a mnie mąż tak rozśmieszył, że go za drzwi wyrzuciłam, bo myślałam że mi się od tego ataku śmiechu blizna rozejdzie. Po pierwszym prysznicu wstąpiły we mnie nowe siły.
    Nie wiem. Zawsze sobie tłumaczyłam, że wtedy byłam młoda, pierwsza ciąża, jeszcze tyle godzin/dni mnie tam męczyli, że to pewnie przez to sił nie miałam wstać się umyć nawet na drugi dzień. Bałam się bólu! A teraz to fikalam jak kozka po paru godzinach. Mam nadzieję, że za 3 razem będzie jeszcze lepiej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu dopadł ból głowy, masakra :-(
    Próbuje wymyślić jak zrobić kartkę dla męża na rocznicę ślubu bo mamy 27go ale nie mam tak na prawdę ani pomysłu, ani materiałów. Tu gdzie mieszkam ciężko o sklepy jak u nas, gdzie można wszystko dostać do "handmade" .
    No i nie mam weny przez tę migrene :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 i jak nikt Ci nid dogadywal z tego powodu ze nie szukasz pracy? Bo mi w rodzinie meza juz jakies przytyki ze nic nie robie bo przeszlam na wychowawczy..

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor, wow, ale naskrobalyscie ;)
    Niewiem od czego zaczac.
    Ubranka 50 i 56, z naciskiem na 50 raczej w naszym przypadku, boje sie brac duzych, u mnie jak u Anet maly urodzil sie malenki, 2360g i 50ki byly o wiele za duze i to jeszcze przez dlugi czas.

Pieluszki tylko jednorazowe, z wygody glownie, bo leniwa jestem ;)

CC u mnie bardzo podobnie do Anet znowu ;) z tym ze ja chyba nie bede ryzykowac rodzic sn.

O wozkach, pasach dla ciezarnych i wiely rzeczach o ktorych piszecie nie mam pojecia i nie bede sie poki co wypowiadac... dla mnie jest zdecydowanie za wczesnie, zeby o tym myslec.

Jakos Wam powiem, ze mam ostatnio slabe dni, tzn chyba doly jakies, nie potrafie sie cieszyc ta ciaza. Ciesze sie, ze wszystko poki co jest dobrze, ale nie czuje tego podekscytowania, ktore widze u Was i ktore sama mialam w ciazy z synem 10 lat temu. Vzuje sie grubo i brzydko.Czy cos ze mna nie tak?

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png

Wysłany: 25 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa zlajkowałam za pierwszą część. Nie, myślę że to normalne. Jak coraz więcej rzeczy mi odpada do ubrania, to też mnie bierze załamka. Serio, moje ulubione sukienki, wszystko popakowałam i zaniosłam do piwnicy, bo nie chcę codziennie wybierać rzeczy i myśleć, że w coś się nie zmieszczę. Kupiłam oversize swetry i dziś spodnie ciążowe, i nie chcę się tym przejmować.

.

Wysłany: 25 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Inso87 i jak nikt Ci nid dogadywal z tego powodu ze nie szukasz pracy? Bo mi w rodzinie meza juz jakies przytyki ze nic nie robie bo przeszlam na wychowawczy..

Elcia I co na to Twój Mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:43

.
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic za bardzo. Bo to bardziej jego babcia do mnie mowila ze nic nie robie a ja sie oburzylam a go wtedy przy tym nie bylo. I jak przyszedl to tylko mu powiedzialam a ona z jego mama ze nie to miala na mysli ale to tylko tak bylo powiedziane zeby zalagodzic sytuacje. I juz ograniczylam kontakty rzadziej tam jezdze bo jak bylam na zwolnieniu w pierwszej ciazy to tez im sie to bardzo nie podobalo. Ale no nie chce obgadywac bo to kazdy jnaczej widzi od swojej strony.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja też pierwsza cesarke źle wspominam a druga super. I też nie wiem od czego to zależy. Może od tego że najpierw próbowałam SN, miałam oksytocyny, cewniki foleya itp. W każdym razie też liczę że po 3 będzie super ;]
    Alissa ja też wielkiego podekscytowania nie czuję ale to moja 4 ciąża więc się śmieje że ja to albo w ciąży albo karmie ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia mi za to wszyscy mówią że mam iść na zwolnienie ;] nie dogodzisz ;]

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ