MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim:)
Musze sie pochwalic troche, wkrecilam sie w szydelkowanie, zaczelam robic kocyk juz malo mi zostalo, ale wczoraj zrobilam sobie od niego przerwe i zrobilam buciki:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7b88135719d.jpglkc, 83xxx, Pikcia, Katia89, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Butterfly 83, Kleopatra, Reniferra, Izziee, iNso87, bbeczka91, Bribrami, Marza89, msmarmify, Salsefia lubią tę wiadomość
-
Na razie mam kontrolę 26.10.
S szyjką wyszło niedawno. Byłam na wizycie 28.09 i było wszystko ok. Od początku września miałam dość częste uczucie rwania krocza i lekarz mówił, że to macica rośnie. Ale jakoś od ponad tygodnia bóle były codziennie. Do tego zaczęłam mieć bóle krzyżowe i macica zaczęła często twardnieje. Dodatkowo to uczucie ciągłego rozrywania i parcia na doły. Umówiłam się na dodatkową wizytę, bo zaczęłam czuć się dziwnie niespokojna. I na wizycie 11.10 okazało się, ze od ostatniej wizyty tak mocno się skróciła ta szyjka. Także zobaczymy 26.10 czy przestała się skracać. Na razie jest troszkę lepiej. Skurcze mam, ale już rzadziej. Niestety jak tylko troszkę pochodzę to krocze rwie. -
Alexis a mówił lekarz coś o możliwości założenia pessara lub szwu?
Macy buciki słodkie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:28
Macy lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Alexis moze skonsultuj z innym ginekologiem bo te pomiary szyjki moga sie bardzo roznic od siebie jak sa wykonywane przez roznych ginekologow. Pamietam jak jeden w 37 tygodniu no zebym jeszcze brala leki rozkurczowe bo szyjka krotyka 1 cm a poszlam do drugiego tez zmuerzyl i mowi ze dluga jak zyrafa 3 cm i ten drugi mial racje. Bo nawet po terminie nie moglam urodzic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:32
-
Elcia89 może to zrobię. Akurat ten lekarz jest dobry, prowadził moje dwie ciąże i mam do niego zaufanie. Dodatkowo jest specjalista w usg. Wszystkie kobietki prowadzone przez innych lekarzy na najważniejsze badania usg przychodzą do Niego. Zobaczymy co powie 26.10
-
Cześć dziewczyny
Alexis witamy
Macy buciki są śliczne, masz talenti cierpliwość :p
Aniolkowe mamusie, ściskam Was mocno
Ja również miałam jakieś dziwne sny tej nocy.. Nie dość że budziłam co chwilę to jeszcze śnily mi się... Drozdzowki! Haha
Czy któraś z Was ma problem z niskim cukrem na czczo? Ja mam często około 70-80...a co za tym idzie zawroty głowy dopóki nie zjem czegoś szybko mimo iż zjadam coś lekkiego chociaż godzinę przed spaniem.Macy lubi tę wiadomość
-
Makowe, też słyszałam właśnie w dzień dobry TVN
hehe
Alexis, z tymi uszami to też tak mam, przed ciaza się to nie zdarzało więc taka chyba przypadłość ciążowa :p
Męcząca jest też zadyszka, jak mam się wczolgac na 3 piętro to mało zawału nie dostanę, a tu zakupy, spacery z psem... No cóż, po schodku, po jednym, babcie mnie wyprzedzająMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
O, dziewczyny mi też się uszy zatykają! często przy piciu wody. Ale nie ma reguły, teraz też mi się zatkało:PListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzień dobry
Katia, ostatnio cukier miałam 68 I czułam się ok. Ja i tak biorę euthyrox, więc po pobudce przez pół godziny nie wolno mi nic jeśćChociaż dzisiaj obudziłam się wyjątkowo głodna, to i tak nic z tego. Dopiero wróciłam z badań, teraz euthyrox, o tej pół godziny przerwy
Więc śniadanie zjem na obiad
Zadyszka to moje drugie imięKanapę mam bardzo głęboką, więc wstanie z niej to już wyzwanie
Próbuję przekonać męża, że fotel nam się zmieści do pokoju, abym nie musiała skakać z dzieckiem po kanapie, żeby się oprzeć plecami
Jeszcze mówi nie
Anemię miałam przez całe życie. Praktycznie, bo ostatnie 3 lata i przeszłoHemoglobina w normie
Gdyby nie tarczyca, mogłabym oddawać krew
Ostatnia morfologia sprzed miesiąca i już widziałam spadek, zobaczymy dzisiaj. Pewnie będę musiała suplementować żelazo. Z Młodą hemoglobinę miałam na poziomie 8-9, po porodzie 6Ciekawe, jak to będzie dzisiaj
A zatkany uszy mam bez powodu! Co chwilę ziewamPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej!Witam sie po weekendzie.
Cześć Alexis!
Macy śliczne buciki!
Co do zatykających uszu to tez mam ten problem.
A dzisiaj mnie czeka 7 godzinna podróż do domu bo bylismy na weselu w naszych rodzinnych stronach. Generalnie męczący weekend bo dużo jazdy, wesele i "przyjemna" wizyta u teściowej. No i ta wizyta u niej mnie załamała bo teściowa zapowiedziała, że przyjedzie do nas na tydzień.. Powiedzieliśmy jej z mężem żeby przyjechała na weekend bo jak mąż ma wolne to gdzieś z nią pojedziemy i pozwiedzamy, ale ona na to że jest przyzwyczajona do siedzenia u kogoś. Dla mnie to koszmar bo ja pracuję z domu, także jak mąż wyjdzie na 10 godzin do pracy to będę musiała pracować i nad nią skakać całymi dniami,a mi po godzinie spędzonej z nią podnosi się ciśnienie. Wybaczcie te smuty, ale stresuje mnie ta cała sytuacja.Macy lubi tę wiadomość
Laura