X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim:)
    Musze sie pochwalic troche, wkrecilam sie w szydelkowanie, zaczelam robic kocyk juz malo mi zostalo, ale wczoraj zrobilam sobie od niego przerwe i zrobilam buciki:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7b88135719d.jpg

lkc, 83xxx, Pikcia, Katia89, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Butterfly 83, Kleopatra, Reniferra, Izziee, iNso87, bbeczka91, Bribrami, Marza89, msmarmify, Salsefia lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy super :)

Macy lubi tę wiadomość

c55fgywlmczthkrw.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce niestety nagle się problem szyjki pojawił :(. Nie wiadomo dlaczego. Mam odpoczywać, żeby nie mieć skurczy. Przestraszyłam się, bo to dopiero 19 tydzień, a przy dwójce dzieci ciężko nic nie robić :/.

c55fgywlmczthkrw.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście lubię za synka Ignasia Jana :) jak często musisz kontrolować szyjkę?

.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne Macy! :)
    Cześć Alexis :)

Ściskam Aniołkowe Mamy <3

Butterfly 83, Macy lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam kontrolę 26.10.
    S szyjką wyszło niedawno. Byłam na wizycie 28.09 i było wszystko ok. Od początku września miałam dość częste uczucie rwania krocza i lekarz mówił, że to macica rośnie. Ale jakoś od ponad tygodnia bóle były codziennie. Do tego zaczęłam mieć bóle krzyżowe i macica zaczęła często twardnieje. Dodatkowo to uczucie ciągłego rozrywania i parcia na doły. Umówiłam się na dodatkową wizytę, bo zaczęłam czuć się dziwnie niespokojna. I na wizycie 11.10 okazało się, ze od ostatniej wizyty tak mocno się skróciła ta szyjka. Także zobaczymy 26.10 czy przestała się skracać. Na razie jest troszkę lepiej. Skurcze mam, ale już rzadziej. Niestety jak tylko troszkę pochodzę to krocze rwie.

c55fgywlmczthkrw.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis a mówił lekarz coś o możliwości założenia pessara lub szwu?

Macy buciki słodkie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:28

Macy lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic nie mówił. Stwierdził, że zobaczymy co będzie na następnej wizycie

c55fgywlmczthkrw.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis moze skonsultuj z innym ginekologiem bo te pomiary szyjki moga sie bardzo roznic od siebie jak sa wykonywane przez roznych ginekologow. Pamietam jak jeden w 37 tygodniu no zebym jeszcze brala leki rozkurczowe bo szyjka krotyka 1 cm a poszlam do drugiego tez zmuerzyl i mowi ze dluga jak zyrafa 3 cm i ten drugi mial racje. Bo nawet po terminie nie moglam urodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:32

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 może to zrobię. Akurat ten lekarz jest dobry, prowadził moje dwie ciąże i mam do niego zaufanie. Dodatkowo jest specjalista w usg. Wszystkie kobietki prowadzone przez innych lekarzy na najważniejsze badania usg przychodzą do Niego. Zobaczymy co powie 26.10

c55fgywlmczthkrw.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Alexis witamy :)

Macy buciki są śliczne, masz talent :) i cierpliwość :p

Aniolkowe mamusie, ściskam Was mocno <3

Ja również miałam jakieś dziwne sny tej nocy.. Nie dość że budziłam co chwilę to jeszcze śnily mi się... Drozdzowki! Haha :)

Czy któraś z Was ma problem z niskim cukrem na czczo? Ja mam często około 70-80...a co za tym idzie zawroty głowy dopóki nie zjem czegoś szybko mimo iż zjadam coś lekkiego chociaż godzinę przed spaniem.

Macy lubi tę wiadomość

age.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 Ja też tak mam. Dlatego koło łóżka mam suchary i jabłuszka :) Ja mam ogólnie anemię, więc ogólnie jestem osłabiona. A dodatkowo często zatykają Mi się uszy :/. Normalnie jak starsza Pani ;p

c55fgywlmczthkrw.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie Aniołkowe bardzo mocno tulę!

Dziewczyny słyszałyście, że Meghan jest w ciąży? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:09

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, też słyszałam właśnie w dzień dobry TVN :D hehe

Alexis, z tymi uszami to też tak mam, przed ciaza się to nie zdarzało więc taka chyba przypadłość ciążowa :p
    Męcząca jest też zadyszka, jak mam się wczolgac na 3 piętro to mało zawału nie dostanę, a tu zakupy, spacery z psem... No cóż, po schodku, po jednym, babcie mnie wyprzedzają :D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

age.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dziewczyny mi też się uszy zatykają! często przy piciu wody. Ale nie ma reguły, teraz też mi się zatkało:P

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 Ja byłam mega aktywna przed ciążą pomimo anemi. Biegałam i jeździłam na rowerze. A teraz mam zadyszkę jak wchodzę na pięterko w domu

c55fgywlmczthkrw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Katia, ostatnio cukier miałam 68 I czułam się ok. Ja i tak biorę euthyrox, więc po pobudce przez pół godziny nie wolno mi nic jeść :-( Chociaż dzisiaj obudziłam się wyjątkowo głodna, to i tak nic z tego. Dopiero wróciłam z badań, teraz euthyrox, o tej pół godziny przerwy ;-) Więc śniadanie zjem na obiad ;-)

Zadyszka to moje drugie imię ;-) Kanapę mam bardzo głęboką, więc wstanie z niej to już wyzwanie ;-) Próbuję przekonać męża, że fotel nam się zmieści do pokoju, abym nie musiała skakać z dzieckiem po kanapie, żeby się oprzeć plecami ;-) Jeszcze mówi nie ;-)

Anemię miałam przez całe życie. Praktycznie, bo ostatnie 3 lata i przeszło :-) Hemoglobina w normie :-) Gdyby nie tarczyca, mogłabym oddawać krew ;-)
    Ostatnia morfologia sprzed miesiąca i już widziałam spadek, zobaczymy dzisiaj. Pewnie będę musiała suplementować żelazo. Z Młodą hemoglobinę miałam na poziomie 8-9, po porodzie 6 ;-) Ciekawe, jak to będzie dzisiaj ;-)

A zatkany uszy mam bez powodu! Co chwilę ziewam :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis_87 wrote:
    Witam,
    jestem nowa na forum :)
    Mam córcię - 9lat i synka -7lat
    Alexis witaj!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki:)

Alexis_87 witamy:)wszystkim chorowitkom życzę zdrówka! ja walczę z gilami u synka...póki co 1:0 dla gilów:P

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Witam sie po weekendzie.

Cześć Alexis!

Macy śliczne buciki!

Co do zatykających uszu to tez mam ten problem.

A dzisiaj mnie czeka 7 godzinna podróż do domu bo bylismy na weselu w naszych rodzinnych stronach. Generalnie męczący weekend bo dużo jazdy, wesele i "przyjemna" wizyta u teściowej. No i ta wizyta u niej mnie załamała bo teściowa zapowiedziała, że przyjedzie do nas na tydzień.. Powiedzieliśmy jej z mężem żeby przyjechała na weekend bo jak mąż ma wolne to gdzieś z nią pojedziemy i pozwiedzamy, ale ona na to że jest przyzwyczajona do siedzenia u kogoś. Dla mnie to koszmar bo ja pracuję z domu, także jak mąż wyjdzie na 10 godzin do pracy to będę musiała pracować i nad nią skakać całymi dniami,a mi po godzinie spędzonej z nią podnosi się ciśnienie. Wybaczcie te smuty, ale stresuje mnie ta cała sytuacja.

Macy lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ