X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepiej to sprawdzić w sklepie jak wózek się prowadzi i czy jest dobrej wielkości :)
    Ja napalilam się na jeden wózek a jak poszłam zobaczyć to wybuchłam śmiechem :p nie jestem wysoka, a ten wózek przy mnie wyglądał jak dla lalek :p a inne wózki znowu były za duże dla mnie. Wiem że nie każda ma możliwość ale jak jest to śmiało do sklepu albo na jakieś targi ;)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyny majacych juz 2 dzieci, korzystała któraś z dostawki do wózka dla starszego dziecka?
    Zastanawiam się jak będę wychodzić na spacery z dwójką czy coś takiego się nie przyda. Jakieś doświadczenia?

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 lata różnicy i nie używałam. Jak szłam na bardzo duże spacery to starszaka sadzalam na brzegu gondoli jak już był zmęczony. Słyszałam że trochę to nue poręczne bo krawężniki i przed tobą to dziecko ale to tylko że slyszenia. Szczerze powiedziawszy zastanawiam się co teraz. U mnie będzie 22 miesiące różnicy i np będę odbierał Mikiego że żłobka to jak? I też się zastanawiam czy jakiś wózek podwójny czy dostawka?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra a u mnie różnica 23 miesiące :) muszę popatrzeć na te dostawki, a może jeszcze któraś coś podpowie :)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w temacie świątecznym :-)
    W tym roku znowu robię kalendarz adwentowy dla dla córki :-) (mąż też sobie zażyczył ;-) )

Już raz zrobiłam go z pudełek po zapałkach, ale efekt nie przypadł mi do gustu ;-) Potem dużo pracy, więc kupowałam czekoladki.

W tym roku zamówiłam tkaninę z gotowym nadrukiem, tylko wyciąć po liniach i zaszyć :-)

I zaczynam kombinować, co wrzucić do każdego woreczka, poza czekoladką, lizakiem itp :-)
    Na pewno foremka do pierniczków :-)
    Może raz książka (Ale w woreczku będzie kartka, gdzie tę książkę znaleźć ;-) )
    A ponieważ mąż też ma dostać taki kalendarz, to już w ogóle przekichane ;-) Jemu czekoladki bez tłuszczu palmowego, zero lizaków itp.
    Chyba pójdę w herbatę i na każdy dzień dostanie inną herbatkę do zaparzenia :-)

Nastolatki to jednak ciężki temat ;-)

Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście nieocenione!!! Dziękuję Wam za troskę i wszystkie info o tych wózkach, bo ja wiedzy nie mam na ten temat A teraz już wiem żeby uwagę skierować na coś innego.
    No ja właśnie też jestem niska, mąż wyższy, ale nie wielkolud-181 cm. No i pewnie ja z małą częściej będę się sama przemieszczała autem, zakupy itp. No ewentualnie podróże samolotem. A jeśli chodzi o o tereny do jazdy to głównie piaszczyste , no i lekko wyboiste, więc nie wiem na jakiej marce się skupić. No i żeby wyglądał dość fajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 15:35

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly-ciężko doradzić, bo każda z nas ma te same dylematy ;-)

Wyboiste i piaszczyste ścieżki wymagają dużych kół. Pompowane podobno dają lepszą amortyzację, ale piankowe też w razie czego dają radę-są lżejsze.
    W chyba każdym wózku przednie koła są skrętne i można je zablokować.
    Ilość miejsca zajmowanego przez złożony stelaż ma też duże znaczenie-czy dasz radę sama zapakować go do samochodu? Większość wózków ma już odpinane jednym guzikiem koła, żeby łatwiej wszystko się zmieściło :-)

Zakupy-będziesz wozić je w koszyku wózka? Więc ile kg udźwignie kosz, żeby go nie zniszczyć?

Fajny wygląd to dla każdego co innego ;-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 i patuniek86 dzięki za opinie! :) obejrzymy na żywo, już się nie mogę doczekać :)

patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak paczka z wózkiem jutro przyjdzie, wrzucę zdjęcia :-)
    Już nie mogę się doczekać :-) :-) :-)

Edit: po wrzuceniu tego posta zobaczyłam, że napisałam dokładnie to, co Makowe :-D Ale z nas niecierpliwe dziewczyny :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:52

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 5 miesiąc!!!
    Co więcej, @ była 14.06, więc kalendarzowo wygląda to identycznie :-D

lkc, klamka lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 14 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha oj wrzuć proszę :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 14 października 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce infekcja intymna, naczytałam się w necie, ze nie powinna mieć wpływu na białko moczu, tak jak u Ciebie. Nie wiem sama.. jutro powtórzę badanie i zobaczymy

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nie pomogę z wozkiem, my oglądaliśmy w sklepie wozki, zaden nam sie nie spodobal
    Zamowilismy w ciemno przez internet z firmy dada paradiso group i byliśmy zadowoleni. Wozek nie był moze najlzejszy, ale fajnie się prowadzil, gondola byla ogromna. Plusem bylo tez to
    Ze ten wozek byl wysoki- maz ma 192cm, ja 162 i dla nas byl wygodny. Gondole pożyczyłam koleżance,teraz będzie musiala dac rade z 3 dzieckiem. Spacerówki uzywalam jakis czas, później zmienilam na joie litetrax i procz jego małych rozmiarów, prostego rozkładania i składania to ten wozek nie mial dla mnie zadnego plusa.
    Ja bym drugi raz nie kupiła nowej gondoli bo dla mnie to zupełnie bez sensu, krotko sie jej używa, juz lepiej zostawić pieniadze na fajna spacerowke.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczyłam sie przez ten weekend, teraz znow jestem sama z Mloda, ona już śpi od godziny, cisza az dzwoni w uszach ;)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek a ile Twoja córka ma lat? Może jakieś kosmetyki? Pomadka itp. Jakieś spinki do włosów?
    My dziś po wizycie u mojej mamy. Jestem wykończona tym dniem, czekam aż młody zaśnie i też się kładę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 lat, prawie 13 :-)
    Kosmetyki jeszcze u niej odpadają-zaczyna się poważny problem z trądzikiem, wolę nic jej nie pakować na skórę ;-) Nie jestem też zwolenniczką jakiegokolwiek makijażu tak młodych dziewczyn. A w szkole i tak ma zakaz np. malowania paznokci ;-)

Młoda w tym roku na razie pod choinkę życzy sobie książki, puzzle, a nawet piżamę ;-) Takie to kochane dziecko :-)
    Uwielbia oglądać razem filmy, więc pewnie w jeden dzień dostanie "zadanie" obejrzenia filmu :-)
    Kupię jej pewnie jakieś skarpetki (tak, z takich rzeczy też się cieszy ;-) ), nadal bawi się petshopami ;-) Więc tutaj też jest miejsce :-)

Na spinki do włosów i wszelkie tego typu ozdoby patrzy niechętnie ;-) Ten wiek ;-) Włosy rozpuszczone i najlepiej na twarzy :-D

Ikc-to może jakiś film? Ja się akurat napawam momentami, kiedy mąż i córka wychodzą ;-) Ale ich mam codziennie w dużych ilościach ;-)

Dzisiaj miałam leniwy dzień, ale na dokładkę-przykryta kocem siedzę na kanapie. Wstaję do toalety i jedna noga nie uwolniła mi się z fałd koca. Efekt? Leżałam, jak długa na grubym (na szczęście) dywanie i nic się nie stało. Normalnie bym się utrzymała na jednej nodze, ale teraz zmysł równowagi szwankuje ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek nie, film nie wchodzi w rachubę
    ;) nie mam na nic ochoty po tym mlynie ;) czekam tylko na informacje ze dojechali na miejsca i ide spać.

Wysłany: 14 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wieczór jestem pociągająca ... nosem :p jeju :( zrobiłam sobie herbatę, ciepłe skarpeteczki i mam nadzieję, że będzie lepiej. Jeśli nie na śniadanie kanapeczka z czosnkiem. Aaaaaaaaaapik

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    A ja na wieczór jestem pociągająca ... nosem :p jeju :( zrobiłam sobie herbatę, ciepłe skarpeteczki i mam nadzieję, że będzie lepiej. Jeśli nie na śniadanie kanapeczka z czosnkiem. Aaaaaaaaaapik

Polecam imbir :-)
    Wystarczy pokroić i zalać wrzątkiem. Nie ma takiego smaku, jak świeży, ale też bardzo pomaga. I czosnek zjeść już teraz, nie czekać do jutra.

Chyba czegoś brakuje w mojej diecie, bo bez opamiętania zaczęłam jeść czekoladę mleczną. 3 tabliczki w 4 dni... :-(
    Muszę przestać, bo z 2 kg zrobi się 20 :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, jestem dziś równie pociągająca :D jak ja nie cierpię kataru!

Dobrej nocy dziewczyny :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ