MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka:)
U mnie po połówkowych wszystko ok. Dziewczynka została dziewczynką:)nie jest jakimś gigantem bo waży teraz 345g:) wszystko w jak najlepszym porządku:)
Dziewczyny to co zrobić?iść na badania czy poczekać do wizyty u ginki i zapytać?ja nie wiem czy to przypadkiem nie od golenia?tak jakby włoski odrastały i wiecie, tak podrażniały i potem skóra swędzi.I jakie jest to swędzenie przy cholestazie?cały czas swędzi? jak o tym poczytałam to mnie wszystko zaczęło swędziećWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 13:56
Makowe Szczęście, mka87, Butterfly 83, patuniek86, msmarmify, india, Sana, Parsleyek, Kleopatra, NatiS, Reniferra, lkc, Ksiazka1, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Lwieserce będzie dobrze, nie martw się. Skoro Lekarz tak powiedziała, Ona naprawdę wie co mówi.
Wiem, że łatwo jest mówić - ale sama czytałaś, że to się kończy dobrze, a Dzidzia już bardzo dobrze czuje, że się stresujesz.
Przesyłam duuuużo pozytywnych myśli. -
LwieSerce-zobacz, już tyle się wydarzyło i zawsze jest dobrze - tym razem też będzie Na następnym usg na pewno się uspokoisz
Smile, no to kruszynka Daj zdjęcie, jak możesz-nacieszymy się widokiemPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa:* mam dziś kiepski dzien. Poklocilam sie z mezem. Najczęstszy powod kłótni i tak tez tym razem - zachowanie corki. Nie wiem czy to tydzień tozpieszczania u babci tak na nią wpłynął czy co. Ona ryczala, mi lzy polecialy a mąż się wnerwil. A ja jakos wyjatkowo nir mam dzis ochoty łagodzić syuacji. On też niech wezmie pod uwagę mój stan i postara sie trochę oszczędzić mi stesu. Dobrze ze wychodzi wieczorem to mi nie będzie cisza tak ciążyć.
Smile cieszę się że u Ciebie wszystko super:*Butterfly 83, Makowe Szczęście, Smile lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Smile a tego lekarza nie zapytalas o swędzenie?
Ja nie mam zdjecia zadego niestetyListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce wrote:Dziękuję dziewczyny za dobre słowa:* mam dziś kiepski dzien. Poklocilam sie z mezem. Najczęstszy powod kłótni i tak tez tym razem - zachowanie corki. Nie wiem czy to tydzień tozpieszczania u babci tak na nią wpłynął czy co. Ona ryczala, mi lzy polecialy a mąż się wnerwil. A ja jakos wyjatkowo nir mam dzis ochoty łagodzić syuacji. On też niech wezmie pod uwagę mój stan i postara sie trochę oszczędzić mi stesu. Dobrze ze wychodzi wieczorem to mi nie będzie cisza tak ciążyć.
Smile cieszę się że u Ciebie wszystko super:*
Oj przepraszam Lwie,miałam zacytować A polubiłam.
Tak jak mówisz, wyjdzie to będziesz miała czas dla siebie . A on niech też sobie przemysli. Chociaż czasami się zastanawiam czy oni wgl myślą. Ale wiesz co, jak mam problem z dogadaniem się to oglądam ten filmik i po pierwsze poprawia mi się humor bo gość jest genialny, a po drugie to takie prawdziwe! Cholernie prawdziwe. I wtedy po prostu odpuszczam trochę bo widzę, że jesteśmy bardzo różni, nie jako dwie różne osoby,ale jako dwie odmienne płci. Wklejam poniżej,obejrzyj sobie .
I głowa do góry,mimo wszystkich przeciwności. :-*
https://m.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs&t=272s
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziewczyny A co sądzicie o wózkach Adamex? Bo wizualnie są, jak dla mnie, całkiem ok, no i cena nie zabija.
Ja uwielbiam jeden wózek- Venicci ale cena za wózek £730 to trochę dużo.
Chociaż Black and gold jest cudny
Norbi- 16.08.2003
Dzięki kobietki:)
LwieSerce nie przejmuj się, chłopy są z innej planety! ja kiedyś czekałam aż mój mąż się domyśli, teraz się nauczyłam mówić wprost, zrób to czy tamto.
Jakoś nie pomyślałam żeby tego lekarza dzisiaj zapytać.Mam nadzieje że to jakiś stan przejściowy. Widzę, że jak się bardzo na tym skupiam to swędzi a jak zapominam to nie odczuwam:P
Nie obraźcie się ale zdjęcia idą do rodzinnego albumu:)nie będę wrzucała na forum.
Co do wózka to my mieliśmy Coletto ale już dawno sprzedany bo kupiliśmy spacerówkę JOIE:) o wiele poręczniejsza.Tym razem wózek głeboki raczej pożyczymy a spacerówkę mamy. -
Lwie serce skoro lekarz mowi, ze zniknie to zniknie i tyle :* trzymaj sie cieplutko, a kłótnia sie nie przejmuj.. tego Ci jeszcze trzeba! Pff
Prawie pół kilo szczęścia jejku szkoda, ze nie widac emotek z telefonu bo dalabym teraz ta z serduszkami zamiast oczu -
Dziewczyny trochę się dziś przestraszyłam, zrobiłam badanie moczu i wyszło mi białko w ilości 15 mg/dl. W pierwszej ciąży miałam nadciśnie od 36tc i stan przedrzucawkowy, ale dopiero 2 dni po terminie i szybko zrobili cesarkę. W drugiej ciąży nadciśnienie od 32 tc, mocz zawsze idealny mały urodzony w terminie. Ze względu na przeszłość już teraz mierze ciśnienie i nic się nie dzieje nawet jest dosyć niskie, opuchnięć nie mam.
Mam infekcje i biorę na noc globulki czy to może mieć wpływ na białko w wynikach?
Lekarza mam we wtorek ale chyba w poniedziałek jeszcze powtórzę badanie
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Smile, ja bym się zbadała, lepiej dmuchać na zimne część lekarzy jeszcze wcale nie zleca kwasów żółciowych, tylko same ALT i AST- a one są podwyższone w jakiś 60% przypadków. Mój prowadzący gin totalnie zlekceważył świąd i podniesione wyniki, dopiero konsultacja w Warszawie i wdrożone leczenie. Właśnie dostałam dzisiejsze wyniki i są idealnie w normie Bardzo się cieszę, bo w ostatnich dniach świąd się nasilił i bałam się, że rosną. A dodatkowy plus mojej wspomagającej diety jest taki, że przez tydzień -1 kg w końcu przestanę tyć jak szalona.
-
Ayleen wrote:Smile, ja bym się zbadała, lepiej dmuchać na zimne część lekarzy jeszcze wcale nie zleca kwasów żółciowych, tylko same ALT i AST- a one są podwyższone w jakiś 60% przypadków. Mój prowadzący gin totalnie zlekceważył świąd i podniesione wyniki, dopiero konsultacja w Warszawie i wdrożone leczenie. Właśnie dostałam dzisiejsze wyniki i są idealnie w normie Bardzo się cieszę, bo w ostatnich dniach świąd się nasilił i bałam się, że rosną. A dodatkowy plus mojej wspomagającej diety jest taki, że przez tydzień -1 kg w końcu przestanę tyć jak szalona.
Ayleen A jakie skróty na wynikach mają te kwasy gdybym chciała sprawdzić? Bo dostałam na morfologię, ale tylko ALT i AST.
Co do tycia, to już nawet się nie wypowiadam. A jem naprawdę mało i raczej warzywa owoce, czasami jakiś makaron, pieczywa mało. I dupa! Waga wali do przodu jaki szalona, nie wiem właściwie dlaczego.
Norbi- 16.08.2003
Ayleen wrote:U mnie na wynikach są jako kwasy żółciowe całkowite (ICD-9: M53).
Pytam bo nie mieszkam w Polsce I nie bardzo wiem jakie oznaczenie im podać. Ale to poszukam w necie jak coś. Dzięki za info
Norbi- 16.08.2003
Butterfly 83 wrote:Pytam bo nie mieszkam w Polsce I nie bardzo wiem jakie oznaczenie im podać. Ale to poszukam w necie jak coś. Dzięki za info
Idę do międzynarodowy system oznaczeń jednostek chorobowych-być może też i badań Sprawdź kod podany przez ayleen
Edit: ICD-nie znoszę, kiedy słownik poprawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 23:44
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm