MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
bbeczka91 wrote:Któraś z Was pisała o testach bezpieczeństwa fotelików. Najnowsze testy(na 2018) były robione wg nowych, zaostrzonych kryteriów i żaden fotelik z pierwszej kategorii wagowej(0-9/13kg) nie dostał więcej niż 4 gwiazdki. Jeżeli któryś chwali się lepszym wynikiem, oznacza to, że chwalą się osiągnięciem z poprzednich lat
Przy zakupie fotelika polecam od razu lusterko do obserwacji dziecka, montuje się je na zagłówku, dzięki czemu można zerkać na dziecko w lusterku wstecznym.
Tylko testy ADAC nie są wykonywane na wszystkich fotelikach, tylko na nowościach i bardzo popularnych modelach. Więc bardzo dużo fotelików nie było testowanych w tym rokumsmarmify lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mialam sie pochwalic -kupilam na olxie od kobitki hm.. 1/3 wozka?:p haha tzn zdecydowalam sie na Greentoma i kupie go jednak na raty;D Gondola sklada sie 3 czesci: stelaza z kolami, ramy owalnej i tapicerki tj. Gondoli z materacykiem + kosz pod gondola. I takowa rame owalna od Pani odkupilam i zaoszczedzilam prawie 200zl na niej:p Juz wiem,ze wozek bedzie na stelazu bialym a jaki kolor gondoli to sie okaze do lutego:D bede polowac. Stelaz z kolami chyba tylko nowy kupie.
Edit.
No i oszczedzam i pieniadze i miejsce na spacerowke poki co bo moge potem albo sprzedac cala gondole i spacerowke kupic zupelnie inna albo sprzedac tapicerke i kupic druga do spacerowkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 21:07
patuniek86, msmarmify lubią tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Swędzenie trochę, bardziej pieczenie, szczypanie. Nie wiem, czy miałaś kiedyś uczulenie na podpaski, wkładki higieniczne... Ogólnie uczucie, jakby coś tam mnie trochę poraniło, "wyżarło"
-
Wizytę w standardzie mam we środę, wytrzymam. Czyli we wtorek rano ostatnia sztuka. Bbeczka, dziękuję za poradę :-*
Mi to wygląda na podrażnienie od luteiny, proszku i płynu nie zmieniałam w ostatnim czasie, co więcej, mam raczej i proszek, i płyn na wykończeniu-musze kupić nowe.
To luteinaPola Róża
-
iNso87 wrote:Mialam sie pochwalic -kupilam na olxie od kobitki hm.. 1/3 wozka?:p haha tzn zdecydowalam sie na Greentoma i kupie go jednak na raty;D Gondola sklada sie 3 czesci: stelaza z kolami, ramy owalnej i tapicerki tj. Gondoli z materacykiem + kosz pod gondola. I takowa rame owalna od Pani odkupilam i zaoszczedzilam prawie 200zl na niej:p Juz wiem,ze wozek bedzie na stelazu bialym a jaki kolor gondoli to sie okaze do lutego:D bede polowac. Stelaz z kolami chyba tylko nowy kupie.
Edit.
No i oszczedzam i pieniadze i miejsce na spacerowke poki co bo moge potem albo sprzedac cala gondole i spacerowke kupic zupelnie inna albo sprzedac tapicerke i kupic druga do spacerowki
Uwielbiam oszczędności tego typu Niby wydałam, a jednak oszczędziłam
Inso, super Szukaj dalejiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Inso kochana a miałaś okazje wypróbować wcześniej ten wozek? Bo ja używałam wersje Classic czyli sama spacerówkę ( stelaz do gondoli jest ten sam) i jest ona bardzo sztywna i twarda. Wozek sam w sobie super szczególnie dla starszego dziecka , ale noworodka bałabym się tam wsadzić no chyba żeby jezdzic tylko po asfalcie bez kostek, krawężników i innych wybojów.
U nas okazało się ze czekamy na dziewczynkę. Nadal jesteśmy w szoku bo byłam pewna i nastawiałam się na chłopca.Makowe Szczęście, iNso87, patuniek86, Kleopatra, msmarmify, bbeczka91, Butterfly 83, Marcowa2017.23, kehlana_miyu, lkc, Zimowaa lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Bribrami wrote:Inso kochana a miałaś okazje wypróbować wcześniej ten wozek? Bo ja używałam wersje Classic czyli sama spacerówkę ( stelaz do gondoli jest ten sam) i jest ona bardzo sztywna i twarda. Wozek sam w sobie super szczególnie dla starszego dziecka , ale noworodka bałabym się tam wsadzić no chyba żeby jezdzic tylko po asfalcie bez kostek, krawężników i innych wybojów.
U nas okazało się ze czekamy na dziewczynkę. Nadal jesteśmy w szoku bo byłam pewna i nastawiałam się na chłopca.
I gratuluje CorciWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 22:22
Bribrami lubi tę wiadomość
-
Smile cholestaza niekoniecznie zaczyna się od spodniej strony. U mnie zaczęło się między palcami i na wierzchu, później się rozniosło na całe stopy. Warto o tym pamiętać, bo można przegapić objawy poza tym bardzo często jest tak, że dopiero po 2-3 tygodniach od wystąpienia świądu rosną wyniki. Ta choroba jeszcze jest dość słabo zbadana i zachowuje się nieprzewidywalnie
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Co do legonsów ciazowych z netto to nie polecam;-/ kupiłam dwie pary czarne i granatowe po dwóch praniach są całe w kulkach... A długość pozostawia sporo do zyczenia! Są jak spodnie 7/8 mimo że wzięłam rozmiar większe ;-/ nie wiem jak te zimowe ale ogólnie nie polecam
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Cześć
Pisałyście o tych podrażnieniach - że pieczenie i swędzenie + nabrzmiałe okolice. Ja to wzięłam od razu za infekcję grzybiczą... może niepotrzebnie? Ale u mnie było nie do wytrzymania i po pierwszej globulce przeszło. Dziś pogadam z lekarką co profilaktycznie stosować, bo już wolałabym do końca ciąży uniknąć.
Trzymajcie proszę kciuki za nasze dzisiejsze badania. Zabieramy córeczkę, żeby podejrzała brata. Mam nadzieję, że będą dobre informacje.Reniferra, Kleopatra, patuniek86, iNso87, Butterfly 83, msmarmify, Marza89, Salsefia lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.