MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam potwierdzenie, że wózek został dzisiaj nadany W poniedziałek dostanę nowiutki wózek!!! Cieszę się, jak głupia
A we środę wizyta o 9.00 Wprawdzie taka "normalna", ale może zajrzymy do maluszka Już tak bardzo chciałabym ją/jego znowu zobaczyćSana, kehlana_miyu, Marza89, iNso87, Makowe Szczęście, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
iNso87 Masz zupełnie inne doświadczenie niż ja. Wiem, że mam pierwszy raz takie kłucia i nie wiem czy wszystko jest dobrze, wolę jechać do Lekarza niż stresować się dwa tygodnie i nie spać po nocach bojąc się co to jest. Jeśli Lekarz powie, wszystko ok, to może być to, to i to luz. To moja pierwsza ciąża i wolę się upewnić Szczególnie jeśli mam problemy z łożyskiem.
Co do tabletek uważam, że jeśli jest potrzeba to należy je wziąć. Osobiście unikam tabletek, ale wiem każdy jest inny, każdy ma inny poziom bólu i rozumiem wszystkie przypadki
A jeśli mamy wątpliwości to właśnie jest miejsce, żeby nawet tak po ludzku pogadać.
Dziewczyny nie raz pisałam, że Wasze doświadczenia jest dla mnie skarbnicą wiedzymsmarmify, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
Kleopatra wrote:Dziewczyny już 3 dzień boli mnie żołądek, i to bardzo. Co można brać w ciąży? Pije herbatę miętowa ale nie pomaga. Kurcze nie wiem czy to jakiś wirus czy co?
Kleopatra, z jednej strony mięta pomaga, ale rozluźnia też mięśnie-miedzy innymi te w żołądku, więc może trochę pogarszać uczucie bólu.
Co możesz brać, nie wiem, może warto skonsultować się z lekarzem?Pola Róża
-
Kleopatra zdecydowanie udaj się do lekarza. Póki co możesz spróbować ranigast na zmniejszenie trochę kwasoty. To na pewno można.
Kupiliśmy sobie z mężem kolejną planszówkę i rozpracowujeny zasady właśnie. Uwielbiamkehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od 22.10 nowa gazetka z Lidlu i beda ladne sweterki i dresiki dla Bejbusiow. Dla starszych tez i sa buty sniegowce jak ktoras nie kupila teraz w Biedrze
Matko w piatek jak sie dowiem czy to chlopiec to odrazu robie napad na Lidla bo te ubranka dla chlopca sa fajne ale jeszcze dobrze nie doczytalam rozmiarow:pmsmarmify lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a tu coś dla nas od 18.10 w Netto
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8897a8308cde.png
iNso masz może link do tej gazetki? Mi na Blixie jeszcze nie wyświetlaMarza89, msmarmify, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Sana wrote:Dziewczyny, a tu coś dla nas od 18.10 w Netto
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8897a8308cde.png
iNso masz może link do tej gazetki? Mi na Blixie jeszcze nie wyświetla
Coraz bardziej jestem skłonna do kupna BebettoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 20:16
-
Patuniek, sorry za dosłowność, ale czy ten dyskomfort po luteinie to takie swędzenie warg sromowych, okolic pochwy? Jeśli tak, to ja też tak miałam, konsultowałam to z ginem. Za pierwszym razem uznał to za grzybice, dostałam 2 maści. Niby przynosiły ulge, ale po odstawieniu swędzenie wróciło. Poszłam znowu, przedłużyliśmy leki i znów po odstawieniu to samo. Po zrobieniu i przeglądnięciu wyników badań doszedł do wniosku że to może być uczulenie na luteinę, na szczęście zaczęłam już schodzić z dawki i przy tej którą obecnie biorę (2 tabl.x 1) tylko czasem czuje że mam tam wszystko nabrzmiałe, ale nie jest to tak uciążliwe jak wcześniej.
-
Sana wrote:Dziewczyny, a tu coś dla nas od 18.10 w Netto
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8897a8308cde.png -
bbeczka91 wrote:Patuniek, sorry za dosłowność, ale czy ten dyskomfort po luteinie to takie swędzenie warg sromowych, okolic pochwy? Jeśli tak, to ja też tak miałam, konsultowałam to z ginem. Za pierwszym razem uznał to za grzybice, dostałam 2 maści. Niby przynosiły ulge, ale po odstawieniu swędzenie wróciło. Poszłam znowu, przedłużyliśmy leki i znów po odstawieniu to samo. Po zrobieniu i przeglądnięciu wyników badań doszedł do wniosku że to może być uczulenie na luteinę, na szczęście zaczęłam już schodzić z dawki i przy tej którą obecnie biorę (2 tabl.x 1) tylko czasem czuje że mam tam wszystko nabrzmiałe, ale nie jest to tak uciążliwe jak wcześniej.
Swędzenie trochę, bardziej pieczenie, szczypanie. Nie wiem, czy miałaś kiedyś uczulenie na podpaski, wkładki higieniczne... Ogólnie uczucie, jakby coś tam mnie trochę poraniło, "wyżarło"
Pola Róża
-
Któraś z Was pisała o testach bezpieczeństwa fotelików. Najnowsze testy(na 2018) były robione wg nowych, zaostrzonych kryteriów i żaden fotelik z pierwszej kategorii wagowej(0-9/13kg) nie dostał więcej niż 4 gwiazdki. Jeżeli któryś chwali się lepszym wynikiem, oznacza to, że chwalą się osiągnięciem z poprzednich lat
Przy zakupie fotelika polecam od razu lusterko do obserwacji dziecka, montuje się je na zagłówku, dzięki czemu można zerkać na dziecko w lusterku wstecznym.