X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    LwieSerce, przy badaniu macica cały czas była twarda i mnie ciągnęło podbrzusze. A że mam za sobą dwie straty, to lekarz zalecił od razu szpital. Szyjka na szczęście długa i zamknięta, no i z Dzieciem wszystko ok (bo zrobili mi już w szpitalu kontrolne USG).

Dzięki Dziewczyny za kciuki - jesteście niezastąpione :)

To rozumiem. Najważniejsze, że pod kontrolą wszystko:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:32

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso rozbawiłaś mnie tą peruką haha. Mam nadzieję, że Sophie nie będzie łysa. Aczkolwiek mój mąż poludniowiec, więc zakładam,że owłosienie odziedziczy po nim ,jednak mają dość silne geny,więc jest szansa. Także liczę na czarną czupryne-oboje mamy czarne włosy.
    Dziś wstałam z bólem głowy, takim że boli mnie lewa strona czachy, włącznie z okiem. Masakra.

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jeździ tyłem i planuję, że pojeździ w ten sposób do 4-5 roku życia, w zależności od tego, jak będzie rósł. Teraz jeździ w Maxi-Cosi 2wayFix (można montować przodem lub tyłem, ale u nas jest tylko tyłem) i jest super, mały uwielbia jazdę samochodem. Ten fotelik jest do 18kg i 105cm, bo mamy małe auto, ale planujemy zmoanę na większe przed narodzinami drugiego maluszka, więc jak wyrośnie kupimy mu kolejny rwf do 25kg i 120 cm.

Maxi-Cosi Pebble Plus jest porównywalny z BeSafe, najlepiej przymierzyć do auta, bo może się okazać, że ze względu na przykład na skośne kanapy w jednym z nich jest lepszy lub gorszy kąt.

Ja nie wyobrażam sobie wozić malucha przodem po tym jak obejrzałam filmiki, co się może stać z szyją i kręgosłupem małego dziecka jadącego przodem podczas zderzenia :( Więc u nas w grę wchodzą tylko jak najlepiej dobrane foteliki tyłem dopóki rdzeń kręgowy dziecka się nie wzmocni (czyli właśnie do 4-5 roku życia). Bardzo polecam grupę 8 gwiazdek na facebooku, można się mnóstwo dowiedzieć o fotelikach!

klamka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:31

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozważam tylko zakup fotelika tyłem do kierunku jazdy, z córcia nie było takiego wyboru było o tym mało informacji, ale to było 7 lat temu wiec jeżdziła przodem. Późnej zobaczyłam u brata, że ma fotelik tyłem do kierunku jazdy na poczatku sie dziwiłam, ale faktycznie w rankingach bezpieczeństwa stoją wysoko - ja będe raczej typować na BeSafe ;-). Zobaczymy jak sie u nas sprawdzi, ale na początku będzie na pewno RWF, a później zobaczymy, bo też ciezko mi wyobrazic sobie dziecko 3-4 letnie jezdzace RWF. Czas pokaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:29

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Moj tez poludniowiec. Mam tylko nadzieje, ze brwi beda troche skromniejsze, niz te mezowe, ale rzesy juz by mogla odziedziczyc, heheheheheh.

Mój brwi ma ok He he, ale ogólnie włosy ciemne, mocne. Ja mam nadzieję, że Sophie będzie miała włosy proste, jak mama :-P

klamka lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    A jak to w praktyce wyglada taka jazda, bo wydaje mi sie, ze ze starszym dzieckiem moga byc problemy. Bo w koncu nie widzi nas... nie wiem. Tak tylko mysle, ze ja tez nie wyobrazam sobie innej jazdy, ze wzgledu na bezpieczenstwo. Ale tez zastanawiam sie, jak to jest jak dziecko robi histerie... kolezanka mi mowila, ze u niej by nie przeszlo i sceptycznie patrzy ma moje plany... co uwazasz?

Nie ma żadnego problemu :) Synek nas widzi, bo ma lusterko :) A do tego wygląda przez tylną szybę i obie boczne, więc mu się nie nudzi. W zasadzie widzi więcej niż widziałby przodem, bo wtedy zasłaniałby mu widok przedni fotel. My też widzimy go w lusterku.

klamka, NatiS lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam osiem gwiazdek. W większych miastach maja sklepy i dopasowują fotelik do dziecka i samochodu.
    Jak zmieniłam Młodej fotelik na ten tyłem do kierunku jazdy, to się zastanawiałam czy jej będzie pasować, że nic nie widzi, ale ona w sumie nie zna innej opcji i u nas się super sprawdza. Nie wyobrażam sobie teraz, żeby jeździła przodem. Poza tym w krajach skandynawskich podobno jest zabronione wróżenie dziecka przodem do kierunku.
    My mamy BeSafe i jest rewelacyjny. Przy drugim też będziemy korzystać.

klamka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam jednak u Lekarza. Zadzwoniliśmy i Lekarz powiedział, żebym szybko przyjechała to sprawdzi wszystko. Sprawdził szyjkę 4,5 cm zamknięta. Wody płodowe ok, Malutka cudownie :) tylko oczywiście... łożysko :) dziś się okazało się że mam podwójne . Zostawiłam mocz do badania, Lekarz pobrał wymazy. Zrobili mi ktg, Pielęgniarka się śmiała, że mamy Małą Wiercipiętkę, cały czas wierzga :) Serduszko bije 140-150, skurczy brak :)

Kleopatra, msmarmify, Katia89, Butterfly 83, Sana, iNso87, Macy lubią tę wiadomość

.
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dziękuję, zapiszę sobie. Zobaczę co mi jutro ginekolog poleci.

Ja biorę Magne B6 firmy SANOFI :) To też lek a nie suplement

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Hej, byłam jednak u Lekarza. Zadzwoniliśmy i Lekarz powiedział, żebym szybko przyjechała to sprawdzi wszystko. Sprawdził szyjkę 4,5 cm zamknięta. Wody płodowe ok, Malutka cudownie :) tylko oczywiście... łożysko :) dziś się okazało się że mam podwójne . Zostawiłam mocz do badania, Lekarz pobrał wymazy. Zrobili mi ktg, Pielęgniarka się śmiała, że mamy Małą Wiercipiętkę, cały czas wierzga :) Serduszko bije 140-150, skurczy brak :)

A co oznacza podwójne łożysko?

klamka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka ja też nie czuję ruchów.
    Mój młody też jeździ tyłem. Mamy britax max way do 25 kg więc pojeździ jeszcze trochę. Moim zdaniem jak dziecko nie zna jazdy przodem to co mu może przeszkadzać? Ma lusterko i mój akurat braci po bokach ;p
    Nie mogę się doczekać poniedziałku i polowkowych. Wtedy też zacznę myśleć o jakiś zakupach.

klamka, msmarmify lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, bardzo rzadko czuję ruchy w ciągu dnia :-) No chyba, że się położę :-)
    Ale codziennie około 23 czuję maleństwo-kiedy już kładę się do łóżka :-) Jest to bardzo delikatne, pod ręką nic nie czuć :-)
    Kiedy coś dzieje się u mnie w jelitach, "bąbelki" wędrują ;-) Raz czuć tu, raz wyżej, potem z boku, potem znowu niżej ;-) Czyli gazy wędrują po jelitach i czuje ich ścieżkę :-)
    Ale te bąbelki w jednym miejscu codziennie o tej samej porze, nic nie wędruje po brzuchu-to maleństwo :-)

msmarmify, klamka lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek a moze jakis rumianek?? To na pewno nie zaszkodzi a powinien lagodzic :)

Klamka to mialysmy ten sam wybor u mnie jeszcze 3 byl cybex cloud q bodajze.. w sumie wezme pebble plus na isofixie, pasuje mi do obu aut i jeszcze do dziadkowych, 5 z bezp, mozna tez na pasy no i do tej samej bazy kupie potem kolejny fotelik z bodajze 4 z bezp :) chcialam ten nowy axiss fix air ale jednak wole miec dla malucha z raczka do przenoszenia i wpiecia w stelaz wozka

klamka lubi tę wiadomość

• Delvila Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak czytam Was i ciągle przychodzi mi jedno do głowy. Co chwilę piszecie, że coś tam trochę zabolało, jakieś kłucia, napięcia itd. i od razu bierzecie na to no-spę. I tak ciągle mam w myśli, że mnóstwo kobiet trochę z tą no-spą przesadza... Nie mówię o poważnych problemach, gdy rzeczywiście jest potrzeba, ale takie codzienne profilaktyki, gdy tylko pojawia się jakieś napięcie wg mnie też nie jest dobre.
    Macica podczas ciąży pracuje - kurczy się i rozkurcza i tym sposobem przygotowuje się do porodu. Pozbawiając ją takiego treningu (biorąc leki rozkurczowe typu nospa) kobieta funduje sobie mega trudny poród, często zakończony CC, bo zwyczajnie macica nie jest gotowa. Pojawiają się także pierwsze badanie o wpływie nospy na napięcie mięśniowe u dzieci, nawet coraz częściej u fizjoterapeutów słychać termin "nospowe dzieci".

Pozostawiam to Wam do rozważenia. Każdy niech decyduje we własnym zakresie, ale naprawdę trzeba pamiętać, że każdy brany przez nas lek ma wpływ na ciążę i dziecko. Czasami jest potrzeba, ale czasami wystarczy po prostu odpocząć.

Ksiazka1, Anet85, klamka, iNso87, msmarmify, Reniferra, bbeczka91, Ulv15, Alisssa lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Kurcze tak czytam Was i ciągle przychodzi mi jedno do głowy. Co chwilę piszecie, że coś tam trochę zabolało, jakieś kłucia, napięcia itd. i od razu bierzecie na to no-spę. I tak ciągle mam w myśli, że mnóstwo kobiet trochę z tą no-spą przesadza... Nie mówię o poważnych problemach, gdy rzeczywiście jest potrzeba, ale takie codzienne profilaktyki, gdy tylko pojawia się jakieś napięcie wg mnie też nie jest dobre.
    Macica podczas ciąży pracuje - kurczy się i rozkurcza i tym sposobem przygotowuje się do porodu. Pozbawiając ją takiego treningu (biorąc leki rozkurczowe typu nospa) kobieta funduje sobie mega trudny poród, często zakończony CC, bo zwyczajnie macica nie jest gotowa. Pojawiają się także pierwsze badanie o wpływie nospy na napięcie mięśniowe u dzieci, nawet coraz częściej u fizjoterapeutów słychać termin "nospowe dzieci".

Pozostawiam to Wam do rozważenia. Każdy niech decyduje we własnym zakresie, ale naprawdę trzeba pamiętać, że każdy brany przez nas lek ma wpływ na ciążę i dziecko. Czasami jest potrzeba, ale czasami wystarczy po prostu odpocząć.

Mi dziś lekarz tez tak powiedział i ze stałej dawki 2x1 tylko na doraźnie.

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 Są dwa normalne łożyska połączone ze sobą i od samego początku jest tylko jedna dzidzia .To jedno łożysko pewnie podzieliło się na dwa i tak sobie oba rosły. Wszystko jak na razie jest w porządku. Po prostu Mała ma je pod sobą i nad sobą. I cały czas jest przodujące. Ciekawe czy się przesunie jak będzie coraz mniej miejsca dla Małej i na łożysko :/ No zobaczymy za dwa tygodnie.

.
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ