MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowe Szczęście wrote:Dziewczyny macie czasem kłucia w pochwie? Mam je co jakiś czas od wczoraj, tylko je i co jakiś czas. Nie wiem czy powinnam się niepokoić czy to normalny objaw?
Miewam. Głównie podczas spacerów, kiedy i brzuch jest napięty. U mnie to nic nie oznacza, ale jeśli to Cię niepokoi, zawsze warto zapytać lekarzaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej Dziewczyny
Witam się ze szpitalnego łóżkawczoraj rano obudził mnie twardniejący brzuch. Umówiłam na szybko wizytę w Medicoverze i lekarz po badaniu wypisał skierowanie do szpitala. Trochę miałam kombinowania, żeby załatwić opiekę dla Dziewczyn, ale się udało. Starsza została w domu (bo musiała iść do szkoły) a Młoda pojechała do moich rodziców. Mój tata dziś pojedzie po Starszą i weekend spędzą u dziadków.
Mi podają no-spę i Duphaston i jest ok. Pewnie będę na obserwacji kilka dni, ale dziś jest już ok.
Co do fotelików - mieliśmy Cybex Aton M, teraz wymieniliśmy na Sironę. Oba tyłem do kierunku jazdy. Młoda nie buntuje się, dłuższe trasy też robiliśmy i zawsze było super
Kciuki za wizyty &&& -
Pikcia wrote:Hej Dziewczyny
Witam się ze szpitalnego łóżkawczoraj rano obudził mnie twardniejący brzuch. Umówiłam na szybko wizytę w Medicoverze i lekarz po badaniu wypisał skierowanie do szpitala. Trochę miałam kombinowania, żeby załatwić opiekę dla Dziewczyn, ale się udało. Starsza została w domu (bo musiała iść do szkoły) a Młoda pojechała do moich rodziców. Mój tata dziś pojedzie po Starszą i weekend spędzą u dziadków.
Mi podają no-spę i Duphaston i jest ok. Pewnie będę na obserwacji kilka dni, ale dziś jest już ok.
Co do fotelików - mieliśmy Cybex Aton M, teraz wymieniliśmy na Sironę. Oba tyłem do kierunku jazdy. Młoda nie buntuje się, dłuższe trasy też robiliśmy i zawsze było super
Kciuki za wizyty &&&
Jak widzę, wiele z nas zaczyna mieć skurcze. Pikcia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! W Twoim szpitalu chociaż dają duphaston-jak się zgłosiłam na ip z takimi samymi objawami, stwierdzili, że poza no spa i magnezem nic nie mogą mi dac i kazali wracać do domu
Na szczęście w medicover lekarka dała luteinę, która pomaga (o ile długo nie spaceruję).Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Ja mam isofix w aucie, ale baza naprawdę dużo kosztuje... Młoda jeździła na pasach i też było ok, zresztą, gdyby na pasach nie było bezpiecznie, nie byłoby możliwości takiego montażu. I tak szukam bazy, bo może będzie gdzieś taniej, ale nie jest to dla mnie "must have"
My też jeździliśmy bez i teraz też chyba nie dokupimy bo to jakieś 700-800 złotych.
Makowe ja mam kłucia i jutro na pewno powiem lekarzowi. To może być i coś i nic, warto skontrolować.
Pikcia, oby było wszystko dobrze i byś szybko wróciłą do domu. Ale powiedz, lekarz od razu szpital, ale coś zauważył że jest nie tak? Szyjka, łożysko? Trzymam kciuki:*
Patuniek ja nie mam podrażnień po luteinie, więc nic nie polecę.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualny
-
patuniek86 wrote:Pytanie mam do tych, co biorą/brały luteinę już będąc w ciąży. Czy jest coś, co łagodzi podrażnienia? Nie "w środku", ale na zewnątrz, co można używać w ciąży? Może lekarz Wam coś zalecił?
Ja brałam luteine, i dodatkowo używałam i nadal używam żel provag (ten niebieski) wspomaga leczenie zakażeń, chroni i nawilżapatuniek86 lubi tę wiadomość
-
klamka wrote:Dziewczyny, jakiej firmy chcecie wziac fotelik? Ja bylam pomiedzy maxi cozi, a besafe, ale teraz widze, ze besafe jest lepszy.
Co myslicie o opcji, kiedy dziecko juz jest troszke starsze, ale nie ma 4 lat, zeby jezdzilo tylem. Wiem ze to jest najbezpieczniejsza opcja, ale czy to jest wykonalne? -
patuniek86 wrote:Pytanie mam do tych, co biorą/brały luteinę już będąc w ciąży. Czy jest coś, co łagodzi podrażnienia? Nie "w środku", ale na zewnątrz, co można używać w ciąży? Może lekarz Wam coś zalecił?
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
msmarmify wrote:Tantum rosa do przemywania zewnetrznego ostatnio moja mi mowila ze mozna, jeszcze jak cos to iladian tez mam tabletki, ale oni chyba maja tez żel, szczerze to mnie tantum strasznie pieklo i jak czuje jakies swedzenie to octeniseptem psikam i od razu przechodzi, ale to nie wiem jak z zaleceniami...
No mnie właśnie piecze...Nie mam jak robić nasiadówek, bo brak miski i wanny, a brodzik maleńki...Pola Róża
-
Ja uzywam Magnesium oil w sprayu na skore. Co prawda nie mam zadnych skurczow ani twardnien brzucha, bardziej zapobiegawczo. Podobno jak ma sie niedobory to wtedy szczypie troszke na skorze... Chyba w takim razie mam :p
-
LwieSerce, przy badaniu macica cały czas była twarda i mnie ciągnęło podbrzusze. A że mam za sobą dwie straty, to lekarz zalecił od razu szpital. Szyjka na szczęście długa i zamknięta, no i z Dzieciem wszystko ok (bo zrobili mi już w szpitalu kontrolne USG).
Dzięki Dziewczyny za kciuki - jesteście niezastąpionepatuniek86 lubi tę wiadomość
-
Pikcia zdrowiej i szybko wychodź do domu
Makowe ja właśnie wczoraj byłam z tymi kłuciami na dodatkowej wizycie i moja ginka mówiła że to może być infekcja i warto zrobić wymaz. Ale mówiła też , że równie dobrze może tak być samo z siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:08
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Hejka witam się po wizycie.
W badaniu wszystko ok szyjka długa zamknięta i elastyczna.
Skierowanie na Krzywą cukrową morfologie i mocz. Wcześniejsze wyniki badań wszystkie ok.
Usg połówkowe mam za 3 tyg zrobić dostałam skierowanie.
Kontynuacja l4 do 2.11
Zmniejszamy Luteinę tj z 2x2 do 2x1No-spa dorażnie.
i dużo Odpoczywamy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:33
klamka, patuniek86, Makowe Szczęście, Kleopatra, msmarmify, Sana, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Ale sie rozpisałyście....chyba nie nadrobie bo dzisiaj młody z glutami został w domu:(
Czy można wypić wapno rozpuszczalne? tak mnie swędzą nogi od wewnętrznej strony że chyba się wściekne...wieczorem jest najgorzej. Juz tak miałam pare dni wcześniej ale przeszło i teraz znowu. Nie wiem od czego to...macie jakis pomysł? -
nick nieaktualny