X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasia_94 Znajoma

Wysłany: 11 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko w porządku, szyjka 4cm, zwarta, dzidzia fika.
    Pobrała wymaz z szyjki bo mówiła,że infekcja może objawiać się takim kłuciem, jeśli nie, to raczej zwaliła by to na problem z układem moczowym.

Uspokoiła mnie, ważne że z bobasem wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:03

bbeczka91, patuniek86, Ksiazka1, msmarmify, Kleopatra, Sana, Ulv15, lkc, iNso87, Reniferra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

klz9df9h0ewuzqij.png
    f2w3ugpjqvlrqha8.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały dzień walczyłam z belly bo ani nie mogłam polubić żadnego postu ani też napisać. No ale już chyba wraca do normy ,więc ok.
    Cieszę się z udanych wizyt i życzę wszystkim spokojnej nocy. Ja mam standardowo zgage :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Butterfly koniecznie daj znac jak Urodzi sie Maluch czy urodzi sie z dlugimi wlosami :D hehehehe ja mialam zgage z Lenka tez straszna i miala blond peruke. Po paru dniach miala fryzure jakby od fryzjera wyszla z tylu dlugie wlosy sciete w trojkat hahahaha
    Teraz mam czasem zgage i mam nadzieje,ze moje Dziecie lyse sie nie urodzi ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt pozytywnych :D
    Czekamy na dzisiejsze i jutrzejsze.

Jeju u mnie aktywnosc Dziecia teraz jest po 5:D ciekawe czy bedzie tez mialo tak po porodzie?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie sny erotyczne się włączyły.
    Dziś w planach ogarnięcie chaupy i odpoczynek.
    Miłego dnia

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po badaniach w laboratorium. Mąż mnie podwiózł, wróciłam spacerkiem 10 minutowym i już czułam nieprzyjemnie brzuch...

Dzięki Patuniek za potwierdzenie patentu z tamponem:)

Gratuluję udanych wizyt :)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniekgratuluję udanych zakupów ;-) super, ja też musze się w którąś sobotę wybrać z mężem i poszperac po sklepach, na razie nie moge sie na nic zdecydowac. Kryterium lekkości mnie wykańcza- bo albo lekki wózek, albo ciężki i lepiej amortyzowany. Pewnie po połówkowych rusze juz z pełną para. Jedno wiem, ,ze folelik chce tyłem do kierunku jazdy.
    Kasia94 dobrze, ze byłas u lekarza, przynajmniej jestes spokojniejsza i wiesz czego się ewentualnie spodziewać.
    U mnie maluszek też sie kręci i przeważnie jest to dośc nisko, własciwie może z 3-4 cm nad blizną po cc, czasami jakoś nisko mnie kopnie, ale uwielbiam te kopniaczki, wieczorem się z nim bawie i nie usnę dopóki nie poczuję kilku ruchów;-)
    Ja zabieram się za małe gotowanie, sprzątanie, pakowanie prezentów bo jedziemy na chrzciny. Jakas zdenerwowana przez to jestem, dzisiaj nawet krzyknęłam rano na córcie- az mam wyrzuty..to przez tem pospiech dzisiaj miała byc wczesniej w zerówce, bo jadą na wycieczkę, wiec jedzenie, ubieranie, CZESANIE...i ze pociągnęłam za włosy i bomba wybuchła. Dobrze, że tylko na chwilkę i sie opanowałam, później ją przytuliłam i myślę, że będzie dobrze. Nie lubię na nią krzyczeć....brrrr Najgorsza jest presja czasu, a Ona jeszcze taka biedna zaspana wstała. Mam nadzieję, że będzie miała niezapomniane wrażenia z wycieczki bo jadą do TV.
    Zabieram się do roboty;-)
    Życzę udanego weekendu - bo nie wiem czy będę miała czas, aby sie odezwać.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek nie należy do najlżejszych, ale ie jest też najcięższy.
    Ja mam wysoki parter, więc będę musiała wnosić wózek po 11 schodach. Ale ten mój ma bardzo łatwo wypinaną gondolę (nie trzeba wciskać dwóch guzików po dwóch stronach gondoli i trzecią ręką podnosić gondoli ;-) ). Więc jeśli będzie mi za ciężko, będę wypinac gondolę i wnosić ją osobno :-)
    Ale mimo mieszkania w mieście, bardzo często jeździmy "gdzieś". Lubię lasy, morze i jeziora, więc amortyzacja jest ważna, podobnie duże koła :-)
    Foteliki 0-13kg chyba wszystkie są montowane tyłem do kierunku jazdy :-)

Ja jednak unikam jakichkolwiek sklepów w weekendy ;-) Te tłumy mnie porażają, więc wolę załatwić wszystko w tygodniu :-)

LwieSerce-takie nieprzyjemności w brzuchu też mam po spacerach. Już mnie nie łapią bolesne skurcze (magnez, no spa i luteina), ale na spacerach czuję mocno nieprzyjemny brzuch. Trzymam kciuki za dobre wyniki!!!

Inso-sama wiesz, że dzieciom zostają te godziny aktywności, co w brzuchu ;-) Moje mocno rozrabia o 23 ;-) Wczoraj leżymy już w łóżku, mój czyta i nagle to pytam, która godzina. 23.10 ;-) A maluszek fika koziołki :-D

Kasia, mamy identyczne szyjki ;-) Dobrze, że z dzieckiem wszystko dobrze-pora zadbać po siebie i swój spokój :-)

Inso, Butterfly-w pierwszej nigdy zgagi nie miałam, Młoda nie była długowłosa, ale łysa też nie :-) Miała całe mnóstwo włosów na czaszce ;-)
    Siostra miała zgagę w obydwu ciążach, ledwo wyrabiała. Pierwsza córka łysa ;-)
    A druga ciąża bliźniacza, więc zgaga tam to standard ;-)

Dzisiaj jadę nauczyć starsza siostrzenicę samodzielnego powrotu do domu :-) W piątki wcześnie kończy szkole i musi czekać od 11 do 17 na świetlicy. Podobno już się cieszy :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc19098e2a11.jpg

Kupiłam dzisiaj pierwsze ciuszki... Coś pięknego, cudowne uczucie <3 wzięłam uniwersalne bo nie mam jeszcze 100% pewności co do płci, ale i tak są przeslodkie <3 :)

Ksiazka1, patuniek86, Makowe Szczęście, iNso87, msmarmify, Ulv15, Macy, Marza89, kehlana_miyu, 83xxx, Kleopatra, Sana, bbeczka91 lubią tę wiadomość

age.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek a jaki magnez bierzesz i jakie dawki?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka musisz sprawdzić jakie są foteliki i przymierzyć do auta i do dziecka. Z tymi fotelikami jest różnie, ponieważ dla starszych dzieci są już dosyć duże foteliki i zwyczajnie nie mieszczą się do auta albo pas jest za krótki. Trzeba sprawdzać :) i nie ma wymagań wiekowych a wagowe. Tyle co się orietnowalam ;) nam jeden fotelik nie pasował, bo właśnie pas za krótki :(

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:

SlowMag, 3x1 tabletka. Kardiolog polecał też magneb6, ale to suplement, a slowmag to lek

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, super są te fotele tyłem. My nie mieliśmy, bo jak mojej zmienialiśmy fotel to one wtedy dopiero wchodziły i nawet nie wiedziałam, że takie są. W naszym przypadku by to nie przeszło, bo ona nie cierpiała jeździć samochodem. Każda podróż to był dramtat, nawet 5 minut w samochodzie ją wkurzało, dlatego tyłem myślę, że już całkiem by nie przeszło. Ogólnie jak nie musieliśmy to nie jeździliśmy, bo wpadała w taki szał. Przeszło jej dopiero jak zaczęła mówić i można było jakoś ją zagadać. Znam wiele przypadków, żed ten rwf się sprawdza, ale na pewno łatwiej jak od początku dziecko jeździ tyłem i nie zna opcji przodem;)

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Ja też biorę magnez na twardnienie, już od dawna mam tak podczas spaceru, brzuch jak kamień, bardzo nieprzyjemne. Biorę 2x2 aspargin a jak nie działa to 3x2 i wtedy już jest dobrze :) a Ty bierzesz magnez?

• LwieSerce Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    SlowMag, 3x1 tabletka. Kardiolog polecał też magneb6, ale to suplement, a slowmag to lek

Dziękuję, zapiszę sobie. Zobaczę co mi jutro ginekolog poleci.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Ja też biorę magnez na twardnienie, już od dawna mam tak podczas spaceru, brzuch jak kamień, bardzo nieprzyjemne. Biorę 2x2 aspargin a jak nie działa to 3x2 i wtedy już jest dobrze :) a Ty bierzesz magnez?

No właśnie nie biorę żadnego, a mam takie twardnienia chyba jak Ty. Jutro kupię i dołożę do mojego arsenału leków:)

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, jakiej firmy chcecie wziac fotelik? Ja bylam pomiedzy maxi cozi, a besafe, ale teraz widze, ze besafe jest lepszy.

Co myslicie o opcji, kiedy dziecko juz jest troszke starsze, ale nie ma 4 lat, zeby jezdzilo tylem. Wiem ze to jest najbezpieczniejsza opcja, ale czy to jest wykonalne?

My mamy maxi cosi pebble - ma 4 w ocenach, teraz pewnie są nowości i lepsze, ale tem dla mnie jest w miarę dobrą opcją. Warto jak pisze Książka sprawdzić, czy pasuja do auta. Ja zwykkle sprawdzam tylko u producenta fotelika czy nasz model samochodu pasuje i póki co zawsze było okej - zamawiam przez internet i oszczędzam kilka stówek.

No i bezpieczniej z isofixem, my w starym samochodzie nie mieliśmy haków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:50

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam isofix w aucie, ale baza naprawdę dużo kosztuje... Młoda jeździła na pasach i też było ok, zresztą, gdyby na pasach nie było bezpiecznie, nie byłoby możliwości takiego montażu. I tak szukam bazy, bo może będzie gdzieś taniej, ale nie jest to dla mnie "must have" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie czasem kłucia w pochwie? Mam je co jakiś czas od wczoraj, tylko je i co jakiś czas. Nie wiem czy powinnam się niepokoić czy to normalny objaw?

.
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ