MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sana oczywiscie,ze sie pochwale
jak skoncze. Ale dzis juz jestem i tak bardzo zadowolona. Komoda tez juz stoi. Mielismy niestety tylko maly nie fart z regulacja szafy..Malz upuscil drzwi z lustrem i tym samym zniszczyl od spodu rog:/ no i zrobil mala dziure w panelu na ziemi eh;/ stanelam jak to baba w ciazy i zaczelam plakac... juz mi przeszlo. Nie widac tego mocno z zewnatrz jak sie stoi ale jk ukucne do szuflady pod tumi drzwiami to mi slabo. Tak mocowal,ze zapomnial przez regulacje dolu,ze gorny nie jest dokrecony. Puscil i jebut.. no coz..
Ja na opryszczke tylko plastry uzywam. Jak mocno mnie wysypie to Zovirax duo.
Co do calowania ja nikomu nie pozwalam swoich dzieci w usta calowac. Z racji wlasnie takich akcji i wogole wg mnie to jakos nie higienicznie. Nie rozumiem tez oblizywania lyzki jak sie karmi dziecko czy tez smoczka jak spadnie na ziemie..blee -
Dziewczyny, dzień dobry
Dzisiaj Młoda z babcią, więc przygotowania do świąt oficjalnie ruszyły
Zabrałam się za kalendarz adwentowy
Na razie wycinanie-jej już, jeszcze jeden la męża trzeba pociąć
Potem prasowanie i szycieNie mówię oczywiście o wrzuceniu do środka różnych prezentów i smakołyków
Już nawet wiem, gdzie je powiesimy-na jednym z karniszy, każdy woreczek osobno i na różnych wysokościach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a18ca6f53d4.jpgSana, bbeczka91, Reniferra, Katia89, Ksiazka1, teverde, iNso87, Marza89, kehlana_miyu, Anet85, Pikcia lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ale super kalendarz!
A co do pokoików - super pomysł, wszystkie mogłybyśmy się chwalić jak już ogarniemy. Ja coś czuję, że będę ostatnia
Co do tej opryszczki po urodzeniu - przeraziłyście mnie. Jak ja powiem mamie czy teściowej, żeby nie całowały maluszka?! Tym bardziej, że wiem, że obie mają na bank wirusa..
Ja wczoraj się popłakałam ze strachu bo kot skoczył mi na brzuch i odbił się z niego na konkretną odległość. Skur*$@&(kowaniec) tak mnie wkur$#_@(rzył),że myślałam, że go w dłoniach zgniotę z tej złości. Pierwszy raz w życiu poczułam złość matki. Trzymałam się potem za brzuch cały czas i czułam coś więcej niż do tej pory. Jakby mały się wiercił w środku. Tak mi się wydaje. Na pewno się przestraszyłiNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeverde ale Was kot nastraszyl, nie dziwię się że się zdenerwowalas. Trzeba uważać, chociaż ja się ostatnio na usg przekonałam sie że brzuch można dosyć mocno naciskać, lekarz mocno dociskal sondę od usg, zdziwiona byłam trochę
A teściowej i mamie normalnie mówisz, że nie wolno całować noworodków i tyle
Co do pokoju to ja dużo roboty nie mam, dzieci na razie będą miały wspólny, więc dodam troszkę więcej dziewczęcych dekoracji, ale przy robieniu pokoju dla synka robiłam dosyć uniwersalnie, żeby zaraz znowu nie malować ścian, czy zmieniac mebli.teverde lubi tę wiadomość
-
Teverde spokojnie. Wiesz ile razy któryś z moich chłopaków mnie kopanie, walnie z główki itp. Dzidzia jest bezpieczna
Kupiliśmy dziś auto większe. Mazde 5mam nadzieję że się sprawdzi.
lkc, teverde, Sana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jaki materac macie w planach zakupić dla Maluszka? próbowałam zgłębić temat dziś i wybrać coś ale sama nie wiem, ma być średnio twardy j odpada gryka. W kokosów też można znaleść robaki
-
Salsefia, ogólnie zero naturalnych składników w materacach. Zero kokosów i bryki
Najlepsza pianka.
Ja jeszcze łóżeczka nie mam, ale materacyk już czekaDostałam w firmie do testowania
Teverde-dziecku zupełnie nic się nie stało. A mocniej kopało, bo chociaż samo się tą sytuacją nie zestresowało, bo nie miało czym, to Twój stres i wyrzut adrenaliny do niego trafiłWięc oddychaj spokojnie, nawet w sytuacji mega-stresogennej :-*
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
Też właśnie myśle o lateksie, u nas dość wilgotno więc kokos będzie łapał wilgoć. Łóżeczek też jeszcze nie mamy
Połówkowe 31.10iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brrrr nie chciałabym takich koszmarów. Ja zawsze pamiętam sny i to po kilka. Może nie całe ale jakiś fragment zawsze. Jak się obudzę, to nie, ale w ciągu dnia zobaczę np jakiś przedmiot, labo osobę i mi się przypomina. Ja gdy byłam młodsza miałam fajną zdolność kontrolowania snów. Potrafiłam sobie uświadomić, że to sen i mogłam robić w nim co chciałam np. latać.
Ja już kilka razy oberwałam w brzuch od mojego synka. Zazwyczaj nad ranem ląduje u nas w łóżku i teraz zawsze staram się oddzielić od niego małą poduszką, bo czasem jak się wiercił, to mnie uderzył.
Muszę się i ja juro wybrać do Lidla po spodnie. Mam w sumie jedne materiałowe ciążowe i ostatnio dostałąm od koleżanki takie zarąbiste ogrodniczkiMąż powiedział, że po co mi skoro za kilka miesięcy już w ciąży nie będę i pewnie już mi się nie przydadzą, chyba że będzie synek, to on wtedy chce jeszcze jedną próbę, by mieć też dziewczynkę.
Za tydzień w poniedziałek wizyta i może wreszcie się dowiem na kogo czekamy. -
iNso87 wrote:Dziewczyny piszcie jak tam wizyty w tym tygodniu u Was do 3.11. Cos tam wychaczylam i zaznaczylam juz.
Ja mam 2.11 o 15.30 tzw. "dogrywkę" połówkowegoiNso87 lubi tę wiadomość
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)