X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a duży masz pokój dla dziewczynek? Ile metrów mniej więcej? Mi się bardziej podoba zestaw z Ikei. Ja to w ogole będę szukać biurka które rośnie razem z dzieckiem, widziałam takie u szelagowskiej. Ale ja mam jeszcze czas, syn jeszcze malutki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka,Lwie no wlasnie duzo miejsca miec raczej nie bede miala i patrze takie nie za duzo te stoliki. Z ikei chcialam ten okragly stol ale on jest wielki.. jutro sofe mi zabiora to bede mierzyla bo stoi w tym miejscu. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię listę wyprawkową dla maluszka, nie potrzeba mi dużo, bo praktycznie wszystko mam po synku. Więc jakim cudem wyszło mi już ponad 1000 zł? :D Masakra. Będę musiała porządnie się nad nią zastanowić i pewnie z połowę pozycji powyrzucać lub znaleźć tańsze zamienniki, ale na razie wrzucam wszystkie zachcianki dalej, aż sama jestem ciekawa jaka kwota mi wyjdzie. Kupować pewnie będę dopiero w styczniu/lutym.

Trochę zazdroszczę urządzania pokoików. U nas synek ma już urządzony, dla maleństwa będzie kącik w naszej sypialni, ale nie ma sensu jej zagracać na 5 miesięcy przed porodem. A ja już bym najchętniej rozstawiała łóżeczko :D Wcześnie mi się w tej ciąży włączył syndrom wicia gniazda. Cóż, na razie wklejam linki do sklepów do mojej listy w Excelu, musi na ten moment wystarczyć.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana 1000zl?:D no to patrz bo wyjda zaraz 2 tys i tak wszystko na styczen/luty zostawiasz?;) przemysl oj przemysl :D hahha
    Ja juz pomalu moge rozgladac sie za ubrankami dla Dusi. Mysle,ze po szmateksach tez polatam swoich. Szczegolnie w jednym sa sliczne ubranka i tak jak napisalyscie dla tych malych do 6msc to jak nowki sztuki no bo gdzie to dziecko ma to porwac itp.? ;) Potem moze po Nowym Roku cos w Pepco czy w innym sklepie nowego kupie.

Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym już chciała ruszyć z zakupami pełna parą :) oby w środę lekarz potwierdził plec to ruszam od razu z kopyta :D trzeba sprzedać to co w pokoju zostało lub gdzieś wynieść, zmienić panele, pomalować i chomikowac rzeczy dla maluszka <3 wydatki będą ogromne bo nie mam kompletnie nic, dlatego trzeba zacząć wcześniej.

Dzisiaj jak na złość maluszek prawie w ogóle nie daje żadnych znaków.. Niepokoje się troche :(

age.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3

Ale Wam zazdroszczę <3 A ja musze czekać z wszystkim aż wprowadzimy sie do nowego domu masakra nie wytrzymam ;p
    Aktualnie to w pokoju dziecięcym ocieplamy dach ;p i jestem na etapie zamawiania kuchni kupowania płytek na dół do łazienek masakra jakas :D
    Mam nadzieję że w styczniu się wprowadzimy :)
    Początkiem grudnia montują mi kuchnię :)
    Za dużo tego wszystkiego :D
    Ale teraz na L4 mam czas aby wszystkiego poszukac pozamawiać :) Wózek też bedziemy kupowac dopiero po wprowadzeniu bo teraz nie mamy miejsca...

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, jeśli chcecie nowy wózek, to pamiętaj że niektóre są na zamówienie i trzeba czekać nawet 6 tyg ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja naprawdę praktycznie wszystko mam ;) Łóżeczko, wózek, bujaczek, leżaczek Tiny Love, całą komodę ubranek, monitor oddechu, wanienkę, poduszkę do karmienia, przewijak. Fotelik samochodowy też, ale ten pewnie będziemy wymieniać tylko nie jestem pewna na jaki, bo najpierw musimy zmienić auto na większe. Więc ta moja lista to bardziej zachcianki i jak mi się budżet w styczniu nie domknie, to nic się nie stanie jak poczekam z zakupami ;) Chciałabym kokon, trochę nowych kocyków i otulaczy (brakuje mi takich na lato, synek był jesienno zimowy), nową torbę do wózka, pościel do większego łóżka dla starszego synka. No i drobiazgi: kosmetyki dla mnie i dla maluszka, pieluchy, butelki itd. Nowe foteliki wyliczam do budżetu na zakup nowego auta. Dalej nie wiem, jak wyszła mi aż taka kwota, więc na pewno muszę się trochę ograniczyć w zakupoholizmie :D

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana!

Kehlana ja sama nie dam rady sie powstrzymac..wiec znam bol zakupoholiczki hahaha moj Malz juz mowi do mnie krolowa 10tego hahaha :D

patuniek86, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wczoraj zaszalalam w smyku I hm :) mąż mówi, że już mamy tyle rzeczy, że jakby się okazało że spodziewamy się blizniaczek to będzie ok. Nie wiem jak my się z tym wszystkim zabierzemy. Wczoraj oglądaliśmy wózki, dziś chcę jeszcze skoczyć do jednego sklepu żeby podjąć ostateczną decyzję.

patuniek86, lkc, kehlana_miyu, Sana, Parsleyek, Ksiazka1, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zakupoholiczką niejawną ;-) Tzn. Ja wiem, że coś jest na rzeczy, mój mąż się domyśla ;-) Ale na razie nic z tym nie robimy ;-)
    Dzień dobry :-)

Parsleyek, jak tam wczorajsza wizyta? Brakuje mi informacji od Ciebie :-(
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Dzisiejsza noc z tych cięższych :-( Jak tylko się położyłam, rozbolaly mnie plecy. Ale nie "tam, gdzie zawsze", czyli w krzyżu, tylko odcinek drzwiowy i piersiowy. Nie mogłam się w ogóle ułożyć z bólu :-( Nawet poduchą wsparłam plecy i nic :-( Kilka razy się budziłam, było mi potwornie duszno :-( Nie wiem, czy i mi się opryszczka nie robi, ale u mnie to comiesięczny standard ;-) Tylko u mnie zawsze jest w nosie ;-) Więc plastry i kremy odpadają...
    Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Ja dzisiaj na pogrzeb jadę, nikt mi bliski, na szczęście. Ale wypada być, a za zaproszenia na stypę już podziękowałam ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Jeju wczoraj zaszalalam w smyku I hm :) mąż mówi, że już mamy tyle rzeczy, że jakby się okazało że spodziewamy się blizniaczek to będzie ok. Nie wiem jak my się z tym wszystkim zabierzemy. Wczoraj oglądaliśmy wózki, dziś chcę jeszcze skoczyć do jednego sklepu żeby podjąć ostateczną decyzję.

Makowe, tylko chociaż ubranek wydaje się być dużo, to jeśli nie zamierzasz prać codziennie, to dużo ich nie masz ;-) Fakt, niektórych możesz nie dać rady założyć, bo dziecko tak szybko wyrośnie ;-)
    Ale tu się uleje, tu zasiusia-dziecko to nie dorosły i kilka zmian ubrań dziennie łatwo zużyć ;-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wczoraj wizyte. Chlopczyk potwierdzony na 1000%. Bylo bardzo wyeaznie widac. W ogole robil usg mi w szpitalu lekarz i wszystko bylo bardzo wyrazne i tak fajnie widzialam dzidziusia. 19 tydzien i 2 dni i 295 g. Waga sie zgadza z wiekiem ciazy. A ile u was maluszek wazyl w 19 tygodniu?

Mam brac zelazo i zrobic kontrolna morfologie na nastepna wizyte no i od dzisiaj jestem oficjalnie na zwolnieniu.
    Nastepna wizyta to polowkowe 6 listopada.
    Narazie przytylam 2,5 kg a brzuszek naprawde spory.

patuniek86, Katia89, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Macy, iNso87, Sana, Parsleyek, Salsefia, Kleopatra, Ksiazka1, Izziee, teverde, bbeczka91, lkc, Butterfly 83, Anet85, Pikcia, Reniferra, Marza89 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, ale fajnie :-) Gratuluję :-*

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, gratuluję synka!!! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 gratulacje !:)

Co tu tak cicho dziewczyny?kurujecie się czy robicie wiązanki?:)

Może macie jakis sprawdzony sposób na dwulatka który albo przylatuje w nocy do naszego łóżka albo woła po kilka razy kogoś z nas i trzeba iść do niego do drugiego pokoju?dodam , że jak się z nim śpi to się nie idzie wyspać...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

Wczoraj miałam wizytę u ginekologa, podejrzeliśmy malutką - wszystko jest w porządku, bryka jak szalona <3

Wczoraj też zostałam ciocią! Moja kuzynka urodziła trzecią córkę, jest piękna :) nie mogę się doczekać aż pojedziemy ją poznać, a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać marca i spotkania z naszą królewną <3

Marza89 powiem Ci że moja Jula jak się urodziła miała 55 cm, a w rozmiarze 56 topiła się przez dobry tydzień :D potem jeszcze z miesiąc nosiła ten rozmiar :)
    Na wyprawkę od mamyginekolog też poluję, ale najpierw musimy kupić komodę dla malutkiej :D póki co zamówiłam ciążowy segregator (w końcu!), tusz do rzęs i szminkę :D

patuniek86 ale głupie gadanie. Nie przejmuj się! Ja tam jestem zdania, że lepiej mieć wszystko na czas kupione, a nie na końcówce ciąży biegać i szukać.

Katia89 nie martw się! Moja praktycznie cały weekend nie dawała żadnych znaków, a wczoraj cały dzień wariowała, kopała, nawet pęcherzowi się oberwało :D i wczorajsze usg potwierdziło że wszystko jest ok. Teraz też chyba jeszcze śpi :D na tym etapie naprawdę ruchy mogą być bardzo nieregularne i to jest zupełnie normalne :)

Elcia89 gratulacje :)

Parsleyek, Kleopatra, Ksiazka1, Izziee, patuniek86, iNso87, kehlana_miyu, Katia89, lkc, Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Do nas wróciła piękna jesienna pogoda, cudownie!
    A trzy lata temu dokładnie o tej porze zaczynała się moja cesarka i o 9.20 Janek był już na świecie. Też był taki piękny dzień. Ech, zleciało nie wiem kiedy...
    Z tej okazji mamy zarwaną noc ;) wczoraj po południu miał jakiś stan podgorączkowy, a w nocy wymioty więc nie poszedł do przedszkola.

Elcia89 gratuluję!

Parsleyek, Ksiazka1, iNso87, kehlana_miyu, lkc lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem po wczorajszej wizycie :)

Nasza dziewczynka nadal pozostaje dziewczynką :D Ruchów do tej pory nie czuję :/, jednak widziałam małą ruszającą się istotkę na USG więc już mi lepiej ;) mała ma 275 gram <3 moja szyjka długa, ilość wód płodowych ok. Teraz 13.11 połówkowe. Co za ulga!! :)

Salsefia, Kleopatra, Sana, Ksiazka1, Izziee, teverde, bbeczka91, patuniek86, Ankakaranka87, iNso87, kehlana_miyu, lkc, Butterfly 83, Anet85, Makowe Szczęście, india, enka90, Marza89 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana A co masz na tej liście, możesz tu wkleić? Jestem w podobnej sytuacji, też mam wszystko po synku i podobnie jak u Ciebie - synek ma swój pokój od początku, a malutka będzie miała kącik w naszej sypialni...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ