X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia gratulacje. Ja też byłam 19t 2d i moja mała miała 270 gr :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 Ja mam teraz wizytę 16.11, więc w wolnej chwili proszę o dopisanie :)

Też powoli myślę o wyprawce... Choć wciąż i wciąż to odkładałam to chyba czas po trochu się tym zająć. W ciąży z synkiem na tym etapie miałam już wózek, fotelik i całą masę ciuszków i dodatków.

No i właśnie... po synku mam wszystko praktycznie. Z większych rzeczy to muszę kupić fotelik samochodowy (tamten sprzedałam) i gondolę do wózka (mam stelaż ze spacerówką X-landera). Na gondolę będę polować na OLX czy allegro, bo to właściwie zakup na kilka miesięcy, a gondolki zwykle są w bardzo dobrym stanie.

Poza tym to będę musiała przejrzeć rzeczy po synku i ew. dokupić jakieś pojedyncze rzeczy, ale tak jak pisałam wcześniej, malutka będzie miała kącik w naszej sypialni, a chcemy najpierw ją odmalować i dopiero wtedy będę prać i składować rzeczy w jej komodzie ;) Remont planuję na koniec listopada/pierwszą połowę grudnia.

iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Sana Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen zdrówka dla synka, no i oczywiście wszystkiego najlepszego! :)

Parsleyek gratulacje!

Parsleyek lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wszystkiego najlepszego dla synka :)

Elcia ja byłam 19+1 i mała ważyła 280gram.

Gratuluję udanych wizyt :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ruchow to ja zawsze czulam gdzies kolo pepka ,pod 1cm tak mniej wiecej. Wczoraj wieczorem lezalam na plecach i Mala wypychala sie na wysokoaci wzgorka lonowego! Tak niskoooo :| az sie zszokowalam. Potem pomyslalam,ze jak jest glowa w dol to pewnie albo rece sadza do buzi albo nogi znowu za glowe hahaha ale naprawde bardzo nisko tonpoczulam.

Ksiazka1, Sana, Parsleyek lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja czuję podobnie jak Ty, tylko cały czas czuje ruchy na linii majtek a od święta koło pępka ;) ale mała kopie już bardzo mocno i regularnie, syna tak dobrze nie czułam :) dla męża też już normalka że czuję :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, dziękuję za słowa otuchy :) na szczęście wczoraj wieczorem maluszek się zaczął wiercic na tyle że mogłam to poczuć pod dłonia, coś pięknego <3 aż mnie ciarki przeszły :D dzisiaj też coś tam wariuje bo czuje.. Najpiękniejsze uczucie na świecie <3 <3 <3 a jutro wizyta, ale dopiero na 19, osiwieje do tego czasu :p

Sana, Ksiazka1, iNso87, lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

age.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, ja dzisiaj jestem zajęta, bo maz wraca do domu. Obiad na szczęście juz gotowy ogórkowa i placki ziemniaczane. Tez nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty:)
    Miłego dnia. Trzymajcie sie!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również gratuluję udanych wizyt :)

Ayleen wszystkiego najlepszego dla synka!

Ja mam dziś wizytę na 18, ale pewnie tylko sprawdzenie wyników badań, plus szyjka chociaż chętnie bym podglądnęła na malutką ;)

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Mialam wczoraj wizyte. Chlopczyk potwierdzony na 1000%. Bylo bardzo wyeaznie widac. W ogole robil usg mi w szpitalu lekarz i wszystko bylo bardzo wyrazne i tak fajnie widzialam dzidziusia. 19 tydzien i 2 dni i 295 g. Waga sie zgadza z wiekiem ciazy. A ile u was maluszek wazyl w 19 tygodniu?

Mam brac zelazo i zrobic kontrolna morfologie na nastepna wizyte no i od dzisiaj jestem oficjalnie na zwolnieniu.
    Nastepna wizyta to polowkowe 6 listopada.
    Narazie przytylam 2,5 kg a brzuszek naprawde spory.

Elcia gratuluję samych dobrych wieści, co do wagi to się tak do końca nie sugeruj waga innych dzieciątek, bo dzieci teraz rosną skokowo, więc w odpowiednim czasie nadrabiaja, albo przeskakuja na etap "starszych " niz są. Ja np wiem kiedy dokładnie zaszłam w ciąże, bo u nas wspomagana owulacja itp,najpierw mała była dzień do przodu, później 3 i 4 , a teraz 2dni.w 19 tyg i 1d ważyła 339gram.

Parsleyek gratuluję udanej wizyty i cieszę się,że czujesz się lepiej, jak podejrzalas maleństwo.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek-gratuluję :-)

Inso, ja mam podobnie, jak Ty-ale inaczej :-D Ruchy czuję głównie na linii majtek, ale zdarzają się czasami kopniaki z boku brzucha i tylko z lewej strony :-D Zaskakuje mnie to dziecko :-D
    A ruchy są tak intensywne i mocne, że czasami sama podskakuję :-D Aż mnie przeraża, co będzie potem ;-)

Najśmieszniej, kiedy nie czuję ruchów, ale co chwilę czuję ostre uczucie "muszę do toalety", które po niespełna sekundzie mija. Ale tych "muszę" zdarza się kilkanaście razy z rzędu ;-) Więc wiem już, że to małe robi sobie trampolinę z pęcherza ;-)

Butterfly 83, Parsleyek, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89, Parsleyek gratuluje udanych wizyt i potwierdzenie płci dziecka;-)
    U nas też podobne sytuacja jak u Kehlana i Serena – córcia ma swój pokój, a synek będzie na razie miał łóżeczko w naszym pokoju. Ja już przeglądnęłam ubranka i stwierdziłam, że mam ich całkiem sporo, dokupię jeszcze skarpetki, kocyk, może rożek i tyle będzie z tekstyliów.Rzeczy już wstępnie przeprane na szybkim praniu, a pranie w dzidziusiowym dopiero w grudniu lub styczniu. Pozotałe większe rzeczy kupimy pewnie w grudniu albo w styczniu, bo nie mam ich gdzie trzymać.
    Patuniek mój maluch też robi sobie trampolinię z mojego pęcherza ;-), uderza nisko i czasami daje to uczucia parcia na pęcherz, a nie chce mi się siku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 14:45

patuniek86, Parsleyek lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła mi paczka od mamaginekolog :-) Faktycznie, bawełna miękka :-) I przyjemne ubranka :-) Nie ma jakiegoś szału, ale ogromnym plusem jest możliwość uprania w 90 stopniach. Większość ubranek ma 40, czasami 60 stopni. A po szpitalu lepiej wszystko wygodować ;-)
    No i ten rożek jest mięciuteńki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 14:54

Makowe Szczęście, Sana, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Wczoraj przyszła mi paczka od mamaginekolog :-) Faktycznie, bawełna miękka :-) I przyjemne ubranka :-) Nie ma jakiegoś szału, ale ogromnym plusem jest możliwość uprania w 90 stopniach. Większość ubranek ma 40, czasami 60 stopni. A po szpitalu lepiej wszystko wygodować ;-)
    No i ten rożek jest mięciuteńki :-)

Ja bym chciała koszulę porodowa. Ale na razie nie są dostępne. No i też nie wiem jaki rozmiar miałabym wziąć, bo czytam że to mega problem, bo numeracja jest zawyżona, to raz;A dwa że nie wiem jak duża urosnę :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na jednorazową koszulę do porodu. Pierwszy przeszłam w koszuli s,szpitalnej-zanim mąż dowiózł mi walizkę, byłam już w tej koszuli i tak zostałam. I się cieszę. Przepocona, zakrwawiona i miejscami z wodami płodowymi ;-)
    Wolę nie wydawać mnóstwo pieniędzy na rzecz, którą po porodzie będę wyrzucać :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście, kto co tam uważa za best option dla siebie. Ja chcę się czuć komfortowo i wyglądać w miarę po ludzku stąd taka decyzja. No i nie zamierzam wyrzucać koszuli po porodzie. Można ją prać w wysokich temp, ma ciemny kolor, więc zostanie ze mną na dłużej.

Pierwszy poród miałam swoją koszulę, błękitną i wcale jej nie zmasakrowalam. Drugi poród był w szpitalnej bo byłam brana od razu na zabieg, jak tylko pożegnałam się z córeczką [*] I dzięki Bogu wgl nie musiałam się w niej nigdzie przemieszczać bo nie dość że wyglądałam w niej jak siedem nieszczęść to jeszcze nie zasłaniała mi nawet tyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 16:51

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od tego jak wygląda poród. Gdybym miała się zgłosić na wywoływanie, to wolałabym wyglądać jak człowiek i być w swojej koszuli, bo wtedy jeszcze mózg normalnie pracuje i pewnie niekomfortowo bym się czuła w tej fizelinie. Natomiast przy porodzie córki trafiłam na IP z 6cm rozwarciem, skurczami co 2 minuty, było mi obojętne w czym będę rodzić, a że walizka została w samochodzie, to przy przyjęciu dali mi jednorazówkę.
    Fakt jest taki, że brzydziła bym się zabierać koszulę do domu. Moja była cała z krwi, wód płodowych, śmierdziała przeokrutnie potem (to pewnie głównie wina fizeliny, która nie przepuszcza powietrza). Klapki w których rodziłam od razu na sali poporodowej kazałam mężowi wywalić do kosza ;)
    Teraz nie mam przynajmniej zgryzu, bo do CC dostaje się szpitalne odzienie, więc problem z głowy ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam I zestaw i koszule jestem bardzo zadowolona. Koszule zacznę nosić już niedługo i będę z niej długo korzystać, bo ma super opcje karmienia :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, szybko i konkretnie. Nie widzieliśmy dziś maluszka ;-( zobaczymy dopiero za 3 tygodnie na połówkowych....strasznie długo;-( przepisał mi globalni na mała infekcje..troche mnie to martwi ;-(

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka matko rzucimy mi sie w oczy najpierw same smutne minki w Twoim poscie i az mi gardlo scisnelo,zanim zaczelam czytac post.. jeju napedzilas mi stracha :|
    Nie denerwuj sie, napewno jest wszystko w porzadku :) ja tez na swojej ostatniej wizycie nie widzialam Malej ale,ze pare dni przed mialam prywatne polowkowe to tak sie nie zdolowalam. Teraz tez wizyte mam dopiero az w polowie listopada.

Ja dzis cd z pokoikiem :D sesese zostalo mi kupic dywan i nie moge sie zdecydowac..ktory ladniejszy?
    Foto
    Ten krolik jest tez na rozowym tle ale nie chce bo za rozowo sie zrobi.
    No i zdecydowalam,ze wezme z Ikei chyba ten zestaw z Mammuta. 2 krzeselka i ten duzy stolik prostokatny. Bialo/rozowe ale co w jakim kolorze to jeszcze nie wiem. Chce tez domek dla lalek drewniany taki duzy do sciany ale..to juz nie wiem kiedy kupie. Chcialam zrobic z Malzem bo ceny sa zabojcze. Nie wiem jak to jeszcze bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:44

Marza89 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ