X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie to Dziewczyn, które miały cc. Korzystałyście z pasa pooperacyjnego? Nie tego, niby odchudzającego, tylko stabilizującego?

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Mam pytanie to Dziewczyn, które miały cc. Korzystałyście z pasa pooperacyjnego? Nie tego, niby odchudzającego, tylko stabilizującego?
    Nie używałam. Słyszałam że nie jest dobry bo osłabia mięśnie.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja kupiłam hevea chłopcom jak mieli ok 2 lat bo wtedy im zmieniłam łóżko. A właśnie nie mogę sobie przypomnieć jaki mam w dziecięcym. Kupowałam 1,5 roku temu dla Mikiego. Tzn na pewno Fiki Miki ale jaki ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:38

Anet85 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje, ale czuje się wywołana do odpowiedzi przez Inso. Wizyte mam 28.11. O 14.40

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra właśnie też zakupiłam z fiki miki kokos-pianka-kokos. Mamy łóżeczka 120x60 i długo nie posłużą ale większe niestety nam sie nie zmieszczą.
    Wizytę mam 28 :-)
    Nad pasem w razie cc myślałam na poważnie. Po operacji przepukliny nie miałam i żałowałam ale to już kwestia jak kto przechodzi rekonwalescencję po zabiegach

iNso87, iNso87 lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, jesteś niezawodna :-D Pamiętałaś o moim środowym usg <3
    Mam o 8.15 i to będzie drugie połówkowe :-)

iNso87, iNso87, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj z mężem daliśmy się ponieść szałowi zakupowemu. Dzięki temu część prezentów na święta już kupiona. Chyba pierwszy raz tak wcześnie. Też miałam bardzo miłe doświadczenie w home&you. Wiecie, tam teraz albo -90% na drugą rzecz albo -100zł za zakupy powyżej 200 z kuponem... więc szał. Z 15 osób przed nami w kolejce. Jedna Pani za nami mówi do mnie: może niech pani sobie usiądzie tutaj... a właściwie to powinna pani iść do przodu przed wszystkich. Ja na to, że no tak się wstydzę trochę. A druga się odzywa: niech pani idzie, w razie czego my tu będziemy krzyczeć, żeby panią wpuścili. Podziękowałam i skorzystałam z przywileju. Nikt się nie oburzył. Wierzę w dobro ludzi :p

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso <3. Dziękuję za pamięć. W niedzielę pewnie się umówię na wizytę konkretnie i dam znać. Zazwyczaj przychodzę, kiedy teściowa ma luźniejszy dzień po innych pacjentkach.

iNso87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Nie używałam. Słyszałam że nie jest dobry bo osłabia mięśnie.
    Ja równiez tak słyszałam, że lekarze nie zalecają, więc pewnie coś w tym jest

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem na jakie łóżeczko sie zdecydowac 120x60 czy 140x70, bede kupowała takie z funkcja tapczanika

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, jeśli z funkcją tapczanika, to wzięłabym 140cm :) na dłużej posłuży.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- ja sobie bardzo chwalę ten fotelik Kiddy. Właśnie za możliwość rozłożenia prawie na płasko. Nie da się tego zrobić w trakcie jazdy autem, ale do wpięcia w stelaż wózka albo przeniesienia śpiącego dziecka i kontynuację drzemki w lepszej pozycji- super. Miałam sporo sytuacji, gdzie Janek usypiał na jakiejś krótkiej trasie więc potem przenosiłam go do domu i spał bez moich wyrzutów sumienia, że jest taki pozaginany ;) Co prawda w mój stelaż wózka się nie wpinał więc nie mam doświadczenia w tej kwestii ale teraz chcę kupić sobie sam stelaż właśnie na takie okazje. Przy pierwszym dziecku byłam zafiksowana mocno, że nie wolno tak długo trzymać dziecka w foteliku itd. Teraz, kiedy będę ogarniać dwójkę potrzebuję komfortu. Nie będę targać mojej wielkiej gondoli na szybkie zakupy ani nie mam zamiaru nosić w ręku samego fotelika- a jest niestety ciężki z dzieckiem. Także szukam jakiegoś lekkiego i zwinnego stelaża, musi być łatwy do składania i rozkładania. Może macie już jakieś typy? Chcę na pewno wypróbować Greentoma. Tylko co jeszcze?

iNso87 lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek o 17 wizyte.

iNso87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w sobotni poranek!!!
    Nie spie od 6:30( u mnie jest godzina wczesniej), nie wiem jak wyrobie na tym lewym boku do konca, jedyna nadzieja w nowym materacu, chyba zamowie go dzisiaj i rozloze byle gdzie, nie bede czekac na nic.. Bo teraz spimy na sofie. Remont sypialni mial dawno sie skonczyc a sie wlecze tak ze szok.
    Ten tydzien zrobilam sobie wolne, w pracy powiedzialam ze mam bol kregoslupa, chcialam zwolnienie jeszcze na kolejny tydzien, bylam u lekarza w czwartek ale pan doktor sie chyba uwaza za magika i ucisnal mi jakis punkt na plecach, powiedzial ze to skurcz, zalecil uciskanie stwierdzil ze w piatek moge isc do pracy! Zaczelam narzekac ze dojezdzam 2 godz i to mnie stresuje ze nie dam rady no i laskawie wypelnil mi zwolnienie do poniedzialku( gdzie i tak bym nie szla do pracy bo mam spotkanie z polazna- Inso jak cos mozesz wpisac o 14:30:)
    Takze tego, albo ide do pracy albo sprobowac do innego lekarza, co nie jest latwe. Z reszta siedzialam w domu a i tak moj manager caly czas cos chcial, pisal dzwonil, pytal i to o pierdoly co mnie tylko denerwowalo.
    Dzisiaj mamy gosci, ale prawie wszystko gotowe, wczoraj sie tak narobilam w kuchni ze padlam.
    A i jeszcze sie podziele ze kupilam bilety na Swieta i tak sie ciesze z tego bardzo jak nigdy jakos, chyba drogie jak nigdy tez, haha. Mam ochote nawet sluchac piosenek swiatecznych a zawsze mi to wczesniej przeszkadzalo.
    Milego dnia wszystkim!

s9cmnt1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Ja po dwoch cc po ok. 2 tygodniach od porodu sciskalam sie pasem wyszczuplajacym. Nawet nie wiem co to za dwa pasy o ktorych napisalas;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jak ja to zrobilam,ze tyle razy polubilam jeden i ten sam post ;D MISTRZZZZZZ...<cwaniak2> ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny nie wiem na jakie łóżeczko sie zdecydowac 120x60 czy 140x70, bede kupowała takie z funkcja tapczanika
    India ja tez z funkcja tapczanika biore ale nie myslalam nawet o wiekszym. Takze pewnie wezme standard.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:33

india lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wrote:
    Inso- ja sobie bardzo chwalę ten fotelik Kiddy. Właśnie za możliwość rozłożenia prawie na płasko. Nie da się tego zrobić w trakcie jazdy autem, ale do wpięcia w stelaż wózka albo przeniesienia śpiącego dziecka i kontynuację drzemki w lepszej pozycji- super. Miałam sporo sytuacji, gdzie Janek usypiał na jakiejś krótkiej trasie więc potem przenosiłam go do domu i spał bez moich wyrzutów sumienia, że jest taki pozaginany ;) Co prawda w mój stelaż wózka się nie wpinał więc nie mam doświadczenia w tej kwestii ale teraz chcę kupić sobie sam stelaż właśnie na takie okazje. Przy pierwszym dziecku byłam zafiksowana mocno, że nie wolno tak długo trzymać dziecka w foteliku itd. Teraz, kiedy będę ogarniać dwójkę potrzebuję komfortu. Nie będę targać mojej wielkiej gondoli na szybkie zakupy ani nie mam zamiaru nosić w ręku samego fotelika- a jest niestety ciężki z dzieckiem. Także szukam jakiegoś lekkiego i zwinnego stelaża, musi być łatwy do składania i rozkładania. Może macie już jakieś typy? Chcę na pewno wypróbować Greentoma. Tylko co jeszcze?
    Ja chcialam maly wozek i procz greentoma patrzylam bogaboo 3. Chyba jeszcze jolz i mutsy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie czuje, ze dopada mnie lekka panika. Czas leci a ja jeszcze nie mam nic kupione (oprocz "paru" ciuszkow). Boje sie, ze z tym wszystkim nie zdążę a mam taki wielki problem zeby juz na konkretne rzeczy sie zdecydować

ug378ribe4qdpu6z.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja też pomału panikuję czytając o przygotowaniach innych. Pocieszę Cię, bo chyba nikt nie jest tak do tyłu jak ja. Sprawa z kredytem przeciąga się od początku października! Dopiero w tym tygodniu mamy podpisać umowę (błagam, niech nic już nie wypadnie!), wiadomo, że z 2 tyg. spokojnie miną zanim mąż wejdzie w nowe mieszkanie wyremontować łazienkę. Dopiero po tym będę się mogła tam przenieść. Dopiero wtedy będziemy malować i tapetować.Na razie nie kupiłam NIC oprócz paru ciuchów, żadnych sprzętów, po prostu mega stres. Nie robię tego na razie bo nie chcę przenosić tych klamotów na nowe mieszkanie, chcę od razu zamawiać na nowy adres. A POZIOM PANIKI ROŚNIE...

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ