MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Salsefia wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo kupiliśmy taki przewijak usztywniony tylko on od spodu jest płaski i zasnatawiam sie czy nie dokupić półki do łóżeczka lub komody bo boję się, że się zsunie ale juz sama nie wiem. Jak Katia zdurniałam już.
Ja mam przewijak usztywniony na komodzie i nie zsuwa się pomimo braku zabezpieczeń (kołków nie montowałam, bo mam komodę w nietypowym rozmiarze). Ale tak długo, jak przewijak nie zwisa za bardzo z komody, nie powinno być problemów ze stabilnością.Salsefia lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
patuniek86 wrote:A czy ten przewijak nie ma montowanych małych kołków od spodu? Tak miałam przy Młodej, te kolki blokowały przewijak pomiędzy ścianami łóżeczka
A tak żeby bardziej zobrazować- te koleczki wyglądają, jak małe nóżki
Bo nawet w pierwszym przewijak na stronie smyk jest info, że nóżki są w komplecie
Dobre pytaniemuszę go rozpakować i sprawdzić bo nawet nie pomyślałam o tym Haha dzięki za podpowiedź.
Jutro będę wszystko ogarniać, paczki z rzeczami są w drodze, mama dokupiła kilka rzeczy i już się nie mogę doczekać.
Po wczorajszym zakupie łóżeczek cieszę się jak głupia, pod skóra czuje, że to coraz bliżej . Kolejna wizyta u położnej 3 stycznia to już będzie blisko
-
Hej!
Ja dopiero dupsko posadzilam od rana..pojechalam z Mala do rodzicow na herbate,potem zostawilam Ja i pojechalam na szmaty,tam troche ciuszkow kupilam dla Dusi. Ale mam skajke zarabista dla Niej;D przy szyi z kolnierzem z futerkiem no piekna! Jak nowa i na 3-6msc akurat bedzie na wiosne moze,biorac pod uwage,ze moze urodze na przelomie lutego/marcaPotem tak do sklepu,potem po Laure,po Lene. I tak zeszlo mi. Niedawno lekcje z Laura,ktore odrabia nadal..tyle zadane;/ no i po obiedzie w koncu i moge chwile odsapnac ahh;D
Dziewczyny rozmawialam z Malzem,tez mowi,zeby wziac. Ale teraz zachodze w glowe ktory kolor:| wybieram pomiedzy dwoma. Skorupa z zewnatrz biala a srodek fioletowy badz skorupa brazowa i wnetrze brazowe. Chodzi mi o kiddy evolution pro 2. Nie chce Evoluny czy jakos tak,to nowsza wersja ale roznia sie chyba tylko tym "ulepszonym" isofixem a ja na pasy i tak bede zapinac...takze ten. Chyba,ze ja cos nie tak mowie jesli chodzi o roznice tych dwoch modeli?
Sana tak jak wyzej z fotelikiem
A co do materaca to jak Lena spala w pojedynczym lozku takim 160cm to miala w komplecie materac najzwyklejszy piankowy i normalnie na nim spala. Teraz to spia razem z Laura na sofie rozkladanej,takze tamto lozko juz poszlo w zapomnienie dawnoInna Dziewczynka juz na nim spi i pewnie tez na tym materacu.
Patuniek wstalam na siusiui nie dalam rady zasnac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 20:42
-
Kurde mialam swoj stanik z przed ciazy przymierzyc do tego kupionego..
Edit.
To jesli chodzi o stanik Lidla,wiekszosc moich stanikow z przed ciazy to 75C. Dopasowalam do tego 85C z Lidla i miska jest wieksza czyli jak D a obwod moze po1,5cm dluzszy..takze pewnie to z 80 jest. O!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 16:28
-
Ayleen wrote:Inso bierz białą skorupę, będzie fajnie wyglądać ze stelażem Greentoma
no tak..za tansza opcje wyboru nigdy nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 16:38
-
Ayleen jak na zywo wogole on sie prezentuje,bo ja tylko na necie go ogladam..
a wiadomo jak to w necie. Nic innego z fotelikow mi sie nie podoba.
Edit.
A zamowiony! Fiolet z bialymjuz jestem splukana ;p moze do 10tego na zywnosc do domu starczy;D hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:33
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Salsefia a jakie łóżeczko kupiłaś?
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
Sana śliczny ten przewijak, też lukne
Ja dziś kurtkę kupiłam, no musiałam bo w mojej szlak trafił nawet zamek haha
-
Cześć dziewczyny, od kilku dni zbieram się, żeby napisać, ale kończy się tym, że tylko podczytuję co u Was
Jeśli chodzi o pralko-suszarkę to ja mam Samsunga Eco Bubble i mocno polecam, ale jeśli macie więcej miejsca - to z pewnością dwa osobne sprzęty będą lepsze.
Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja tak jak pisałam mam większość po synku, ale i tak już sporo kupiłam. Remont sypialni już prawie skończony, mąż będzie w weekend jeszcze malował parapet, czekam na nowy zagłówek do łóżka. Łóżeczko, materac i komoda dla małej już stoją.
W piątek miałam wizytę u mojego gina, malutka waży już 650 g i wszystko wygląda na to, że rozwija się prawidłowo. Afi 13, więc poziom wód ok. Wyniki glukozy itp. też w porządku. Powoli zaczynam wierzyć, że faktycznie będzie wszystko dobrze i tylko odliczam czas do końca.
Jeszcze takie pytanie - czy któraś z Was już wie, że będzie miała cesarkę? Albo może nawet planowaną? Z synkiem miałam planowaną ze względów okulistycznych i teraz też na pewno będę miała cc, ale mój lekarz nie jest za planowaną... Bo lepiej dla dziecka jeśli jednak skurcze się zaczną niż cc na zimno. Na jednak wolałabym planowaną...iNso87, Kleopatra, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Serena, ja chce mieć planowana cesarke i lekarz się zgodził, nie będzie robił żadnych problemów ale musi mieć jakąś podkładkę. Dlatego muszę załatwić sobie zaświadczenie o tokofobii od psychiatry
... 3 grudnia mam wizytę, zobaczymy czy uda się mi coś załatwić, chociaż napomknelam umawiajac się o co mi chodzi.
Jeśli nie to dostanę namiary na kogoś innego, myślę że uda się to zorganizować.
Ale jeśli na prawdę nie uda się no to pozostaje Wrocław i prywatna cesarka....
Ale jestem dobrej myśli, lekarz prowadzący również -
Ja też będę miała planowana cc i poprzednia też miałam. Termin miałam na 11.05 chyba w karcie na 8.05 a lekarz wyznaczył na 26.04.troche się przestraszył że szybko ale argumentował że długi weekend majowy a potem mogę nie dotrwac i tak zostało. Mały miał 3250 więc mały bardzo nie był
-
Kleopatra wrote:Dzięki. Też fajny kurcze. I weź tu się zdecyduj
Wagowo pewnie sa lzejsze foteliki ale coz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:03
-
Ayleen Ja wczoraj też miałam taka miła sytuację w biedronce. Byłam na małych zakupach, a ze było gorąca rozpięłam płaszcz, poszłam otwieranej kasy- przede mną kobieta kłóci się z mężczyzna, ze to Ona była pierwsza, a ja nic stoję spokojnie. Po chwili kasjer mówi: Najpierw to obsłużmy tamtą Panią, aż mi się miło rozbiło. Niby bardzo nie widać, ale jednak jak któś chce to zobaczy to tak jak wszędzie w komunikacji na poczcie itp. Podziękowałam mu bardzo. Miło, że niektórzy zwracają na to uwagę.
Nie miałam jak napisać wcześniej, ale jestem po wizycie u lekarza. Szyjka długa 38mm, dzieciątko obrócone główką w dół, HR – 140Z moim stawianiem brzucha to jednak mam na siebie uważać więcej leżeć, nie denerwować się i mam brać nadal Luteinę , a jak będzie więcej tych skurczy to nawet 2 x dz. Co zrobić trzeba uważać na siebie;-) Pytałam o moje wyniki testu obciążenia glukozą i lekarz stwierdził, że bardzo łądnie
ja nie miałam pobieranej glukozy z palca, co faktycznie wydaje się być bardzo logiczne, ale jednak u mnie tego nie rozbili. Co zas do cc czy sn, to jednak nie będę się usilnie upierać przy porodzie sn, zobaczę jak będzie wyglądała moja blizna po cięciu na usg 17.12 i popytam lekarza jak On to widzi.
Mada85 dobrze, ze się odzywasz, mam nadzieję, że fałd się wchłonie, że dzidziuś będzie zdrowy.
Keleopatra My też się rozglądamy za materacami i tak jak już pisałam doradzają nam materac z pianki wysokoelastycznej m. in. Z marki Hevena. Kupiłaś taki materac dla maluszka, czy używasz u starszych dzieci ? Ja u córci jak była mała używałam gryka-pianka-kokos, a jak starsza to materac piankowy.
Pozdrawiam serdecznie
Reniferra, teverde lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny