X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie Dziewczyny na glukozie :D

Ja dopiero zjadlam sniadanie,ogarnelam siebie i Mala i poslalam lozka. Teraz robie zupe. Malz do 11 w pracy. Potem odbior Laury. Popoludniu dzieci jada do moich rodzicow a my we dwojke na 17 do endo. Ciekawe czy 1,5tabsa pomaga w utrzymaniu TSH.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;-) Ja też niedawno zjadłam śniadanie. rano prowadzenie małej do zerówki później zakupy, teraz miałam robić faolkę po bretońsku, ale jakoś sił mi zabrakło. Polożyłam się, bo pobolewa mnie do brzucha - lekarz kazał mi więcej odpoczywać, leżec więc już z tym nie walcze. Fasole zrobie za godzinke. Dzisiaj ide na spotkanie z polozna na 15.30 porozmawiamy zobacze jak będzie ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;-) już po śniadaniu i zaczynam powoli ogarniać mieszkanie, mąż w pracy a ja czekam na zamówione rzeczy z piątku (kocyki, prześcieradła itp). Z okazji Black Friday zamowilismy sporo rzeczy ;-) wózek, fotelik, akcesoria no i mebelki do pokoiku ;-)

Dziewczyny na glukoze- teraz to już z górki;-)

iNso87, Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Witam się i ja ;-) już po śniadaniu i zaczynam powoli ogarniać mieszkanie, mąż w pracy a ja czekam na zamówione rzeczy z piątku (kocyki, prześcieradła itp). Z okazji Black Friday zamowilismy sporo rzeczy ;-) wózek, fotelik, akcesoria no i mebelki do pokoiku ;-)

Dziewczyny na glukoze- teraz to już z górki;-)
    Oooo jaaaa to ja bym tylko w oknie siedziala po takich zakupach i czekala na kurierow :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się na tej glukozie :) ja dopiero w piątek, mam stresa trochę :p
    Dzisiaj zrobię chyba rybkę na obiad z kapustka kiszona... Mmm :)

Mamy z mężem dylemat co do imienia, ciężko jest nam coś wybrać, jesteśmy wybredni :p ale ostatecznie (chyba) będzie Zuza albo Milena... Mąż jest za Zuzanna a ja nie wiem hehe :D

age.png
  • Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też zamówiłam kilka rzeczy bo jednak te po dziewczynach nie wszystkie się nadawały. Zresztą już zaczęła moja mała zazdrością mówić, że nic nie odda młodszej jak się urodzi hehe. Będziemy musieli popracować nad nastawieniem. A co u Mady85, dawno się nie odzywała?

klz9t5odtafgnspm.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia uwazaj ja same Zuzie,ktore znam (oczywsicie dzieci ;) ) to bardzo charakterne dziewczynki i uparte a do tego wredne takze ten ;) a uwierz mi,ze imie zobowiazuje chyba hehehe Nie wiem jak u Was Dziewczyny, wsrod rodzin i znajomych ale u mnie, te osoby,ktore tak samo sie nazywaja,maja podobne cechy charakteru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:40

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 na meble będę musiała poczekać trochę dłużej no ale mam czas ;-)
    U mnie w rodzinie nie ma Zuzi ani nie znam żadnej także ciężko mi powiedzieć ;-)
    Też ostatnio zastanawiałam się co u Mady ?

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja ogarnęłam po części mieszkanie, jeszcze torchę pracy przede mną. Rano córka przed przedszkolem szukała mikrofonu i jakby huragan przeszedł. Muszę sie wziąć za obiad, ale najpierw do sklepu. Zupełnie nie mam pomysłu co zrobić. Jakoś kulinarnie słabo u mnie ostatnio. Do tego mąż maluje sypialnie, więc nic na swoim miejscu nie jest. Ech. A jeszcze czeka nas wymiana paneli, drzwi i remont kuchni...

właśnie, Mada, napisz jak u Ciebie sytuacja? Po weekendzie pewnie jakieś konkrety lekarze mówią? Mam nadzieję, że wszystko dobrze;*

Mi do planowanej cc pokazuje 84 dni. Mały się chyba obrócił jakoś inaczej, bo prawie go nie czuję. Dopiero jak przyłożę rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:49

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają Wasze starsze córki jakaś lalkę funkcyjną typy baby born, anabell? Muszę coś wybrać pod choinkę, ale w necie piszą, że w sumie nie warte ceny, a ona tak bardzo chce. Chyba muszę się wybrać do sklepu i je pomacać.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to maz chce Zuzie, ja jakos nie jestem przekonana w 100% za 5 minut pobranie i wracam do domu.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dzień dobry!

Ja ogarnęłam po części mieszkanie, jeszcze torchę pracy przede mną. Rano córka przed przedszkolem szukała mikrofonu i jakby huragan przeszedł. Muszę sie wziąć za obiad, ale najpierw do sklepu. Zupełnie nie mam pomysłu co zrobić. Jakoś kulinarnie słabo u mnie ostatnio. Do tego mąż maluje sypialnie, więc nic na swoim miejscu nie jest. Ech. A jeszcze czeka nas wymiana paneli, drzwi i remont kuchni...

właśnie, Mada, napisz jak u Ciebie sytuacja? Po weekendzie pewnie jakieś konkrety lekarze mówią? Mam nadzieję, że wszystko dobrze;*

Mi do planowanej cc pokazuje 84 dni. Mały się chyba obrócił jakoś inaczej, bo prawie go nie czuję. Dopiero jak przyłożę rękę.
    Matko jak ja sie ciesze,ze remont pokoju juz hen daleko za mna :D

Ja dzis zupke porowo-serowa z miesem mielonym! Wieki jej nie robilam. I wlasnie wszamalam caly talerz :D

Edit.
    84..niezle :D

My nie mamy takiej lalki. Mala ma jak juz to jakas zwykla baby born i ot takie tam dzidziusie i lalki z wlosami. Reszta to barbi i to wiekszosc po Laurze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu przysnęłam... Tak mnie plecy bolą, że ledwo się ruszam :-(
    A do tego zapomniałam, że umówiłam się z koleżanką na wieczór :-( Na szczęście niedaleko domu spacerkiem dojdę i nigdzie nie muszę jechać ;-)

Jak mi się nic nie chce :-D

A Zuzią mam problem ;-) W klasie koleżanka i było wszystko ok :-) Tylko w wieku dorosłym jestem w pewnej firmie i pracownik, starszy Pan około 60 woła "Pani Zuziu!" ;-) Wołał tak na kobietę około 40...
    Wpadłam w taki dysonans poznawczy, że do dzisiaj Zuzia nie jest opcją :-D Chociaż na początku mojemu się podobało, ale moje stanowcze "nie" przekreśla szanse :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A ja znowu przysnęłam... Tak mnie plecy bolą, że ledwo się ruszam :-(
    A do tego zapomniałam, że umówiłam się z koleżanką na wieczór :-( Na szczęście niedaleko domu spacerkiem dojdę i nigdzie nie muszę jechać ;-)

Jak mi się nic nie chce :-D

A Zuzią mam problem ;-) W klasie koleżanka i było wszystko ok :-) Tylko w wieku dorosłym jestem w pewnej firmie i pracownik, starszy Pan około 60 woła "Pani Zuziu!" ;-) Wołał tak na kobietę około 40...
    Wpadłam w taki dysonans poznawczy, że do dzisiaj Zuzia nie jest opcją :-D Chociaż na początku mojemu się podobało, ale moje stanowcze "nie" przekreśla szanse :-D
    O matko Pani Zuziu hahahaha Ja Zuzie na tapecie mialam 10lat temu jak z Laura bylam w ciazy. Ale wygrala Laura,wtedy jakos mniej popularne bylo..za to Zuzanna co druga :) a juz z Lena nawet nie pomyslalam o Zuzi ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac,ze chyba dobrze trafilam z tym fotelikiem wtedy,bo dzis weszlam tam na strone i ceny w gore! Najdrozszy 700zl. Te tansze pare kolorow od 550-600zl jakos tak. Nie wiem potem jakie ceny beda ;) ale mimo wszsytko ciesze sie jak durna,ze ja zaplacilam 440zl :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na nową chustę kółkową, kombinezon dla maluszka i trochę prezentów świątecznych :) No i dzisiaj jedziemy podpisywać dokumenty kredytowe na zakup naszego nowego samochodu :) Jak dobrze pójdzie, pod koniec tygodnia powinniśmy go odebrać. Nie mogę się doczekać! Wreszcie przestanę się martwić, jak się pomieścimy we 4 :)

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem w domu, wyniki odbiore dopiero jutro w drodze do gina.

patuniek86, Katia89, Izziee lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że Zuzka charakterna to pół biedy bo my też mamy charakterki :p
    Jednak też myślałam o tym że do starszej ktoś będzie wolał Zuzia... Jednak mi podoba się oficjalna wersja, Zuzanna lub Zuza :) Milena też ładne... Nigdy nie wybiorę :p

Ja też myślałam dzisiaj co u mady? Odezwij się koniecznie, napisz co u Ciebie i maluszka.

age.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Mają Wasze starsze córki jakaś lalkę funkcyjną typy baby born, anabell? Muszę coś wybrać pod choinkę, ale w necie piszą, że w sumie nie warte ceny, a ona tak bardzo chce. Chyba muszę się wybrać do sklepu i je pomacać.
    Ja chciałam cócie namówić na taką lalkę, poogladałyśmy kilka filmów i nie podobają jej się. Śmiałą się, że jak chce siku to trzeba nacisnąc na brzuszek, ze jak coś tak to nacinąc za rękę - ogólnie nie wywarły na niej wrażenia. Ona to jednak zagorzały użytkownik klocków lego ....

Ja mam jakos mało energii, głowa mnie pobolewa, ramiona mnie bolą - może mnie coś bierze.., ale fasolka zrobiona - dobra wyszła ;-) Może na próbę zawekuję z 2 w słoiki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:08

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się kilka dni bo nie miałam ani czasu ani głowy do tego.

Widzę, że rozmawiacie o imieniu Zuzia, mi się bardzo podoba i myślałam o tym imieniu, ale mąż nie jest przekonany.

Udało mi się kupić łóżeczko chicco next2me dream na promocji black Friday, kurier dziś dostarczył i właśnie je złożyłam. Teraz kombinuję co poprzestawiać w sypialni żeby się zmieściło :p

Malutka_27, patuniek86, iNso87, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ