X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze sama bym sie skusila ale mam w Mikolajki ;D takze jeszcze w nastepnym tygodniu.

Oj moj Malz na slowo curry ucieka gdzie pieprz rosnie :D takze nic takiego z ta przyprawa nie gotuje ;) jakies tam wyjatki pewnie sa ale daje malo :)

Ja mam ochote cos zjesc ale nie wiem jeszcze co? No masakra. Nie potrafie sie zdecydowac. Poza tym strasznie mnie dzis suszy..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, też kupiłam tetre z tej apteki :D
    Inso, jak tylko odbiorę ze sklepu to wrzucę fotki :D

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 ja nie popieram kupowania używanych fotelików. Tak jak piszesz, nikt nam nie da gwarancji czy fotelik naprawdę jest bezwypadkowy itp.

Makowe_Szczęście uwielbiam! Ale bym zjadła, omnomnom <3

iNso87 mam dziś podobnie :D coś bym zjadła, tylko co? :D coś dobrego i konkretnego :D

Ja większość tych apteczno-drogeryjnych zakupów robię w Gemini :) lubię tę aptekę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 18:50

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My curry uwielbiamy, więc często coś podobnego ląduje u nas na talerzach :-)
    I takie curry też nie raz i nie dwa robiłam :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie u poloznej. W sumie to byly az 3 I wszystkie ''mnie obsugiwaly'' bylam w szoku. Z badan to tylko w moczu cos sprawdzaja na szybko ale nawet nie wiem co, posluchalam serduszka:) i cisnienie oczywiscie, bardzo dobre.
    Spytalam o to czy nie mam przeciwwskazan do lotu (oczywiscie po kupnie biletow) i jedna z poloznych powiedziala ze w zwiazku z niskim polozeniem lozyska to ona by mnie wyslala do szpitala na wizyte i co najlepsze w miedzyczasie zadzwonila tam i mnie umowila! (na 7 grudnia).
    Druga polozna umowila mnie na glukoze na 11 grudnia, 9:15 i na kolejna wizyte 12ego.
    A trzecia wytlumaczyla jak mam do glukozy sie przygotowac, a wiec do polnocy moge jesc i pic normalnie, a potem nawet za duzo nie pic. Zapytalam czy jak normalnie jem ostatni posilek ok 19 to czy moge cos pozniej czy lepiej nie, to powiedziala ze moge. A wiec kazdy inaczej mowi.
    Juz nie zalatwialam dluzszego zwolnienia, a wiec jutro do pracy:( ale w przyszlym tyg musze wziac na pewno 2 dni. Z reszta jak mysle ile mam zaleglosci to juz lepiej pojsc. A dzis przyszla zamowiona 3 tyg temu szafa, wiec jak maz poskreca to dopiero bede miala co robic, a nie teraz.
    Wczoraj zamowilam tez materac, lozko czeka w pudlach, juz prawie sypialnia gotowa, nie moge sie doczekac:)

patuniek86, iNso87, enka90, Makowe Szczęście, Reniferra, Marza89, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Hej dziewczyny, ja po wizycie u poloznej. W sumie to byly az 3 I wszystkie ''mnie obsugiwaly'' bylam w szoku. Z badan to tylko w moczu cos sprawdzaja na szybko ale nawet nie wiem co, posluchalam serduszka:) i cisnienie oczywiscie, bardzo dobre.
    Spytalam o to czy nie mam przeciwwskazan do lotu (oczywiscie po kupnie biletow) i jedna z poloznych powiedziala ze w zwiazku z niskim polozeniem lozyska to ona by mnie wyslala do szpitala na wizyte i co najlepsze w miedzyczasie zadzwonila tam i mnie umowila! (na 7 grudnia).
    Druga polozna umowila mnie na glukoze na 11 grudnia, 9:15 i na kolejna wizyte 12ego.
    A trzecia wytlumaczyla jak mam do glukozy sie przygotowac, a wiec do polnocy moge jesc i pic normalnie, a potem nawet za duzo nie pic. Zapytalam czy jak normalnie jem ostatni posilek ok 19 to czy moge cos pozniej czy lepiej nie, to powiedziala ze moge. A wiec kazdy inaczej mowi.
    Juz nie zalatwialam dluzszego zwolnienia, a wiec jutro do pracy:( ale w przyszlym tyg musze wziac na pewno 2 dni. Z reszta jak mysle ile mam zaleglosci to juz lepiej pojsc. A dzis przyszla zamowiona 3 tyg temu szafa, wiec jak maz poskreca to dopiero bede miala co robic, a nie teraz.
    Wczoraj zamowilam tez materac, lozko czeka w pudlach, juz prawie sypialnia gotowa, nie moge sie doczekac:)

Z glukozą miałam takie same wytyczne :) Mi lekarz wystawił zaświadczenie na lot, ale wcześniej pytał na jak długo. Jak powiedziałam, że tylko na tydzień to pozwolił. Też mam problemy z łożyskiem.

Mi Mąż wymasował plecy, Boże jak dobrze.

patuniek86, Macy lubią tę wiadomość

.
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso w środę chętnie idę na wizytę ja;-) w czwartek badania w tym glukoza.
    W środę mają mi też pobrać wymazy na chlamydie, mam nadziejeę, że pozbyłam się tego ustrojstwa.
    Weekend tylko Was podczytywałam, Maluchy praktycznie nic się nie ruszały, wczoraj już miałam jechać na izbę wieczorem, dziś rano jeszcze popłakałam, że coś nie tak. W końcu jednak Mąż w przerwie obiadowej „dał im do słuchu” coby Matki nie dręczyć i nastąpiło przebudzenie, aż nie mogłam się skupić w szkole na zajęciach z katalońskiego tak buszowały ;-)
    Zamówiłam też dziś laktator Simed, nastawiona jestem na kp ale i odciąganie w miarę możliwości. Spóźniłam sie tylko z zamówieniem koszul do szpitala i rozmiarówka wyszła

lkc, iNso87, Macy lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na wizycie. Dostalam jedno zdjecie w 3d buzi dzidziusia. Nie zmierzyl mi ile maluszek wazy, powiedzial ze dopiero w 30 tygodniu bedziemy dokladnie mierzyc. Ide w przyszlym tygodniu na krzywa cukrowa i musze jeszcze zrobic mocz i morfologie na przyszla wizyte.
    A i jest ulozony narazie poprzecznie. Kurcze mam nadzieje ze sie obroci. Ktoras z was tak miala ze potem sie obrocil glowka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 23:01

lkc, patuniek86, Kleopatra, Reniferra, Marza89 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia moja corka lezala poprzecznie do 36/37tc, obrocila sie. Druga poki co tez tak lezy juz od przeszlo miesiąca. Licze na zmiane, oby szybciej.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, na tym etapie dziecko może się przekręcić jeszcze wiele razy, ma jeszcze sporo miejsca na akrobacje :)

Makowe Szczęście, koniecznie wrzuć zdjęcie swojej dostawki jak przyjdzie! Szalenie jej jestem ciekawa :) Chociaż ja teraz mam rozkminkę czy chcę wydać tyle pieniędzy na coś, co będę używać 6 miesięcy i zastanawiam się nad używaną. Ale ta nowa wersja kusi :)

Co do używanych fotelików, wzięłabym tylko od osoby, której ufam. Po wypadku często nie widać uszkodzeń, a fotelik nie zapewnia już bezpieczeństwa :( Fotelik synka pożyczyłam bliskiej przyjaciółce i teraz będę też używać, ale jej wierzę, że w trakcie użytkowania nie mieli nawet kolizji :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, spać nie mogę, bo znowu plecy :-( W ciągu dnia nic, w nocy mocno doskwierają :-(
    Zapewne materac-ale nie mam, jak go zmienić, skoro mam rozkładane łóżko :-( Jakbym wstawiła normalne, po pokoju musiałabym fruwać :-(

A dzisiaj muszę pokończyć już kalendarz i go zapakować-ostatni dzień w tygodniu, kiedy Młoda nie wraca po szkole do domu...

Ale mi się wzięło na narzekanie od samego rana ;-)
    Więc z pozytywów, to już jutro usg :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 07:39

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam rowniez od rana!:D dzis mam 100dniowke <3 100dni do ewentualnego porodu mi zostalo ;) mozna odliczac hehehe

A wogole to wczoraj wieczorem zapienilam sie jak nie wiem ;/ znalazlam w cud hustawce/lezaku ukryta wade.. mianowicie plastik w ktorym siedzi palak,w srodku musi byc cos polamane,bo przy bujaniu palak lata na wszystkie strony i nie moze utrzymac sie w jednej pozycji ;/

patuniek86, Makowe Szczęście, Parsleyek, Sana lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja sie witam rowniez od rana!:D dzis mam 100dniowke <3 100dni do ewentualnego porodu mi zostalo ;) mozna odliczac hehehe

A wogole to wczoraj wieczorem zapienilam sie jak nie wiem ;/ znalazlam w cud hustawce/lezaku ukryta wade.. mianowicie plastik w ktorym siedzi palak,w srodku musi byc cos polamane,bo przy bujaniu palak lata na wszystkie strony i nie moze utrzymac sie w jednej pozycji ;/

Inso, lubię za studniówkę i tego się będę trzymać! :-)
    Na szczęście z pałąkiem, masz jeszcze czas na reklamację :-)
    Jak przez Internet zamówiony, to już w ogóle bajka :-)
    Jak stacjonarnie-to nieco trudniej, ale najlatwiej załatwić wymianę z tytułu rękojmi :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, lubię za studniówkę i tego się będę trzymać! :-)
    Na szczęście z pałąkiem, masz jeszcze czas na reklamację :-)
    Jak przez Internet zamówiony, to już w ogóle bajka :-)
    Jak stacjonarnie-to nieco trudniej, ale najlatwiej załatwić wymianę z tytułu rękojmi :-)
    Niestety ale to uzywany,odkupiony od kobiety. Zastanawialam sie czy oddac Jej z powrotem. Malz mowi,ze tu biedy wielkiej nie ma. Poprostu kawalek kartoniku/papieru do srodka i jest unieruchomiony wtedy. Ale potem jak ja go bede sprzedawac to co powiem? Najwyzej,za jeszcze mniej odsprzedam. Tak to jest w ekstra stanie,jak nowy,dlatego mnie cena zdziwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 08:03

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakoś też spać nie mogłam, późno poszłam spać i dość wcześnie wstałam. Już nawet jestem po śniadaniu :D

Po wizycie dobre wieści, mój gin zawsze dobrze na mnie wpływa ;) jest dobrej myśli odnośnie toksoplazmozy, wg USG mała rozwija się dobrze i mamy już 557g <3 to już ponad pół kilo naszego szczęścia <3 <3

Makowe Szczęście, iNso87, enka90, patuniek86, kehlana_miyu, 83xxx, Sana, Kleopatra lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze i czekam na picie glukozy.. to laboratorium u nas to porazka normalnie, az zal. Pytam babke, bo slyszalam ze od innych wezmie krew za dwie godziny, czy robi tez pobranie po godzinie
    . A ona pobiore jak będziesz chciała :/
    Mloda z moja babcia siedzi w domu niby ozyla po wczorajszym, ale.zostawilam ta mala gnide w domu.
    Odezwę sie jak wypije..

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Elcia, na tym etapie dziecko może się przekręcić jeszcze wiele razy, ma jeszcze sporo miejsca na akrobacje :)

Makowe Szczęście, koniecznie wrzuć zdjęcie swojej dostawki jak przyjdzie! Szalenie jej jestem ciekawa :) Chociaż ja teraz mam rozkminkę czy chcę wydać tyle pieniędzy na coś, co będę używać 6 miesięcy i zastanawiam się nad używaną. Ale ta nowa wersja kusi :)

Co do używanych fotelików, wzięłabym tylko od osoby, której ufam. Po wypadku często nie widać uszkodzeń, a fotelik nie zapewnia już bezpieczeństwa :( Fotelik synka pożyczyłam bliskiej przyjaciółce i teraz będę też używać, ale jej wierzę, że w trakcie użytkowania nie mieli nawet kolizji :)

Nie dziwię się, też się nad tym zastanawiałam. Tylko znalazłam w necie cenę tańszą tej dostawki niż tego starego modelu. Trochę się martwię, czy zdjęcia z netu pokrywają się z rzeczywistością :) ale jak mówią ryzyk fizyk :) jak coś to odeślemy i kupimy stary model. Patrzyłam na używane, ale niestety kolory tych używanych to np. mocny róż. Szkoda mi wydać tyle kasy na taki kolor.

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, to rzeczywiście porażka z tym labem. Ja dziś też kolejne kłucie do lekarza medycyny pracy. Jak dobrze jest skorzystać z przywileju ciąży, gdy jest pełen korytarz czekających. Ale wiecie co, chciałam być grzeczna i gdy przyszłam, spytałam czy wpuszczą mnie państwo, bo jestem w ciążý. NIKT SIĘ NIE ODEZWAŁ. Stanęłam po prostu pod drzwiami i po następnej osobie weszłam. Inaczej czekałabym z 2h na głodniaka.
    Dziś też będę miała wyniki krzywej cukrowej. Mam nadzieję, że ok.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze pół godziny zostało i będzie po... wypiłam szybko żeby się nie rozpieszczać nad tym... Ikc współczuje z tym laboratorium...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za dwadziesxia minut minie pierwsza godzina.. trzymam sie dzielnie :)

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ