X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Anet to u mnie jest ta sama roznica,z tym,ze ja mam dwie dziewczyny. Chcialam lozko pietrowe ale zrezygnowalam. Nie lubie jak posciel lezy na wierzchu a w pokoju wtedy nie ma gdzie usiasc. Kupilam sofe rozkladana dla dziewczyn. Spia razem,a posciel wiadomo potem w dzien schowana do pojemnika i lozko poslane ;) Nie wiem jak to by bylo,zeby byl chlopiec i dziewczyna..nie wiem czy na takie rozwiaznie bym sie zdecydowala.
    Siostry to jednak siostry ;-) mogą spać razem, ale brat z siostra to rozwiązanie chyba jednak krótkotrwałe....Dziękuję za opinie;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Siostry to jednak siostry ;-) mogą spać razem, ale brat z siostra to rozwiązanie chyba jednak krótkotrwałe....Dziękuję za opinie;-)
    Tez tak mysle, tym bardziej duza roznica wieku. Chociaz moze na oddzielnych lozkach(pietrowe) to tez inna kwestia ;) Moj malz mial pokoj z Siostra (starsza od niego o 2lata) cale zycie. Mieli male mieszkanie. Spali razem w lozku. Potem jakos chyba mieli rozkladane ala fotele oddzielne. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy na tyłek do noworodka to 50x50 lub 60x60, takie do użytku pozapupowego to właściwe według Waszej wygody. Dobrze jest znaleźć tetrę grubszą. Te dosyć pospolite mają ok 115 g, ale można znaleźć takie na 140/160g i takie są dużo lepsze i chłonniejsze (np. polska firma katal, lub czeska xkko). Dostępne są także tetry z domieszką bambusa, ale to już jest trochę droższe.

Ja leżaczek dostanę jako prezent urodzinowy ;)

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny, brzydki dzień :)

Klamka, ja też idę na glukoze w piątek, będzie raźniej wiedząc że ktoś też musi to przeżyć w ten dzień :)

Sana, dziękuję :)

Dzisiaj z mężem dokonaliśmy zakupu wózka i fotelika. Odbiór za kilka dni, będę śmigać po domu do wiosny hehehe :D
    Wzięliśmy anexa sport, a fotelik cybex aton 5 i bazę do tego <3

patuniek86, Sana, iNso87, Parsleyek, Makowe Szczęście, Kleopatra, india, bbeczka91, kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia i to są zakupy! Gratulacje! :-)

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie idę na glukozę w tym tygodniu :-) Uświadomiłam sobie, że gina mam 12 grudnia, a nie 6 ;-)
    Więc pójdę na glukozę za tydzień, we środę (żeby w Mikołajki nie trzeba było ;-) ).
    Przy okazji zrobię pozostałe badanie, w tym toxoplazoze, na wyniki czeka się do 7 dni :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek to nie masz wizyty?:>

Katia zakupy super,pochwal sie potem fotka:D
    Wogole Dziewczyny wstawiajcie fotki Waszych "zdobyczy":D cokolwiek by to nie bylo;D no i czekam tez na zrobione pokoje dla dzieci :)

Edit.
    Badz extra kacik dla Dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 16:34

Makowe Szczęście, Katia89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, mam tylko usg :-) W Medicover usg robi lekarz od usg ;-) A na wizytach comiesięcznych lekarz prowadzący tylko "zagląda", nie mierzy, nie waży ani nic :-)
    Więc we środę mam usg, gdzie lekarz sprawdzi, czy torbielki w mózgu już się wchłonęły, ale pomierzy też Polcię, jak na połówkowych-bo na takie usg mam skierowanie :-)

A z lekarzem prowadzącym widzę się 12 grudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 16:37

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko już znoszę, nie mogę się doczekać usg. 6 tygodni pomiędzy usg to jakaś masakra. Jestem taka ciekawa ile waży :) na szczęście teraz jak się rusza to się nie martwię tak bardzo a bardziej Matka doczekać się nie może zobaczenia Córeczki :) jeszcze 9 dni :)

iNso87 lubi tę wiadomość

.

Wysłany: 26 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 ale zakupy :D

iNso87 prześliczna huśtawka :D

Moja dostawka już jest w drodze :D

iNso87, Katia89, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę na glukozę bo za tydzień wizyta... jestem przerażona tym piciem a później siedzeniem tyle godzin dotego mam pobrać jeszcze 5 badań...

lkc lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Patuniek bo myślałam, że razem będziemy się raczyły tym cudownym napojem w czwartek ;p Zestresowałaś mnie trochę tym czekaniem na wyniki toxo 7 dni, aż musiałam sprawdzić po jakim czasie od dostarczenia do labu próbki, badanie było wykonane ostatnio. Na szczęście tego samego dnia więc powinnam mieć wszystkie wyniki na poniedziałkową wizytę :) Ja jutro idę na biocenozę

Mi się już uzbierał niezły stosik rzeczy dla dzidzi, gorzej że dalej nie mam komody by to wszystko schować ^^ Z większych zakupów został nam fotelik. Powiedzcie, jak zapatrujecie się na fotelik używany? Początkowo myślałam, że taki kupimy ale odezwał się rozsądek, że faktycznie nie wiadomo jak taki fotelik był eksploatowany, czy nie uczestniczył w kolizji, komuś nie upadł itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:36

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A ja jutro idę na glukozę bo za tydzień wizyta... jestem przerażona tym piciem a później siedzeniem tyle godzin dotego mam pobrać jeszcze 5 badań...
    Tez jutro ide! Łącze sie z Toba w bolu!

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o zwykla tetre to polecam Wam te
    230ee343a7e14996med.jpg

iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro glukoza, w srode wizyta u gina. Dzisiaj bylam u Mlodej w przedszkolu na przedstawieniu z okazji odzyskania niepodległości, wszystko by bylo pięknie gdyby w nocy nie miala gorączki, rano byla jak nowa. Na przedstawieniu znow byla niewyrazna, potem w domu wymiotowala dwa razy, wydaje mi sie ze juz jej lepiej. Temperatura zaczela sama spadac, wcześniej miala 37.7 po za tym nic jej nie jest,gardlo nie boli, nie kaszle, nie ma kataru. Jak jutro będzie dalej zdychac to po glukozie pojade z nia do lekarza.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka z Laura mialam nowy, byl razem z wozkiem. Z Lena mialam uzywany. Odkupilam Adamexa od siostry ciotecznej i tez fotelik byl w komplecie. Sprzedalam potem fotelik razem z wozkiem dalej.. Teraz tez myslalam,ze kupie Kiddy uzywany. Ale okazja trafila sie na nowy,bo raptem ok.80zl d4ozszy niz wiekszosc sprzedawanych uzywanych,wiec sie nie zastanawialam. Wzielam nowy. Nie mam tylko adapterow do stelaza. Kupie juz po porodzie pewnie jak beda potrzebne. Mam fajna,mala gondole takze moze z gondola bede sie wozic :D hehehe

enka90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Szkoda Patuniek bo myślałam, że razem będziemy się raczyły tym cudownym napojem w czwartek ;p Zestresowałaś mnie trochę tym czekaniem na wyniki toxo 7 dni, aż musiałam sprawdzić po jakim czasie od dostarczenia do labu próbki, badanie było wykonane ostatnio. Na szczęście tego samego dnia więc powinnam mieć wszystkie wyniki na poniedziałkową wizytę :) Ja jutro idę na biocenozę

Mi się już uzbierał niezły stosik rzeczy dla dzidzi, gorzej że dalej nie mam komody by to wszystko schować ^^ Z większych zakupów został nam fotelik. Powiedzcie, jak zapatrujecie się na fotelik używany? Początkowo myślałam, że taki kupimy ale odezwał się rozsądek, że faktycznie nie wiadomo jak taki fotelik był eksploatowany, czy nie uczestniczył w kolizji, komuś nie upadł itd.

Enka, ja ostatnio toxo też miałam tego samego dnia. Ale jak dają sobie tydzień, to wolę mieć ten tydzień w zapasie ;-) A morfologia i mocz też mogą być z tego dnia :-)

Używany fotelik wchodziłby u mnie w grę tylko w sytuacji, gdybym dostała to od kogoś dobrze mi znanego i zaufanego, kto nie okłamałby mnie o bezwypadkowości ;-) I nie mógłby być starszy (fotelik), niż 3 lata.

Ponieważ nie mam takiego grona znajomych z małymi dziećmi, stwierdziłam, że wolę kupić nowy fotelik :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na wt,czw,pt nie ma chetnych na wizyte? :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja bym w sumie mogła codziennie, ale na szczęście nie ma takiej potrzeby :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 ja z chęcią bym skorzystała z propozycji :P ale grzecznie poczekam do mojej :)

Lecę robić kurczaka curry, lubicie? Mam genialny przepis :D polecam https://chilitonka.com/2013/09/07/prawdopodobnie-najlepsze-curry-na-swiecie-z-rownie-smacznym-chlebkiem-naan/

teverde lubi tę wiadomość

.
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ