X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    LwieSerce też bym chciała zaczekać i zobaczyć co będzie po porodzie, ale jak okaże się potrzebny to co zrobię czekając ponad tydzień na przesyłkę? :/ Boję się, że to niepotrzebny wydatek, chciałabym kupić jakiś w miarę w ok cenie co do jakości.
    Czytałam, że te medela są awaryjne, nie miałaś ze swoją problemu?

Nie miałam a ściągałam 8 miesięcy praktycznie co 3h, więc był bardzo mocno eksploatowany.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak to będzie u nas z karmieniem, chciałabym min. pół roku ale czy się uda? Nie chcę się upierać sama w sobie, żeby później nie mieć przez to doła jak mi nie wyjdzie.

Mi taki szał zakupowy jak na razie przeszedł, może dlatego że jestem spokojna - najważniejsze rzeczy mamy. Wózek, dostawka w drodze, ubranka (pewnie powinnam mieć więcej, bo mam takie minimum) pieluchy wielorazowe i jakieś podstawowe kosmetyki. I z zakupów mojego Męża - wybrał sam kamerkę :)

Także został mi jeszcze przewijak, mata, wanienka, bujak, i termometr.

My byliśmy na oglądaniu szopek wykonanych ręcznie z Ekwadoru, niestety już wszystkie są wykupione - w następnym roku kupię dla mojej Mamy. Dostaliśmy od Teściowej Kaki :D powiedziała, że mają dużo żelaza :) cieszę się, że się podzieliła swoimi (dostała od Koleżanki) bo bardzo je lubię a najlepsze są takie z własnego drzewa :) Teraz tylko musimy poczekać aż będą gotowe do jedzenia z tydzień :D

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laktator elektryczny z Canpolu, jeden z najtańszych. Dawał radę na okazjonalne odciaganie mleka. Teraz nie planuję innego, chyba że okaże się, że mam z jakiegoś powodu problemy z kp lub muszę dużo odciągać. Wydaje mi się, że szkoda pieniędzy na laktator na 2 piersi o ile nie odciaga się dużo i często. Jeżeli mama ma urlop macierzyński i jest z dzieckiem w domu, a kp idzie nieźle i nie ma potrzeby przejścia na kpi to tańsza opcja powinna spokojnie wystarczyć.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zobaczyłam dostawkę Snuzpod 3 i teraz nie mogę się zdecydować czy wolę ją czy Chicco Next2me :D Wizualnie Snuzpod bardziej mi się podoba, ale zastanawiam się czy Chicco nie jest bardziej praktyczna i wytrzymała... Masakra, nienawidzę podejmowania decyzji, a dla dzieci jest taki wybór wszystkiego! Myślałam, że przy drugim będzie łatwiej, ale i tak się znowu w to szaleństwo wkrecilam :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie pisałam nic przez chwilę ale podczytuje. Wczoraj miałam gości, dzisiaj jeszcze też, imieniny :D
    mąż złożył też dzisiaj komode, pokój nabiera kształtów, cudownie :)
    W tygodniu zamówię przewijak, łóżeczko, fotel zamówiony.. Tylko czekać i patrzeć jak pięknie to wszystko wygląda :)
    Co do wózka to my chyba zdecydujemy się na anex sport, a fotelik albo cybex aton 5 albo nie wiem :p musi pasować do stelaża... Kolor też nie wiadomo jaki, nie mogę się zdecydować.
    A jeśli chodzi o laktator to myślę że kupię na zapas ale myślałam o recznym z aventa... Na sporadyczne okazje powinien być ok.

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad Snuzpod 3, bardzo lubię proste formy. Mój Mąż powiedział zdecydowane nie i nie wgłębiałam się w temat. Chociaż to naprawdę fajna opcja, że gondolę można przenosić.

.
  • mayka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja trochę z innym tematem. Stoję nad wyborem kuchni i waham się nad białą kuchnią voxtrop z Ikea w macie albo w połysku. Może któraś miała doczynienia?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Ciekawa jestem jak to będzie u nas z karmieniem, chciałabym min. pół roku ale czy się uda? Nie chcę się upierać sama w sobie, żeby później nie mieć przez to doła jak mi nie wyjdzie.

Mi taki szał zakupowy jak na razie przeszedł, może dlatego że jestem spokojna - najważniejsze rzeczy mamy. Wózek, dostawka w drodze, ubranka (pewnie powinnam mieć więcej, bo mam takie minimum) pieluchy wielorazowe i jakieś podstawowe kosmetyki. I z zakupów mojego Męża - wybrał sam kamerkę :)

Także został mi jeszcze przewijak, mata, wanienka, bujak, i termometr.

My byliśmy na oglądaniu szopek wykonanych ręcznie z Ekwadoru, niestety już wszystkie są wykupione - w następnym roku kupię dla mojej Mamy. Dostaliśmy od Teściowej Kaki :D powiedziała, że mają dużo żelaza :) cieszę się, że się podzieliła swoimi (dostała od Koleżanki) bo bardzo je lubię a najlepsze są takie z własnego drzewa :) Teraz tylko musimy poczekać aż będą gotowe do jedzenia z tydzień :D
    Jadlam sharony ostatnio jak potluczona ;D zamiast jablek ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo zależało na karmieniu i po cesarce musiałam walczyć o pokarm więc dla mnie laktator był niezbędny. Miałam medela mini electric i polecam. Wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy jak trudne jest karmienie piersią. Panuje takie przekonanie że to naturalne i jakoś idzie ale dla zdecydowanej większości początki są masakrycznie :)

Makowe Szczęście, klamka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia to wszystkiego Naj!;D

mayka ja niestety nie. Mam robiona na zamowienie. Gore w polysku i tyl baru ale zmienilam kolor bialy ostatecznie na bez.

Katia89 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Hejka dziewczyny ja trochę z innym tematem. Stoję nad wyborem kuchni i waham się nad białą kuchnią voxtrop z Ikea w macie albo w połysku. Może któraś miała doczynienia?

A piątek byłam u kolegi na parapetówie i miał właśnie voxtorp w macie :-) Kuchnię ogólnie miał śliczną, z drewnianym blatem :-) Niewiele więcej mogę niestety powiedzieć ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam lakttoru i w momencie gdy po poridzie zobaczylam ze moj synek nie chce ssac juz drugi dzien a polozne go karmia butelka kazlam mojemu mezowi pojechc po lakttor i kupil jakis reczny z canpolu. Ogolnie maskra le odciaglam nim bo stwierdzilam ze njwzniejsze to musze pobudzc piersi co 3 h przez 15 minut kazda. I tak robilam tym recznym i pokarm sie pojawil na nastepny dzien. Ale w miedzyczasie powiedzialam mezowi zeby pojechal do jakiegos sklepu dzieciecego i kupil mi elektryczny ale nie canpolu i kupil mi medele elektronic mini i byla super tylko ja ją bardzo zuzylam. Pare razy mi spadla i jest juz zdezelowana wiec kupie taką samą.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po starszakach laktator Medela swing musze powiedzieć że bardzo dobry sprzęt ale 500 zł trzeba zapłacić.
    Ja na Waszym miejscu nie kupowalabym już teraz laktator, trzeba być dobrej mysli, że droga mleczna pójdzie łatwo i przyjemnie. Chodź nawet jak tak jest to taki sprzęt warto mieć. Bo czasem trzeba odciągnąć.
    Ale jeśli miał by być używany tylko czasem to niewiem czy warto kupić az taki drogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:05

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam po porodzie laktator aventa ręczny, byl ok.. ściągal mleko, ale pamiętam ze powiedziałam do meza, ze ściągać to to ściąga i okazjonalnie moge użyć.. ale jakbym miala ściągać caly czas i karmic odciagnietym, to wcale bym nie sciagala i nie karmila, juz bym wolala mm. Podziwiam dziewczyny które karmią odciagnietym mlekiem.
    Początek kp jest trudny, nie da się ukryć, później juz jest z gorki :) bola sutki, bola plecy (karmilam na lezaco, bo na siedzaco sie nie dalo bo mnie dupa bolala od naciecia, ale pozniej to bylo na plus przy moim mega ssaku ktory zlopal po godzinie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 23:20

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Spać nie mogę, plecy mnie bolą, kiedy leżę :-(
    Dodatkowo wczoraj spałam do 10.30, potem 16-18, a o 22 znowu spać ;-) Więc chyba jestem wyspana :-D

24 tygodnie skończone :-D Za 2 dni usg :-) Życie jest piękne :-)

iNso87, klamka, Makowe Szczęście, Katia89, lkc lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D

Patuniek mnie biodra bola i krzyz,gorzej jak Starsza Pani jestem.. mam dziwna zaleznosc,ze jak spie na lewym boku to ciezko mi sie przewrocic na drugi bok i robie to czesciami,najpierw pomalu na plecy potem na deugi bok. I jak leze na tym lewym to mnie prawe biodro boli i odwrotnie ;/ jak wstaje to kustykam najpierw,bo mnie oba bola i nie dam rady chodzic.. No i juz na plecach spac i lezec nie dam rady,bo juz ciezko oddychac.

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, no dla mnie leżenie na lewym boku jest najbardziej bolesne. Lewe biodro boli, krzyż boli... Wstawanie z łóżka tylko na raty ;-) Męża ten widok jeszcze rozczula, ja powoli mam dość ;-)
    A na plecach czasami się budzę w nocy :-)

Patrzę, że mój suwaczek pisze mi, że dziecko waży około pół kilo ;-) Tyle to ważyło 2,5 tygodnia temu ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy dzień na zwolnieniu i spać nie mogę ;] ale średni jest ze mną w domu bo coś nienajlepiej się czuje. Jakiś wirus czy coś, a i ja jakąś przeziębiona :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na od 3 na nogach spać nie mogłam miałam zgage.. do tego strasznie mnie lewa pachwina boli przekręcanie z boku na bok graniczy z cudem bo strzela mi tam cos nie wiem czy nie zadzwonię do swojej ginki może mi cos poradzi na to.. nogi do góry podnsic nie moge...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie już prawie mamy problemy z poruszaniem się/spaniem wygodnie/bezsennością. Ja czuję się jak stara babcia. Zanim ubiorę buty wiązane mijają wieki. W nocy budzę się przy każdej zmianie pozycji. Do tego zgaga od czasu do czasu i hemoroidy. Kombo.
    Inso, ja mam wizytke w sobote ;).

iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ