MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaa, Makowe, dzięki za cynk o nowym modelu Next2me. Poczekam w takim razie jeszcze z zakupem, może dzięki temu model Dream zjedzie z ceny
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Bbeczka - uważaj bardziej na siebie.
My niedawno wróciliśmy od znajomych, a ja siedzie dodaję zdjęcia do wywołania i czytam
Z tym kopaniem to był taki czas, że synek kopał mnie bardzo nisko jakoś z 3-4 tyg temu, aż było to mało przyjemne, tak jakby w pęcherz w szyjkę, aż bolało. Okazało się na usg ze to nóżki mnie tak kopały, ale znalazł sobie inna pozycję i coraz częściej kopie mnie pod żebra, na ost. usg główka w doleWszystko zależy od ułożenia dziecka, teraz tez mi daje popalić tak poniżej pępka, więc znowu się obrócił , mały kręciołek. Co do wagi to przytyłam 4,5 kg, wiec na razie spokojnie
Dobrej nocy, a właściwie spokojnej niedzieliCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja polowałam na bilety pkp, na 25 grudnia i złapałam pendolino w najniższej cenie
Uffff
Mnie Pola do dzisiaj bardzo często "mizia" na samym dole. Ani to miłe, ani potrzebneCzasami jednocześnie wbija mi się w szyjkę i pęcherz i wystawia nogi nad pępkiem lub z boku brzucha, jak dzisiaj
Dzisiaj już ledwo oddychałam, tak dawała czaduI nawet teraz położyłabym się spać, ale tak rojbruje, że ja sama co chwila podskakuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 00:55
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Sami też mnie mizia czasami bardzo nisko, pod linią bikini. Kopie albo po bokach, albo nad pepkiem, więc czuję, że potrafi zmienić pozycję po kilka razy na dzień. Mam jednak wrażenie, że tak nisko czuję głównie jego łapki.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja też ostatnio coraz częściej wzdrygam się podczas ruchów. Silne się już robią nasze dzieciaczki
. Też czasem czuję małą bardzo nisko. Wszystko zależy od położenia. Teraz jeszcze mają miejsce żeby obracać się jak chcą.
Bbeczka, powiedz koniecznie swojemu lekarzowi o tej utracie przytomności.
-
Cześć dziewczyny!
bbeczka91, współczuję tego omdlenia. Jak Ci się to jeszcze przydarzy to musowo bym pojechała na IP, żeby to sprawdzić. Dbaj o siebie i oby bez takich "przygód"
Dziewczyny ja jeszcze poradzę może, żeby tak się nie śpieszyć z zakupem wózków, bo jak kupicie w lutym to zawsze 3 miesiące dłużej na gwarancji:-) Tzn wcale nie uważam, że teraz się śpieszycie, ale warto mieć to na uwadze:)
Zdecydowanie kopniaki mam w różnych miejscach i bardzo nisko i prawie pod żebrami. Lubi sobie chyba posiedzieć na pęcherzu, bo co wstanę, to czuję ucisk i parcie, a odchodzi gdy siedzę.
Miłej niedzieli:-)
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hej!
Ja tez czuje na samym dole Duske. Ale to zapewne Jej raczki a nad pepkiem czuje dupke jak sie wypycha z boku po prawej albo nozki
Ja dzis stoje przed nowym dylematem haha kupic czy nie kupic hustawke/lezaczek hybrydowa za polowe ceny uzywana? Nie mialam przy zadnej z dziewczyn. Mialam zwykly lezaczek. Oczywiscie byl przydatny. Koszt wiadomo mniejszy o polowe kolejna i nie wiem czy taki bajer z funkcja hustania jest mi przydatny .. -
LwieSerce wrote:Cześć dziewczyny!
bbeczka91, współczuję tego omdlenia. Jak Ci się to jeszcze przydarzy to musowo bym pojechała na IP, żeby to sprawdzić. Dbaj o siebie i oby bez takich "przygód"
Dziewczyny ja jeszcze poradzę może, żeby tak się nie śpieszyć z zakupem wózków, bo jak kupicie w lutym to zawsze 3 miesiące dłużej na gwarancji:-) Tzn wcale nie uważam, że teraz się śpieszycie, ale warto mieć to na uwadze:)
Zdecydowanie kopniaki mam w różnych miejscach i bardzo nisko i prawie pod żebrami. Lubi sobie chyba posiedzieć na pęcherzu, bo co wstanę, to czuję ucisk i parcie, a odchodzi gdy siedzę.
Miłej niedzieli:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:12
-
lkc wrote:Makowe jak masz podwójne lozysko?
Tez często czuje ruchy bardzo nisko, normalnie wrażenia takie jakby mi szyjke kopala. Nie wiem czy to ma znaczenie Ale moja diablica lezy poprzecznie
Tak, mam podwójne łożyskoMoje szwankowało od początku, i natura wzięła to w swoje ręce i zrobiła dobudówkę
Moją to czuję wszędzie, mam disco w brzuchu, ale najczęściej czuję ją poprzecznie. Czuję ruchy po lewej i prawej stronie brzucha
bbeczka91 z omdleniem to musisz uważać, też bym powiedziała o tym Lekarzowi.
Co do dostawki to myślę, że zejdą z ceny. Nie wiem jakim cudem w naszej wsi pojawiła się ta nowość, bo jakoś nie ciężko ją znaleźć w necie.
iNso87 rozglądałam się trochę i mi wpadł w oko leżak babybjorn czy polecacie inne?
lkc lubi tę wiadomość
. -
iNso87 wrote:Lwie nie zgodze sie z tym wozkiem. Jesli chodzi oczywiscie o nowe. U niektorych producentow czeka sie miesiac dwa takze kupujac w lutym, przy wczesniejszym jeszcze porodzie zostaje sie bez wozka. Takze lepiej sie zorientowac jaki jest czas oczekiwania.
No to już w zależności od modelu. Ja z córką zamówiłam miesiąc przed porodem, przyszedł na drugi dzień kurierem.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzień dobry
Poczułam się wywołana, bo makowe wspomniała o leżaczku baby bjorn
Używałam przy Młodej i teraz też już mam
To jest niesamowite, jak dzieci lubią ten kawał metalu i materiałAle osobiście polecam i zawsze będę to, zamiast czegoś, co buja, buczy i śpiewa
Leżaczek buja się tylko, kiedy dziecko się rusza, kiedy zaśnie- nieOczywiście sami możemy bujać
Ma 3 stopnie regulacji, więc już maluszek może tam się położyćJa wprawdzie i tak zamierzam poczekać ten miesiąc-dwa, zanim wsadzę tam Polcię
Gdzieś nawet czytałam o tym leżaczku, jak wypowiadała się mamaginekologAle nie na jej blogu, tylko gdzieś indziej udzielała wywiadu
Pola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:Mam pytanie - zastanawiam się nad laktatorem, nie wiem który jest lepszy na jedną czy dwie piersi? Macie doświadczenie? Będę wdzięczna za opinie
Makowe lepszy na dwie piersi, bo znacznie skraca czas odciągania. Ale tak jak kiedyś pisałam dobry laktator elektryczny - taki który ma 'zastąpić" karmienie piersią, to wydatek około 500 złotych (na jedną pierś), podwójny odpowiednio droższy. Ale to warto kupić wtedy, kiedy jest problem. Ja mam w domu medela swing pojedynczą - bo nie szło nam karmienie piersią, a chciałam by moje jadła. Dla okazjonalnego ściągania nie warto wydawać tylu pieniędzy. Z tym zakupem chyba najlepiej się wstrzymać i ocenić sytuację po porodzie.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
LwieSerce też bym chciała zaczekać i zobaczyć co będzie po porodzie, ale jak okaże się potrzebny to co zrobię czekając ponad tydzień na przesyłkę?
Boję się, że to niepotrzebny wydatek, chciałabym kupić jakiś w miarę w ok cenie co do jakości.
Czytałam, że te medela są awaryjne, nie miałaś ze swoją problemu?
. -
Cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było bo dopadło mnie przeziębienie i na nic nie miałam ochoty. Na szczęście już prawie przeszło.
Piszecie o korzystaniu z przywileju pierwszeństwa do kasy. Ja właśnie wczoraj wreszcie się odważyłam i widząc kilkunastoosobową kolejkę do mięsa zapytałam się czy mogę zostać obsłużonaByło mi trochę głupio ale w sumie skoro wiszą wielkie plakaty o pierwszeństwie dla ciężarnych to co sobie będę żałować. Zwłaszcza, że było to moje pierwsze wyjście na zewnątrz od tygodnia. Ostatnio jak stałam kobieta i dziecko przede mną tak charchali, że aż się odsuwałam ... Nie zdziwię się jeśli to od nich coś na mnie przeszło ;/
Ja też się wstrzymuję z laktatorem. Jeśli będzie kryzysowa sytuacja to na szybko kupię ręczny w aptece i najwyżej zamówię przez internet jakiś lepszy. Myślę, że nie można się od razu nastawiać, że koniecznie będzie potrzebny
Ja w tym miesiącu zaczęłam strasznie szybko tyć, położna mnie na pewno opierdzieli ^^ Pozostaje mi się tylko bardziej pilnować bo już nic z tym nie zrobię.
Hashimoto, Letrox -
Makowe ja mam "w ofercie"z Bright stars. Model Ingenuity ze slonikami Sahara. Tak naprawde to taki przypadek,bo nawet nie szukalam lezaka teraz a tym bardziej hustawki.. takze ten
mialam w planach kupic zwykly lezaczek i to dopiero jakos w kwietniu.
Co do laktatora ja mialam przyjemnosc tylko z recznym,zwyklym z baby ono chyba. Nie inwestowalam w to i dobrze,bo nie karmilam dlugotakze cale ok.30zl wydalam. Nawet niezle mi sciagal pokarm jak mialam nawal a Mala zamiast jesc to lezala i pachniala.. nie skora byla do jedzenia.
Lwie no tak tak. Ja tak zapamietalam z tym wozkiem na Grudniowych. Dziewczyny wtedy kupowaly nowe i niektore czekaly nawet 3msc na jakis konkretny modeltakze ten.
Patuniek czyli polecasz taki bujak z funkcja hustania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 14:22
-
Chyba kupię taki zwykły ręczny na jakieś pojedyncze wyjścia mogę odciągnąć tak. W szpitalu mogę używać szpitalnego i jak coś chyba można wypożyczyć laktator ze szpitala - muszę o to zapisać jak już oddzwonią do nas z terminem szkoły rodzenia. A jak mi nie wyjdzie to macie rację, że to naprawdę bardzo duży wydatek
Dzięki za opinie
iNso87 lubi tę wiadomość
. -
Inso, ja polecam zawsze baby bjorn
To nie huśta, ani nie buja mechanicznie, nie ma napędu ani nic
Ale przysięgam, że leżaczek jest dla mnie magiczny
Znalazłam ten wywiad z mamaginekolog, jest dłuższy, ale mam fragment o leżaczku, to co wklejam
Mam też przykłady, kiedy nie słuchałam innych, chciałam postawić na swoim. Kupiłam leżaczek bujaczek, ale nie ten, który mi polecała moja przyjaciółka, sprawdzony na kilku niemowlakach. Ten sam model polecał mi internet, jako najlepszy leżaczek wszech czasów. Nie – ja kupiłam taki, który mi się podobał i taki, który mi pasował do mieszkania. Sprawdził się, ale przyznam się teraz szczerze, że takiego szczęścia, jakie wdziałam na Rogera twarzy, kiedy huśtał się u cioci w leżaczku Baby Bjorn, nie widziałam nigdy w naszym leżaczku, dwa razy droższym.Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek dzieki za opinie.
Malz chce ten,ktory sam buja. (Jakby to On siedzial caly dzien w domu i trzymal na rekach ha ha ha ). Powiedzialam mu,ze jak sobie chce. Wychodzi teraz na to,ze ja juz sie obkupilam dla Dusi a teraz On szaleje
i chce ten lezaczek. Powiedzialam,ze niech robi co chce. W koncu sama tez kupilam bez Jego opinii (a raczej z Jego negatywna ;p ) np. Wozek. Mi sie w sumie ten z z bright stars podoba tylko nie mam parcia na niego. Moge miec najzwyklejszy
Edit.
Nie ma jak to wczorajsze nasze,podkreslam NASZE wspolne slowa..(po zakupie fotelika) NIC JUZ NIE KUPUJEMY,zostawiamy zakupy juz po nowym Roku ha ha ha ha jacy my jednomyslni;DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:34
-
Makowe Szczęście wrote:Chyba kupię taki zwykły ręczny na jakieś pojedyncze wyjścia mogę odciągnąć tak. W szpitalu mogę używać szpitalnego i jak coś chyba można wypożyczyć laktator ze szpitala - muszę o to zapisać jak już oddzwonią do nas z terminem szkoły rodzenia. A jak mi nie wyjdzie to macie rację, że to naprawdę bardzo duży wydatek
Dzięki za opinie
Potem zawsze mozesz sobie dokupic elektryczny