X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Siedzę właśnie na badaniu cukru już godzina na szczęście za mną jeszcze tylko jedna. U mnie też są już problemy że spaniem, poruszaniem się. Sznurowanie butów graniczy u mnie z cudem dlatego mam takie buty na zamek hehe. W nocy ciężko mi też się przewracac z boku na bok, a jak wstaje z łóżka to na raty.

Jakoś musimy dotrwać do marca a leoiej niestety nie będzie. Cieszę się że już niedługo święta.

Reniferra lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;-)
    Ja z córcią miałam laktator ręczny z LOVI, nie miałam większych problemów z karmieniem piersią wieć przydawał się okazjonalnie, jak chciałam odciagnąc pokarm i gdzies wyjsc, albo jak miałam nawał. Gdybym miala nim ściagać systematycznie ręcznie to dostałabym szału.
    Ja też mam problemy z hemoroidami, zaczeło się, ale udaje mi się powoli to opanować. Na czczo rano piję szklankę ciepłej wody z cytryną i do tego mieszam 2 łyżki oleju lnianego. Mieszam i wypijam duszkiem bez zastanowienia, powiem Wam, że nie ma z tym smakiem tragedii, a wyróżnienia się lżejsze ;-) Wcześniej nalewałam do kieliszka i piłam, ale to było między posiłkami i nie miała takiego efektu. Woda + olej + cytryna - to rewelacja. Przynajmniej sie nie męczę.
    Co do spania to staram sie spac na lewym boku i zaczyna mnie boleć biodro i ramię, na razie tragedii nie ma, ale pewnie będzie gorzej ;-)
    iNso tak mnie nakręciłaś tym remontem, że chyba też coś zmienimy w pokoju córci, bo jest juz zbyt dziecinny. Wcześniej długo upierałam się przy tym, aby synek w ieku 2 lat miał łóżko piętrowe z córcią ( będzie miała 9 lat) - ale coraz bardziej odchodzę od tego pomysłu. To chyba zbyt duża różnica wieku i płeć jak uważacie ?? Macie jakieś doświadczenia ?
    Zostanie nam zmiana mieszkania za jakiś czas pewnei nie bedzie wyjscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 09:32

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jejku jak ciemno, szaro i ponuro za oknem :( Starszak został dziś w domu bo kaszel męczył go w nocy i ma katar. Świetnie, tydzień w przedszkolu, potem tydzień w domu... Niech się wychoruje teraz, może na wiosnę nie będzie mi tego znosił do noworodka.
    Ja się fizycznie akurat czuję doskonale, zupełnie odwrotnie niż w pierwszej ciąży, kiedy inwalidą byłam od jakiegoś 16 tc ;) myślę, że to wpływ ćwiczeń. Aż jestem w szoku, bo poza tym, że szybciej się męczę i potrzebuję "rozsądniej" planować dzień to jest serio dobrze.

Laktator mam Medela Swing pojedynczy, kupiony na szybko po porodzie i strasznie przepłacony bo nie było czasu, by szukać i czekać na przesyłkę. Karmiłam odciąganym mlekiem 5 miesięcy (mały miał problem ze ssaniem), potem pożyczyłam koleżance, dawał radę. Teraz tylko kupiłam nowe części zamienne. Mam jakiś psychiczny opór, wydaje mi się, że wszystko w środku tej rurki i konektora było brudne/ zapleśniałe.

Miłego dnia!

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mój 8 letni syn już zaczyna potrzebować prywatności. Chcę mieć sam pokój i już nie taki dziecinny, nie chce już swojego auta w kształcie samochodu itp. Więc moim zdaniem u Ciebie to nie zda rezultatu.

Anet85 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Chyba muszę się z mężem podzielić Waszymi dolegliwościami, bo mój małżonek twierdzi, że ja czuję się jak "babcia" przez to, że byłam w słabej formie przed ciążą. Już nie pamięta, że z córką też tak było, tylko wtedy to jednak bez 4latki na stanie było łatwiej. Moja nocka też ciężka dziś, plecy mnie bolą w tym dolnym odcinku tak, że aż mam problemy ze wstaniem. Do tego dalej pachwiny i spojenie. Jeszcze troszkę...

Ayleen to mamy ten sam laktator i też zamierzam tylko wymienić te części zamienne. mam wielką nadzieję, że tym razem będzie kp na całego, mały będzie silnym ssakiem i poradzimy sobie bez laktatora.

Wczoraj zrobiłyśmy z córcią pierwszą partię pierniczków - oczywiście nie dotrwają do świąt :P Pierwsze święta, kiedy odczuwam jej rzeczywistą pomoc:) Wczoraj pisałyśmy list do Mikołaja, na black friday zamówiłam dla niej spersonalizowany film od mikołaja, będzie miała radochę :)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do ginki kazała w ekstremalnych sytuacja Apap zażyć... taki mój układ macicy i dziecka... nic damy radę dziewczyny ... u niektórych już tylko 3 miesiące... po nowym roku będziemy odliczać...

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi w sumie 3 miesiące zostały bo cc pod koniec lutego :)
    Też dziś planujemy pierniczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 10:09

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nocka kiepska bo młody chyba z 5 razy mnie wołał i musiałam wędrować między pokojami a jak już przeszłam to nie zawsze mogłam od razu usnąć. Dzień szary bury i ponury, nie mam pomysłu co by tu dzisiaj robić...może spakuje prezenty a potem to nie wiem...w garach dzisiaj stać nie zamierzam,o!:)

Laktator warto mieć od razu w szpitalu. Przynajmniej u mnie musiał być, mąż mi przywoził.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:27

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to u mnie jest ta sama roznica,z tym,ze ja mam dwie dziewczyny. Chcialam lozko pietrowe ale zrezygnowalam. Nie lubie jak posciel lezy na wierzchu a w pokoju wtedy nie ma gdzie usiasc. Kupilam sofe rozkladana dla dziewczyn. Spia razem,a posciel wiadomo potem w dzien schowana do pojemnika i lozko poslane ;) Nie wiem jak to by bylo,zeby byl chlopiec i dziewczyna..nie wiem czy na takie rozwiaznie bym sie zdecydowala.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego męża dopiero dotarło dosadnie jak bardzo jest się w ciąży obciążonym bie tylko kg ale też samą objętością krwi, kiedy po pochyleniu napełniły mi się żyły na klatce piersiowej :p. Skończyły się gadki o byciu flakiem przed ciążą.
    Też szykujemy remont. Malowanie i zabudowę na całą ścianę w dużym pokoju, żeby tam przenieść nasze rzeczy a małej żeby wszystkie były w sypialni. Już mnie to przeraża wszystko. A najbardziej czy się ze wszystkim wyrobimy.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu zasnęłam ;-) Aż mi głupio się robi, naprawdę...
    Około 8 na siedząco zamknęłam oczy, nawet okularów nie zdjęłam... 3,5 godziny snu bez bólu pleców! :-D

W kwestii laktatora. Z Młodą nie miałam żadnego problemu z kp. Na wszelki wypadek oczywiście kupiłam laktator ręczny avent. Ale chyba miałam w sobie jakąś blokadę, bo nigdy nie udało mi się ściągnąć więcej, niż 10 ml mleka. Więc tym razem w ogóle się nie nastawiam na zakup tego sprzętu. Jak będzie potrzebny, to będzie i się kupi :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie że zostały 3 miesiące, spojrzałam na kalendarz i jeśli miałabym się zgłosić do szpitala tak jak sugeruje mój obecny gin prowadzący, to miałaby być połowa lutego, czyli 2 i pół miesiąca...

Na doz.pl do 13 jest -15% na sprzęt medyczny. Zamówiłam katarek i termometr Microlife :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie-mój też na początku przebąkiwał coś o ćwiczeniach i w ogóle ;-)
    On ogólnie typ sportowca, aktualnie nie biega, bo w wakacje miał problemy z kolanem. Ale jeździ na rowierze, cwiczy na tych drabinkach w parkach, codziennie minimum godzinę ćwiczy jogę.
    Już wcześniej namawiał mnie właśnie na jogę, ale ja jej nie znoszę-jest nudna ;-)
    Mam tam 2-3 pozycję, które mi pomagają w skrajnych przypadkach, ale nic poza tym ;-)
    Moja aktywność to spacery ;-) I gotowanie :-D
    Więc mój już pogodzony, że nie ćwiczę ;-) I rozczulony widokiem mnie kroczącej kaczym krokiem ;-) Plecy mi czasami rozmasuje... Ale już głupich tekstów nie rzuca ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś nie pospałam. Może jakaś pełnia była.. Do tego moja gorsza połowa może spać tylko na prawej stronie bo inaczej chrapie :/ Na początku go delikatnie przetaczalam teraz dostaje ode mnie z buta!!

• Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :) spróbuję nadrobić weekend, więc będzie dłuuugi wpis :D

iNso87 my przy Julce mieliśmy leżaczek Tiny Love 3w1 i huśtawkę elektroniczną Lionelo i o ile Tiny Love sprawdził nam się super, to za huśtawką Julka nie przepadała :) posiedziała 5 minut i już się jej nudziło. Ale Tiny Love był super i jako "drzemkownik" kiedy np robiłam obiad czy jechaliśmy w gości, czy później jako początkowe krzesełko do karmienia :) zobaczymy jak teraz malutka zareaguje na te sprzęty.

Makowe_Szczęście lepszy na dwie piersi, ale taki bym brała tylko przy kpi. Ja miałam elektroniczny z Canpol Babies Easy Start na jedną pierś i na okazjonalne ściągania był ok.

Co do kp to ja też bym bardzo chciała karmić chociaż pół roku, ale na nic się nie nastawiam. Życzenia życzeniami, a życie życiem :) jak się uda (do czego będę mocno dążyć) to super, jeśli nie - trudno ;)

Katia89 wszystkiego dobrego z okazji imienin :)

bbeczka91 dzięki za info, też się zaopatrzę w nowy katarek :)

Ja o dziwo też jestem wyspana. Pospałam prawie do 10 :D a piszę o dziwo, bo mała znowu z brzucha zrobiła sobie prawie godzinną dyskotekę o 1 nad ranem i zasnąć nie mogłam ;)

Zamówiłam pierwsze prezenty dla Julki na Mikołajki. Jutro piszemy list do Mikołaja :D jak ja lubię ten świąteczny czas <3

Wczoraj byliśmy odwiedzić miesięczną kuzynkę Julki i powiem Wam, że jestem zachwycona jej reakcją na takiego maluszka. Głaskała, całowała :) trochę była zawiedziona że ponosić nie może :D także jestem pełna dobrych myśli, że i swoją siostrę powita z taką radością :)

iNso87, Katia89, Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki kupujecie rozmiar pieluch tetrowych? Powiem Wam że już zapomniałam jakie brałam przy Julce :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny, a jaki kupujecie rozmiar pieluch tetrowych? Powiem Wam że już zapomniałam jakie brałam przy Julce :D

Jak rozumiem, pieluchy do codziennego użycia, nie jako pieluchy na tyłek? ;-)

80x80, 70x80 w zupełności wystarczały i takie mam też teraz :-) Plus kilka flanelowych, są delikatniejsze :-)

Sana lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie patuniek :) dzięki :)
    Flanelki uwielbiam a na allegro znalazłam piękne wzory <3

patuniek86 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za opinie Dziewczyny co do hustawki/lezaka. Juz moj Malz dokonal zakupu.. ;) Nie wiem po co nam ten bajer..ale jak juz jest to niech bedzie.
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:42

patuniek86, Sana, Makowe Szczęście, Malutka_27, india, teverde, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ