MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Ja mam skierowanie na igg i igm. Ten sam lekarz wystawiał skierowanie. Taki jest W Polsce standard i tego się lepiej trzymać
Ja na toxo, glukozę, morfologię idę we środę, na 8 usg, a potem posiedzę w labie
Patuniek, szukam oszczęności:DListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Butterfly, A jak żelazo? Wiesz, jaki masz poziom hemoglobiny? Przy niskim nasyceniu tlenem ból głowy to niestety standard.
Czytałam też, że leżenie na plecach może dawać nacisk macicy na duże naczynia krwionośne i stąd też bardzo często ból głowy. Dlatego poleca się spanie i leżenie na boku (niby na lewym, ale bez przesady. W końcu dziecko też musi czuć jakiś ruch, a i my nie możemy się aż tak męczyć)Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
LwieSerce wrote:Patuniek, szukam oszczęności:D
A to już rozumiemMiałam to samo w pierwszej ciąży
A może pójdź np do internisty ze zleceniem od prywatnego gina? I poproś o skierowanie? Ja tak kiedyś robiłamTylko trafiłam na spoko lekarkę, która problemów mi nie robiła
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Butterfly, A jak żelazo? Wiesz, jaki masz poziom hemoglobiny? Przy niskim nasyceniu tlenem ból głowy to niestety standard.
Czytałam też, że leżenie na plecach może dawać nacisk macicy na duże naczynia krwionośne i stąd też bardzo często ból głowy. Dlatego poleca się spanie i leżenie na boku (niby na lewym, ale bez przesady. W końcu dziecko też musi czuć jakiś ruch, a i my nie możemy się aż tak męczyć)
No właśnie jestem na żelazie od około 3 tyg już bo mam anemię. I czułam już mega poprawę i z bólem głowy i w szczególności z kołataniami serca. Teraz puls powyżej 100 jest rzadkością u mnie. A przed suplementacją standard, że dobijalo do 120! Czułam aż jak klatka mi się unosi.
Co do spania to wiadomo że się kręcę ale śpię głównie na lewym boku z moja ukochana poduszka:-D
A ten ból doskwiera mi od ok 4 dni. No i oczywiście zgaga daje się we znaki:-/
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Cześć dziewczyny ❤️
Dacie wiarę, że ja nadal wymiotuję?! No kurde, ile można haha
Poszłam spać o 3 bo czytałam książkę i wstałam o 9, ledwo żyje
Mnie pewnie też czeka w tym tyg drugie badanie toxoplazmozy i ta nieszczęsna glukoza bleeee
Ja staram się spać na lewym boku ale kurde już mnie plecy bolą od tego i kręcę się często...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 10:13
-
Ok, poczytałam jeszcze więcej o bólu głowy
Nawodnienie. Tu się podpisuję rękami i nogamiNie kawa i nie herbata, nawet nie soki
Woda. Odwodnienie powoduje ból głowy. A powyższe napoje ułatwiają niestety proces odwodnienia
Podobno niski poziom magnezu powoduje napięciowy ból głowy, który potrafi trwać tygodniami. Lekarze i tak zalecają brać magnez w ciąży, więc nie wiem, czy Ty już coś bierzesz (A coś mi się kojarzy, że już kiedyś pytałaś właśnie o magnez i wysłałaś męża na zakupy).
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:A to już rozumiem
Miałam to samo w pierwszej ciąży
A może pójdź np do internisty ze zleceniem od prywatnego gina? I poproś o skierowanie? Ja tak kiedyś robiłamTylko trafiłam na spoko lekarkę, która problemów mi nie robiła
Kiepskiego mam interniste - taki maruda, nie mam pewności czy mi da skierowanie, bo zaraz będzie gadać, że to ginekolog powinien itp itd, więc sobie oszczędzę wizyty w przychodni i już zapłacę za dwie klasy.
Jutro rano zrobię cały pakiet, bo rzeczywiście już ostatni dzwonek dla mnie na glukozę. Pojadę do labolatorium, gdzie w ciąży ma się pierwszeństwo, ciekawe jak zareagują pacjenci:-)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Cześć dziewczyny
Lenonki, Kleopatra, ja kupiłam anex sport 2w1, fotelik osobno. Chociaż bardzo chciałam aero tutis jednak w sklepach ciężko było go dostać a nie chciałam ślepo zamawiac z neta bo to jednak nie wiadomo jaki wysoki, jaki rozmiar itp. Lepiej przymierzyć się do wózka i przejechać
Na dworze straaasznie ślisko, na szczęście małymi kroczkami udało się wszystko załatwić, ale na prawdę jest niebezpiecznie.Lenonki lubi tę wiadomość
-
Współczuję Butterfly bólu głowy. U mnie zwykle to efekt niskiego ciśnienia. Może rzeczywiście większe nawodnienie + świeże powietrze pomogą?
Marza, idziesz na rekord z wymiotami.
Ja ostatnio całkiem nieźle, rozruszały mi się chyba te pachwiny i spojenie i nie jest źle. Tylko w nocy jak się przewracam, albo schodzę z łóżka, muszę pamiętać żeby nogi mieć złączone, bo inaczej coś mi przeskakuje w spojeniu i jest nieprzyjemnie;/Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Ayleen - pisałaś o filmie od mikołaja. zamówiłam dla mojej na black friday za 14 złotych chyba film. Wczoraj oglądała:D Zawstydzona na maksa była, że Mikołaj ma jej zdjęcia i mówi do niej po imieniu:D No ale grzeczna od wczoraj jak Aniołek. Później elfów po domu szukała ze szkłem powiększającym:) Fajna pamiątka będzie no i jest motywator, żeby się pilnowała z nerwami, bo to u niej największy problem jeśli chodzi o zachowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 10:22
patuniek86, Butterfly 83, Lenonki lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Katia89 wrote:Cześć dziewczyny
Lenonki, Kleopatra, ja kupiłam anex sport 2w1, fotelik osobno. Chociaż bardzo chciałam aero tutis jednak w sklepach ciężko było go dostać a nie chciałam ślepo zamawiac z neta bo to jednak nie wiadomo jaki wysoki, jaki rozmiar itp. Lepiej przymierzyć się do wózka i przejechać
Na dworze straaasznie ślisko, na szczęście małymi kroczkami udało się wszystko załatwić, ale na prawdę jest niebezpiecznie.
U nas w sobotę była gołoledź, dziś ma być chyba z 10 stopni. I tak cały tydzień, ja od razu mam wizję, że się wszystkie wirusy i bakterie namnożą przy takiej temperaturze;/Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
patkaaxx90 wrote:Lwieserce mam to samo z tym przeskakiwaniem.... bywa nieprzyjemne.... jak to powiedziała moja gin taki urok...
Dobrze wiedzieć, że to "norma"Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Ostatnio pisalyscie też o koszulach ciążowych i do karmienia. Ja zamówiłam na szykownamama i jestem bardzo zadowolona. Koszule są jakościowo bardzo dobre i niedrogie około 60 zł za jedną w zależności od modelu. Zamówiłam te dwie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee8e12dce45.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff9289a42d15.jpg
Na żywo są identyczne, bardzo fajnie się układają no i do karmienia superteverde, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Chętnie się przyłączam do pytania o wózki
raczej skłaniam się ku 2w1 z oddzielnym fotelikiem ale też nie mam jeszcze konkretów.
A co do koszul to te które zamawiacie są ciążowe i do karmienia, i jak dobrze rozumiem to może być koszula po porodzie w szpitalu? Sorki za głupie pytanie ale nie ogarniam jeszcze swojej 'wyprawki'29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek, jeśli koszula ciążowa ma rozcięcia lub jest rozpinana, może być do karmienia-czyli również do szpitala po porodzie
Na oddziale będziesz potrzebować minimum 2 koszul, nie piżam. Dlaczego 2? Z reguły zostaje się 2 doby po porodzie i jeśli wszystko jest ok, wychodzi się do domu. Po samym porodzie następuje niesamowite przetasowanie poziomu hormonów
Okropne pocenie się jest tego skutkiem. Dodatkowo w ramach cudownego połogu zawsze może dojść do małego "wypadku", czego oczywiście nie życzę. I po prostu można sobie pobrudzić ubranie.
A muszą to być koszule, żeby móc po porodzie się wietrzyć
I lepiej mieć koszule ciążowe do karmienia, a nie wyłącznie koszule do karmieniaBrzucha tak szybko się nie zrzuca, wygląda jak balon ze spuszczonym powietrzem
Nieprzyjemny widok, więc lepiej to zasłonić luźniejszą koszulą
Parsleyek, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek wizytę mam na 14:30
Twój mąż bezbłędny
LwieSerce ja dzisiaj odbieram drugi wynik z toxo więc Ci później napiszę co miałam robione bo niestety nie pamiętam ale wydaje mi się, że na skierowaniu miałam tylko jedną klasę przeciwciał ale może się mylę.
Patuniek a gdzie dorwałaś nowy cabriofix za 299zł? Na bobowózki ten taki czerwono-beżowy bo kojarzę, że gdzieś taki widziałam?
Parsleyek ja zamówiłam te 2 koszule właśnie pod kątem szpitala. Jedna cała granatowa bez żadnych nadruków do porodu i druga też granatowa ale już z jakimś motywem roślinnym po porodzie. Cenowo wychodzą chyba najtaniej bo jedna 30 zł a druga 40 zł. Nie będzie żalu ewentualnie wyrzucićParsleyek lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Patuniek, enka serdecznie dziękuję za wyjaśnienie!
Z tego co przeglądałam właśnie to dolce sonno ma spoko ceny więc jeśli któraś już będzie je miała w ręku chętnie poznam opinie29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Enka, bobowózki mają też outlet. I tam w pewnym momencie pojawił się fotelik. Znalazłam to w cenie 349 zł, ale wtedy jeszcze się zastanawiałam (niebieski w białe gwiazdki-dosyć chłopięcy wzór). Następnego dnia kosztował 299 zł, więc już przestałam się głupio zastanawiaćPola Róża