MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Wczoraj miałam fatalny dzień. Niestety 4 godziny z moją mamą wiąże się ze zmęczeniem psychicznym, jak i fizycznym...
Dodajmy do tego fakt, że poprzedniej nocy bardzo źle spałam, ze względu na tamtą globulkę i mamy wykończoną ciężarną...
W efekcie położyłam się spać przed 20. Z bólem głowy. Mąż z Młodą obejrzeli sobie film.
W sumie o 6 mogłabym już wstać, ale skoro wszyscy śpią, to co będę wstawać
I czuję się zdecydowanie lepiejPrzede wszystkim psychicznie
Plus pimafucin nie ma efektów ubocznych
Rano leżymy z mężem przytuleni, Pola się aktywowałaPołożyłam mu rękę i tak zaczął obrywać, że się wzruszył
A wczoraj wieczorem zawołałam Młodą i też położyłam jej rękę-Pola ją też wreszcie przywitała po swojemuMłoda tylko westchnęła "ojej" i dostała drugi raz
Na 12 jadę z Młodą do siostry, więc też odpocznę
Butterfly, ja myślę o jednorazowej koszuli do porodu. Ale czytałam też bardzo dużo dobrego o Granatove. I wygląda rewelacyjnie, ale przekracza mój budżet.
Ankakaranka-super wieści i kawał życia W sobie nosiszGratulacje
Jak pisałaś o wzruszeniu męża i córki aż i mi łzy poleciały. Piękne to.
Moja Sophie to jest uparciuch i jak jesteśmy same to fika, a jak tata położy rękę to przestaje się ruszać.
Zajrzałam na te koszule Patuniek86. No fajne są, ale cena kosmos! Na pewno się nie zdecyduje.patuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Inso dziękuję za wpisanie
tak już IIIciego trymestru. Lekarz chce posprawdzać wszystko, a szczególnie jak się trzyma to moje łożysko.
Ankakaranka87 Niesamowite jak szybko Dzieci przybierają, dla mnie to nadal brzmi jak cud
Butterfly 83 co do koszuli porodowej Mamy Ginekolog, to ja ją kupiłam. Ogólnie fajna, bawełna jest naprawdę dobrej jakości, uszyta jest z głową. Tylko ja widzę dwa minusy 1.szybko się gniecie 2. ma takie magnesikowe guziki i rozpinają mi się na biuście. Jak będę w szpitalu to będę chodziła w staniku, więc może nie będzie mnie to tak irytować.
Współczuję Wam bezsennych nocyjeszcze mnie nie dopadły i śpię jak suseł. Mała kopie jak wstaje. I zależy jaki ma nastrój czasem chce się pobawić z Tatą a czasami jak się rozbryka i mówię, chodź zobacz jak Nasza Córeczka się bawi, przykłada rękę i dokładnie jak u Butterfly cisza
może się uspokaja przy Tacie?
My dziś najpierw jedziemy do Teściów na obiad, chociaż ja nie mogę się doczekać, bo odbierzemy łóżeczkoA później jedziemy na wieczór tylko dla nas
Nasz mikołajkowy prezent czyli Dirty Dancing musical
iNso87, patuniek86, Butterfly 83, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
. -
No właśnie są piękne te koszule, widać też, że funkcjonalne. Ale co z tego, skoro taką kwotę to wolę wydać na dziecko? Naprawdę nie szkoda by mi było kupić coś Poli lub Młodej, dla mnie samej już za dużo
Kurczę, nawet mężowi mogę kupić coś droższego i mnie to w ogóle nie boli
A powiem Ci, że Pola też na początku wręcz zamierała, kiedy mąż kładł rękęAle wydaje mi się, że skoro wcześnie ja poczułam ruchy (W sumie bulgotki już w 16 tc), to i szybciej te ruchy zaczęły być odczuwalne na zewnątrz
A w ostatnich dniach dodatkowo mąż bardzo często głaszcze mnie po brzuchu. Ale nie takie mizianie, tylko delikatny masażJa wtedy wręcz odpływam, bo ostatnio w brzuch tylko obrywam
A zauważyłam, że ten masaż i Poli się podoba
Uspokaja się, czasami tylko przekręci
Ale bardzo delikatnie I dla mnie bezboleśnie
Polecam Wam ogromnie taki masaż
Mąż aż się zaczął śmiać wczoraj, że ma coraz większą powierzchnię do "obrobienia" i coraz więcej z tym pracyButterfly 83, Lenonki lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
PS mój Mąż właśnie przyniósł mi kawę do łóżka w świątecznym kubku
takie małe drobiazgi taaaaaaaak mnie wzruszają.... Jeju jak ja Kocham tego Faceta
patuniek86, iNso87, Kleopatra, Butterfly 83, Sana, kehlana_miyu, Lenonki, teverde lubią tę wiadomość
. -
To Makowe zaczynasz Usg III trymestru tak juz oficjalnie
ja piernicze a niedawno byly zaczynane polowkowe haha
Patuniek a Ty chyba wlasnie konczysz nam polowkoweczy ktos jeszcze bedzie mial? Bo juz nie wiem
Sana zdrowka dla Corci. Ja to sie juz tylko modle,zeby do marca spokoj z chorobami byl u Lenki. Jeden katar i bol gardla wystarczy na rok..
A my dzis na obiad z powrotem do Siostruni Malza. Wczoraj tyle zarcia zostalo,ze nie wiadomo co z tym robic. Dlatego dzis nic nie musze gotowac ;d
Edit.
Matko jak szybko te dzieci rosna. Musialam suwak zmienic dla Leny w podpisie, i przy 4 roku nawet dziewczynka jest juz "starsza"niz ta poprzednia haha komediaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 09:55
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Miałam dwa połówkowe i pewnie teraz zrobi mi dwa III trymestru. Nie wiem jak to jest czy teraz przez to łożysko będę miała usg co 4 tygodnie?
Nie mogę w to uwierzyć, że zaraz III trymestr. Jak sobie myślę, że jeszcze maks 4 wizyty u Lekarza i poród to jakoś mnie przeraża, że tak szybko. A z drugiej strony chciałabym żeby już była końcówka lutego i Mała była z nami. -
iNso87 wrote:To Makowe zaczynasz Usg III trymestru tak juz oficjalnie
ja piernicze a niedawno byly zaczynane polowkowe haha
Patuniek a Ty chyba wlasnie konczysz nam polowkoweczy ktos jeszcze bedzie mial? Bo juz nie wiem
Jak dla mnie to dopiero co były prenatalne!!szok, szok, szok - czasem nie mogę uwierzyć że to się dzieje naprawdę
Miłego dnia dziewczyny
Makowe Szczęście, Butterfly 83, Pikcia, Lenonki lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Ayleen poprawilam Ciebie z tym 7msc i III trymestrem. Na belly tez mi dzis pokazalo,ze to 7msc sie zaczal.. nie wiem czemu skrocili o pare dni
bo III trymestr zaczyna mi sie 6.12. Tak tez licze i 7msc. Durne te przeliczniki
Edit.
A co do Swiat to ja na swoje (6.01) bede zaczynala 8msc! JEJU!juz z gorki leci jupiiiii :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 10:28
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
iNso dziękuję za wpisanie :*
Butterfly dobrze, że jesteś! Wszystko na pewno będzie dobrze ❤️
Tak szybko ten czas leci, masakra.... Zaraz będziemy spakowane czekać na TEN dzieńiNso87, Butterfly 83, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Patuniek usg polowkowe się robi przecież w połowie. U Ciebie to chyba poprostu usg, tzn dlaczego polowkowe?
U nas wczoraj goście ale dziś pospalismy do 8.30
Na normalnej wizycie lekarz tylko sprawdza Na usg, czy wszystko ok u dziecka i wsio. Na połówkowym masz pełne wymiarowanie, sprawdzanie itp.
W medicover nie masz skierowań na usg szyjki, tylko na 3 rodzaje usg w ciąży. 11-14tc, 18-22 (czyli połówkowe) i 28-32 tc.
Mam już 3 skierowanie na te drugie usg, tylko tym razem mam nadzieję, że lekarz skupi się tylko na szyjce. Jeśli nie, to znowu będzie przez 15 minut mierzył i badał Polę. I chociaż fajnie zobaczyć swoje dziecko, to robić to tydzień w tydzień tak długo-zaczynam mieć pewne obiekcje
Ale fakt jest taki, że skierowanie mam na połówkowe nr 3Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:Inso dziękuję za wpisanie
tak już IIIciego trymestru. Lekarz chce posprawdzać wszystko, a szczególnie jak się trzyma to moje łożysko.
Ankakaranka87 Niesamowite jak szybko Dzieci przybierają, dla mnie to nadal brzmi jak cud
Butterfly 83 co do koszuli porodowej Mamy Ginekolog, to ja ją kupiłam. Ogólnie fajna, bawełna jest naprawdę dobrej jakości, uszyta jest z głową. Tylko ja widzę dwa minusy 1.szybko się gniecie 2. ma takie magnesikowe guziki i rozpinają mi się na biuście. Jak będę w szpitalu to będę chodziła w staniku, więc może nie będzie mnie to tak irytować.
Współczuję Wam bezsennych nocyjeszcze mnie nie dopadły i śpię jak suseł. Mała kopie jak wstaje. I zależy jaki ma nastrój czasem chce się pobawić z Tatą a czasami jak się rozbryka i mówię, chodź zobacz jak Nasza Córeczka się bawi, przykłada rękę i dokładnie jak u Butterfly cisza
może się uspokaja przy Tacie?
My dziś najpierw jedziemy do Teściów na obiad, chociaż ja nie mogę się doczekać, bo odbierzemy łóżeczkoA później jedziemy na wieczór tylko dla nas
Nasz mikołajkowy prezent czyli Dirty Dancing musical
Makowe A jaki rozmiar wzięłaś tej koszuli? No i jak to się ma do Twojego wzrostu i wagi? Bo ja tro mała i gruba i nie chce wyglądać jak clown.
Może być ze Cornelia i Sophie uspokajają się przy tatusiach, szczególnie,że mój mąż tak raczej masuje brzuch jak mówiła Patuniek86, ale ja się śmieje i mówię do niego widocznie wkurzasz ją tak jak i mnie. Więc on mówi trudno, zaakceptowalem to i się nie interesuj co my tu razem robimy i gadamy, not your business. Slodkie to...
Marza89 :-*
Patuniek86,ja tak samo, komuś kupić to mi nie szkoda choćby i 300zl Ale samej sobie już nie kupię, bo mi szkoda, bo zaraz mam przemyślenia:A to przecież tylko koszula nocna, a co jak ja zniszczę, Eee bez sensu.i kupię coś tańszego.Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
A tak wgl to powiem Wam,że jestem w szoku,jak urosły mi włosy i jak mam ich teraz duuuzo. Miałam na początku tragiczne ,suche ,że robiły mi się wręcz dredy,wyłaziły a teraz po prostu burza!
Chociaż coś na plus w tej ciąży. Jedziemy z mężem niedługo sprawdzić pracowników to aż się ustroje w nowa koszulęhaha
I jestem mega zadowolona bo właśnie mąż kupił ostatecznie kawałek "dachu" gdzie wybuduje nam mieszkanie z tarasem i widokiem na morze, całe 200m2 dla nas. Także lada dzień rusza budowa. A już się denerwowałam, że nic się nie rusza u nas z tym nowym mieszkaniem. Będę mogła w końcu zrobić plany, wybrać meble i ceramikę A resztę niech robi mąż. Jak wrócę już z Zosia z Polski to dopieszcze wszystko po swojemu.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 11:45
Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Kleopatra wrote:W Polsce będziecie się budować Butterfly?
P.S. założyłam koszulę. Koszula ładna ale ja gruba,że aż boli
Norbi- 16.08.2003
Dziewczyny, dzięki za info o lezaczku BabyBjorna, też zamówiłam
A dziś zamówiłam jeszcze Next2me Dream, bo znalazłam fajną cenę (705zl)kehlana_miyu, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość