MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planuje dzisiaj zamówić dla synka kocyk rożek, wczoraj wybierałyśmy z córcia , poza tym wybiore kilka rzeczy dla siebie ktore beda mi przydatne. Jakos najwaznieszych rzeczy typu wozek i fotelik jeszcze nie mamy. Powiem Wam, że jak juz sie miało jakies porównanie z pierwszym dzieckiem to teraz czlowiek jest bardziej wybredny, nie moge sie zdecydowac.
Marza Współczuje tych wymiotów, bardzo dlugo Cie meczą
Mnie zaczeły meczyc bezsenne noce, dlugo nie mogę sunąć, nie moge znalezc sobie miejsca ma łóżku, staram sie spac na lewym boku, ale spie tez na wznak , bo tak sie czesto budze w nocy w takiej pozycji. Leze mysle, jak to bedzie z porodem, czy uda mi sie naturalnie czy jednak cc, poza tym w ktorym szpitalu....ehhh jakas masakra.
Mada Jak u Was sytuacja ? Jak sie czujesz? Jesteście jeszcze w szpitalu ?
Marza89 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Lenonki wrote:Jak dojdą to daj znać jak z rozmiarówka
Z podanych wymiarow wydają się trochę większe, niż normalnie.
iNso, Ty masz rozmiar tej koszuli taki jak pozostałych ubrań?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:36
Lenonki lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Enka, bobowózki mają też outlet. I tam w pewnym momencie pojawił się fotelik. Znalazłam to w cenie 349 zł, ale wtedy jeszcze się zastanawiałam (niebieski w białe gwiazdki-dosyć chłopięcy wzór). Następnego dnia kosztował 299 zł, więc już przestałam się głupio zastanawiać
No właśnie ten outlet też przeglądamNiebieski w białe gwiazdki też chyba pasuje do Waszego wózka bo kojarzę, że jest w odcieniach niebieskiego
Mi marzy się szary, widziałam na żywo i jest bardzo ładny ale nie będę wybredna
Hashimoto, Letrox -
Patuniek niestety pudlo..Malz mnie zbudzil po 1 w nocy...na imprezie w sobote sprzedano mu grype zoladkowa;/ no masakra....zawiozl Laure na 8 do szkolya ja ewakuowalam sie do rodzicow z Lena.
Jezdzilam z Tata jeszcze do kardiologa,bo malej wypadla dzis wizyta. Robilam Jej echo. Na szczescie wszystko jest ok. Nic tu sie nie dzieje. Ja zjadlam i czuje,ze sama zle sie czuje.. albo sobie wkrecam juz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:39
-
Z racji bezpieczeństwa, mimo wszystko , radzę przymierzyć fotelik do samochodu, nie tylko patrzeć czy pasuje pod adaptery do wózka. Ja bardzo chciałam Cybexa, bo można go rozłożyć w miarę na plasko, żeby śmignąć na zakupy. Niestety u nas w samochodzie miał bardzo wysoki kąt nachylenia, przez co maluszki siedziałyby prawie pionowo.
-
Inso, o matulu, masakra z tą nocą
Nie daj się wirusom
Zostaje maseczka na twarz-Ale dla osób nie wymiotujących
Więc dla Ciebie. To dla mnie jedyny sposób czasami przed zakażeniem
Enka, pasować, pasujeTylko najpierw kupiłam fotelik. A na zdjęciach wózek wyglądał na fioletowy
Więc przypadkiem dopasowałam kolory
Ogólnie Pola będzie mieć bardzo dużo niebieskich rzeczy wokół siebie
Bbeczka, fakt-fotelik w samochodzie może się inaczej zachowywać. Ja jednak nic nie przymierzałam, tylko poszukalam informacji z Internecieenka90 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A teraz kopnijcie mnie, błagam
Łóżeczko drewniane i lakierowane. Ogólnie chyba ząb czasu to nadgryzł, bo drewno raczej ciut ściemniało, więc zrobiło się pomarańczowe... Już znalazłam farbę kredową, która schnie w 30 minut, jest bezpieczna dla dzieci i kobiet w ciąży... Można nią malować w domu... I nie trzeba szlifować starych powłok, żeby nią pomalować łóżeczko...
Błagam Was, powiedzcie mi, że to zły pomysł...iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Butterfly 83 wrote:Z Twoim wzrostem i Twoja waga jesteś nadal miss!!! Ja też mam 160cm, ale co do wagi mojej to przestaw cyfry! To dopiero dżaga!Co?! A poza tym życzę samych mega pozytywnych wieści w środę!! :-*
Mnie od kilku dni nieustannie boli głowa, nie wiem, gdzie szukać przyczyny. Dziś muszę ogarnąć mieszkanie po weekendzie ,a co mi się chce... -
iNso87 wrote:Buterrfly to Ty tak jak ja;D tez pasuje idealnie do mnie po przestawieniu cyfr w wadze :pp
No to obie jesteśmy mega laski, prawie że po sąsiedzku
Co do wody to ja pije bardzo dużo, ponad 2l dziennie. Soków ani żadnych napoi czy gazowanych nie pije bo m i zwyczajnie nie smakują teraz. A kawy dziennie pije 2-tak po ok 170ml,jedna normalna rozpuszczalna A jedna rozpuszczalna decaf.
Może znowu właśnie muszę łyknąć magnez jak mówisz Patuniek86.
A z tą zgaga i zabobonami,to juz mówię do mamy A niech Zośka się tylko łysa urodzi to jej domaluje choćby!iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ja mam Greentoma gondole poki co. Ale ja z tych co to tak dlugo i czesto na spacery nie chodza
poza tym tylko pod blokiem,miejski, prosty chodnik ;p hehhee zalezalo mi na malym gabarycie,zeby i w domu na poczatku stal. Potem sprzedam gondole tapicerke i kupie spacerowke uzywana na swoj stelaz. Kiddy akurat pasuje do greentoma ale musze kupic adaptery bo nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:01
Lenonki lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:A teraz kopnijcie mnie, błagam
Łóżeczko drewniane i lakierowane. Ogólnie chyba ząb czasu to nadgryzł, bo drewno raczej ciut ściemniało, więc zrobiło się pomarańczowe... Już znalazłam farbę kredową, która schnie w 30 minut, jest bezpieczna dla dzieci i kobiet w ciąży... Można nią malować w domu... I nie trzeba szlifować starych powłok, żeby nią pomalować łóżeczko...
Błagam Was, powiedzcie mi, że to zły pomysł...
Ja miałam łóżeczko po córci, chyba sosnowe, było tylko polakierowane, a teraz odnowiliśmy je malując na biały kolor i wyszło super. Użyliśmy farby która nie jest szkodliwa, a malowanie było w garażu mimo wszytko..Po świętach zabierzemy od rodzicówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:03
patuniek86 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
patuniek86 wrote:Inso, o matulu, masakra z tą nocą
Nie daj się wirusom
Zostaje maseczka na twarz-Ale dla osób nie wymiotujących
Więc dla Ciebie. To dla mnie jedyny sposób czasami przed zakażeniem
Enka, pasować, pasujeTylko najpierw kupiłam fotelik. A na zdjęciach wózek wyglądał na fioletowy
Więc przypadkiem dopasowałam kolory
Ogólnie Pola będzie mieć bardzo dużo niebieskich rzeczy wokół siebie
Bbeczka, fakt-fotelik w samochodzie może się inaczej zachowywać. Ja jednak nic nie przymierzałam, tylko poszukalam informacji z Internecie -
patuniek86 wrote:A teraz kopnijcie mnie, błagam
Błagam Was, powiedzcie mi, że to zły pomysł...hehehe ostatnio patrzylam te farby,jak mialam robic domek dla barbi sama dla Lenki. W Leroyu bylam i tam masz tych farb zatrzesienie i kolorow full opcja
;p
Ja wczoraj przygladalam sie lozeczkom Stokke owalnym. Fajna sprawa,podoba mi sie,rosnie z dzieckiem ale cena mnie zabila;D i zostaje naraziw jednak przy kolysce np. Z Milly malli czy coneco. Oczywiscie caly czas czatuje na uzywke w dobrym stanie taka do 150zlpotem po pol roku odsprzedam jak bedzie w dobrym stanie i kupie wtedy lozeczko/tapczanik drewniane tak jak planowalam.
-
Anet85 wrote:Ja miałam łóżeczko po córci, chyba sosnowe, było tylko polakierowane, a teraz odnowiliśmy je malując na biały kolor i wyszło super. Użyliśmy farby która nie jest szkodliwa, a malowanie było w garażu mimo wszytko..Po świętach zabierzemy od rodziców
Kopa dostałam, ale w drugą stronęPensja wpłynie na konto, robię zakupy
DziękujęiNso87, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Butterfly 83 wrote:No to obie jesteśmy mega laski, prawie że po sąsiedzku
Co do wody to ja pije bardzo dużo, ponad 2l dziennie. Soków ani żadnych napoi czy gazowanych nie pije bo m i zwyczajnie nie smakują teraz. A kawy dziennie pije 2-tak po ok 170ml,jedna normalna rozpuszczalna A jedna rozpuszczalna decaf.
Może znowu właśnie muszę łyknąć magnez jak mówisz Patuniek86.
A z tą zgaga i zabobonami,to juz mówię do mamy A niech Zośka się tylko łysa urodzi to jej domaluje choćby!mi te kg to poszly wszedzie;d ale najwiecej w brzuch,boczki i uda.Ah no i w tylek! Troche w cycki;) takze nie ma jak kto kulko-kaczka na krotkich nozkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:09
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Patuniek ja sie obawiam o siebie ale chyba bardziej o dziewczyny.. nie pomyslalam o maseczce. Dzwonilam do Malza to dalej zdycha;/
O sobie też też masz myśleć, biegunka i wymioty w ciąży nie są wskazane.
Ja maseczki używałam zawsze, kiedy byłam chora i nie chciałam zarazić Młodej. A kiedy była mała, miałam np. zapalenie oskrzeli. Trzeba ją było normalnie karmić, przewijać, przytulać.
Kiedy była w przedszkolu miałam kilka razy anginę. Wtedy prócz maseczki na twarz, mydło antybakteryjne i rękawiczki jednorazowe. Do przedszkola też ją zawoziłam, więc byłam zagrożeniem i dla niej, i dla innych dzieciaków.
A nigdy się Młoda ode mnie niczym nie zaraziła, więc maseczka, mydło i rękawiczki działały
W przypadku wymiotów z maseczką osobie chorej może być ciężejWięc wtedy polecam ją zdrowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:13
iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Miałam dzisiaj dziwny sen...
Gdzieś był pożar i kiedy zbiegaliśmy z innymi ze schodów (już na zewnątrz), ktoś mnie popchnął. Oczywiście przerażeni jedziemy do szpitala. Tam mi robią usg, a ja się pytam męża, czy widzi, jak ONA się rusza (bo z Polą wszystko było dobrze)Mąż się na mnie spojrzał i spytał "ona?". Ja się poryczałam, bo miał nie wiedzieć do świąt, on się popłakał ze wzruszenia
Nieco pokręcony i jednocześnie realny senenka90 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
My przymierzyliśmy fotelik przy okazji jak odbieraliśmy wózek, jest ok
iNso trzymajcie się dzielnie
Patuniek a sprawdziłaś to łóżeczko pod kątem ewentualnych korników? Żeby Twoja robota nie poszła na marne
Ja ostatnio też mam częste i całkiem wyraźne sny. Czytałam, że to normalne w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:39
iNso87 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Ja tez wlasnie chce kupic camarello bo kolorystyka mi sie ich podoba. A nie musze miec lekkiego wozka bo mieszkam w domku i bardziej wazna jest dla mnie amortyzacja bo mam las obok a do sklepu prowadzi dziurawy vhodnik. A
A i po synku mam graco evo 3w1 wiec z tego kompletu bede uzywac fotelik i stelaz bo do fotelika mam baze a jak pojade do centrum handlowego to przyda mi sie lekki stelaz i wepne odrazu fotelik. Niestety gondola z tego kompletu na moje drogi jest beznadziejna do lasu nie wjade a strasznie trzesie takim malym dzidziusiem po chodniku wiec musze miec cos innego.Lenonki lubi tę wiadomość