X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada oby wszystko jak najszybciej wróciło do normy, Maluszek był zdrowy i szybko wrócili do domu

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;-) trochę mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia;-)
    Makowe szczęście piękna dostawka ! A lampka cudo !;-) bardzo mi się podoba ;-)

Mada cały czas jestem myślami przy Tobie! Skąd ten obrzęk...nie daje mi to spokoju! Oby ten antybiotyk coś pomógł.

Miłego wieczoru dziewczyny ;-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Mada_85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    A gdzie dziecko ma ten obrzęk? Trzymam kciuki kochana za Was.
    Na brzuszku, trochę w klatce piersiowej i trochę na karku. Ale ten na karku trochę się zmniejszył. Pewnie za 2-3 dni usg powtorza.

Robert - 20.04.2012
    Filip - 27.08.2013
    Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
    Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
    Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, a nie myślałaś o jakichś badaniach bardziej inwazyjnych, typu amniopunkcja? Ja miałam robiona w poprzedniej ciąży, jeśli jest wykonana przez specjalistę nic nie grozi maleństwu ani Tobie.
    Bo wiesz, jeśli to nie genetyka, to znajdą przyczynę i wiele schorzeń można leczyć jeszcze w łonie matki, albo być przygotowanym na specjalną opiekę dla maleństwa zaraz po urodzeniu.
    U mnie niestety zawaliła genetyka, ale gdyby nie to, to profesor z Matki Polki w Łodzi, który jest notabene ordynatorem na oddziale Terapii Płodu, wspomniał mi o zakładaniu specjalnych drenaży u dziecka aby obrzęk schodził i nie blokował dziecku ani ruchów ani rozwoju organów, bo tak się dzieje kiedy zbierają się płyny, no i przy większych ilościach dla dzieci jest to wręcz bolesne.
    Aczkolwiek ciągle mam nadzieję, że to ustąpi. Trzymam za Was mocno kciuki. Odzywaj się proszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:03

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada dokładnie o to samo miałam Cię zapytać, co Butterfly 83? Dawaj znać, co u Ciebie proszę.

.
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada moco trzymam kciuki! Wszystko na pewno się ułoży ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe , pomęczę Cię jeszcze z tą koszula porodową od mama ginekolog. Powiedz mi proszę jak jest ona wielkosciowo dla Ciebie? Bo jest masa opinii że rozmiary są zawyżone, czyli często kobiety zamawiają za duże rozmiary. No i że kiepsko jest opisana ta rozmiarowka u nich na stronie.
    Ty pisałaś mi że masz rozm S, no i czytam na stronie że Max obwód w biuście to 90cm. Jak to wygląda u Ciebie?

No i pytam bo mają być dostępne od środy, a jak już zdecyduje się zamówić to lepiej dla mnie żebym kupiła prawidłowy rozmiar, bo nim polecę do PL i przymierze to już będzie za późno na wymianę lub zwrot towaru.
    Przepraszam Cię że zwracam głowę ale tylko do Ciebie mogę się zwrócić z tym pytaniem.
    I z góry ci mocno dziękuję za odp. :-*

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada myślę o Tobie i o maluszka, oby wszystko zaraz się wyjaśnilo i się rozwiązalo i żebyś mogła już wrócić do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie koszul z allegro od dolce coś tam to ja mam jeszcze z pierwszej ciąży. Mam tą czerwona w kratkę, kupiłam na początku ciąży i cała ciążę ja meczylam, w gościach jak byłam to myśleli że mam sukienke, hehe :p w szpitalu też ją miałam, ale po porodzie, później nosiłam od czasu do czasu a w tej ciąży znowu mecze od początku. W każdym razie często nosilam i noszę a w związku z tym często piore i po dwóch latach troszkę wyblakla, ale troszkę. Ogólnie polecam, teraz chce sobie kupić inny kolor :)
    Miałam jeszcze, pewnie znane z widzenia, koszule z wielkim sercem z przodu. Miałam niebieska z żółtym sercem. Wyprałam ja bez szmatki na przebarwienia i serce nabrało brzydkiego koloru :(
    Ogólnie polecam kolorowe koszule, które poprawia Wam nastrój w połogu, chodziłam wtedy po domu w koszulach non stop i się wietrzylam, jak ubralam szara to się popłakałam bo tak źle wyglądalam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:16

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada ciepłe myśli również ode mnie! Dawaj znać co u Ciebie i maluszka. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie skurcze już odczuwalne. Kilka razy dziennie, brzuch jak kamień (na granicy nieprzyjemne/lekko bolesne). Jak siedzę czy leżę, to co 20-25 minut po 30-40 sekund. Jak wstanę po dłuższym leżeniu łapie mnie od razu. Ostatni na szczęście 5 minut temu po 50 minutach od ostatniego, jak się znowu położyłam. Na czas prysznica spokój. Magnez łykam, zobaczę, jak noc mi mija. Jeśli spokój, to do środy, do usg wytrzymam. Jeśli nie, to raczej z Młodą do okulisty nie pojadę, tylko na ip...

Macie takie częste i odczuwalne skurcze?

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odczuwalne skurcze, ale bardzo rzadko, 6-8 dziennie może. Zaliczam je do ćwiczeń macicy. Biorę już jedną porcje magnezu a nie 3 jak do tej pory.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka, dziękuję za odpowiedź :-) Na dzisiaj policzyłam się też w sumie jakichś 10 skurczy, więc nie jest źle. Od ostatniego mija właśnie 20 minut. Oby już już się nie działo :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co skurczy zero, za to rano z lewej piersi poleciała mi siara. Matkooo... przy córce miałam to samo - ledwo się 6 miesiąc zaczął.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przy kąpieli sobie nacisnelam z ciekawosci i też kropelki się pokazały.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada jesteśmy myślami z Tobą. Mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Ja dzisiaj miałam mieć wizytę, a tu od 4 wymioty, bo się czymś strułam. Na szczęście udało się na środę przełożyć. Dobrze, że moja mama wpadła do mnie, bo ja dzisiaj od rana miałam po urzędach biegać, q tak to ona za mnie biegała, bo musiałam to dzisiaj załatwić.

Ja miałam wózek Taco Jumper Light. Zadowolona byłam. Spacerówkę miał bardzo dużą i głęboką, więc nie było problemów rażącym słońcem. Zostawiałam stelaż na parterze, a gondole z maluchem nosiłam na 3 piętro...
    Teraz mam Baby Jogger City Select bym mogła dwójkę wozić, ale aktualnie używamy jednym siedziskiem. Jest o wiele ciaśniejszy. Ale za to w bagażniku nawet z dwoma siedziskami zajmujemy mniej miejsca niż stary. Trochę szerszy niż poprzedni i czasem w sklepie o coś zachacze, gorzej się wjezdza na chodnik, ale też fajnie zwrotny i lzejszy od Taco.

Jak piszecie mi o 3 miesiącach do porodu to mi słabo. W pierwszej ciąży odliczalam dni, a teraz sama nie wiem który to tydzien i często zapominam, że jestem w ciąży. Oprócz wózka nic jeszcze nie kupiłam. No z 5 ciuszkow w rozmiarze 56, bo przy Antosiu miałam tylko 2 pajace, które pierwszego dnia osikal i później tonął w ciuszkach 62 bo miał 53cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 00:07

Lenonki lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzis Malz lepiej. Zwolnienia jak zwykle dzis nie bral i pojechal wlasnie do pracy. Wczoraj caly dzien przelezal i noc i mowi,ze juz jest ok.

Ja z Mala jeszcze w lozku,nie chce mi sie wstawac :D len wlazl we mnie od rana...jeszcze nie wiem co na obiad zrobic?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dobrze, że z mężem lepiej :) a Ty po 7 już o obiedzie myślisz? :p ja się zastanawiam co na śniadanie zjem ;) ale ja też ostatnio strasznego lenia mam i dodatkowo mam drzemki w dzien, a już dawno nie miałam.
    Miłego dnia dziewczyny :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka ja zawsze rano staram sie ogarnac zupe i drugie danie ;) do 10 zupa jest najczesciej gotowa. Laura jak przychodzi ze szkoly to odrazu je,z reszta Lena wcina o 12 zupe. Chyba,ze spala od 11-13 to po drzemce odrazu.

Lena u mnie juz po Cheriosach a ja nie wiem co mam zjesc. Ostatnio moj codzienny problem ;p

Marcowa2017.23, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie kiedy macie Usg III trymestru. Napisze na 1 stronie pod wizytami.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ