X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alyeen super z tym prezentem. Mnie Mikołaj też nie minął ;-))każdy się cieszy z prezentów bez wzgledu na wiek. Z tym prezentem z okazji urodzenia dziecka to nie słyszałam , owszem u nas była taka sytuacja, że byłam na granicy życia, więc nikt nie myślał o takich rzeczach. Dostałam po powrocie do domu ogromny bukiet kwiatów od męża, wtedy przejął całkowicie wszystkie obowiązki pomagał mi bardzo - cudowny był ten czas spędzony z cócia w trójkę - bardzo miło wspominam. Teraz małe zakupy bieżace robie ja jak odprowadzę córcię do zerówki, a duże robi maż, generalnie chodzi o dźwiganie. Jeszcze będę musiałą go namówić na umycie okien- zawsze ja to robiłam, ale teraz będzie miał okazję sie wykazać. Ja nieznoszę brudnych okien...brrr
    Córci wzrosłą temp. do 38,8 przez chwilę do 39, ale ogólnie ma sie dobrze, jest trochę osłabiona, ale dzielnie to znosi - bańki jednak robią swoje. Poczytałyśmy bajkę, porobiłyśmy figurki z plasteliny. Mam nadzieję, ze teraz uśnie, temp. zaczeła sama odrobinę spadać do 38,8 więc może nie będzie już rosłą i organizm poradzi sobie z tą infekcją.
    Mimoza - co za baba- ja to chyba z wiekiem uczę się takich rekacji obronnych i coś komuś odpalę ;-) Co za ludzie , z każdej strony "dobre" ciocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:36

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nadrobić Was po całym dniu to trzeba poświęcić trochę czasu :)
    Wczoraj cały dzień w biegu, musiałam pojechać z mamą na zakupy, a mama taka niezdecydowana na wszystko że cały dzień się denerwowalam... O ale cóż, później wróciłam zmęczona a że za kierowcę robiłam to od razu poszłam spać taka byłam zmęczona i nie dałam rady juz nic napisać.

A dzisiaj od rana zakupy, wizyta, gotowanie... Jakoś znowu brak czasu. Rano strasznie słabo się czułam, zakrecilo mi się w głowie,ciemno przed oczami się zrobilo no ale musiałam pojechać na wizytę. Jakoś dokładnie mnie nie zadała bo ani szyjki ani nic... Ale z malutka wszystko dobrze, rośnie, ilość wód w porządku, serduszko ok chociaż nie posluchalam :( waga około 700 gram... <3 tyle do kochania :) no i między nóżkami nic nie wyrosło hehe :p

Na szczęście jeszcze jedna wizyta w grudniu 18 u mojego nowego lekarza więc pewnie lepiej mnie zbada i jakieś zdjęcie da bo u tej babki to jakośc przeraża :p

Bbeczka jakie pyszne wypieki :) mniam <3

Dużo zdrówka dla przeziebionych <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 15:13

Butterfly 83, patuniek86, Kleopatra lubią tę wiadomość

age.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dzień dobry!

Butterfly, jak ja rozumiem Twoje strachy. Odliczam dni do wizyty, zastanawiam się jak wody, jak łożysko, czy wszystko na pewno jest dobrze. Wierzę, że wszystko już będzie dobrze, staram się. Przeraża mnie tylko to, że póki jest w brzuchu, to mam nad nim mniejszą kontrolę, w sensie nad jego rozwojem, zdrowiem. Już bym chciałą luty i mieć go zdrowego przy sobie.

Marza - świetne zdjęcie :D Śliczna dziewczynka. Zleciła Ci teraz doktorka mocz, morfologia, toxo + obciążenie glukozą? Ciekawa jestem, czy jak teraz pójdę na wizytę, to też takie odległe terminy na następną wizytę wyznaczą, czy może już częściej po 30 tygodniu? Bo jeśli za 4-5 tygodni znów, to będzie oznaczać, że czeka mnie wizyta w styczniu, a w lutym już być może bez wizyty. Zobaczymy.
    Dokładnie te same mam zrobić ;) ale tydz przed wizytą więc ja Glukoze na początku stycznia będę robić ;) całe szczęście o nadal wymiotuję rano :/ no ja też się zastanawiam czy wizyty będą częściej ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam starszaka z przedszkola i uff, nie jest gorzej ;) czyli dalej trochę pokasłuje. A jego radocha z wizyty Mikołaja- bezcenna. Tylko się zastanawia, gdzie ten Mikołaj postawił sanie bo ich nie widział przed przedszkolem ;)

Anet dużo zdrówka dla córci! Najgorsze te wysokie gorączki, bo dziecko jest takie osłabione. Moja pediatra zaleca, żeby zbijać maksymalnie, czyli nie czekać do 4/6 h jak na ulotkach tylko nawet jeśli jest potrzeba to co 2 h dawać leki, byle zmieniać ibuprofen/ paracetamol.

Anet85 lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87, Anet85 zdrówka dla córeczek! Moją Julę też chyba coś rozkłada - trochę kaszle i "woda" jej z nosa leci. Eh, te wirusy :/

bbeczka91 wpadam na muffiny! Och, muszą być pyszne :) uwielbiam smak piernika.

mimoza, że też w tym momencie się przypadkowo w język nie ugryzła, jak nim kłapała. Masakra, co jest z tymi ludźmi?

Ayleen, mi mąż po urodzeniu córki kupił charmsa "daughter" na moją Pandorę <3
    Oby z synkiem faktycznie chodziło o suche powietrze, a nie żadne choróbsko.

Katia89 super że z malutką ok <3 jak tam Wam idzie wybieranie imienia? :D

My wczoraj z Julą chciałyśmy zrobić pierniczki dla Mikołaja, ale kilku składników nie miałyśmy a nie chciało mi się ciągnąć jej przeziębionej do sklepu, więc naszykowałyśmy mu kubek mleka i kupne ciastka korzenne :D rano znalazła tylko pusty kubek i okruchy na talerzu, a obok leżał zapakowany prezent - domek Niedźwiedzia od Maszy :) domek Maszy ma, więc już ma komplet. Popołudniu moja mama podrzuciła jej drugi prezent (figurki królików Sylvanian Families i lodówkę dla nich), szybko schowałam jej to w pokoju i powiedziałam, że Mikołaj jeszcze coś zostawił a nie znalazła :D zaraz ma wpaść moja siostra i babcia, przyniosą kolejne prezenty (domek Sylvanian Families, mebelki-łazienkę do tego domu i maskotkę-brelok Hatchimals), także Julkę znów czeka szukanie ;) ta jej radość jest bezcenna <3

Anet85, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Z moją córcią jakby lepiej- nawet nie dawałam jej przeciwgorączkowego, myślę, że to typowa wirusówka. Teraz ma idealną temperaturę 36,7 i już nie może doczekać się bajki - dzisiaj lecą Trolle - oglądała już chyba z 5 razy. Jest trochę osłabiona, ale mam nadzieję, że dalej się nie rozkręci, bańki, herbata z lipy, inhalacje, drzemka godzinna w ciągu dnia - pomagają;-) Ona ma dużą tolerancję na gorączkę, generalnie dopiero przy 39 podaję jej przeciwgorączkowe

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, córka musi być zachwycona taka ilością prezentów :)
    Imienia dalej nie mamy :D a jak u Was sytuacja? :)

Anet, zdrówka dla córki :)
    No i zdrowia dla wszystkich Waszych przeziebionych pociech i dla Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:21

Anet85 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy też dylemat z imieniem, miał być Stanisław Jan, ale moja bratowa nazwała tak swojego synka, teraz jest opcja że Jan, ale jeszcze nie wiemy do końca, może coś się zmieni.
    Mąż odebrał przesyłkę, córcią wybierała wzór kocyka poduszki i rożka - chciałam, aby miała udział w zakupach, miała z tego ogromną radochę. Oto moje zakupy ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7abcab4a536.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:00

Katia89, patuniek86, Butterfly 83, Pikcia, Salsefia, Makowe Szczęście, enka90, bbeczka91, Marza89, Malutka_27 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89, u nas to samo :P nie wiem kiedy w końcu podejmiemy jakąś decyzję :D serio nie myślałam że to będzie takie trudne :D

Anet85 super zakupy! :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 piękne nabytki macie! Ja też teraz mam dylemat jako kocyk, rożek i cała reszta. Nie chce raczej różu. Może być jakiś akcent Ale nie że wszystko różowe bo dziewczynka.

Anet85 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, ale fajne zakupy :-)

U mnie Młoda wybrała już dawno kolory kocyka itp., więc wszystko w sumie jest niebieskie :-D A to będzie dziewczynka ;-) W sumie kolory nie są aż tak ważne, trzeba chyba dodać do listy z grafiki Sany:
    Dziecko będzie szczęśliwe, jeśli:
    A. Chłopiec nosi tylko niebieskie ubranka
    B. Dziewczynka nosi tylko różowe ubranka
    C. Dziecko ma czyste ubranka ;-)

Katia89, Butterfly 83, Pikcia, Sana, Makowe Szczęście, Marza89, Lenonki lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wybierałam ubranka u siostry po jej dzieciach i wlasnie zaczęłyśmy temat kolorów. I u nich ( Śląsk) dziewczynkom zakłada sie kolor niebieski ( bo Maryja chodziła na niebiesko) a chłopczykom czerwony ( szaty Jezusa) i ot taka tradycja ;-)

patuniek86, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ze Śląska, jakby się kto czepiał, mam wymówkę :-D Chociaż powoływanie się na kolor szat Jezusa i Maryi przez ateistkę może brzmieć zabawnie :-D
    Szkoda, że nie mogę wrzucić płaczącej ze śmiechu emotikonki :-D Najbardziej by właśnie pasowała :-D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia, od urodzenia mieszkam na Śląsku ale nie słyszałam o tym :D

Butterfly, ja kocyk będę zamawiała tutaj:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6770187868
    Moim zdaniem piękne wzory :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Mąż ze Śląska, jakby się kto czepiał, mam wymówkę :-D Chociaż powoływanie się na kolor szat Jezusa i Maryi przez ateistkę może brzmieć zabawnie :-D
    Szkoda, że nie mogę wrzucić płaczącej ze śmiechu emotikonki :-D Najbardziej by właśnie pasowała :-D
    Uśmiałam się - przepraszam ;-)) To było dobre ;-)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czemu Maryja "nosiła" niebieskie szaty? Dlatego, że "W kulturze Zachodniej, kojarzony jest z Maryją, a ściślej z Niepokalanym Poczęciem Maryi. Niebieski jako symbol najwyższych bóstw antycznych oznacza jednocześnie najwyższe uprzywilejowanie Maryi, Matki Zbawiciela wśród wszystkich stworzeń Bożych. Wynika to również nie tylko z "odziedziczenia" tradycji starożytnych, lecz z ceny niebieskiego barwnika w Średniowieczu Uzyskiwano go z kamienia lapis lazuli, który był wówczas równie drogi jak złoto. Z powodu jego ceny używano go często do malowania szat na obrazach przedstawiających Maryję – by oddać jej najwyższy honor. W późniejszych czasach niebieski barwnik potaniał. Był to ostatni kolor podstawowy uzyskany syntetycznie przez człowieka." Także jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę :) Chociaż piękne jest to, że oddawali Jej to co najdroższe.

patuniek86, bbeczka91, Butterfly 83, Marza89, Lenonki lubią tę wiadomość

.
  • mayka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Katia, Mayka-a co u Was? :-) Wizyty pewnie macie nieco później? :-)

O dzięki za pamięć le moj gin mial operację i przeniesiona wizyta na 13.12. Na dodatek 16 rocznica z mężem :)

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    O dzięki za pamięć le moj gin mial operację i przeniesiona wizyta na 13.12. Na dodatek 16 rocznica z mężem :)

Czyli faktycznie wizytę masz "nieco później" ;-) :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Trafiłam na zdecydowanie cudowną lekarkę, zostajemy u niej :) Mamy już wstępny plan na resztę ciąży. Mnóstwo czasu poświęciła na USG(w stosunku do mojego poprzedniego lekarza). Wiem, że w okolicy 32ego tc idę do szpitala na podanie sterydów maluszkom(że względu na to, że bliźniaki lubią się ewakuować za szybko), ale jeśli wszystko będzie ok to cięcie w 38tc. Szyjka ponad 4 cm, no i dzieciaki mocno urosły, bo cały czas szły równo z wiekiem ciąży, a teraz o ponad tydzień wyprzedzają. Milenka waży 950g, a Michałek 870g. W poniedziałek idę zrobić krzywą cukrową, by wykluczyć związek ich wielkości z cukrzycą ciążową.
    Dziewczyny, znalazłyscie jakiś cudowny środek na tą bezsenność? W ciąży z Emilka mi to nie przeszkadzało, bo zawsze lubiłam długo siedzieć. Ale jak teraz zasypiam koło 2, a o 7 przychodzi córka i mówi, że idziemy się bawić bo już jest dzień, to czuje się jakby mnie ktoś obuchem w łeb walnął...

patuniek86, Marza89, Kleopatra, Sana, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Salsefia, od urodzenia mieszkam na Śląsku ale nie słyszałam o tym :D

Butterfly, ja kocyk będę zamawiała tutaj:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6770187868
    Moim zdaniem piękne wzory :)

Sana, super, dziękuję. Patrzyłam na takie komplety minky, ale to jest mega,raz,że są super wzory i dużo ich jest,a dwa możesz sobie do wzoru sama wybrać minky.
    Ja myślę o tych kwiatach z szarym tłem i do tego może srebrne minky. Bo chcę zrobić też Zosi pokoik w odcieniach bieli,szarości i pastelowego/brudnego różu. Wózek też ma z szarym kolorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 00:11

Sana lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ