MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ❤️
Gratuluję wizyt!
Nasza mała waży 923 gramy! ❤️ Straszna wiercipieta w dodatku zaslaniala się rączką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31708ed29eaa.jpg
Patuniek super, że szyjka tak się poprawiła!
Salsefia przykro mi z powodu pęcherza...
iNso teoretycznie USG III trymestru mam 10.01.2019 o godz. 16,20Salsefia, enka90, Katia89, patuniek86, lkc, Anet85, Ksiazka1, Kleopatra, india, Izziee, Sana, bbeczka91, Pikcia, iNso87, Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Na pęcherz już narzekam mniej, serio ale swoje przeszłam
Dziewczyny jak ten czas leci, już się pojawił wątek z sierpniówkami -
Marza-gratulacje!!!
Ufff, dzięki Dziewczyny za szybkie doedukowanie
Przejrzałam kilka stron, szukałam tych aktualnychOczywiście gdzieś pisali o 140, gdzie indziej 153
A na mamaginekolog faktycznie jest 153, ale ja dojrzałam to niżej, do 140-tylko nie doczytałam, że to po posiłku, nie glukozie
Butterfly, nie Ty jedna będziesz siwa, ja dlatego uwielbiam farby do włosów
Jak miałam 21 lat (Młoda wtedy ciut ponad rok) szykowałam się na ślub siostry-jako świadkowaWtedy nie tyle farbowałam włosy, co na naturalnych w kilku miejscach miałam refleksy. Ale 90-95% włosów było naturalnych. Fryzjerka do mnie wtedy rzuciła, że mam już pierwsze siwe
Niespełna godzinę później kosmetyczka załamywała się nad stanem mojej skóry i nad zmarszczkami mimicznymi
Włosy farbuję już dłuższy czas, że zmarszczek jestem dumna-kurze łapki i te owalne wokół ust po prostu świadczą, że mam mnóstwo powodu do uśmiechu
A siwe włosy? Że potrafię uśmiechać się mimo wszystko
Byłam na pierwszych zajęciach że szkoły rodzenia. I tu zaskoczenie-muszę mieć skierowanie od ginekologa. Wszędzie piszą o zaświadczeniu, którego nie dostanę, ale o skierowaniu nic... Mój gin raczej nic takiego mi nie wystawi... Jutro go zapytam. Wy musicie mieć u siebie skierowanie?
Pierwsza godzina to organizacyjne nudy, ale drugą prowadziła położna i doktorantka (w tej samej osobie)I mówiła o żywieniu w czasie ciąży
Bardzo fajnie i ciekawie opowiadała, ale najbardziej zadowolony był mój mąż-miłośnik nudnego (zdrowego) jedzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:41
Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
No dostałam się do tego gina po 2h czekania... Sprawdził tylko wiar główki, czy się zgadza. Noi prosiłam by zetknął między nogi i powiedział, że nie widać tam siusiaka. Mąż już się napalil na córeczkę. Ja cały czas jakoś nie dopuszczam do siebie tej myśli, bo się boje, że jak się okaże, że jednak coś tam dynda, to będę rozczarowana.
Makowa nie przejmuj się. Będziesz mieć zdrową kruszynkę jak na profilowym. Chociaż będzie Ci lżej. Mój Antoś miał 3300, ale później się wybił i był koło 90centyla. Dźwiganie go razem z gondolą na 3 piętro nie było za przyjemneMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Ja tylko chciałam zaznaczyć, że moja kruszynka urodziła się z wagą 3250 i 53 cm.
Od tego momentu błyskawicznie rosła i tyła i na zmianę była na 90 i 97 centylu. Także ten tego... Obecnie jest ode mnie wyższa, a chudzielec z niej straszny
Więc ważne, żeby proporcjonalnie i zdrowo w brzuchu byłoPotem będzie czas na rośnięcie
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
MakoweJeśli lekarz mówi, że okaz zdrowia to tego się trzymaj, nie każde dziecko rodzi się duże. Ważne są przepływy ilość wód płodowych, taka jej uroda
Ja też nie przepadam za komentarzami, ale mały masz brzuch, bo też zapala mi się lampka czy wszystko jest ok., aczkolwiek z córcią też miałam mały.
Delvila Ma rację z tą szczepionka z immunoglobuliną, rozmawiałam z moim ginekologiem i jeszcze z miesiąc temu byłą dostępna jako bezpłatna dla kobiet z gr krwi Rh-, teraz tylko płatna i to jest trudo dostępna. Zostały przeprowadzone badania, które mówią o tym, ze szczepionka nie działa takich cudów o jakich wcześniej mówiono – mi. In. Ze dziecko będzie łagodniej przechodziło żółtaczkę. Generalnie przy ujemnej gr krwi po porodzie podają immunoglobuliną nawet jak we wcześniejszych badaniach wychodzi, że nie masz przeciwciał. Ja z córcia nie miałam podawanej z tego względu, że ma moja gr krwi wiec nie doszło do konfliktu, natomiast przy poronieniu podali mi immunoglobulinę.
Patuniek Widzę, że już dotarłyście do aktualnych normKiedyś je też zamieszczałam przy okazji swoich wyników z glukozy. Więc jest u Ciebie ok, trzeba jednak wykonać posiew….
Marza Śliczne zdjęcia córci
patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Marza ale słodkości na tym zdjeciu
zakichac sie można od razu
ale te dzidziaczki teraz szybko rosną.
Ja do szkoły rodzenia nic od gina nie potrzebowalam.
Dziewczyny a na usg III trym to trzeba sie umowic do tego samego gina co od prenatalnych?Marza89 lubi tę wiadomość
-
Makowe Szczęście tez bym jej słuchać nie mogła, ludzie nie potrafia docenic tego co mają. Oby jej sie po porodzie odmienilo.
Butterfly 83 wrote:No właśnie... aż mam gęsią skórkę jak czytam takie historie. Też mam przyjaciółkę której mąż ma 2% szans na bycie ojcem , a co gorsza są już po 2 transferach in vitro które też się nie przyjęły... A dziecko to ich marzenie. Jeszcze pod koniec tego roku albo zaraz na początku stycznia mają ostatnią próbę i jak nie to Zostaje im adopcja...
A jednak bardzo chciałaby nosić serduszko małe pod swoim sercem... smutne to wszystko
Ja w koncu po 5 latach sie doczekalam, choć nadal w to nie wierze. Długa i trudna droga... 3 kliniki, 3 insem, 3 procedury IVF w tym 2 wczesne poronienia. Pogodzeni z losem, ze jednak zostaje zycue we dwoje i nagle cudmocno wierzę, ze tym razem będzie dobrze
Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
India ja na usg III trymestru idę do tej samej ginekolog, która robiła mi badanie prenatalne i połówkowe, ale chyba nie ma takiej zasady że to musi być ten sam lekarz. Ja wolę iść do tej samej bo raz, że jestem z niej zadowolona, dwa, że ma w komputerze dane z poprzednich badań, także ma jakieś tam porównanie jak sie mała rozwija.
Marza śliczna dziewczynka, gratulacje!Marza89, india lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Dzień dobry
Inso już pewnie tupta przed gabinetem
No właśnie, Mikołaj... O mały włos bym zapomniała...
Tzn. prezent dla Młodej był-sweterek świąteczny z kappahl, ale to w ramach kalendarza adwentowego. A od Mikołaja nic...
Dobrze, że wczoraj sobie przypomniałamWracając ze szkoły rodzenia wstapilismy do rossmana po papier, to kupiłam czekoladę
Ale czekolada to pikuś, ona ma sweter i już dzisiaj chce to założyćNaprawdę się ucieszyła
A ja od męża dostałam płytęSmęcę mu o niej, że trzeba ją wreszcie kupić, a on "Tak, tak"
Nieprzeboje z gwiazdką W. MannaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 08:12
Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Dzień dobry!
Butterfly, jak ja rozumiem Twoje strachy. Odliczam dni do wizyty, zastanawiam się jak wody, jak łożysko, czy wszystko na pewno jest dobrze. Wierzę, że wszystko już będzie dobrze, staram się. Przeraża mnie tylko to, że póki jest w brzuchu, to mam nad nim mniejszą kontrolę, w sensie nad jego rozwojem, zdrowiem. Już bym chciałą luty i mieć go zdrowego przy sobie.
Marza - świetne zdjęcieŚliczna dziewczynka. Zleciła Ci teraz doktorka mocz, morfologia, toxo + obciążenie glukozą? Ciekawa jestem, czy jak teraz pójdę na wizytę, to też takie odległe terminy na następną wizytę wyznaczą, czy może już częściej po 30 tygodniu? Bo jeśli za 4-5 tygodni znów, to będzie oznaczać, że czeka mnie wizyta w styczniu, a w lutym już być może bez wizyty. Zobaczymy.
Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja dostałam portfel, choć uważam że powinnam pod choinkę bardziej. Mąż szczoteczkę elektryczną (bo upolowałam w ekstra niskiej cenie;)), komiksy i spodenki nowe na siłownie. Córcia dwie książki i drobne słodkości, ale drobne, bo w przedszkolu dostanie dziś mega pakę. Wstała podekscytowana, nawet nie przyszła do nas w nocy, bo mówiłam jej, żeby spałą u siebie, bo jeszcze Mikołaj jej nic nie zostawi jak zobaczy puste łóżko
Fajna taka beztroska wiara w Mikołaja
Kciuki dziewczyny za mikołajkowe wizyty, oby same dobre wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 08:25
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzień dobry
Taka grafika mi dziś wyskoczyła na fb, pomyślałam że wrzucę - odnośnie naszych ostatnich rozmów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/815efb1889ac.jpgMalutka_27, patuniek86, Pikcia, Butterfly 83, Katia89, Anet85, bbeczka91, Makowe Szczęście, Lenonki lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Inso, jak wizyta?
Ja nadal czekam pod gabinetem, opóźnienie będzie jeszcze większe-pacjentka z 9.30 jeszcze nie weszła
Ale z dobrych dla mnie wiadomości, to w 6 dni tym razem przytyłam tylko 0,2 kgobecnie 64 kg-od razu humor mi się poprawił
Sana, dokładnie o to chodziBardzo fajnie zrobiona grafika
Butterfly 83, iNso87, Sana lubią tę wiadomość
Pola Róża