X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie Ale jakiś niedosyt czuje taka szybka ta wizyta była wagowo 1200 i jutro idę się szczepić immunoglobulina (mam nadzieje ze dobrze to napisałam )... mam krew rh-

Kleopatra lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, kochanie, to że Cornelka jest malutka to nie jest najważniejsze. Najważniejsze że jest zdrowa! Że przypływy są ok,że łożysko radzi sobie i "pompuje" wszystko dla niuni co jej potrzebne! A nie wiesz też czy później mała nie zacznie nadrabiać wagowo.
    Moja Zosia leciała cały czas do przodu A ostatnia wizyta że jest tak jak wg OM i już mi też mina zrzędła. I też do dziś mam myśli,szczegolnie po ostatnich wiesciach,czy oby wszystko jest ok? Czy moje łożysko daje radę bo z polowkowego usg miałam że mam malutkie łożysko, czy jest dość wód.

A Ty masz potwierdzone,że mała jest zdrowa i to najważniejsze. Teraz aby łożysko spisalo się do samego końca i będziesz niunie miała przy sobie! :-*

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, cały czas o Was myślę. Wierzę, że Twoje dzieci są razem, mają Tam siebie. Mam nadzieję, że z czasem przyjdzie ukojenie bólu.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Mada :( Nie ma słów na taką tragedię. Mocno Was ściskam, musicie jakoś to przetrwać.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, nie martw się. Butterfly dobrze pisze. Pamiętaj słowa lekarza - okaz zdrowia! Moja koleżanka troje dzieci z hipotrofią urodziła - ona sama jest drobna i dzieci maleńkie rodziła, wszystkie nadrabiały wagowo pod koniec ciąży i dobijały nawet do 3 kg. Okazy zdrowia:)

patkaaxx90, Ty chodzisz NFZ czy prywatnie? Moje na NFZ były do niczego w porównaniu z prywatnymi. Na czym takie szczepienie polega?

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was prosiła o to bym napisała jak wypadają koszule z dolce sonno. Ogólnie jakość jest fajna. Wszystko zamawiałam w największych rozmiarach.

Szlafrok (https://c.allegroimg.com/s1024/013c57/1d885d4f43ec878cabc0d6c8bccc) tak jak gdzieś czytałam wypada trochę mniejszy, ogólnie jest luźny ale jeśli chcecie się przewiązać to chyba warto wziąć rozmiar większy. Chociaż podejrzewam, że przy dużym brzuszku i tak to wiele nie da :)

Gładka koszula (https://1.allegroimg.com/s1024/031b4a/7135443d4b55b38ce3bf58ae7d71) wygląda dość pokutnie ;) Jest luźna i lekko za kolano (przy wzroście 165cm). Myślę, że do porodu się sprawdzi.

Koszula z motywem kwiatowym (https://0.allegroimg.com/s1024/03500d/6a623b264199947c414013e46940) jest już z bardziej elastycznego materiału, przez co jest zdecydowanie bardziej dopasowana. Przy moim wzroście sięga mi lekko przed kolana.

Lenonki lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 dziękuję :) to prawda najważniejsze, że przepływy są ok, poziom wód sprawdził porządnie. I są ok. Całkowicie rozumiem Twój niepokój. Kiedy masz następną wizytę? Też masz częstsze wizyty ze względu na łożysko?

LwieSerce dziękuję :) Oby i u nas tak było :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce ja chodzę prywatnie... kazała mi gin podjechać jutro do szpitala zarejestrować się do poradni ginekologicznej wsiąść ostatniego coombsa i powiedzieć ze przyszłam na szczepienie... od tego roku są za darmo dla kobiet w
    Ciąży ... dodam ze przy pierwszej ciazy nie dostałam bo córka mił moja krew a teraz gin stwierdziła ze lepiej się zaszczepić niż martwić ze mogą się przeciwciała pojawić.

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście moja mała w zeszły czwartek ważyła 880gram więc niewiele wiecej niż Twoja. Lekarka nic nie mówiła że jest mała...wręcz ja się zdziwiłam bo w 2 tyg przybrała 220gram.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patka, a ty mieszkasz w Polsce, czy gdzieś indziej? Bo w Polsce ta szczepionka nie jest w ogóle dostępna i ostatnio wycofano się z refundacji w ciąży, a jedynie po porodzie.

Anet85 lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    iNso87 zdrówka dla Córeczki!

patuniek86 super wiadomości z szyjną! Dobrze, że już po glukozie :)

Smile Zdrówka dla Synka :) Rozumiem Cię z wyjściem, bo wczoraj jak wyszłam na spotkanie z Koleżankami to aż odetchnęłam ulgą innymi tematami.

Mada_85 Jezu Mada tak bardzo Ci współczuję... tak mocno Cię tulę Kochana.

My już po badaniach. Z dobrych wieści wszystkie przepływy są ok, ilość wód płodowych, mięśniak nie rośnie. Łożysko daje radę. Cornelka jest taka malutka :( waży tylko 800 gr. czyli jest w 4 centylu. Jak to piszę to mam łzy w gardle. Tak się o Nią martwię. Lekarz mówi, że wygląda na malusieńki okaz zdrowia. Za 3 tygodnie kolejna wizyta. Może to jej uroda? Że jest taką Calineczką?
    Pobrali mi krew na sprawdzenie czy żelazo jest ok.
    A i Mała jest ułożona pośladkowo.
    Makowa lubie za pierwsze zdanie.

Moze taka Jej uroda? Nic wiecej lekarz nie powiedzial? Nie wiem. Odzywianie raczej nie bedzie mialo duzego wplywu na wage,chociaz moze brakuje czegos Malej? Bierzesz suplementy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile centyle porównuje się tydzień do tygodnia Twoja Córeczka była mierzona w 26 tygodniu a moja w skończonym 27. Najważniejsze na co patrzą Lekarze to czy dziecko rośnie w swojej linii. My od początku wiemy, że nasza Córka jest w dolnej granicy normy .

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Butterfly 83 dziękuję :) to prawda najważniejsze, że przepływy są ok, poziom wód sprawdził porządnie. I są ok. Całkowicie rozumiem Twój niepokój. Kiedy masz następną wizytę? Też masz częstsze wizyty ze względu na łożysko?

LwieSerce dziękuję :) Oby i u nas tak było :)

Ja mam wizyty średnio 2x w miesiącu. Na usg które miałam 23.11 Czyli 23t6d Zosia ważyła 662gr, czyli jak widzisz też żaden wielkolud. A wcześniej była rozmiarami A tym samym waga ok tydzień do przodu. I ja non stop gadam do męża, czy ta Zosia nasza rośnie wgl? A jakis mam brzuch mały,chyba wgl mi nie rośnie, i wgl od jakiegoś czasu nie przybieram na wadze. Może ona nie rośnie? :-/
    Za 6 dni kończę żelazo, więc zrobię morfo żeby zobaczyć czy się coś polepszylo. No i pójdę na wizytę. Zaraz nawet napisze do tej ginekolog żeby ustalić datę wizyty.
    Mam nadzieję,że jest wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:28

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań.
    Mocz-stan zapalny. Leukocyty, kilka świeżych erytrocytów, białko... Więc jutro pewnie posiew. Więc jednak idę do ginekologa na 9.45 :-(
    Glukoza-na czczo 71 (bajka), po godzinie 152 (super), po 2 godzinach 140, gdzie norma to poniżej 140... Coś mnie zaraz strzeli...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście ja byłam na wizycie jak było 27 + 4 dni

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Polsce u mnie w szpitalu dostali jeszcze... no ostatnio jak byłam na wizycie to mówiła ze nie
    Ma już jej a dzisiaj mi
    Mówił ze mam rano jechać i mnie zaszczepia..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 u nas o tyle dobrze, że idzie w miarę po swojej linii, bo teraz jakby trochę zwolniła. Jak słyszę "komplement" o jaki piękny mały brzuszek, to mi serce aż drży. Od razu myślę, Boże czy Ona rośnie? Mówiłam dziś o tym Pielęgniarce i ona powiedziała, że kompletnie nie rozumie tego, że jak ludzie widzą kobietę w ciąży to muszą coś skomentować i najczęściej to jest najgłupszy komentarz z możliwych jakie mogłaby usłyszeć ciężarna. Także cieszę się, że nie tylko ja to widzę.
    2 razy w miesiącu, to bardzo często, widzisz częściej niż ja. Daj znać, kiedy będziesz miała następną wizytę :) będziemy czekały z Tobą, żeby Ci było raźniej :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile a oj z tego wszystkiego źle przeczytałam :) Nie mam pojęcia czemu Lekarz Ci nic nie powiedział.

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?!
    Wkurwia mnie normalnie taki stan rzeczy... każda z nas ma jakieś rozterki, problemy, dolegliwości...A te wszystkie p***y co dzieci nie chcą, nie planują,dają się na lewo i prawo, nie chodzą do lekarza i mają wywalone na wszystko, rodzą piękne Zdrowe dzieci bez żadnych komplikacji. Później te dzieci będą biegaly z gilami do pasa a i tak im nic nie będzie. A my martwilysmy się, martwimy i martwić będziemy Bo ciągle kuzwa coś...! I gdzie tu sprawiedliwość!?

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 jejku jak z szyjką ok, to inne rzeczy :/ dobrze, że wszystko kontrolujesz i dostaniesz leki na ten stan zapalny. A co to znaczy "Leukocyty, kilka świeżych erytrocytów, białko"?

Na glukozie się nie znam. To znaczy, że za mało spadło po dwóch godzinach?

.
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ