MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana, masz piękne wyniki! Badanie z palca zazwyczaj wychodzi trochę wyżej, ale u Ciebie to jakoś mocno przekłamane
Mi wyszło 70 wiec byłam przerażona ile wyjdzie z żyły, a okazało sie, że ładne 81.
Kleopatra, ginekolog zapewne skieruje Ciebie do diabetologa i będziesz musiała się zaprzyjaźnić z glukometremSana lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Synek ma materac piankowy z Ikei. Teraz dla Samiego planujemy dostawkę, więc materac będzie od niej. Znawca też ze mnie żaden, ale ten z Ikei wydaje mi się w porządku: synek lubi na nim spać, jest przyjemnie miękki, ale jednocześnie dość twardy by dziecko się w nim nie zapadało. No i ma zdejmowany pokrowiec, który można prać w pralce.
Ja zaszalałam i w ramach prezentu dla siebie zamówiłam nową torbę do wózka. Mam już jedną, ale ta będzie tak fajnie pasować do naszego wózka i do mojego płaszcza wiosennego, że nie mogłam się powstrzymaćDo tego czekam na kocyk bambusowy i prześcieradło do gondoli dla maluszka
Na szczęście spodziewam się bonusu rocznego przed świętami
Katia89, Butterfly 83, mamakropka. lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Makowe Szczęście wrote:
mamakropka. gratuluję przespanej nocy Synka i Twojej
Makowe ja w przeciwieństwie do niego się budziłam i sprawdzałam czy oddychanie mogłam uwierzyć, że tyle śpi, a organizm najwyraźniej już się przyzwyczaił do pobudek o określonej porze
Co do materaca, ja tym razem chyba zdecyduje się na któryś z Hevea. Dla synka mamy meble z Voxa i materac kupiony razem z łóżeczkiem od nich, teraz kupiliśmy najprostsze łóżeczko z Ikei dla małej i muszę tylko dokupić do niego materac. A w koszu mojżesza wymieniałam na grubszy, ten oryginalny wydawał mi się za cienki, tylko nie pamiętam już gdzie go kupowałam
-
Kleopatra ja też miałam po 1h po wypiciu 200 i mój ginekolog powiedział że to bardziej nietolerancją niż cukrzyca (cokolwiek to znaczy) mówił że mam zrobić sobie kilka razy badanie na czczo i zobaczymy. Ale ja się trochę przestraszylam i dostałam glukometr z przychodni i receptę na paski. Mierze na czczo, 1 h i 2h po posiłku i wszystkie wyniki zapisuje w notesie żeby mu pokazać na kolejnej wizycie. Na czczo zazwyczaj wychodzi 70-80 A po posiłkach 80-100 więc chyba spoko. Ale ja słodyczy dużo nie jadam, bo jestem uczulona na kakao, więc wszelkie czekoladowe słodkości odpadają
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Jednam zmieniam imie dla synka z Witolda na Ignacy.jak byscie mogly mi zmienic na pierwszej stronie bo mam wpisane Witold.
A co do glukozy to ja w pierwszej ciazy bylam grubsza niz w tej i o wiele gorzej sie odzywialam a wyniki krzywej identyczne w obu ciazach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 23:13
iNso87, Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, własne zobaczyłam, że zostało mi 100 dni do przewidywanego terminu porodu
Rychło w czas, 36 minut przed północą
Tylko ja Wam mówię- jak tylko będzie 38 tydzień natychmiast idę na długi spacer w tempieiNso87, Butterfly 83, Sana, Makowe Szczęście, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Wg mamyginekolog kolejne ciąże są bardziej narażone na cukrzycę a to moja 4
tak czy siak nie ma co się łamać, tylko syn mi wszystkie słodycze zabrał :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 00:12
-
O mamo, nie mogę spać
Ciężko mi się coś oddycha, Pola szaleje tak, że kołdra aż skacze...
Więc zaczęłam szukać niepryskanych pomarańczy. Robię makowce na święta, zawsze sama kandyzuję też skórkę. Ale mój mąż w tym roku stwierdził, że to wszystko jest pryskane i mam nie używać skórki...
Grrrrr, wkurzył mnie tym...
Więc znalazłam firmę, która sprowadza pomarańcze prosto z Sycylii, bez pośredników od producentówKupiłam 11,5 kg czerwonych sycylijskich pomarańczy
Będą wysłane 14 grudnia, do mnie mają trafić 18 grudnia
Zdążyłam z zamówieniem, bo przyjmują tylko do końca niedzieli
Więc mąż może mi skoczyć
Skórka pomarańczy będzie w makowcu
bbeczka91, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, india lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hejka wszystkim
Inso ja mam to samo, najmniejszy ruch męża mnie budzi. I wkurza mnie bo on wraca późno do domu ok 1,a czasami nawet 2 w nocy i już u mnie po spaniu. mimo że próbuje, ale to zaraz siku trzeba wstać i już wtedy nie ma zmiłuj się, całkowicie się rozbudzam.
A on w salonie i w kuchni urzęduje w najlepsze. Tv, jeść sobie robi...wrrr
Przychodzi do łóżka później, i zasypia jak kamień, a ja leżę do 4 czy 5. Rano nie umiem długo spać i dupa...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Patuniek86 A Ty jak dzisiaj? Obudzona czy odsypiasz ciężką noc?
Inso co robiłaś dobrego do jedzonka na dziś?
U mnie brakuje wielu rzeczy żeby gotować po polsku, nie ma też wieprzowiny, ale staram się robić Np podobnie jak u nas inne rodzaje mięs.
Aczkolwiek teraz uwielbiam sałatki! Wszelkiego rodzaju.
Mam po niedzieli do zrobienia morfo na te anemię. Ale powiem Wam że Sophie lepiej rośnie jak jem po swojemu-czyli tak jak nam teraz smakuje ,tj.sery i zielsko,jak kózki, niż jak się zmuszam do mięsa. Bo np wrocilam do swojego stylu jedzenia i Zosia w 2tyg dokładnie, przybrała 300gram(oczywiście rozumiem że to waga przyblizona). No ale zrobiło na mnie wrażenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 08:01
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
iNso87 wrote:Elcia przeprawione.
Ktora ma wizyte w tym tygodniu? Nie mam jak bawic sie w cofanie stron dzis takze milo bedzie jak same napiszecieja do wieczora jakos pewnie zmienie na pierwszej stronie. A wiec od 10-16.12????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:08
iNso87 lubi tę wiadomość