MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po imprezie. Leze w lozku i sie nie ruszam. Szybko dzis,bo impreza od 12:40 tak naprawde sie zaczela no i niedziela to kazdy juz do domu uciekl. I dobrze
Tak to do 21 coanjmniej siedzenie jest.
Butterfly oj Kochana u mnie jak imprezy to stol musi od jedzenia sie uginac ;/ czasem chcialabym tak jak u niektorych osob samo ciasto,winko,kawka.. u mojego Malza i w mojej rodzinie niestety przyjeta jest biesiada przez duze B. Ta, wiec zrobilam karkowke z warzywami, golonke w piwie i kapuscie, ruloniki ze schabu z farszem, kotlety z piersi w ciescie francuskim, bigos z biala kielbasa, salatka z chipsami i warzywna, surowke z kalarepy.. galarete Tesciowa zrobila, ziemniaki zapiekane w sosie serowym hm..ciasto,tort, nie wiem co jeszcze juz sie pogubilam tyle tego..takze ten ;/ ah zupe z miesem mielonym..
Nie wiem jak ja zrobie urodziny dla Laury w polowie lutegoMacy, 83xxx, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
A wg mnie porod z Tesciowa to nic dziwnego. Mogla nie miec matki,z Tesciowa mogla miec super kontakt. Malz moze sie bal? Nie chcial? Moze nie miala faceta,wiec Tesciowa wziela odpowiedzialnosc. Roznie moglo byc.
Ja Wam powiem,ze z Laury Babcia mialam super kontakt. Mowilam do Niej nawet Mamo,choc nie bylam po slubie. Mialysmy wspolne zainteresowania. Wprowadzila mnie w prowadzenie sklepow. Razem jezdzilysmy po towar. Kazdy myslal,ze jestem Jej corka,bo tak dobrze do siebie mowilysmy. Potem zdziwko,ze to "tesciowa z synowa"
Z "prawdziwa"teraz Tesciowa nie mam takiego kontaktu. Zupelnie 180 stopni co innego... takze tenWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:38
-
INso faktycznie stół na bogato
zaciekawiłaś mnie zupą z mięsem mielony, pierwszy raz słyszę
Patuniek ja dzisiaj do męża, że za rok to będziemy ubierać tylko górną cześć choinki albo robić zasieki, żeby nasza malutka nie ściągała wszystkiego z drzewka czy go nie przewróciła na siebie, tak się rozczuliłam...
Butterfly może dla męża maszynka elektryczna do golenia? Ja swojemu pod choinkę kupuje rękawiczki zimowe na rower bo lubi jeździć rowerem, nawet śnieg mu nie przeszkadza haha i termos średni do pracy bo często teraz jeździ na nocki więc rozgrzewka mu się przyda -
Wpisalam wizyty na 1 strone. Sprawdzcie tylko,bo wpisalam je troche malo przytomna ;p
Marza to jest zupa porowo-serowa z miesem mielonym. Ja zmodyfikowalam sobie ta zupe i robie po swojemuw sumie to nie wiem czy na necie jest ten przepis,bo znam go juz chyba z 10lat i przygarnelam go od Cioci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:57
Marza89 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:A wg mnie porod z Tesciowa to nic dziwnego. Mogla nie miec matki,z Tesciowa mogla miec super kontakt. Malz moze sie bal? Nie chcial? Moze nie miala faceta,wiec Tesciowa wziela odpowiedzialnosc. Roznie moglo byc.
Ja Wam powiem,ze z Laury Babcia mialam super kontakt. Mowilam do Niej nawet Mamo,choc nie bylam po slubie. Mialysmy wspolne zainteresowania. Wprowadzila mnie w prowadzenie sklepow. Razem jezdzilysmy po towar. Kazdy myslal,ze jestem Jej corka,bo tak dobrze do siebie mowilysmy. Potem zdziwko,ze to "tesciowa z synowa"
Z "prawdziwa"teraz Tesciowa nie mam takiego kontaktu. Zupelnie 180 stopni co innego... takze ten
Inso jak się ma teściową, która jest jak własna mama to ok, ale sama wiesz po sobie, że nie zawsze tak jest. Tak patrząc obiektywnie na swoją rodzinę i znajomych taka super relacja synowa-teściowa jest bardzo rzadka.
Jeśli chodzi o ilość jedzenia jaką przygotowałaś to jestem pod wrażeniemLaura
-
Ojej... az sobie te krzyki wyobrazilam. Wolalabym icg nie słyszeć podczas naszego zwiedzania
bo mąż mi juz całkiem wymieknie i sila go na sale porodowa nie zaciagne
A poród z tesciowa to pewnie zależy jakie sa relacje. Ja mam bardzo dobre i z mama i tesciowa wiec dla mnie nie byloby problemu -
Izziee, india tak taki porod to zalezy od sytuacji i relacji. Dlatego napisalam,ze ja sobie bym taki wyobrazala u Kogos. Bo w obecnej mojej sytuacji ze swoja Tesciowa nie
India salatka z chrupkami jest z piersia z kurczaka,przekladana.ja jestem bardzo salatkowa i czasem nie wiem juz jaka wlasnie robic,bo wszystkie mi sie przejadly
-
Krzyki to ja wspominam z porodowki do tej pory,heh ale nie moje.
ja juz lezalam z mala na sali i przyszla polozna i powiedziała ze będę miala kolezanke na sali.. no to mysle luz, zycie. I tak leze sobie dziecko podziwiam a tu słyszę wrzaski jakby kogoś ze skóry obdzierali i myślę kiiii czort, zeby nie powieziec ki chu....
trwaly z 15 minut, dopiero później sie domyśliłam ,że to ta moja koezanka tak sie darla
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Inso - nie wiem jak ty to wszytsko ogarnelas, stol na pewno sie uginal. Ja osatnio tez troche imprez przerobilam i po kazdej coraz bardziej zmeczona. Tez lubie troche naszykowac, chociaz nie az tyle:) W marcu przeprowadzilismy sie do tego domu i wypadalo wszystkich po kolei pozapraszac. Ale na razie spokoj.
Makowe Szczescie - jesli chodzi o spiworek to ja bym wybrala pszczole:)
A co do komody to oczywiscie nie wybralismy, zawsze mamy problem z wyborem za pierwszym razem, no i podobaly nam sie inne, a jak wrocilismy do domu to sie okazalo, ze on jednak woli ta co ja a w sklepie mowil co innego. Nie wiem jak to wyszlo.
Ale ogolnie byly 3 opcje i najwieksza zagadka dla mnie bylo jaka powinna byc wyskokosc, bo chcialabym ja uzyc jako blat do przewijaka.
Pierwsza zwykla MALM z 3 szufladami 78 cm wys.
Druga Hemnes z 4 szufladami 96 cm
Trzecia Malm z 4 szufladami 100cm
Najlepsze bylo to ze potem pojechalismy do znajomych i oni mieli wszystkie opcje:) wiec przyjrzalam sie jeszcze raz, najprawdopodobniej wybierzemy Malm 3 szuflady, ale zwatpilam w to czy w ogole taki przewijak bedzie stabilny na jakiejkolwiek komodzie czy musi byc specjana. Jak wy to zamierzacie ogarnac?
Patuniek - tak mieszkam w UK, wszystkie niedziele handlowe:)
Prezenty bardzo sie podobaly, chociaz karuzeli na lozeczko Chicco nie dalo sie zamontowac, chyba bedzie na pozniej. No i cieszyli sie ze cos innego niz ubranka:)
Opowiedziala tez mi o porodzie i pobycie w szpitalu i zaczynam sie bac.
Ide powoli spac bo pobudka o 5:40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 22:36
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
widze że nikt tu jeszcze dzisiaj nic nie napisał, spicie?
Ja miałam ciężka noc, co chwilę się budziłam i próbowałam wyczuć ruchy małej, trochę się zaniepokoilam wczoraj wieczorem bo zawsze była aktywna a tu cisza.. I tak jakoś w nocy ciągle czuwalam.. Eh, dzisiaj coś tam daje o sobie znac, trochę się uspokoiłam.
Kciuki za dzisiejszą wizytę, widziałam że któraś dzisiaj ma
Miłego dnia Wam życzę, idę sprzątaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:31
Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)ja już zaczynam 30 tydzień ciąży....już 3 z przodu niedługo będzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:11
patuniek86, Butterfly 83, Salsefia, 83xxx, Ankakaranka87, iNso87, bbeczka91, Sana, patkaaxx90, Marza89, Lenonki, Kleopatra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Wooow smile! Ale Ci fajnie
Dzień dobry wszystkim
Dziewczyny, z rana dość intymne pytanie, czy wy też zauważcie u siebie większą ilość śluzu/ wydzieliny. Kurczę, dziś aż się przestraszyłam bo miałam po prostu wilgotne majtki. Właściwe nadal myślę czy to na pewno śluz A nie wody...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej!
Ja tez nie spalam pol nocy ;/ mimo,ze zmeczona po imprezie to ciezko bylo mi zasnac.
Ja dzis zamowilam witaminy prenatalne. Jesli,ktoras bierze Femibion to od jakiegos czasu jest promocja 2 op. + gratis Otulacz za 95,80zl. Ja w Cefarmie zamowilam,bo jest odbior osobisty to za przesulke nie bede placic. Ciekawi mnie jak ten otulacz bedzie wygladal. Jak duzy bedzie.
Butterfly ja raz na jakis czas tez zauwaze jednorazowe zwiekszenie wydzieliny. Ale ja czesto wkladki nosze takze jak nawet jest to wiekszosc pewnie wsiaknie zanim zauwaze,ze naprawde duzo tego bylo.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly ja też mam sporo śluzu. Był czas że co 3 dni piżamę zmieniałam, bo czułam że mokro. Gadałam o tym z gin, ale powiedział, że to nic groźnego.
Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
No mam nadzieję bo ja mam od razu schize. Od razu myślę i zaraz boli mnie brzuch. I mam milion różnych objawów....
Delvila widzę że zaczynasz nowy tydzień dziś, super.
Inso dawaj przepis na sałatkę, ja teraz uwielbiam takie rzeczy.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:No mam nadzieję bo ja mam od razu schize. Od razu myślę i zaraz boli mnie brzuch. I mam milion różnych objawów....
Delvila widzę że zaczynasz nowy tydzień dziś, super.
Inso dawaj przepis na sałatkę, ja teraz uwielbiam takie rzeczy.
Piers z kurczaka w gyrosie grillowana/smazona
Cebula
Pomidory
Ketchup pikantny
Pokruszone chipsy paprykowe
Marchew
Jajka
Szczypior
Sos czosnkowy
Chipsy paprykowe cale poukladane.
Sos czosnkowy robie swoj. Marchew oczywiscie ugotowana i jajkapomidory swieze. Warzywa w kostke kroje. Kurczaka z reszta tez.
Edit.
Skladniki ilosciowo na oko zawsze dajeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:20
india, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja już pozałatwiałam rano sprawy urzędowe, aktualnie leniuchujęDzisiejsza noc znacznie lepsza, chociaż i tak musiałam rano wstać, więc nie do końca się wyspałam
Na 13.30 jeszcze endo
Jutro rano na zadania-kontrola mocz i pobranie krwi na krzepliwość. Podobno jedno badanie robią tylko w instytucie hematologii... Ciekawe...
Butterfly, ja może nie jestem najlepszym przykładem na obfite wydzielinyAle też dzisiaj miałam przez ułamek sekundy myśl o wodach, kiedy rano wstałam. Praktycznie cała bielizna mokra.
Na szczęście przeczytałam o kremie, który przepisał mi lekarz - gynazol. Aplikacje się go raz, co zrobiłam w sobotę, po pimafucinie. Ale czytałam o kobiecie, która wylądowała na ip myśląc, że to wody. Okazuje się, że skutkiem ubocznym jest mnóstwo wodnistej wydzielinyA tego w ulotce nie ma...
No dobra, zaczynam planować zakupy kieszeniowe z dostawą przed świętamiTrzeba kupić wszystko do makowca, piernika (ciasto już jest, ale na polewę
)
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm