X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek - świetnie :) A dziewczyny z niedoczynnością - macie robić jakieś badanie dziecku po porodzie tsh czy cos? Pytałam mojego endo jak u niego byłam - ale to było koło 16 tygodnia ciąży i dał mi zlecenie na jakieś przeciwciała (musiałabym znaleźć) i mam to zrobić chyba po 32 albo 34 tygodniu i będzie to świadczyć o tym, czy dziecko z hormonami dobrze stoi.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie nie mialam albo nie kojarze,zadnego badania po urodzeniu Leny. Po porodzie schodzilam z dawki tylko euthoryxu az wogole przestalam brac i tyle.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy - ja miałam taki zwykły przewijak i nakładałam go na łóżeczko. Było dobrze dopasowane i bardzo stabilne, więc teraz też zamierzam tak rozwiązać sprawę przewijaka.

Macy lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Chasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    INsO ja mam wizytę w piątek 14.12.2018r na godz 15:00 :* :* :* :* :* :*

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Lwie nie mialam albo nie kojarze,zadnego badania po urodzeniu Leny. Po porodzie schodzilam z dawki tylko euthoryxu az wogole przestalam brac i tyle.

Ja miałam przed ciążą niedoczynność, więc nie liczę na to, że wrócę do normy;/ Znalazłam - mam zrobić antyTPO

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Ja miałam przed ciążą niedoczynność, więc nie liczę na to, że wrócę do normy;/ Znalazłam - mam zrobić antyTPO
    Aa rozumiem to inna sprawa. Ja przed ciaza mam zawsze w granicach 3 takze dla endo to norma bez ciazy i nie jestem objeta opieka. W ciazach mam tylko niedobor.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki wymiar kocyka najlepiej sie sprawdzi do opatulenia dziecka?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

U mnie też noc kiepska :( Poprztykałam się z Mężem i spałam na kanapie, więc dziś wyglądam i czuję się jak zombie :/

iNso, poszalałaś z tym jedzeniem na imprezę ;) Ps. Jakbyś aktualizowała wizyty, to proszę o wpisanie na środę 12.12 na 12 :)

U mnie przez ostatnie 2-3 dni też więcej wydzieliny.

Lwie Serce, mi lekarz zawsze daje skierowanie na TSH i fT4, nic poza tym. Za tydzień mam wizytę u endo, więc jak nie zapomnę, to zapytam o to :)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, to w smyku do dzisiaj jest promocja na ubrania i buty -30%, łączy się z innymi obnizkami :-)
    Kupiłam 2 pajace za 35 zł :-)

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo super! Dzięki patuniek, za info :D idę w takim razie buszowac :p

patuniek86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nadrobić co piszecie po weekendzie :)

Inso podziwiam za przygotowania :) chociaż ja uwielbiam takie imprezy, ale robienie tego jest mega męczące.

Lenonki co do porodu z Teściową, to widzisz np. jestem w kraju mojego Męża sama z daleka od bliskich a kontakt z moją Teściową mam naprawdę bardzo dobry. Bardzo ją lubię, ale jakoś wolałabym nie rodzić z Nią. Jeśli Mąż by wymiękł to wolałabym żeby ktoś z moich przyjaciół przyleciał.

Macy my kupiliśmy komodę Malm na 6 szuflad. Do przewijaka są dodawane takie nóżki i można nimi przymocować trochę :)

Butterfly 83 też ostatnio to zauważyłam i też się przestraszyłam. Dobrze, że Dziewczyny piszą, że też tak mają, to się uspokoiłam :)

patuniek86 super wiadomość z endo!

Pikcia oj :( mam nadzieję, że szybko rozwiążecie konflikt.

A my wczoraj byliśmy w kinie na filmie o freddie mercury mega :) polecam. Tylko zrobiłam mały błąd, mianowicie zamówiłam popcorn i coca colę. Jeju ale mała mi dała czadu... do pierwszej w nocy miałam diabełka tasmańskiego w brzuchu. Myślę sobie, Boże chyba mi dziecko podmienili w brzuchu hahahha moja Cornelka zawsze spokojna, delikatna a tu normalnie regularne mocne takie ruchy... już nigdy więcej coca coli Córeczko :) Nie wiedziałam jak leżeć ani lewy bok jej nie pasował ani prawy. Nie chciałam spać na plecach a za zmianę pozycji obrywałam - w ciry Matce dała normalnie hahahah Później w nocy budzę Męża i mówię, weź mi przynieś wodę, bo tak mi się pić chce a boję się wstać, że ją obudzą hahahahha bałam się własnego dziecka w brzuchu :P

Dziś dzwonili do mnie do Lekarza i mam wezwanie na kroplówkę z żelaza. Załamka serio. Tak uważam, żeby jeść wszystko bogate w żelazo, biorę witaminy i jeszcze dodatkowo żelazo i wyszła anemia.

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • india Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Jakby co, to w smyku do dzisiaj jest promocja na ubrania i buty -30%, łączy się z innymi obnizkami :-)
    Kupiłam 2 pajace za 35 zł :-)

Ja juz tam nie wchodze :p

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po weekendzie.
    Czytałam Was, ale nie odnisę się do poszczególnych wpisów, bo jednak jest tego sporo ;-)
    iNso - podziwiam za przygotowania na imprezę, sporo się narobiłaś i takie smakołyki ;-)
    Ja po weekendzie u teściów ;-/, na szczęscie wczoraj przyjechaliśmy;-) Przeziębienie z córci przeszło na mnie, piję wieczorem mleko z miodem i czosnkiem, trochę łagodzi sytuację, boli mnie gardło więc stosuję płukanki. Jednym słowem jakoś słabo sie czuje.
    Byłam dzisiaj na spotkaniu z położną i powiedziała, że jest przeciwniczką majtek jednorazowych - hmm w sumie to ma podobne zdanie do mojego, tyle, ze ja stosowałam w pierwszej cięży. Przecież to tak naprawdę sztuczny materiał, nawet jesli są jakieś papierowe, polecała mi zwykłe 100 bawełniane majtki. Może kupię jedno opakowanie jednorazowych bo pewnie w zależności od personelu , lekarzy, mogą mieć różne zdanie na ten temat....

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać o jeszcze jednym, dostałam dziś list ze szpitala z datami szkoły rodzenia. Tylko, że zaczyna się 9 stycznia i kończy 20 lutego... i nie wiem co mam robić. Jak będę miała cc to pewnie około 28.02 nie wiem czy dam radę chodzić w styczniu i lutym na szkołę rodzenia. Nie wiem co robić (chyba ze 3 razy to napisałam) myślicie, że to jest wykonalne?

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, nie bardzo wiem, co mogę Ci powiedzieć :-(
    Jesteś w stanie się z nimi skontaktować z prośbą o zmianę terminu?

W kwestii prezentów dla mężów. Znowu zmieniłam zdanie ;-) Dokupiłam mojemu do książki pióro wieczne :-) Poprzednie mu spadło i się zniszczyło, a bardzo lubił to używać...
    Jestem już prawie po pensji ;-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanów się i może idź na zajęcia, jak nie dasz rady to po prostu nie pójdziesz, ale spróbować warto. Chyba, że za zajęcia płacisz to już inna sprawa...

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 Właśnie płacę :/ ubezpieczenie pokrywa tylko część.

Jutro podpytam Pielęgniarki u mojego Lekarza. Jakoś nie wyobrażam sobie tydzień przed porodem chodzić na szkołę rodzenia.

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, no tydzień przed porodem to Ty już musisz spokojnie czekać, dawno spakowana i z uporządkowaną wiedzą... Ja kończę szkołę 21 stycznia, więc praktycznie 2 miesiące (no, półtora) przed... Potem zamierzam na spokojnie zacząć się prać i pakować do porodu ;-)
    Trzymam kciuki, żeby pielęgniarka pomogła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 17:27

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 jeju czyli to normalne, że panikuję :P chociaż raz hahahha

No właśnie też bym chciała skończyć w połowie stycznia. Powiem szczerze, że stresuję się maksymalnie czy Mała nie będzie chciała iść w ślady Taty i urodzić się w 36 tygodniu czyli około 6 lutego a oni mi proponują kurs do 20tego lutego :'D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie wogole zastanawiam teraz czy umowic sie na to cc czy czekac do skurczy,odejscia wod itp. I wtedy jechac tak jak z Lena. Zeby choc troche porod sam sie rozkrecil? Wczoraj tak rozmawialam z Siostrunia Malza to polozyli ja na patologii bo byla po terminie. Wiedziala,ze bedzie miala juz cc ale dali jej oxy zeby choc troche porod rozkrecic. I teraz nie wiem czy rzeczywiscie taka jest praktyka? Mialam dwa porody ale jechalam do szpitala jak cos juz sie zaczynalo dziac a teraz pomyslalam,ze pojade jak nic sie nie bedzie dzialo, z tydzien wczesniej i mi ot tak zrobia cc..zaczynam watpic :|

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ