X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce pogadaj z Mężem na spokojnie, żeby nie stawiał Cię przed faktem dokonanym. Mnie najbardziej by wkurzyło to, że Mąż zaprosił kogoś bez mojej wiedzy. Oj nie chciałabym być w skórze mojego Męża za takie coś. Chociaż ja bardzo lubię jak ktoś do nas przychodzi, ale też tak mamy, że jakoś inni nie garną się do zapraszania nas. I np. w tym roku nie wiem co będzie z Sylwestrem. Moi znajomi nie chcą przylecieć, żeby mnie nie męczyć i chyba się boją, że zacznę rodzić :P a znajomi Męża nawet do Polski na Sylwestra przylatywali do nas, a teraz cisza. Nikt nic nie organizuje :/ Fajnie by było gdzieś wyjść, no ale cóż chyba będziemy mieć Sylwestra z jedynką, około północy pójdziemy na rynek, wrócimy spacerkiem i do spanka.

A wracając do znajomych Męża może mu powiedz, że jesteś w domu i chciałabyś gdzieś wyjść dla odmiany :) A i wyszykuj się :) Będziesz się lepiej dla samej siebie :) A tamtą Koleżanką się nie przejmuj, no niestety to nie od wieku zależy, Mąż ma Kuzyna rok starszego czyli ode mnie jest starszy 8 lat i tylko imprezy itp. także naprawdę rozumiem.

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie dziekuję za troskę, postaram się nie galopować z robotą, ale przez ostatnie dni to coś do załatwienia, to stres i nie sprzątałam w domu, a jak już mówiłam mój szanowny mąż to bałaganiarz co mnie okropnie wkur...za! I rozumiem Cię z tymi sprzeczkami z braku zrozumienia. Ja czasami aż się gotuje. U mnie wczoraj był placzliwy dzien, o wszystko i o nic!
    A co do tej paniusi, to olej. Pustaków nie brakuje nigdzie! Mój mąż już poznał mój charakter i wie co by było gdyby mi zaprosił kogoś bez mojej wiedzy!!!
    Bo niestety ma wielu przyjaciół, których ja nawet na dalekich znajomych bym nie wybrała. No ale cóż, nie musimy lubić tych samych ludzi czy charakterów...

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, Butterfly, Lwieserce, Kehlana bardzo dziękuję za miłe słowa otuchy. Zapomniałam jak pogrubić czcionkę tutaj, a chciałam wyróżnić wasze nicki :(.
    Też nie lubię być stawiana przed faktem dokonanym, choć mój mąż raczej nie robi tego za często. Teraz w weekend najchętniej byśmy oboje sami posiedzieli w domu, ale czeka nas przekładany długo wyjazd do znajomych. Staram się jednak nastawić pozytywnie. Powtarzam sobie, że kiedy mała się urodzi, nasze życie towarzyskie będzie pewnie ograniczone, a każda wyprawa związana z godzinami przygotowań. Lepiej teraz korzystać.

Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Staram się Was czytać na bieżąco, ale na odpisywanie jakoś ostatnio nie mam czasu :/
    Miałam w tym tygodniu wizytę, u małej wszystko w porządku, ważya 710 g :) My też nadal nie zdecydowaliśmy się na imię, mamy kilka typów, ale póki co żadne nie przemawia na 100%...wybierzemy chyba dopiero jak ją zobaczymy ;)
    No i jeszcze ja zostałam na glukozę...ble, w tym tygodniu jakoś się wybiorę.
    Co do usypiania dzieci, mój synek podobnie jak u kehlany, zwykle zasypia przy cycu, choć zdarzały się kryzysowe noce gdzie trzeba było go lulać, zwłaszcza jak wychodziły zęby...a dziś cud, pierwsza jego w całości przespana noc! Oby już mu tak zostało :P

kehlana_miyu, Makowe Szczęście, india, Kleopatra lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam przerwę na kawę i muszę poleżeć, bo bolą mnie plecy i stawia mi się macica trochę. Nie chce się przeforsowac.
    Nie zrobiłam zbyt dużo , bo mam roboty od ch...i ciut ciut,że nie wiem gdzie ręce wsadzić.
    Ale zrobiłam łazienkę na tip top i uporalam się z praniem i prasowaniem- tego ostatniego nienawidzę!
    Pozbierałam łachy męża z salonu,wrrrr!
    A teraz mam mały chill :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ade732572f.jpg

Makowe Szczęście, Marza89, Sana, iNso87 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpocznij Butterfly, nie musisz wszystkiego robić w jeden dzień :)
    Smacznego :D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wrote:
    Cc miałam 3 lata temu. Ostatnio pare razy zakłuło mnie w okolicach blizny i poprosiłam na usg o jej sprawdzenie. A doktor mówi, że po lewej stronie jest wyraźnie cieńsza, obecnie 2 mm.
    Ja miałam 19 miesięcy temu 8 to już druga. Muszę też skontrolować, chociaż nic mnie nie boli.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Po wczorajszym wykańczającym dniu, kiedy wróciłam do domu przed 23, a położyłam się spać po północy, spałam do 10.30 ;-)

Wczoraj oczywiście wielu rzeczy nie kupiłam, więc musiałam dzisiaj się przejść. Wzięłam Młodą do noszenia zakupów ;-) Biedna ledwo doszła do domu ;-) Już wie, jak to jest być kobietą ogarniającą dom :-D

Dzisiaj też mam wrażenie, że dzień może być z tych cięższych ;-) Udało mi się zapchać toaletę... Pół godziny walczyłam, ale wygrałam ;-)
    Teraz leżę i odpoczywam, w końcu mam zalecenia "polegiwania" ;-)

Widziałam temat wpadających gości... Jak to dobrze, że z mężem jesteśmy aspołeczni :-D
    Nikt do nas nie wpada, poza moją siostrą, z którą i tak umawiamy się z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem, bo ona z 3 dzieci też ma mnóstwo rzeczy do ogarnięcia :-D A ze znajomymi-jeśli już w ogóle-to spotykamy się poza domem :-D
    Dom to dla nas totalna ostoja. Cisza i spokój :-) To nie miejsce na imprezy, na które sami też nie chodzimy ;-) Zresztą mąż abstynent od kilku lat-kiedyś, kiedy to nie było modne, potrafił wypić 1 piwo kraftowe raz na 2-3 tygodnie ;-) Teraz piwo tylko 0% :-)

Gratuluję udanych wizyt :-)

Butterfly, nie warto się męczyć, naprawdę. Najważniejsze Wasze zdrowie, przemęczenie i stawanie macicy z powodu przepracowania to sygnał, że czas może zwolnić obroty... Prasowanie już dawno porzuciłam ;-) Wieszam na suszarce ubrania tak, żeby nie trzeba było się już potem męczyć ;-)

Reniferra, pierwszy tydzień za Tobą, zostały tylko 3 z mikro-kawałkiem :-) Trzymam kciuki :-) Tylko żebyś nic tam nie złapała...

Mamakropka, super wieści :-) Pamiętam pierwsza przespaną przez Młodą noc. Aż stałam nad nią co chwilę, czy na pewno oddycha :-D Bo przecież ona zawsze się budziła :-D

Idę wszamać kiwi :-) Jakieś pyszne udało mi się dorwać :-)

Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :) super czytać dobre wieści! :)

patuniek86 ale miałaś dzień :) odpoczywaj trochę :)

mamakropka. gratuluję przespanej nocy Synka i Twojej :D

Butterfly 83 lubię oczywiście za kawę i zdjęcie. Jejku aż mi głupio, bo tyle robicie a ja mam takiego lenia.

Już przybrałam świątecznie dom, i wpadłam w wir oglądania Świątecznych filmów. Mój Mąż się ze mnie śmieje, że co roku oglądam te same :) to prawda :) i uwielbiam to :D
    Zaraz jedziemy do Włoch, mam taką ochotę na mandarynki, że to poezja :D Jak byliśmy ostatnim razem na kolacji a przy okazji na zakupach, to kupiłam takie pyszne, że 3 kg zjedliśmy w weekend hahahah :) oboje tak szamaliśmy :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę :-)

Dzisiaj Młoda dostała lampki Led :-) Owinęła drucik wokół łóżka i robi się bajkowo :-) Jest bardzo zadowolona :-)

Wybaczcie jej "ułożenie rzeczy na łóżku" ;-) Nie należy do czyścioszków ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b78d721fb982.jpg

Katia89, Butterfly 83, india, Marza89, Lenonki, iNso87, Sana, kehlana_miyu, bbeczka91, Ankakaranka87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które już wybrały i mają jakieś pojęcie w sprawie materaca do łóżeczka dla maluszka. Jaki wybrać? Chciałam zamówić łóżeczko i materac ale ugrzęzłam w gąszczu dziesiątek różnych... Piankowe, lateksowe, kokos, gryka, gpk? Ooo matko :)
    Pomóżcie :)

age.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja zostalam z krzywą, pewnie dostanę skierowanie w przyszlym tygodniu.

Dziewczyny rozumiem was z tymi gośćmi, czlowiek jednak sie umeczy.
    My teraz na 3 dni mieliśmy znajonych (4 osoby) sympatycznie było ale po goscinie ledwo zylam :p po dwoch dniach kolejni znajomi, a tu juz kolejni piszą czy w sylwka w domu będziemy :D i jak tu odsapnąc? ;)
    Ja dzis w szkole bylam a teraz mialam krotka regenerację na kanapie :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia ja chyba wezmę piankowy, ale specjalista ze mnie żaden ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, ja tez mam piankowy. Dostałam go po siostrzenicy, ale same dobre rzeczy słyszałam o materacach piankowych. Na te wszystkie naturalne typu kokos, gryka była moda, a teraz raczej nie maja pozytywnych opinii.

Sana, wyniki glukozy będziesz miała jeszcze dzisiaj, czy dopiero w poniedziałek? Trochę wysoka masz na czczo :I

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dopiero usiadlam odsapnac. Nogi mi w dupe wchodza.. zrobilam jedzenie. Surowka juz jutro zeby swieza byla. Zostanie mi od rana wstawiac do piekarnika kotlety,miesa.. doprawic tatar. Syf mam w kuchni niezly. Nawet nie mialam czasu posprzatac w mieszkaniu. Chyba juz jutro tylko odkurzaczem przejade cala chate.. moze zaraz nadrobie forum jak nie zasne ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam przeczytalam ;)

Ja narazie materacem sie nie martwie,bo bede miala kolyske. A wlasnie co do kolyski zamowionej..dzis ta Dziewczyna sie odezwala.. napisala,ze dzis po pracy napisze mi nr nadania i,ze kolyska pewnie w poniedzialek do mnie dotrze. Choc trocha kamien z serca mi spadl. Choc teraz mam jakas taka dziwna schize i jak kurier przyjedzie to przy nim otworze (choc nigdy tego nie robie) i sprawdze czy aby napewno jest tam to co chcialam.

My z Malzem tak jak Patuniek, nie jestesmy az tacy juz imprezowi. Tak,napisalam juz,bo jak bylam sama albo jak bylam sama z Laura to non stop sie spotykalam z kumpelami. Po slubie z Malzem,zaraz ciaza z Lena,potem porod,wspolne mieszkanie i jakos nie ciagnie mnie na spotkania i imprezy. A moj Malz to wogole nie imprezowy ;p Nawet z Kolegami nie wychodzi sam odkad sie znamy ;D takze ja mam spokoj. Pijaki tez z nas slabe. Ja wole wino albo likiery itp. Moj Malz piwo,badz ze mna wino czy tez kolorowy alkohol. Kielich w kielich rzadko pije a ja wogole.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe_Szczęście, przypomnij mi proszę, gdzie mieszkasz? :)

Katia89, też nie wiem jaki wybrać materac. Przy córce miałam kokos-pianka-kokos i byłam zadowolona, teraz ma pianka-kokos i nie jestem zadowolona, chcę go zmienić, ale też nie wiem na jaki.

Lenonki już mam wyniki.
    Pobranie z palca - 102
    Pobranie z żyły - 85
    (Jakim cudem taka różnica? Hm...)
    Pobranie po 1h z żyły - 125
    Pobranie po 2h z żyły - 111

iNso87 ależ u Ciebie intensywnie... i pysznie ;) odpocznij!

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki glukozy i są 96-201-125. Czy po godzinie są za wysokie?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, mamaginekolog podaje takie normy:

poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
    poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
    poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.

Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową.

Nie ma stopniowania cukrzycy ciążowej na „ciężką” czy „lekką”.

Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, hmm. W przyszłym tyg wizyta to zobaczymy co powie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ