MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce pogadaj z Mężem na spokojnie, żeby nie stawiał Cię przed faktem dokonanym. Mnie najbardziej by wkurzyło to, że Mąż zaprosił kogoś bez mojej wiedzy. Oj nie chciałabym być w skórze mojego Męża za takie coś. Chociaż ja bardzo lubię jak ktoś do nas przychodzi, ale też tak mamy, że jakoś inni nie garną się do zapraszania nas. I np. w tym roku nie wiem co będzie z Sylwestrem. Moi znajomi nie chcą przylecieć, żeby mnie nie męczyć i chyba się boją, że zacznę rodzić
a znajomi Męża nawet do Polski na Sylwestra przylatywali do nas, a teraz cisza. Nikt nic nie organizuje
Fajnie by było gdzieś wyjść, no ale cóż chyba będziemy mieć Sylwestra z jedynką, około północy pójdziemy na rynek, wrócimy spacerkiem i do spanka.
A wracając do znajomych Męża może mu powiedz, że jesteś w domu i chciałabyś gdzieś wyjść dla odmianyA i wyszykuj się
Będziesz się lepiej dla samej siebie
A tamtą Koleżanką się nie przejmuj, no niestety to nie od wieku zależy, Mąż ma Kuzyna rok starszego czyli ode mnie jest starszy 8 lat i tylko imprezy itp. także naprawdę rozumiem.
. -
Lwie dziekuję za troskę, postaram się nie galopować z robotą, ale przez ostatnie dni to coś do załatwienia, to stres i nie sprzątałam w domu, a jak już mówiłam mój szanowny mąż to bałaganiarz co mnie okropnie wkur...za! I rozumiem Cię z tymi sprzeczkami z braku zrozumienia. Ja czasami aż się gotuje. U mnie wczoraj był placzliwy dzien, o wszystko i o nic!
A co do tej paniusi, to olej. Pustaków nie brakuje nigdzie! Mój mąż już poznał mój charakter i wie co by było gdyby mi zaprosił kogoś bez mojej wiedzy!!!
Bo niestety ma wielu przyjaciół, których ja nawet na dalekich znajomych bym nie wybrała. No ale cóż, nie musimy lubić tych samych ludzi czy charakterów...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Katia, Butterfly, Lwieserce, Kehlana bardzo dziękuję za miłe słowa otuchy. Zapomniałam jak pogrubić czcionkę tutaj, a chciałam wyróżnić wasze nicki
.
Też nie lubię być stawiana przed faktem dokonanym, choć mój mąż raczej nie robi tego za często. Teraz w weekend najchętniej byśmy oboje sami posiedzieli w domu, ale czeka nas przekładany długo wyjazd do znajomych. Staram się jednak nastawić pozytywnie. Powtarzam sobie, że kiedy mała się urodzi, nasze życie towarzyskie będzie pewnie ograniczone, a każda wyprawa związana z godzinami przygotowań. Lepiej teraz korzystać.
Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Staram się Was czytać na bieżąco, ale na odpisywanie jakoś ostatnio nie mam czasu
Miałam w tym tygodniu wizytę, u małej wszystko w porządku, ważya 710 gMy też nadal nie zdecydowaliśmy się na imię, mamy kilka typów, ale póki co żadne nie przemawia na 100%...wybierzemy chyba dopiero jak ją zobaczymy
No i jeszcze ja zostałam na glukozę...ble, w tym tygodniu jakoś się wybiorę.
Co do usypiania dzieci, mój synek podobnie jak u kehlany, zwykle zasypia przy cycu, choć zdarzały się kryzysowe noce gdzie trzeba było go lulać, zwłaszcza jak wychodziły zęby...a dziś cud, pierwsza jego w całości przespana noc! Oby już mu tak zostałokehlana_miyu, Makowe Szczęście, india, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Ja zrobiłam przerwę na kawę i muszę poleżeć, bo bolą mnie plecy i stawia mi się macica trochę. Nie chce się przeforsowac.
Nie zrobiłam zbyt dużo , bo mam roboty od ch...i ciut ciut,że nie wiem gdzie ręce wsadzić.
Ale zrobiłam łazienkę na tip top i uporalam się z praniem i prasowaniem- tego ostatniego nienawidzę!
Pozbierałam łachy męża z salonu,wrrrr!
A teraz mam mały chill
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ade732572f.jpgMakowe Szczęście, Marza89, Sana, iNso87 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ayleen wrote:Cc miałam 3 lata temu. Ostatnio pare razy zakłuło mnie w okolicach blizny i poprosiłam na usg o jej sprawdzenie. A doktor mówi, że po lewej stronie jest wyraźnie cieńsza, obecnie 2 mm.
-
Dzień dobry
Po wczorajszym wykańczającym dniu, kiedy wróciłam do domu przed 23, a położyłam się spać po północy, spałam do 10.30
Wczoraj oczywiście wielu rzeczy nie kupiłam, więc musiałam dzisiaj się przejść. Wzięłam Młodą do noszenia zakupówBiedna ledwo doszła do domu
Już wie, jak to jest być kobietą ogarniającą dom
Dzisiaj też mam wrażenie, że dzień może być z tych cięższychUdało mi się zapchać toaletę... Pół godziny walczyłam, ale wygrałam
Teraz leżę i odpoczywam, w końcu mam zalecenia "polegiwania"
Widziałam temat wpadających gości... Jak to dobrze, że z mężem jesteśmy aspołeczni
Nikt do nas nie wpada, poza moją siostrą, z którą i tak umawiamy się z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem, bo ona z 3 dzieci też ma mnóstwo rzeczy do ogarnięciaA ze znajomymi-jeśli już w ogóle-to spotykamy się poza domem
Dom to dla nas totalna ostoja. Cisza i spokójTo nie miejsce na imprezy, na które sami też nie chodzimy
Zresztą mąż abstynent od kilku lat-kiedyś, kiedy to nie było modne, potrafił wypić 1 piwo kraftowe raz na 2-3 tygodnie
Teraz piwo tylko 0%
Gratuluję udanych wizyt
Butterfly, nie warto się męczyć, naprawdę. Najważniejsze Wasze zdrowie, przemęczenie i stawanie macicy z powodu przepracowania to sygnał, że czas może zwolnić obroty... Prasowanie już dawno porzuciłamWieszam na suszarce ubrania tak, żeby nie trzeba było się już potem męczyć
Reniferra, pierwszy tydzień za Tobą, zostały tylko 3 z mikro-kawałkiemTrzymam kciuki
Tylko żebyś nic tam nie złapała...
Mamakropka, super wieściPamiętam pierwsza przespaną przez Młodą noc. Aż stałam nad nią co chwilę, czy na pewno oddycha
Bo przecież ona zawsze się budziła
Idę wszamać kiwiJakieś pyszne udało mi się dorwać
Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Gratuluję wizyt
super czytać dobre wieści!
patuniek86 ale miałaś dzieńodpoczywaj trochę
mamakropka. gratuluję przespanej nocy Synka i Twojej
Butterfly 83 lubię oczywiście za kawę i zdjęcie. Jejku aż mi głupio, bo tyle robicie a ja mam takiego lenia.
Już przybrałam świątecznie dom, i wpadłam w wir oglądania Świątecznych filmów. Mój Mąż się ze mnie śmieje, że co roku oglądam te sameto prawda
i uwielbiam to
Zaraz jedziemy do Włoch, mam taką ochotę na mandarynki, że to poezjaJak byliśmy ostatnim razem na kolacji a przy okazji na zakupach, to kupiłam takie pyszne, że 3 kg zjedliśmy w weekend hahahah
oboje tak szamaliśmy
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
A ja się pochwalę
Dzisiaj Młoda dostała lampki LedOwinęła drucik wokół łóżka i robi się bajkowo
Jest bardzo zadowolona
Wybaczcie jej "ułożenie rzeczy na łóżku"Nie należy do czyścioszków
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b78d721fb982.jpgKatia89, Butterfly 83, india, Marza89, Lenonki, iNso87, Sana, kehlana_miyu, bbeczka91, Ankakaranka87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny, te które już wybrały i mają jakieś pojęcie w sprawie materaca do łóżeczka dla maluszka. Jaki wybrać? Chciałam zamówić łóżeczko i materac ale ugrzęzłam w gąszczu dziesiątek różnych... Piankowe, lateksowe, kokos, gryka, gpk? Ooo matko
Pomóżcie -
Jeszcze ja zostalam z krzywą, pewnie dostanę skierowanie w przyszlym tygodniu.
Dziewczyny rozumiem was z tymi gośćmi, czlowiek jednak sie umeczy.
My teraz na 3 dni mieliśmy znajonych (4 osoby) sympatycznie było ale po goscinie ledwo zylam :p po dwoch dniach kolejni znajomi, a tu juz kolejni piszą czy w sylwka w domu będziemyi jak tu odsapnąc?
Ja dzis w szkole bylam a teraz mialam krotka regenerację na kanapie -
Katia, ja tez mam piankowy. Dostałam go po siostrzenicy, ale same dobre rzeczy słyszałam o materacach piankowych. Na te wszystkie naturalne typu kokos, gryka była moda, a teraz raczej nie maja pozytywnych opinii.
Sana, wyniki glukozy będziesz miała jeszcze dzisiaj, czy dopiero w poniedziałek? Trochę wysoka masz na czczoPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Matko dopiero usiadlam odsapnac. Nogi mi w dupe wchodza.. zrobilam jedzenie. Surowka juz jutro zeby swieza byla. Zostanie mi od rana wstawiac do piekarnika kotlety,miesa.. doprawic tatar. Syf mam w kuchni niezly. Nawet nie mialam czasu posprzatac w mieszkaniu. Chyba juz jutro tylko odkurzaczem przejade cala chate.. moze zaraz nadrobie forum jak nie zasne
-
Cos tam przeczytalam
Ja narazie materacem sie nie martwie,bo bede miala kolyske. A wlasnie co do kolyski zamowionej..dzis ta Dziewczyna sie odezwala.. napisala,ze dzis po pracy napisze mi nr nadania i,ze kolyska pewnie w poniedzialek do mnie dotrze. Choc trocha kamien z serca mi spadl. Choc teraz mam jakas taka dziwna schize i jak kurier przyjedzie to przy nim otworze (choc nigdy tego nie robie) i sprawdze czy aby napewno jest tam to co chcialam.
My z Malzem tak jak Patuniek, nie jestesmy az tacy juz imprezowi. Tak,napisalam juz,bo jak bylam sama albo jak bylam sama z Laura to non stop sie spotykalam z kumpelami. Po slubie z Malzem,zaraz ciaza z Lena,potem porod,wspolne mieszkanie i jakos nie ciagnie mnie na spotkania i imprezy. A moj Malz to wogole nie imprezowy ;p Nawet z Kolegami nie wychodzi sam odkad sie znamytakze ja mam spokoj. Pijaki tez z nas slabe. Ja wole wino albo likiery itp. Moj Malz piwo,badz ze mna wino czy tez kolorowy alkohol. Kielich w kielich rzadko pije a ja wogole.
-
Makowe_Szczęście, przypomnij mi proszę, gdzie mieszkasz?
Katia89, też nie wiem jaki wybrać materac. Przy córce miałam kokos-pianka-kokos i byłam zadowolona, teraz ma pianka-kokos i nie jestem zadowolona, chcę go zmienić, ale też nie wiem na jaki.
Lenonki już mam wyniki.
Pobranie z palca - 102
Pobranie z żyły - 85
(Jakim cudem taka różnica? Hm...)
Pobranie po 1h z żyły - 125
Pobranie po 2h z żyły - 111
iNso87 ależ u Ciebie intensywnie... i pysznieodpocznij!
Julia07.2015
-
Kleopatra, mamaginekolog podaje takie normy:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową.
Nie ma stopniowania cukrzycy ciążowej na „ciężką” czy „lekką”.
Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.
Julia07.2015