X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze chcialam sie podzielic ze w koncu prawie skonczylismy sypialnie i wreszcze przenieslismy sie z sofy na lozko z porzadnym materacem. Spimy tam 4 noce , ale po pierwszej nie moglam uwierzyc jaka to roznica, myslalam ze to przez ciaze i kregoslup tak sie mecze w nocy, nie moge spac, budze caly czas, a teraz przesypiam cala noc. Moge przespac cala noc na lewym boku bo mi nic nie przeszkadza. Bajka :)

lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 oby faktycznie po prostu czasu nie miała, trzymam kciuki żeby paczka szybko do Ciebie doszła.
    A fotelik przeboski! Super się razem prezentują te kolory <3 chyba zaczynam żałować, że go nie zamówiłam...

Butterfly_83 grubasy?! Nie grzesz kobieto :D wyglądasz, tzn wyglądacie pięknie! :)
    A z Zosi to modelka będzie ;) ale Ty chyba też jesteś wysoka? Trzymam kciuki kochana, żebyś mogła urodzić w Polsce.

india, ja będę małą kładła spać w pajacyku i śpiworku/rożku. Ewentualnie body+śpiochy. Kaftaniki mnie strasznie irytowały ;) a śpiworek kupuję standardowy, "na ramiączkach".

Ayleen trzeci trymestr <3 zdrówka dla synka! Cieszę się, że z Antosiem dobrze :) będziesz miała planowaną cesarkę?

Ankakaranka87, Gabi, jak moja teściowa :D super zawieszka i rożki :)

patuniek86 współczuję kłótni z mamą :( moja mama też nie ma łatwego charakteru, oj nie. Zawsze mogę liczyć na jej pomoc przy Julce, ale też często próbuje mi narzucać, jak mam wychowywać małą. Także no... a ścinamy się bo ja już sobie nie dam nic narzucać i mówię głośno co mi się nie podoba.

Butterfly 83, Ankakaranka87, iNso87, india, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Melduję się po wizycie. U Małego wszystko w porządku - piszę Małego, bo wg. pomiarów jest kilka dni młodszy niż wynika z OM i waży 639 g. Wszystkie parametry i przepływy w normie. Maluch ułożony główkowo, więc nie mam żadnego zdjęcia buźki. Na dodatek przez całe badanie zasłaniał się rączką, taki z niego wstydniś ;)

Poprosiłam też o badanie szyjki - jest długa (42 mm) i zamknięta, więc raczej nie powinnam się martwić porodem przedwczesnym :) Kolejna wizyta za 4-5 tygodni, czyli USG III trymestru :)

Butterfly, ślicznie z Zosią wyglądacie :)

Makowe Szczęście, Butterfly 83, iNso87, Sana, Ankakaranka87, lkc, india, Izziee, bbeczka91, Kleopatra, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dziękujemy :-*
    No i akurat ja to karakan. 160cm hehe,ale mój syn z pierwszego małżeństwa ma 15 lat i jakieś 170cm,jego ojciec ma może 175cm max.
    A mój obecny mąż ma 182cm. Także jeśli Zosia rzeczywiście ma takie długie nogi jak ta doktorka przeżywała dziś przez całe usg, to zapewne nie po mnie, a po tacie.

A tak wgl mąż stwierdził,że idziemy do lekarza-jednego z tych do którego zawsze chodze- ten mój "naj" będzie dopiero na koniec miesiąca. Temu w sumie też ufamy. Także zasiegniemy jego opinii.

Macy,dziękuję:-* dałaś mi kochana nadzieję!

A poza tym zaraz się chyba porzygam!siedzi na wprost mnie para, a chłop tak Kurwa kopie w nosie,że aż mnie boli
    Brakuje jeszcze żeby zaczął robić kulki i strzelać. Obrzydlistwo!!!! Fuuu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:15

Macy lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla męża Butterfly, obyś wróciła od lekarza uspokojona <3 kiedy masz u niego wizytę?
    A widoku nie zazdroszczę :/ bleee :/

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny z trudem wszystko nadrobiłam. iNso87 fajny fotelik, ja dopiero będę wybierać. Butterfly kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli. Ankakaranka87 Gabi jest ładne, znam jedną Gabi.

Ankakaranka87, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie ciemną kreskę na brzuchu? U mnie zrobiła się już mocno widoczna i wystraszył am się że mam gigantyczny rozstęp ale okazało się że to zupełnie co innego.

npV2p1.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widok był masakra! :-P
    Mąż się śmiał ze mnie A mnie na wymioty rwało! :-D
    Ale tak jak Macy mówiła o swojej sytuacji, tak wyszło u mnie. Lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań do lotu, bo łożysko jest nisko położone. Więc mówi, że mogę lecieć tak jak planowałam.
    Zmierzył Zosie, też stwierdził, że będzie wysoka, bo ma długie nogi. I stwierdził po oczodołach, że będzie miała duże oczy- chociaż coś po matce;-)
    No i mam do kochania już 955 gram <3

Przepraszam Was za panikę i dziękuję za zrozumienie i wszystkie pozytywne wiadomości. Dziękuję! :-*

A do tej dr piczy już więcej nie idę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:25

iNso87, Izziee, Makowe Szczęście, Katia89, bbeczka91, 83xxx, Kleopatra, Ankakaranka87, Sana, patuniek86, Macy, Reniferra, Marza89 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tylko podczytuje i lajkuje ;)

Jutro i pojutrze to tez pewnie nie bede miala jak wejsc. Musze ogarnac to jedzenie na Urodziny i mieszkanie.

Lena juz lepiej. Zjadla normalnie dzis troche zupy,potem obiad. Na kolacje platki z mlekiem. Mam nadzieje,ze jutro juz bedzie po chorobie. Ja tez lepiej choc teraz to mam wrazenie,ze mam dziwne mdlosci co jakis czas.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja tez kaftanikow i spiochow w ogole nie bralam po uwage. Ale wlasnie w szkole rodzenia zalecaja na pierwsze dni ze wzgledu na gojenie sie pepuszka wiec pare sztuk na poczatek kupilam ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wyjmowane szczebelki w łożeczku to konieczność?
    Juz sie prawie zdecydowalam- jest szuflada, ladny kształt, 3 poziomy, barierek na tapczanik ale szczebelki na stałe i teraz myślę ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie ból żeber? Mnie zaczęło boleć wczoraj po prawej stronie. Macie może jakieś sposoby na to?

.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ja nie miałam wyciąganych szczebli, dla mnie to bez sensu. Póki córki nie interesowały samodzielne ucieczki z łóżeczka, było ok, a potem po prostu ściągnęliśmy cały bok i dokupilam w Ikei taką niską barierke, na trochę ponad pół długości łóżeczka. Tylko, że u nas łóżeczko służyło wyłącznie do spania.

india lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny a czy wyjmowane szczebelki w łożeczku to konieczność?
    Juz sie prawie zdecydowalam- jest szuflada, ladny kształt, 3 poziomy, barierek na tapczanik ale szczebelki na stałe i teraz myślę ;)
    Ja też nie wyjmuje. Póki małe dzieci to są że szczebelkami a potem zmieniam im łóżko na większe. Moim zdaniem zbędny bajer ;]

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Dziewczyny macie ciemną kreskę na brzuchu? U mnie zrobiła się już mocno widoczna i wystraszył am się że mam gigantyczny rozstęp ale okazało się że to zupełnie co innego.
    Ja nie mam i w żadnej ciąży nie miałam.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łóżeczko z opuszczanym bokiem, rowniez nie ma opcji wyciagania szczebli. Jakos mi tego nie brakowało ;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • india Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Dziewczyny macie ból żeber? Mnie zaczęło boleć wczoraj po prawej stronie. Macie może jakieś sposoby na to?
    U mnie sie zdarza... wtedy się wierce i krece tak dlugo az znajdę pozycje aby nie było to zbyt odczuwalne. Tez mi dokucza prawa strona

Dzięki za opinie o łozeczkach ;) czyli spokojnie moge kupic z osadzonymi na stałe.. uff :D

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Nie nadążam z nadrabianiem ;)

Dziewczyny nurtuje mnie pytanie w czym dziecko ma spac po powrocie ze szpitala?
    Jak ubrane i w co opatulone?
    Odkładam do łózeczka w rozku? Jakie sa inne mozliwosci, bo w szkole rodz mowili aby np rożek uzywac sporadycznie zeby.nie prostowac nozek. Najlepsza pozycja na zabke
    Ja zakupiłam taki śpiworek-otulacz https://grocompany.pl/product-pol-1913-Otulacz-spiworek-Grosnug-Grey-Marl-Gro-Company.html
    Moim zdaniem jest idealny, bo w zależności od preferencji dziecka, można je mocno otulić, a jeśli nie lubi to odpinając napy mamy śpiworek. Poza tym ma dużo miejsca na fikające nóżki :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ayleen a czemu już cienka blizna? Kiedy miałaś cc?
    Cc miałam 3 lata temu. Ostatnio pare razy zakłuło mnie w okolicach blizny i poprosiłam na usg o jej sprawdzenie. A doktor mówi, że po lewej stronie jest wyraźnie cieńsza, obecnie 2 mm.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel to linea negra :) w pierwszej ciąży miałam dekikatną pod koniec, teraz póki co nie mam.

Butterfly_83 uff, no widzisz! Super wieści! :)

Makowe_Szczęście oj tak, mnie bardzo często bolą żebra po prawej stronie. Czasami pomaga zmiana pozycji, choć nie zawsze.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ