MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ksiazka1 wrote:Patuniek ja wsadzilam normalny, ten z zestawu używam tylko na wyjazdy.
A samo składanie i rozkładanie to chwila moment. Dodatkowo łóżeczko ma kółka więc można łatwo przewozić pomiędzy pokojami
U mnie podróże między pokojami odpadająAle dziękuję za radę
Ksiazka1 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej, ja miałam 2 dni intensywne. A dziś już mam schize, bo Zosia już 3 dzień dzisiaj rusza się nawet mniej niż minimalnie. Bardzo mało ją czuje
I już gadam mężowi cały ranek, on też robił podchody, gadał do niej, całował to z dwa razy się poruszyła i tyle jej aktywności. On nie widzi w tym nic złego, ruszyla się to znaczy jest alive i dla niego to wystarczy. A ja łeb sobie oram ooo...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Czekam już 40 minut na infolinii, żeby anulować zamówienie. Byłam 16 jestem 8. Masakra. Zamówiłam grę dla siostrzeńca 11 grudnia i jakieś cyrki mają w sklepie, więc zamówiłam dzisiaj na allegro (oby doszło do świąt...). Teraz usułuję anulować to pierwsze zamówienie. Ech, ech. A poszłabym na drzemkę, bo się namęczyłam w kuchni już.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Butterfly - w różnych pozycjach próbowałaś? Może się po prostu przekręciła pleckami do brzucha i dlatego słabiej czujesz. Ja też schizuję przez mniejsze ruchy, więc rozumiem. Może trochę coli wypij - u mnie się uaktywnia po wypiciu. Kiedy masz następną wizytę?
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja już po wizycie, wszystko dobrze z maluszkiem, wszystkie parametry w porządku, jest już bardzo duży waży 1700 gram! Szyjka długa 4mm, jedyne co to mam problemy z ciśnieniem trochę wysokie mam i do tego puls też zawsze ponad 100 A u lekarza dziś miałam nawet 150 choć to pewnie bardziej z nerwów. Dostałam skierowanie do kardiologa, ech zawsze cos
patuniek86, enka90, teverde, Butterfly 83, Malutka_27, iNso87, bbeczka91, Ksiazka1, Sana, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, Izziee, Kleopatra, india, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Madziak, brawo za wagę
Pięknie
kawał dzieciaczka:) Ja też puls mam zwykle ponad 100, ale 150 to rzeczywiście sporo, kontrola nie zaszkodzi
Obyś szybko miała wizytę i po kłopocie. Będzie dobrze;*
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Madziakk, za same pozytywy lubię. Ciśnienie nie bardzo. A mierzysz też sama w domu? Siostra też miała takie akcje, ale u niej to syndrom białego fartucha
W ciągu dnia ciśnienie zawsze W normie
Ja mam zawsze niskie i czasami, kiedy podskoczy do 120/80 już mnie głowa boliTylko ja zawsze 90/60 albo 100/60
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:05
Pola Róża
-
Makowe Szczęście będę używać turystycznego ale tylko w ciągu dnia. Tutaj gdzie mieszkamy mamy niestety strome schody i jak pomyślę, że miałabym z małą latać po nich kilkanaście razy dziennie to robi mi się słabo. Noce będzie spędzać w normalnym drewnianym łóżeczku bez żadnych ochraniaczy
Najwyżej z czasem się coś pomyśli
Wow Ksiazka 30 tydzieńRobi wrażenie
Patuniek dla mnie właśnie podwieszenie w łóżeczku turystycznym było priorytetem i takie właśnie zamówiłam. Troszkę w ciemno bo ten model,który wybrałam ma bardzo mało opinii a też wiadomo nie chciałam inwestować kolejnych kilku stów skoro mam już porządne łóżeczko.
Madziakk lubię za masęMierz ciśnienie w domu
Ja u lekarza mam ZAWSZE zbyt wysokie. Efekt białego fartucha
Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Juz Was nadrobilam
w większości w pociągu....
Przygotowania do świat ruszyły pełna parąsuper
Madziak - duze już jest Twoje dziecko) chyba szykuje się z 4 kg bobas
Z wysokim ciśnieniem musisz koniecznie wyjaśnić, u mnie przy RR ok 140/90 zaczeła rozwijać się gestoza, którą lekarz zlekceważył. Teraz sama jestem na tym punkcie wyczulowa i czesto kontroluję, raz miałam tetno 100, ale szybko przeszło- mam niedomykalność zastawki dwudzielnej i dlatego. Kup sobie ciśnieniomierz i kontroluj w domu. A gdzie są zdjęcia maluszka ?
Butterfly - ja też tak czasami mam, że słabiej czuę ruchy synka, ale to szczególnie jak mam intensywny dzień, wtedy mam wrażenie, że kołysanie go usypia i zwykle wieczorem nadrabia. Ja gdy czułam tak słąbo ruchy to popiłam parę łyków coli i dostałam za to kopniaki;-) Pisałaś, że miałąś intensywne 2 dni , wiec może dlatego dziecko nadrabiało aktywnością w nocy, wtedy kiedy spałaś.
Co do przespisu to w przepisie piernik staropolski jest rowniez przepis na pierniczki nadziewane - rewelacyjne.
Dzisiaj już nie mogę doczekać sie wizyty- jedziemy wszyscy razem, wydaje mi się, że ułożony jest poprzecznie, ale też często zmienia pozycje. Jego zmiany ułożenia są już bardzo przeze mnie wyczuwalne.
Ide robić jeszcze bułeczki duńskie na jutro dla córci na wigilię http://babeczka.zuzka.pl/2011/10/dunskie-buleczki-z-jablkami/
czas mi dzisiaj ucieka jak szalony.
W nawiązaniu do tematu łóżeczka turystycznego, mu kupiliśmy przy córci i używaliśmy w trakcie wyjazdów, wolałam mieć swoje łóżeczko , niz dopytywać się o dostawkę , poza tym u teściów też sie sprawdzało, bo nie uczyliśmy córci spania z nami. Generalnie mam się bardzo przydało
Trzymam kciukasy za dziewczyny wizytujace razem za mnąi tez czekam na zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:15
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
O rany, a ja za tydzień mam usg III trymestru
Nieważne, że w piątek
We czwartek lekarz z kontrolą szyjki, s piątek usgAle ten czas szybko teraz leci
Bo potem kolejna wizyta u gina 9 stycznia
Jeeeeej
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Mi też pędzi jak szalony - jeszcze trochę i będziemy tulić maleństwa w ramionach
))
patuniek86, Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny ❤️
Nie mogłam zrobić dzisiaj glukozy bo rano wymiotowalam... Gdy o 10 byłam w laboratorium to powiedziały mi, że jest już za późno bo o tej porze mój cukier sam się już podnosi i wyniki będę przeklamane... Tłumacze, że rano wymiotuję i nie ma szans, że 7 czy 8 dam radę wypić Glukoze a Pani stwierdziła, że o tej porze tym bardziej to zwymiotuje...
Także tego... Coś czuję, że glukozy nie zrobię a kończę właśnie 28 tydz.
Mąż mówi, że jutro spróbuję znowu, tylko z samego ranę, zobaczymy czy dam radę... -
No właśnie piłam pepsi,jadłam słodkie.i dupa! Zawsze jak na bokach leżę to się młoda wierci, ale też nici z tego tym razem. Poczekam do wieczora i zobaczę jak to będzie.
Do wizyty jeszcze długo, bo albo sam koniec grudnia, albo początek stycznia
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
W domu mierze ciśnienie jest dobre 115/70 Ale puls i tak nawet w domu mam wysoki ponad 100. U mnie też pewnie jest efekt białego fartucha ale dziś miałam 170/69 więc dużo za dużo. W domu zmierzyłam jak wróciłam 123/75 dziwne to...
Zdjęcia nie mamy niestety żadnego no młody odwrócił się pupa do nas i ani myślał buzi pokazać... -
Lwie znaczy sie termin na 19.02?
Patuniek ja tez w nastepnym tygodniu i tez nie moge sie doczekacdobrze,ze w miare godzine w dzien wybralam a nie wieczorem.. potem wracamy z usg i jedziemy do moich rodzicow na obiad,bo Tata moj Urodziny bedzie mial.
Dziewczyny wiadomosci na fb podzialaly,odzyskalam te pare zl. Przelala na poczcie i wyslala mi fotke z potwierdzeniem. Mam nadzieje,ze dojda na moje konto. Oczywsicie glupie tlumaczenie.. ale juz nie wnikam
Za to znalazlam inna kolyske w tej samej cenie z przesylka. Z tym,ze nie musze nic wczesniej przelewac. Ma jutro badz w srode wyslac. Jak wysle to wysle jak nie to nie. Juz tak sie nie napalam.
Edit.
Ja mam 80dni do terminuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 12:30
patuniek86, Butterfly 83, Izziee, india, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Inso, oby pieniądze doszły
Ja we czwartek mam zwykłego gina, ale będę mieć bardzo mali czasu, aby dotrzeć tam z dworcaMam nadzieję, że Pendolino, które ma pierwszeństwo na torach, nie spóźni się
A usg też mam w miarę rano-chyba około 11Czyli zdążę się wyspać, umyć i lekko zdenerwować
A potem do siostry na obiad, bez okazjiiNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
O losie, Marza, biedna jesteś
Inso wizytę na 19 grudnia:) a TP niech stary zostanie:)
Zdrzemnęłam się, teraz kawka na przebudzenie i kopytka robię
iNso87 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Marza, ależ Ci się trafiło... Tylko jakiś % kobiet ma mdłości przez całą ciążę. Biedactwo :-*
Ale przynajmniej Laura jest zdrowa
Dzisiaj postaram się wcześniej iść spać i 8 pojadę do labo, może się uda...
Dzięki dziewczyny za kciuki
Butterfly na pewno mała zaraz się ożywi
Mi niby 86 dni zostało do poroduButterfly 83 lubi tę wiadomość