X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 zapomniałam o tym - skleroza, dobrze że piszesz drugi raz.
    Już piszę przepis jest bardzo prosty: 250 gr cukru, 250 gr masła, 500 gr mąki i 2 jajka. To taki bazowy przepis. Do cytrynowych dodajemy skórkę z cytryn (dziś z 3 i są mega cytrynowe) a co świątecznych dodałam cynamon, gałkę muszkatołową, imbir mielony i goździki też mielone i troszkę kakao dla koloru :)

Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobię Was w ciągu dnia :-)
    Ale... 27 tygodni, 7 miesiąc i 3 trymestr już oficjalnie!!! :-D

Butterfly 83, lkc, iNso87, Makowe Szczęście, Ksiazka1, teverde, 83xxx, bbeczka91, Sana, Ankakaranka87, Lenonki, Kleopatra, india, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z lozka ;D ostatnio moj standard choc to dziwne,bo przyzwyczajona jestem,ze po 6 wstaje z Mala. Chyba wie,ze mama konczy pomalu przygode z ciaza i teraz jest baaaaardzo zmeczona i 6 to za wczesnie na pobudke ;) poki co Mala obok jeszcze chrapie ;D

Patuniek to gratuluje next levelu ;D

Macy moja Sasiadka,ktora rodzila pod koniec pazdziernika ma tego Baliosa czerwonego chyba, i jest zadowolona poki co. Jest malym,zgrabny wozeczkiem. Widziam go u Niej jak w ciazy jeszcze byla i fajnie wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 07:10

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ale popisałyście przez weekend:) Podczytywałam i tylko ślinka na pierniczki mi ciekła. My dziś z Kornelką robimy. Odwiozłam do przedszkola, teraz kawka. Ubraliśmy w sobotę choinkę, mąż wybrał piękną, ale tak wielka, że mi bombek i lampek zabrakło. Ogólnie weekend minął mi pod znakiem hormonów i dużo płakałam. U mnie to nawet od śmiechu do płaczu, masakra. Mąż wczoraj pojechał w Polskę, po 400 km dziennie robi, żeby dojechać na spotkanie.

Marza, powodzenia na glukozie. Mam nadzieję, że bez wypadków będzie:*

Makowe Szczęście, patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza trzymam kciuki, dasz rade na glukozie :)

Marza89 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Anet, jestem przed wypiekami, podasz przepis, please?
    Czy można je nadziewać?
    Wyglądają bardzo smacznie!
    Dopiero teraz odczytałam, ale chyba podawałam link do przepisu. U mnie zawsze leżakuje to ciasto, ale z opinią wynika że dziewczyny pieką od eazu https://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski
    Jest tam też przepis na pierniczki z nadzieniem ;-) ja robie od razu piernik saropolski i pierniczki - musiałam schować bo znikaja ekspresowo. Mąż pyta czy będzie taki piernik "roboczy'' na juz ;-) to mu boczki obkroiłam i jest zadowolony ;-)
    Zaraz was nadrobię jak tylko dotrę do domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:58

Makowe Szczęście, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• enka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po intensywnym weekendzie :)

Lenonki, wiem z banku bo złozyłam reklamację z nadzieją odzyskania pieniędzy i dostałam odpowiedź, że konto tej osoby jest zablokowane bo jest sprawa w prokuraturze. iNso87 miałam 2 podejścia (zawsze akurat nie było policjanta przyjmującego zeznania -.-) aż w końcu stwierdziłam, że ta kasa nie jest warta nerwów. Jeśli później mam być wzywana do sądu na zeznania (a tak będzie przy większej ilości poszkodowanych) to nie warto, zwłaszcza w 3 trymestrze. Przyjąć muszą każde zgłoszenie,tak dla zasady :) Jeśli jesteś pewna, że to oszustka to możesz zgłosić. Jeśli będziesz jedna to może skończy się na 'dobrowolnym przyznaniu'.

Patka może to tylko złudzenie, nie pozwalam myśleć inaczej!

Anet85 ale smakowite pierniczki! Ja co roku robię całą wielką metalową puchę najzwyklejszych twardych ale w tym roku jakoś nie mogłam się w sobie zebrać a teraz to już nie ma sensu bo im dłużej leżą tym lepiej. Jakoś nie potrafię się wczuć w ten klimat. Te święta i tak będą bardzo smutne bo pierwsze bez mojego dziadka. Kurczę te pierniczki wyglądają tak smakowicie, zwłaszcza z nadzieniem, że chyba też się jednak skuszę. Ile sztuk wychodzi z tego przepisu?

Wczoraj zobaczyłam, że moje wypatrzone łóżeczko turystyczne do pokoju dziennego zaczęło znikać z niektórych stron więc już nie czekałam i zamówiłam. Dokupimy tylko tańszy niż początkowo planowałam materac. I tyle z oszczędzania w grudniu :)

Lenonki lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka chyba sobie daruje. Na olxie zostawilam Jej wiadomosc. I specjalnie aktywowalam swoje fb "na chwile"i wysmarowalam Jej prywatna wiadomosc i wiadomosci w komentarzach pod roznymi zdjeciami. Niech chociaz wstyd bedzie przed ludzmi z okolicy i wsrod znajomych! Potem sprawdze czy skasowala. Jeszcze mam zamiar Jej tate napasc w wiadomosci prywatnej. Prrzynajmniej,zeby moj taka wiadomosc dostal o kradziezy to ze skory by mnie chyba zdarl. Nie wiem jak u Niej sytuacja.

83xxx, Lenonki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dziewczyny już za tydzień Święta!!!!!! :D jaram się jak choinka :P (z ciekawostek o kraju mojego Męża, tu nadal używają i wszędzie można kupić takie metalowe podstawki i tradycyjne woskowe świeczki na choinkę)

My dziś z Cornelką i kotką jeszcze w łóżku. Cornelka zaczęła poranną gimnastykę o 6.30 :) a teraz leżakujemy, nie chcę się śpieszyć dziś, od czwartku czeka nas intensywny czas, więc chcę się wylenić wcześniej na maksa.

Marza powodzenia na glukozie!

patuniek86 gratuluję :D

LwieSerce nie mogę się doczekać ubierania choinki, i właśnie się przeraziłam. W tym roku kupiliśmy większą choinkę, ciekawe czy nam starczy lampek :/
    Co do płaczu to hormony nie dają w kość i nam i naszym bliskim :) Podziwiam Twojego Męża, to tak dużo km.

enka90 będziesz używać łóżeczka turystycznego w domu? Myślałam o tym, bo mój Mąż się uparł, że te drewniane łóżeczka są niebezpieczne, bo Mała się będzie obijać.

patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w rozpoczetym 30 tygodniu :)

Narobiliście ochoty na pierniczki, dobrze, że moja mama robi :D ja nie nadaje się do wypieków. A mama w tym roku zrobiła 480 piernikow :D duża rodzina więc szybko zjemy, nie mogę się doczekać :)

Z tym olx trzeba uważać, ale faktycznie jak jest jakaś super cena to człowiek trochę zaslepiony.

Macy dobrze ze szczęśliwie dotarlas do domu :)

Powodzenia na wizytach w tym tygodniu :)

Makowe Szczęście, patuniek86, enka90, iNso87, Sana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ja używam przy synku tylko łóżeczka turystycznego, drewniane stoi w drugim pokoju nieużywane, często blokował nogi i ręce podczas snu w tym drewnianym, bo wędruje po całym łóżeczku jak spi. Ochraniacze nie zdawały egzaminu niestety.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 30 tydzień!? jejku ale to poważnie brzmi! ze 3 razy to czytałam :D a później do mnie dotarło, że ja zaczynam za dwa dni hhahahahaha
    Dokładnie o to martwi się mój Mąż. Pochwalisz się swoim zakupem? Może się zainspiruję jeśli nie masz nic przeciwko :)

patuniek86, enka90 lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa pochwalę się jakie mam łóżeczku ale w innym celu. Nie kupuj go :p materiał jest dosyć głośny. Brat ma inne więc wiem że może być cichy ten materiał. Mnie pokusila cena bo miało to być tylko turystyczne łóżeczko a nie do codziennego użytku. Nie jest źle, ale jak jesteś przed kupnem to szukaj innego :)

https://m.ceneo.pl/38434579

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Makowa pochwalę się jakie mam łóżeczku ale w innym celu. Nie kupuj go :p materiał jest dosyć głośny. Brat ma inne więc wiem że może być cichy ten materiał. Mnie pokusila cena bo miało to być tylko turystyczne łóżeczko a nie do codziennego użytku. Nie jest źle, ale jak jesteś przed kupnem to szukaj innego :)

https://m.ceneo.pl/38434579

Nie wiem czy u nas nawet jest ta firma :) poszukam czegoś na amazonie, ale to nie teraz bo już czeka dostawka, może w między czasie wpadnie nam coś w ręce ;)

.

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS śliczne łóżeczko :D

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nadrobiłam :-) Weekend pod znakiem intensywnych przygotowań do świąt ;-) Piernik też już przełożony powidłami, dociążony się chłodzi :-)

Marza, trzymaj się na tej glukozie :-* Obyś dała radę :-*

Trzymam też kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty i usg! Ile ich dzisiaj mamy :-)
    Same ładne zdjęcia poproszę :-D

Lwie, lubię za przygotowania do świąt, nie za hormony.

W kwestii łóżek turystycznych. W moim przeświadczeniu i doświadczeniu turystyczne się nie nadawały, bo trzeba się schylać do malucha. Noworodek nie wstanie. Plus gdzie zamontować karuzelę, przewijak... Ja teraz patrzę, a obecnie łóżeczka turystyczne mają poziomy dna, przeijaki i organizery w zestawie! O rany, też właśnie zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy nie ogarnąć turystycznego. Młoda, jak zaczęła się wiercić w łóżeczku, też co chwilę wystawiała części swojego ciała między szczebelki. Potrafiła płakać, bo nie mogła się potem ruszyć.
    Do tego takie łóżeczko zawsze można złożyć i zabrać że sobą na wyjazd-i nie potrzeba dodatkowego miejsca w domu do przechowywania...
    Mąż się zdziwi :-D

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Patuniek czyli na turystyczne się nastawiasz?

Inso, proszę wpisz mi wizytę na 19 lutego. Mam nadzieję, że moja lekarka będzie miała miejsce, bo chciałabym następną wizytę jakoś do 15 stycznia maksymalnie, a później do 15 lutego i 19 idę rodzić :D

Ja z łóżeczkiem nie kombinuję, bo mamy zwykłe drewniane. Tylko na biało machnę, bo jest wenge. Na początku się nie rusza taki noworodek aż tak, by powkładać rączki i nóżki między szczeble, więc będzie bez ochraniacza, a później - jak już będzie bardziej mobilne to ewentualnie założę ten ochraniacz. Przy córce zdało to egzamin, chociaż wiem, że najlepiej w ogóle bez ochraniacza. Wyjdzie w praniu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:08

Butterfly 83, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, zaczęłam myśleć o turystycznym ;-)
    Mam drewniane, tylko jego kolor mi się strasznie nie podoba ;-) Taki pomarańczowy ;-) Chciałam przemalować, ale mąż stanowczo odmawia-nawet mi wykonania takiej pracy :-(

Mankamentem turystycznych, jak dla mnie, też jest ich kolorystyka ;-)
    Ale plusem-często gdzieś podróżujemy i turystyczne i tak będzie potrzebne. A gdzie to składować na 38 metrach?

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze jeden wielki plus turystycznego!
    Górny poziom delikatnie się buja, w nocy bujalam tak małego jak się przebudzil :) co prawda ten poziom u nas był wysoko i krótko używany ale pierwsze 3 miesiące to wybawienie. Obserwowałam też czy coś dzieje się z materacem, bo jednak nie ma tradycyjnego stelaża. Ale nic się nie dzieje i dziecko też się nie poci jak coś, mam lateksowy materac.
    Teraz młody będzie musiał ustąpić siostrze miejsca, ale ma nowe łóżko młodzieżowe więc jest zachwycony :)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka, czyli można włożyć normalny materac do takiego łóżeczka? To w sumie nad czym się będę zastanawiać...
    Po świętach są wyprzedaże, aktualne ceny też nie są kosmiczne ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ